|
نظریه آشوب...نظریه شیطان
|
|
۱۲:۱۲, ۱۱/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/آذر/۹۰ ۱۲:۵۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
عرض سلام و ادب و احترام خدمت جناب بی نشانی و سایر دوستان!
ببینید جناب بی نشانی عزیز من صحبت های شما رو کامل مطالعه کردم و به نظرم اصول علم احتمالات رو به خوبی درک نکردید! در احتمالات ما ابتدا چیزی به نام "ناظر" داریم! یعنی چی؟ یعنی این که بنده دارم از دید خودم به ماجرا نگاه می کنم و پدیده ها رو دارم با فرض این که خودم چه کاری رو انجام بدم، تحلیل می کنم! یعنی بر فرض مثال : شما و 9 نفر دیگه وارد یک قطار سه واگنه میشید! شما با در نظر گرفتن این که امروز می خواهید مثلا در واگن شماره ی 2 قرار بگیرید و این که از تصمیمات دیگران آگاه نیستید میاید احتمال این که این مهم برای شما میسر بشه رو اندازه می گیرید و مثلا با دو_سه فرضی که در نظر گرفتید میگید به احتمال 20 درصد من می توانم در جای دلخواهم قرار بگیرم! شما در علوم احتمالات از دید "سوم شخص" دارید ماجرا رو تحلیل می کنید! این که شما می فرمایید اگر تمام شرایط یکسان باشد، اصلا چنین چیزی از اساس اشتباه است چرا که ما در علم احتمالات اصلا از خیلی از شرایط آگاه نیستیم و فقط از یک سری شرایط آگاهی داریم و بر اساس همون شرایط احتمال بندی می کنیم! به عبارت دیگه : شما دارید ناظر رو اون کسی که خیلی بالاتر از همه ی ما قرار داره در نظر می گیرید، یعنی "خدا"! بله . . . . . در صورتی که خدا ناظر باشد آنگاه مساله ی احتمالا اصلا از بیخ و بن اشتباه است! چون او بر همه چیزی اشراف دارد! مثالی می زنم و امیدوارم جوابتون رو بگیرید : شما و 5 نفر دیگه برای خرید به مغازه میرید! فرض کنید که اجناس مغازه محدود است و شما هم آخر صف قرار دارید! اینجا شما از تصمیم سارین اطلاعی ندارید و میاید احتمال این که اون جنس مورد نظر به شما برسه رو محاسبه می کنید! یعنی نمی تونید با یقین بگید که امروز این جنس به من میرسه! و یا اگر فردا هم بیام و همین آدم ها دوباره توی صف باشن، دوباره همون اتفاق دیروز برای من میفته! شما فقط داری از دید خودت یه احتمال رو مطرح می کنی و از پیش بینی دقیق آینده عاجزی! و اینحا اصلا از شرایط و احوالات دیگر مردم خبر نداری که بخواهی بگویی شرایط یکسان است یا خیر و با این عدم اطلاعی داری تصمیم می گیری و پیشامدها رو کنار هم می چینی! و این یعنی همان نسبی بودن! این که می فرمایید بی نظمی نسبی است صد در صد درست است! یعنی هر چقدر که اینجانب زاویه ی دیدم رو تغییر بدم و به عبارت بهتر جایگاهم رو به عنوان ناظر عوض کنم مقدار احساسم از نظم تغییر می کند! و تا جایی که برسه که این ناظر خود خدا باشه و کسی باشه که به همه چیز اشراف داشته باشه، اون وقت دیگه اصلا بی نظمی معنایی نداره و همه چیز منظم است! امیدوارم توضحات کافی بوده باشن! من از دوستان می خوام که در جهت گیری کلی بحث ایراد نظر کنند تا مبحث منحرف نشود! یا علی |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| نگاهی دوباره به نظریه تکامل یا فرگشت | mbanki | 481 | 114,617 |