کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
{||" مطالب بی سند و اشتباه "||}---شکسته شدن سر حضرت زینب ( س)
۲۰:۱۰, ۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۰ ۸:۰۱ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله
.
.
بنده مطالبی را در این تالار در پستی دیدم تحت عنوان (مطالب بي سند و يا دروغي که فضاي عزاداري را پر کرده).
البته خیلی مختصر و در حد نام بردن بود آنها.
خیلی برایم جالب بود.
اول فکر کردم که از جمله ی مطالبی است که وبلاگ ها بدون هیچ سندی می نویسند و اشتباه است.(هر چند تعدادی از آنها را می دانستم صحیح است.)
.
کمی بیشتر جستجو کردم دیدم از سایت آیت الله موسوی زنجانی به دست آمده.البته در مورد ایشان چیزی نمیدانم.(اگر کسی ایشان را می شناسد به بنده اطلاعاتی بدهد در مورد ایشان لطفا)
.
در سایت ایشان مطالب عجیب و غریب زیادی به چشمم خورد.
از چند روحانی محقق (در سایت های پرسش و پاسخ) در مورد همان مطالبی که در مورد عاشورا و ... بود سوال کردم و آنها پس از تحقیق جوابم را دادند.
فکر کردم این مطالب را در تالار بذارم .
.
اولیش را در تاپیکی جداگانه گذاشته ام قبلاً، که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید حتماً ...خواهشاً:
.
اباصالح کنیه امام زمان نیست}}(بخوانید حتماً) .
.
و اما مورد بعدی:
.
=====================================================================

.
عروسي حضرت قاسم (ع ) در کربلا که صحیح نیست
.
.
این مطلب نیز صحت ندارد و قاسم بن حسن در واقعه كربلا سنش از ده سال بيشتر بود ولي به پانزده سال نرسيده بود.
طبري مي‏گويد قاسم ده سال داشت و در مقتل ابي‏مخنف آمده كه قاسم در كربلا چهارده ساله بود[1]
.
.
علامه مجلسي مي‏گويد كه در نقل ماجراي عروسي قاسم به مدارك معتبر متكي نبوده است، منشأ اين حكايت دو كتاب است يكي منتخب المراثي كه بهترين تأليفات به زبان عربي مي‏باشد و نويسنده آن شيخ فخرالدين طريحي صاحب مجمع البحرين است و ديگري روضة الشهداء نوشته ملاحسين كاشفي صاحب انوار سهيلي است اين كتاب اولين مَقتلي است كه به فارسي نوشته شده است.[2}
.
.
در اين رابطه نقل مي‏كنند كه وقتي امام حسين مسير مدينه تا كربلا را طي مي‏نمود حسن بن حسن از عموي خويش امام حسين(عليه السلام) يكي از دو دختر او سكينه و فاطمه را خواستگاري كرد .
حسين(عليه السلام) فرمود: هر يك را كه بيشتر دوست داري اختيار كن، حسن خجالت كشيد و جوابي نداد حسين(عليه السلام) فرمود: من براي تو فاطمه را اختيار كردم كه به مادرم فاطمه بنت رسول(صلي اللَّه عليه و آله) شبيه‏تر است، بدين ترتيب وجود فاطمه نو عروس در كربلا امري مسلّم است.
.
.
حالا اینجا دو حالت پیش می آید:.
.
1-اگر فرض كنيم ازدواج قاسم درست باشد بايد گفت امام حسين(عليه السلام) دو دختر به نام فاطمه داشتند كه يكي را به حسن تزويج كرده و ديگري را براي قاسم عقد نموده‏اند يا اين كه بگوئيم دختري كه به عقد قاسم در آمده اسمش فاطمه نبوده و در تاريخ اشتباه نقل شده
2- اگر اين داستان را صحيح ندانيم بايد بگوئيم راويان نام حسن را از روي اشتباه، قاسم نقل كرده‏اند.
.
.
.
اما نمي‏توان ناديده گرفت كه نويسنده روضةالشهداء مردي عالم و متجر بوده و در شهر هرات زندگي مي‏كرده و معاصر با صاحب كتاب روضةالصفا بوده و امير عليشير وزير هم عصر او، مردي علم دوست بوده است و كتب ادبي و بخصوص تاريخي و امكاناتي كه آن وقت در هرات بوده در هيچ زماني و در هيچ شهري وجود نداشته است از طرف ديگر بايد گفت ما مصالح اعمال ائمه معصومين را به درستي نمي‏توانيم تشخيص دهيم.[3}
با اين وجود بيشتر تحليل‏گران واقعه عاشورا عروسي قاسم را نادرست مي‏دانند.
محدث قمي در منتهي الآمال[4] و در كتاب نفس‏المهموم[5] دامادي قاسم را رد مي‏كند و مي‏گويد نويسندگان نام حسن را با قاسم اشتباه كرده‏اند علامه شهيد مرتضي مطهري عروسي قاسم را مردود مي‏داند و مستند مي‏كند به اين كه در هيچ كتاب معتبري وجود ندارد و حاج نوري هم گفته ملاحسين كاشفي اولين كسي است كه اين مطلب را در كتاب روضةالشهداء آورده و اصل قضيه صددرصد دروغ است.[6}
.
.
.
بطور كلي آنچه از اشارات صاحب نظراني و مشاهدات بر مي‏آيد مي‏توان گفت نقل ماجراي عروسي قاسم كه بياني از شدت قساوت و بي‏رحمي لشگريان يزيد است[7] اگر به همان اندازه‏اي كه تاريخ به آن اهميت داده مورد توجه قرار بگيرد و بُغض مجين اهل‏بيت را نسبت به دشمنان برانگيزد، امري پسنديده است.
.
.اما طبق اشاره‏اي كه استاد مطهري دارد اگر بنا باشد كه آن را با بزرگنمايي مطرح كنند و تعزيه از آن بسازند.[8} و يا چنان كه ديده شده حجله‏اي بيارايند و حنايي تدارك ببينند، در اين صورت اهانتي به ساحت قدس عاشورا و فرهنگ عاشورائيان انجام داده‏اند

.
.

====================================================
.
پی نوشت ها:
.
[1] . منتخب التواريخ، حاج محمد هاشم بن محمدعلي خراساني، انتشارات علميه اسلاميه، ص 266
.
[2] . رياض، المقدس، المسمي بحدائق الاش، مرحوم صدرالدين، واعظ قزويني، ج دوم، كتابفروشي اسلاميه، تهران، 1374 ه ق، ص 42
.
[3] . دمع السجوم ترجمه نفس المهموم، ترجمه و تحقيق علامه ابوالحسن، شعراني، بهار78، ناشر ذوي القربي، ص 342؛ زندگاني امام حسين، سيد هاشم، رسولي محلاتي، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، 1374، ص 478
.
[4] . منتهي الآمال، محدث قمي، انتشارات هجرت، تابستان 74، چاپ هشتم،ج 1، ص 700.

[5] . ابوالحسن، شعراني همان مأخذ

.
[6] .
حماسه حسيني، مرتضي، مطهري، انتشارات صدرا، خرداد 1364، ج اول، ص 28

.
[7] . برداشتي از تاريخ زندگي امام حسين، عمادالدين حسين، اصفهاني، (عمادزاده)، انتشارات اسوه، 1373، جلد دوم، ص 137

.
[8] . مرتضي، مطهري، برداشته از همان مأخذ

.
.
ادامه دارد ان شاء الله......

امضای میلاد.م
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yamin ، Agha sayyed ، سید ابراهیم ، meshkat ، rastin ، Mohammad Trust ، محیصا ، hesam110 ، میثاق ، ساجد ، عبدالرحمن ، عبدالرحیم ، میم.حسین.الف

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۱۴, ۱۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/دی/۹۰ ۱۴:۲۱ توسط Seyed Mohsen.)
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

دوست عزیز جناب miley
سلام علیکم
همانطور که عرض کردم بنده قصد این رو نداشتم که بگم حتما این اتفاق افتاده...بلکه...امکانش رو...
در هر حال....
متاسفانه فرصت بنده بسیار کم هست و روزی 30 دقیقه بیشتر نمی توانم در تالار حضور پیدا کنم که آن به کارهای نظارتی می گذرد، ان شاء الله در آینده که کمی وقت بیشتری برای مطالعه پیدا کردم، پاسخ کامل تری رو ارائه خواهم داد...
این حق رو برای پاسخ برای بنده نگاه دارید...

سید عزیز
سلام علیکم
اما کوتاه در پاسخ جنابعالی
(۱۳/دی/۹۰ ۱۱:۴۸)سید ابراهیم نوشته است:  با سلام خدمت پسر عموی گرامی ام آقا محسن ... مثالی که برای مقایسه زدید به شدت هیچ ربطی به قضیه نداشت.
فاصله مدینه با احد کم بود و اصلا مدینه شهر بود و حنظله در خانه خویش ازدواج کرد و آن هم شب که هیچ جنگی نبود...
نه آنکه در صحرایی که تحت محاصره هستند و آنهم نه در شب میدانید که بسیاری گفته اند در همان ظهر عاشورا...
حالا این قضیه کجا و قضیه حنظله کجا....اصلا ربطی بهم ندارد.
اما نقل کتب پیرامون این موضوع آن است که این ازدواج در جریان خروج از مکه اتفاق افتاده نه در روز عاشورا!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، hesam110 ، عبدالرحمن
۱۴:۳۴, ۱۶/دی/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
حتما هم من و هم دوستان دیگر منتظر شما میمانیم چون خود این مسئله به عنوان یکی از تحریف های عاشورا (اون کسانی عنوان کرده اند در روز عاشورا بوده است) برای من خیلی مهمه.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، hesam110 ، عبدالرحمن ، میم.حسین.الف
۲۱:۲۵, ۱۱/مهر/۹۲
شماره ارسال: #13
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

از همه کاربران عزیز تقاضا دارم مطالب این تاپیک را مرور کنند.

از آقا میلاد هم ممنونم بابت این مطالب و اینکه اگر میشه انحراف دیگر در تاریخ را بیان کنند.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، boghz
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]