|
علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ $&#
|
|
۱۸:۵۷, ۱۵/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۰ ۲۰:۱۷ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم مقدم كردن خواسته خود بر خواسته خدا «لايُؤْثِرُ عبدٌ هوائى على هواه فى شىءٍ مِنْ امر الدنيا» به عزت، جلال، عظمت و نورانيت و به بلندى مقام الوهيت و ربوبيت و خدايى قسم، در زندگى دنيا، بندهاى از بندگان من، خواستههاى مرا بر خواستههاى خودش ترجيح نمىدهد، مثلا در عبادت، دلش مىخواهد كه همه بفهمند او عبادت مىكند ولى چون من با ريا موافق نيستم، خواسته مرا مقدم مىكند و عبادت انجام مىدهد، خدمت به مردم مىكند، اما دلش مىخواهد چهره شود. ولى من به او مىگويم به من خدمت كن، خواسته مرا در همه امور دنيايى مقدم مىكند، «فى شىء من أمر الدنيا» خواستههاى مرا بر خواستههاى خودش مقدم مىكند و عملى كه انجام مىدهد عملى جامع و كامل به دست مىآيد. من در مقابل كار او چه عكسالعملى نشان مىدهم، اول «جعلت غناه فى نفسه» بىنيازى او را در خودش قرار مىدهم، تا مجبور باشد به وسيله مردم بىنياز شود، هر روز آبرو مايه بگذارد، گردن كج كند، دنبال پارتى و مقام برود، نمىگذارم بندهام خلأ حس كند كه براى پر كردن خلأ، گردن كج كند و آبرو مايه بگذارد ودست دراز كند. شاعرى گفت: قصيدهاى در مدح حضرت رضا عليه السلام گفته بودم، با خط خوب روى كاغذ عالى نوشتم و گفتم بروم و براى حاكم خراسان بخوانم و حاكم خراسان بالاخره با شنيدن اين قصيده، پول خوبى به من مىدهد. در راه كه مىرفتم، به خودم گفتم مرد حسابى، اين قصيده را در مدح حضرت رضا عليه السلام گفتى، به حاكم چه ربطى دارد. بايد براى خود حضرت رضا عليه السلام بخوانى. برو براى خودش بخوان. يا حضرت رضا عليه السلام بعد از شنيدن اين قصيده، طبق عقيده شيعه: «أنت تَسْمَعُ كلامى و تشهد مقامى» عنايتى مىكند؟ يا در آخرت جبران مىكند. اينها كسى را از در خانه خود نااميد بر نمىگردانند. از وسط راه برگشت و به حرم حضرت رضا عليه السلام رسيد، گفت: يابن رسول الله ببخشيد، ما راه را اشتباه رفتيم. من مىخواستم اين قصيده را نزد حاكم و استاندار ببرم، متوجه اشتباهم شدم. اين قصيده را براى شما گفتم، و بايد نزد شما بخوانم، يابن رسول الله شعر مرا گوش بده. آن شخص شعر را خواند. كسى در حال زيارت بود، اين فرد با صداى خوبى قصيده را مىخواند، آن زائر گفت: عجب مدح جالبى است، حالا ببينيد چگونه حضرت رضا عليه السلام مشكل را حل مىكند. اين شخص بايد قصيده را بخواند و يك اهل حالى بايد در حال زيارت باشد، قصيده را بشنود و حال زيارتش بيشتر شود، به پول آن زمان، شش تومان به اين شاعر داد و سريع لابه لاى جمعيت خودش را گم كرد. وقتى شاعر پول را ديد، متوجه شد كه مخارج دو سه ماه او است. از حضرت رضا عليه السلام تشكر كرد و گفت: از اين به بعد هم هر كارى كردم مىآيم و به شما ارائه مىكنم، من اشتباه كردم كه نزد حاكم مىرفتم. زيارت كرد و از حرم بيرون آمد، وارد مسجد گوهرشاد شد، يكى از اولياى خدا مىخواست حرم برود، به شاعر گفت: شش تومانى كه امروز حضرت رضا عليه السلام به تو حواله كرده، ده برابر مىخرم، شش تومان را داد، شصت تومان گرفت، ديد خرج سه چهار سال او تأمين شده است، شاعر به حضرت رضا عليه السلام گفت: من غلط كردم كه درِ خانه غير از شما مىرفتم. من از اين به بعد هر مشكلى داشتم مىآيم و به خودتان مىگويم. حاجى از مكه برگشته بود، خراسان آمد، در خانه حضرت رضا عليه السلام را زد، امام عليه السلام اجازه ندادند كه در را باز كنند، چون صداى در را مىداند كه مال كدام دست و كدام نيت است؟ خودشان پشت در آمدند، گفت: حاجى هستم و از سفر برگشتهام، ابن سبيل شدم، يعنى مخارجم تمام شده است، در شهر خود، وضع مالى من خوب است، در اين شهر، نمىخواستم به كس ديگر مراجعه كنم، پولى به من بدهيد، وقتى به شهر خودم برگشتم پول را براى شما مىفرستم. حضرت بدون آنکه دیده شود پول را به وی رسانیند . خدمتکار ایشان به ایشان عرض کرد : اين شخص از مكه برگشته تا جمال شما را زيارت كند، همه مكه مىروند و دلشان مىخواهد همه پول خود را خرج كنند و به كربلا بروند، شما كه الان زنده و در دنيا هستى، در را باز مىكردى و اجازه مىدادى كه نگاهى به جمال مبارك شما بيندازد، فرمود: اين شخص آبرو دارد، اگر مرا مىديد خجالت مىكشيد و عمل من از بين مىرفت. عمل بايد بىعيب باشد. سالم، صاف، جامع و كامل باشد، وقتى بنده من عمل كامل انجام داد: «جعلت غناه فى نفسه» طورى با باطنش معامله مىكنم كه احساس بىنيازى كند. منبع : پایگاه عرفان اللهم عجل لولیک الفرج موفق باشید و خدایی . |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
| پیام در این موضوع |
|
علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ $&# - MESSENGER - ۱۴/تیر/۹۰, ۲۲:۵۵
RE: علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ - علی 110 - ۱۹/تیر/۹۰, ۲۳:۰۷
RE: علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ - ريحانه الرسول - ۱۶/شهریور/۹۰, ۴:۳۱
RE: علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ - علی 110 - ۱۶/شهریور/۹۰, ۱۱:۱۵
RE: علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ - Abasaleh - ۱۶/شهریور/۹۰, ۱۱:۴۹
RE: علامت فرد "راضی" به "رضای خدای متعال" چیست؟ - Agha sayyed - ۱۵/بهمن/۹۰ ۱۸:۵۷
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| چکارکنم که خدا ازم راضی باشه؟؟راهش چیه؟؟؟ | حسن عزتي | 8 | 6,369 |
۷/اسفند/۹۲ ۱۱:۳۰ آخرین ارسال: حسن عزتي |
|