|
آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه)
|
|
۱۱:۵۰, ۲۲/آبان/۸۹
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
[/i] حال بايد به اين پرسش پرداخت كه چرا اين دولت ، آخرين دولت است؟!!!!
در برخي از رواياتي كه در آنها مسئله آخرين دولت بودن حكومت امام مهدي (عجل الله تعالی فرجه الشریف) مطرح شده ، علت آن نيز تبيين شده است. مثلاً امام باقر (علیه السلام) پس از آن كه مي فرمايند دولت ما آخرين دولت است و پيش از آن ، همه صاحبان قدرت و انديشه به حكومت مي رسند، در بيان علت آن مي فرمايند: ... لئلا يقولوا اذا راواسيرتنا: اذا ملكنا سرنا مثل سيره هولاء ! ... تا وقتي شيوه حكومت ما را ديدند، نگويند: اگر ماهم به حكومت مي رسيديم، به شيوه اينان رفتار مي كرديم. [13] همچنين امام صادق (علیه السلام) پس از آن كه مي فرمايند پيش از برقراري دولت و ما همه گروهها به حكومت مي رسند، علت اين تقدم و تاخر را چنين بيان مي دارند: حتي لا يقول قائل «انالو ولينا لعدلنا» ثم يقوم القائم بالحق و العدل. تا كسي نگويد: اگر ما هم به حكومت مي ر سيديم به عدالت رفتار مي كرديم، سپس برپا كننده حق و عدل قيام مي كند. [14] از مجموع اين احادیث چنين بر مي آيد كه علت تاخر دولت امامت، اتمام حجت تاريخي و عملي است. بايد بشر به تجربه دريابد كه راه عدالت جز از طريق اهل بيت نمي گذرد و برقراري عدالت جز به دست مردان عدالت پيشه و امامان معصوم ممكن نيست. همانطور که در مقاله ی حقیقت ایمان هم اشاره شد ((لا اکراه فی الدین))، مردم خودشان باید برسند به این که خیر دنیا و آخرتشان پذیرفتن ولایت ولی الله الاعظمِ خداست و تا به این رشد عقلی و حد پذیرش نرسند ظهور محقق نمی شود. مطالب بسیار نغزی در این مورد در مقاله آخرالزمان شرایط ظهور باطنیترین بعد هستی، تألیف استاد طاهر زاده آمده که مطالعه ی آن در کنار این مقاله تصویر روشنی از واقعه ی ظهور را إن شاءالله در ذهن خوانندگان و رفقای گرامی پدید می آورد. اما یک نکته ی دیگر در این باره همه شما إن شاءالله دعای عهد را خوانده اید و می خوانید، فراز معروفی در این دعا هست که: ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس (به واسطه ی آنچه که مردم کسب کرده اند، فساد در خشکی و دریا آشکار گشته) نکته ی بسیار مهمی در باره ی عبارت بما کسبت أیدی ناس وجود دارد که بالاخره باید بفهمیم که مردم چه چیزی را کسب کرده اند تا به وسیله ی آن در خشکی و دریا ، به این مقیاس عظیم فساد تولید کنند تا حدی که آشکار شود؟ که فعلاً مجال پرداختن به این عبارت را ندارم اما آنچه در این عبارت بسیار مهم است این است: در حقیقت این عبارت قسمتی از یک آیه ی قرآن است که ادامه ی آن در دعا نیامده، ادامه ای که بسیار بسیار جالب است. آیه کامل این است: ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (41- روم) به واسطه ی آنچه که مردم کسب کرده اند، فساد در خشکی و دریا آشکار گشته تا خدا هم كيفر بعضى اعمالشان را به آنها بچشاند، باشد كه باز گردند. (41) از رنسان به این طرف بشر به یک باره بی خیال ربوبیت خدا میشود و می گوید خدایا هستی یا نیستی من باهات کاری ندارم ، من میخوام خودم، خودم را ربوبیت کنم ، به هر شکل که به عقل خودم میرسد دلم می خواهد در عالم دخل و تصرف کنم و تغییرو تحول بدم ، قوانین زندگی اجتماعی را خودم به میل خودم بنویسم و جهانی را بسازم ، زاده ی میل و خواست خودم ، با قائده ی کلی لا اکراه فی الدین و قد تبین الرشد من الغی بشر آزاد گذاشته شد برای به فعلیت در آوردن نیاتش در این عالم، البته هر شخص و امت و اجتماعی می توانند هر گونه که خواستند زندگی کنند اما باید بهای این مدل زندگی را هم بپردازند و معنی این قسمت آیه که (کیفر بعضی اعمالشان را می چشاند) هم همین است. اما رفته رفته بشر می فهمد که