کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: ایا سودهای بانکی ربوی است؟؟؟؟
بله
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
یه سوال ، ربا يعني چي ؟(مهم)
۱۳:۴۳, ۱۰/دی/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم :

ربا يعني چي ؟

«‌ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وام‌گيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است.

ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم مي‌شود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانسته‌اند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب مي‌کنند.

من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ...
اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ...

این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن

ــ ربا چیست؟

ربا این است:
اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و ده‌شاهی) به‌ت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کرده‌ای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شده‌اید و حرام کرده‌اید پولی را که می‌توانست برایتان برکت کند.
این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیه‌اش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همه‌ی درصدها و عددها و جمله‌‌هایی که برای دادن یک وام برات ردیف می‌کنند، 100 چوقی که می‌گیری را باید 100 و خرده‌ای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده‌ را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی می‌کنی. [تصویر: 2.gif]

ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟

ربای حلال این است:
تو 100 چوق به کسی قرض داده‌ای و شرط هم نکرده‌ای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، می‌بینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد به‌ت می‌دهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلال‌تر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد!
تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافه‌تر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است.

یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ...
یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ...
یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ...

ربا و بانک اسلامی
ربا در هر حال ربا است و قرآن گرفتن و خوردن آن را تحریم نموده است، شرایط استثنائی نیز برای مجاز نمودن آن در قرآن مطرح نشده است. بهره ای که بانک می گیرد مسلماًربا است و حرام است. و بهره ای که ميدهد نيز ربا و حرام است. اسلامی بودنِ نامِ بانک، یا مذهبی بودنِ متولیِ بانک، یا تعلق داشتن بانک به دولتی که نام اسلامی دارد، هیچکدام از اینها مجوزی برای گرفتن ربا نیستند. ربا در هر حال ربا است و خداوند آنرا تحریم نموده است. از طرفی نام اسلامی داشتنِ چیزی نیز منطقاً می بایست بمعنی پایبندی بیشتر آن به رهنمودهای قرآن باشد نه مجوزی برای نفی آن. http://www.quranology.com/porsesh/porses...esh163.htm

امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، MohammadSadra ، در جستجوی سختی ، Anti-satanism ، Ahmad-A.R.M ، حسام+ ، m.hossein ، fandogh ، فرهاد ، یاســین ، Havbb 110 ، AllahoAkbar ، علوم استراتژیک ، عبدالله ، only_y2d ، Patriot ، مجید املشی ، saloomeh ، faraz_223 ، mohaddese ، عدالت ، سلمان فارسي ، فدک زهرا ، یا زهرا ، انتصـار ، amirak ، حضرت عشق

آغاز صفحه 13 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۱۴, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #121
آواتار
بنام خدا
بنظر من چون مباحث پيچيده اي در حوضه ي ربا و سود بانكي وجود داره ، بهترين راه حل مراجعه به مرجع تقليد جامع الشرايطه
مرجع تقليد من سود بانكي رو حلال ميدونه
۱۲:۱۷, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #122
آواتار
(۱۹/اسفند/۹۱ ۱۲:۱۴)faraz_223 نوشته است:  بنام خدا
بنظر من چون مباحث پيچيده اي در حوضه ي ربا و سود بانكي وجود داره ، بهترين راه حل مراجعه به مرجع تقليد جامع الشرايطه