نمی تواند بدون وحی و هدایت خدا به سعادت حتی دنیایی رسید و اینجاست که( لعلهم یرجعون ) یعنی (باشد که باز گردند) رخ می دهد و تشنه و پذیرای امر ظهور می شوند. تبيين اين حقيقت که راه عدالت جز از طريق اهل بيت نمي گذرد در گرو توجه به اين سه امر است: نخست، از عدالت مهمترين نيازهای بشريت است و امور ديگر فرع بر این اصل هستند و سامان جامعه بشري به برقراري عدل و است و بدون آن نظام زندگي اجتماعي از هم مي پاشد. ]یک توضیح درباره ی عدل: دوستان همانطور که می دانید معنای عدل یکسانی نیست، بلکه معنای عدل قرار گرفتن هر چیز سر جای خودش است. امروز خدا و احکام خدا در بین مردم سر جایش نیست ، قرآن خدا سر جایش نیست، ولی الله الاعظم خدا سر جایش نیست، نظام توضیع ثروت سرجایش نیست و ... و با ظهور، همه ی این امور سر جایشان میرود به لطف خدا و برکت ولی اش [ دوم ، اجراي عدالت نياز به مردان عادل دارد. هر دستي توان عدالت گستري ندارد. عدالت گستري نياز به مرداني دارد كه معصوم و از هرگونه هوس به دور باشند. مردان آلوده به هوس، به هوس رفتار مي كنند نه به عدالت، آنكه به هوس رفتار مي كند و پيرو هواي نفس خويش است، توان اجراي عدالت را ندارد، به همين جهت در انديشه شيعي، يكي از شرايط امامت ، عصمت است. ]إن شاء الله در پستی مقداری از 313 هم صحبت میکنیم و با حاکمان و والیان آینده دنیا آشنا می شویم. بالاخره باید دید یاران حضرت حجت چه کسانی هستند و چه ویژگی هایی دارند که تضمین کننده ی حاکمیت عدل در جهانند!!! [ سوم، عدالت گستري نياز به عدالت پذيري دارد[i]. این نکته نکته ی بسیار لطیف و دقیق و عظیمی است، بدون عدالت پذيري ، اجراي عدالت ممكن نيست. اگر امام عدالت گستر وجود داشته باشد ولي امت عدالت پذير وجود نداشته باشد، عمليات عدالت گستري با شكست مواجه مي شود. [15] و این امر یکی از مهمترین دلایل تأخیر در امر ظهور است چرا که عموم دنیا هنوز حقیقتآً طالب عدالت نیستند و با این مدل زندگی خو گرفته اند. باتوجه به اين سه امر، يك بار مسئله را مرور مي كنيم: چون عدالت از مهمترين نيازهای بشريت است، خداوند هيچ گاه زمين را بدون امام عدالت گستر نگذاشته است. ولي از آنجا كه حاكميت عدالت، گذشته از وجود امام عدالت گستر، به عدالت پذيري ملت نيز نياز دارد این امر نیز باید محقق شود. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
| پیام در این موضوع |
|
آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - علی 110 - ۲۲/آبان/۸۹, ۱۱:۲۷
RE: آخرین دولت - بیداری اندیشه - ۲۴/آبان/۸۹, ۷:۲۰
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - SAEED_KOSAR - ۲۹/آبان/۸۹, ۲۳:۰۹
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - asier - ۳۰/آبان/۸۹, ۲:۱۰
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - علی 110 - ۳۰/آبان/۸۹, ۱۰:۴۴
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - asier - ۳۰/آبان/۸۹, ۱۳:۰۹
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - mohsen-shir - ۱/آذر/۸۹, ۲:۰۲
RE: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - علی 110 - ۱۵/بهمن/۸۹, ۱۳:۰۷
پاسخ به: آخرین دولت !! (مقاله ی ویژه) - mohebALI - ۱۴/بهمن/۹۲, ۱۸:۲۶
آخرین دولت - قسمت 2 - - علی 110 - ۲۲/آبان/۸۹, ۱۱:۳۶
آخرین دولت -قسمت 3 - - علی 110 - ۲۲/آبان/۸۹ ۱۱:۵۰
آخرین دولت -قسمت 4 - - علی 110 - ۲۲/آبان/۸۹, ۱۱:۵۹
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| (A+)آخرالزمان، شرايط ظهور باطنيترين بُعد هستی (مقاله ی ویژه) | علی 110 | 11 | 17,291 |
۱۳/اسفند/۹۲ ۱۶:۲۸ آخرین ارسال: mohebALI |
|
| تفاوت پول اسلامی و پولهای رایج امروز دنیا (مقاله ویژه)!!!! (جامعه مهدوی) | علی 110 | 13 | 13,724 |
۱۹/آذر/۹۲ ۱۴:۲۸ آخرین ارسال: یاســین |
|