بزرگترین مرجع انسان عقل انسان است این کلاه شرعی هست ومن سر خودم کلاه نمیگذارم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223 ، عدالت ، blue.blood ، amir-mahdi ، یاســین
۱۳:۱۶, ۱۹/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اسفند/۹۱ ۱۳:۱۹ توسط faraz_223.)
شماره ارسال: #123
آواتار
بنام خدا
آرش جان ،‌ هيچ مانعي سر راه تعقل و تفكر وجود نداره و هر كدوم از ما در تصميم گيري آزاديم
بانك يك بنگاه ماليه ، ي فضاي مشاركت مالي براي بكار گيري سرمايه
در گذشته هم همين جور بود شما اگر سرمايه اي داشتي با كسي كه امكان و توانايي تجارت رو داشت شريك ميشدي و نهايتا" در سود و زيان هم شريك بودي
اگه ي صندوق قرض الحسنه باشه تكليفش معلومه اما بانك ي بحث ديگه اي داره
بانك ها در قالب ي قرارداد وام و تسهيلات در اختيار ميذارن و وقتي اون قرارداد رو امضاء مي كنيم يعني اون قواعد رو پذيرفتيم
من در جريان همين تحقيقاتي كه كردم برام محرز شد كه يكي از معاملاتم رباست بعد از تشخيص به لطف خدا جبرانش كردم
باور بفرماييد بهترين و كاملترين جواب رو از مرجع تقليدم دريافت كردم و خدا توفيق داد حتي اون موقعي كه به ضررم بود هم بهش عمل كردم
يا حق
۱۳:۳۱, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #124
آواتار
به نام خدا
بزرگترین مرجع کتاب قرآن مجید میباشد که به صراحت خداوند در آن فرموده‌اند که ربا حرام است و ضرر دارد و به خوبی این فرموده خداوند متعال را در جامعه امروز خودمان میبینیم هر فساد کلانی که در کشور وجود دارد یک سر آن بانک است ، تورمی که در کشور وجود دارد بخاطر همین بهره بیست درصدی میباشد. هرچند شرایط سخت و گرانی بی سابقه در کشور باعث شده که خود من هم ناچار شوم برای پرداخت اجاره ماهیانه علیرغم میل باطنی و با اکراه مبلغی را در بانک بگذارم و از طریق سود آن بخشی از اجاره خود را بدهم که این هم به دلیل سیاستهای غلط در بخش مسکن و بازهم نفوذ بانک و دادن وامهای کلان به یکسری برجساز و خانه ساز از خدا بی خبر است. سود بانکی در کشور ما تمام فعالیتهای اقتصادی مملکت را فلج میکند اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود. واقعا خداوند متعال بهتر از هر بشری به خیر و صلاح انسان آگاه هستند. من مضر بودن ربا را با گوشت و پوست خودم حس کردم وقتی که دوسال پیش مبلغی را در بانک گذاشتم و سود آنرا به اجبار به اجاره دادم و اکنون بعد از دو سال ارزش پول من به یک چهارم تقلیل پیدا کرده و فقط ضررش برای من میماند. در واقع این فرآیند قرار دادن سرمایه در بانگ و در عوض ماهانه مبلغی را گرفتن کاری است که شاید در کوتاه مدت سودی داشته باشد اما در بلند مدت بجز ضرر و پشیمانی بهره ای ندارد. خداوند از مسببان این گرانی مسکن و اجاره که مارا به این وضع انداخت که ناچار شدیم پول در بانک بگذاریم و ربا بگیریم نگذرد و آنهارا نیامرزد. آمین
۱۴:۱۸, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #125
آواتار
(۱۹/اسفند/۹۱ ۱۳:۱۶)faraz_223 نوشته است:  بنام خدا
آرش جان ،‌ هيچ مانعي سر راه تعقل و تفكر وجود نداره و هر كدوم از ما در تصميم گيري آزاديم
بانك يك بنگاه ماليه ، ي فضاي مشاركت مالي براي بكار گيري سرمايه
در گذشته هم همين جور بود شما اگر سرمايه اي داشتي با كسي كه امكان و توانايي تجارت رو داشت شريك ميشدي و نهايتا" در سود و زيان هم شريك بودي
اگه ي صندوق قرض الحسنه باشه تكليفش معلومه اما بانك ي بحث ديگه اي داره
بانك ها در قالب ي قرارداد وام و تسهيلات در اختيار ميذارن و وقتي اون قرارداد رو امضاء مي كنيم يعني اون قواعد رو پذيرفتيم
من در جريان همين تحقيقاتي كه كردم برام محرز شد كه يكي از معاملاتم رباست بعد از تشخيص به لطف خدا جبرانش كردم
باور بفرماييد بهترين و كاملترين جواب رو از مرجع تقليدم دريافت كردم و خدا توفيق داد حتي اون موقعي كه به ضررم بود هم بهش عمل كردم
يا حق

برادرم فراز در این سیستم بیشترین سود در جیب بانک بعد سرمایه دار است ووام گیرنده سود و ضررش دست خودش است و بانک و سرمایه دار در هیچ کدام از اینها شریک نیستند ایا اسلام با این قضیه مشکلی ندارد؟

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
۱۶:۲۰, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #126
آواتار
(۱۹/اسفند/۹۱ ۱۲:۱۴)faraz_223 نوشته است:  بنام خدا
د.
با سلام خدمت دوست عزيز
من نمي دانم مرجع تقليد شما كيست؟ ولي اين را مي دانم كه تقريبا تمام مراجع در رسالات خود مضاربه (شريك بودن در سود و زيان ) را جايز دانسته اند و اين وامهاي بانكها هيچ كدام اينگونه نيستند.در استفتائات هم كه در جواب مردم آمده همگي بر حرام بودن اين وام ها و همچنين اقدامات ديگر (اخذ دير كرد و ...) دلالت مي كند.
موسس بانك خود ،بر اين نكته تاكيد دارد كه فلسفه پيدايش بانك سود حاصل از نزول مي باشد. بانكها اگر نزول نگيرند دوامي نخواهند داشت.
از ائمه معصومين چندين حديث به اين مضمون آمده است:
****ربا برابر 70 گناه است ، كه كمترين آن زناي با مادر در بيت الله الحرام مي بشد. ******
اگر اولين نوشته اين حقير را در (
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-11...ge-13.html

) مطالعه كرده باشيد . متوجه حديث فوق خواهيد ش
من درمورد ربا تحقيقهاي زيادي داشتم و احاديث فراوان مطالعه كرده ام. و متاسفانه آثار گفتار معصومين را در جامعه مي بينم.
طبق احاديث معصومين بدترين اثر ربا : از بين رفتن معروفها و رايج شدن منكرها در جامعه مي باشد آيا شما مصيبتي مانند اين اثر مي شناسيد؟
آنقدر به پليدي ربا آگاه هستم .به خدا قسم اگر مي دانستم با دادن جانم مي شود اين لكه ننگ را از ايران پاك كرد لحظه اي درنگ نمي كردم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، یاســین ، mbaghaee
۱۸:۲۱, ۱۹/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #127

چیزی به نام بانکداری اسلامی وجود نداره همشون ربا خور هستن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ارش کمانگیر ، عدالت ، blue.blood ، یاســین
۱۲:۳۳, ۱۵/فروردین/۹۲
شماره ارسال: #128
آواتار
هَل مِن نـاصــر یَنصُـــرنی
سلام دوستان
در ايام تعطيلات به دفتر مراجع در قم رفتم هر چند با خود مراجع صحبت نكردم ولي با معاونان و كساني كه در دفاتر مراجع كار مي كردند صحبت كردم.
همگي بدون استثناء بر حرام بودن شيوه كنوني وامهاي رايج در بانكها تاكيد كردند و متاسفانه براين نكته نيز تاكيد كردند كه بانكها به حرف مراجع گوش نمي دهند و به كار خود ادامه مي دهند. حتي يكي از روحانيون صحبت از لزوم انقلابي در اين زمينه را پيش كشيد كه به نفع نظام نيست.
دوستان رباي بانكها تيشه به ريشه اين مملكت دارد مي زند.
امام خميني فرمودند: نور خدا در كشور جلوه گر شده قدر اين نعمت را بدانيد.
متاسفانه ربا اين نور را هر روز كم رنگتر مي كند.
در مطالب قبلي اينجانب به طور تقريبي آسيبهاي ربا آورده شده است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Havbb 110 ، blue.blood
۷:۴۱, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #129
آواتار
یه سوال
حالا من تو خونه ای بزرگ شدم که با همین پول ( وام بانک مسکن) ساخته شده
باید چه کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
لطفا جواب بدین
۱۰:۳۰, ۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #130
آواتار
سلام
البته بهتره زنگ بزنید از مرجعتون بپرسید
اما چون شما واجب النفقه خانواده هستید به شما ایرادی نیس،چون من شنیدم که حتی اگه مرد نون حرام بیاره خونه،چون زن و فرزند تقصیری نداشتن به اونها گناهی نیس،و حتی یکی از شاکی های مرد هستن در قیامت
اما میتونید زیاد استغفار کنید که اگه اثر وضعی داشت از بین بره
البته من کاملا نظر شخصیمو گفتم شما حتما بپرسید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسین14 ، Havbb 110
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا