تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: یه سوال ، ربا يعني چي ؟(مهم)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
سلام
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم :

ربا يعني چي ؟

«‌ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وام‌گيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است.

ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم مي‌شود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانسته‌اند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب مي‌کنند.

من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ...
اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ...

این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن

ــ ربا چیست؟

ربا این است:
اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و ده‌شاهی) به‌ت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کرده‌ای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شده‌اید و حرام کرده‌اید پولی را که می‌توانست برایتان برکت کند.
این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیه‌اش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همه‌ی درصدها و عددها و جمله‌‌هایی که برای دادن یک وام برات ردیف می‌کنند، 100 چوقی که می‌گیری را باید 100 و خرده‌ای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده‌ را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی می‌کنی. [تصویر: 2.gif]

ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟

ربای حلال این است:
تو 100 چوق به کسی قرض داده‌ای و شرط هم نکرده‌ای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، می‌بینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد به‌ت می‌دهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلال‌تر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد!
تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافه‌تر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است.

یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ...
یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ...
یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ...

ربا و بانک اسلامی
ربا در هر حال ربا است و قرآن گرفتن و خوردن آن را تحریم نموده است، شرایط استثنائی نیز برای مجاز نمودن آن در قرآن مطرح نشده است. بهره ای که بانک می گیرد مسلماًربا است و حرام است. و بهره ای که ميدهد نيز ربا و حرام است. اسلامی بودنِ نامِ بانک، یا مذهبی بودنِ متولیِ بانک، یا تعلق داشتن بانک به دولتی که نام اسلامی دارد، هیچکدام از اینها مجوزی برای گرفتن ربا نیستند. ربا در هر حال ربا است و خداوند آنرا تحریم نموده است. از طرفی نام اسلامی داشتنِ چیزی نیز منطقاً می بایست بمعنی پایبندی بیشتر آن به رهنمودهای قرآن باشد نه مجوزی برای نفی آن. http://www.quranology.com/porsesh/porses...esh163.htm

امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ...
نچ نچ نچ ...
سود بانکی هیچ ربطی به ربا نداره ... چون پولی که ما در بانک میگذاریم به عنوان قرض نیست . بلکه ما با این کار با بانک شریک میشیم .
اینجا رو داشته باش :
من پولم رو میگذارم تو بانک ، بانک پول منو میگیره و به یه نفر دیگه وام میده و اون فرد هم با وامش میره مثلا یک کارگاه یا شرکت یا ... میسازه . سپس درآمدی رو که به دست میاره بین خودش و بانک تقسیم میکنه و طبیعتا بانک به عنوان شریک تجاری باید این وسط سود کنه پس بیشتر از اصل پول رو باید پس بگیره . سپس بانک پولی که گرفته رو بین من که تو بانک پول گذاشتم و خودش تقسیم میکنه .
در واقع در این معامله ، من و بانک و اون وام گیرنده میشیم شریک تجاری ... پول از من ، پیدا کردن مشتری با بانک ، انجام فعالیت اقتصادی و زحمت پول درآوردن با اونی که وام گرفته است . و اصلا ربا نیست .
البته تو سیستم بانکی هم خیلی مشکلات هست اما اصول بانک داری اسلامی ربا نیست ...
به نظر من هیچ اخوندی هنوز جرات نکرده مثل مرد وایسه و بگه سودی که بانگ میگیره ربا حساب میشه.

حالا هر کسی میخواد بیاد حرف بزنه.

اقای مکارم وایساد ، دیدید چی کارش کردن.

پول از دین خیلی وقته که مهم تر شده.
نه اخوی
به این سادگی ها نیست
ما 11 نوع قرار داد داریم برای این موضوع .
اقای مکارم هم گفته اند که مشکلی ندارد .

فرق اساسی بین نظام بانکی جمهوریاسلامی ایران بانک های کشورهای دیگر این است که، مبنای بانک های ایران براین است که عملیات خودرامنطبق با قوانین تجاری واقتصادی اسلام انجام دهند،ولی بانک های دیگر گردش کارشان بر این اساس نمی باشد.
: بانک ‏هاى جمهورى اسلامى براساس مصوبات مجلس و تأیید شوراى محترم نگهبان براساس عقود و معاملات اسلامى از قبیل مضاربه، جعاله، شرکت، خرید و فروش، عمل مى‏کنند.
بنابراین اگر طرفین قرارداد برطبق قراردادهاى مصوب عمل نمایند، استفاده و سودهایى که مى‏گیرند، اشکالى ندارد و ربا محسوب نمى‏شود.
ربا تعریف خاص خود را دارد که یا به صورت ربای قرضی است یا معاملی و عملیات بانکی بدون در نظر گرفتن عقود اسلامی ، غالبا به صورت ربای قرضی صورت می گیرد.
آیت الله فاضل مى‏فرماید: «مبناى بانک‏ها بر رعایت ضوابط اسلامى است و چون گرفتن و دادن پول بر مبناى مضاربه و سایر عقود اسلامى است، لذا سود از هر طرف براى طرف دیگر حلال است».
در جاى دیگر فرموده: «بانک‏ها موظفند طبق مقررات اسلامى عمل کنند و براى کسى که علم به خلاف ندارد، اشکالى نیست».(1)
آیت الله مکارم فرمود: «ماهیت سپرده‏هاى حساب جارى ماهیت قرض است و مشروط بر این است که به مجرد مطالبه ادا شود، و ماهیت سپرده‏هاى دراز مدت و کوتاه مدت، نوعى مضاربه یا سایر عقود شرعیه و مانند آن است و پرداخت سود على الحساب نوعى وام است که بعد از ظهور ربح (سود)محاسبه مى‏شود و در صورت رعایت ضوابط عقود شرعیه مانند مضاربه، گرفتن سود اشکالى ندارد».(2)
آیت الله تبریزى فرمود: «چنانچه سپرده گذار بانک را وکیل کند که با پول او معامله شرعى انجام دهد و اطمینان داشته باشد که به این قرارداد عمل مى‏شود، گرفتن سود اشکالى ندارد».(3)
آیت الله بهجت فرموده: «در صورتى که معاملات و عملیاتى که بانکها انجام مى‏دهند، براساس معاملات شرعى باشد، گشایش اعتبارات بى اشکال است».(4)
فتواى رهبرى معظم انقلاب نیز همچون سایر فقهاى عظام است.(5)
پى‏نوشت‏ها:
1 - جامع المسائل، ج 1، ص 286.
2 - استفتائات جدید، ج 2، ص 578.
3 - استفتائات جدید، ج 1، ص 479.
4 - توضیح المسائل، ص 452.
5 - توضیح المسائل مراجع، ج 2، ص 808.
(۱۰/دی/۹۰ ۱۴:۴۶)دیدگاه نوین نوشته است: [ -> ]نچ نچ نچ ...
سود بانکی هیچ ربطی به ربا نداره ... چون پولی که ما در بانک میگذاریم به عنوان قرض نیست . بلکه ما با این کار با بانک شریک میشیم .
اینجا رو داشته باش :
من پولم رو میگذارم تو بانک ، بانک پول منو میگیره و به یه نفر دیگه وام میده و اون فرد هم با وامش میره مثلا یک کارگاه یا شرکت یا ... میسازه . سپس درآمدی رو که به دست میاره بین خودش و بانک تقسیم میکنه و طبیعتا بانک به عنوان شریک تجاری باید این وسط سود کنه پس بیشتر از اصل پول رو باید پس بگیره . سپس بانک پولی که گرفته رو بین من که تو بانک پول گذاشتم و خودش تقسیم میکنه .
در واقع در این معامله ، من و بانک و اون وام گیرنده میشیم شریک تجاری ... پول از من ، پیدا کردن مشتری با بانک ، انجام فعالیت اقتصادی و زحمت پول درآوردن با اونی که وام گرفته است . و اصلا ربا نیست .
البته تو سیستم بانکی هم خیلی مشکلات هست اما اصول بانک داری اسلامی ربا نیست ...

آقا حرف شما درست ... من غیر مستقیم در یه
فعالیت اقتصادی سهیمم ... پس حساب ، حساب سود و ضررش هم هست دیگه ، نه اینکه من شریک باشم ، ولی فقط سود گیرم بیاد ...

پس شراکت منتفی ...

فعالیت اقتصادی سهیمم ... پس حساب ، حساب سود و ضررش هم هست دیگه ، نه اینکه من شریک باشم ، ولی فقط سود گیرم بیاد ...

پس شراکت منتفی ...

[/quote]

آخه بانک که فقط یک پروژه اقتصادی رو انجام نمیده . تعداد بیشماری از پروژه های کشور به وسیله بانک ها انجام میشند . چندتا از اینا ضرر داره . ولی سود بقیه ضرر اون چندتا رو جبران میکنه .
البته من خودم قبول دارم که این رابطه مشکلاتی داره ازجمله اینکه اگر ضرری باشه فقط فقط برای وام گیرنده است یا اینکه در صورت ضرر بانک وام گیرنده رو جریمه میکنه و دیر کرد میگیره . شریک که شریک رو جریمه نمیکنه .
اما با این حال اصل مطلب درسته و ربا نیست ... اینها مشکلاتی اند که با یک تغییر ساختار بانکی قابل حل اند . مثلا میشه دیرکرد رو به جای بانک ، دولت بگیره و پول جریمه به جای جیب بانک به حساب بودجه کل کشور واریز بشه ...
(۱۰/دی/۹۰ ۱۷:۰۳)دیدگاه نوین نوشته است: [ -> ]
(۱۰/دی/۹۰ ۱۵:۱۴)blue.blood نوشته است: [ -> ]

پس شراکت منتفی ...

آخه بانک که فقط یک پروژه اقتصادی رو انجام نمیده . تعداد بیشماری از پروژه های کشور به وسیله بانک ها انجام میشند . چندتا از اینا ضرر داره . ولی سود بقیه ضرر اون چندتا رو جبران میکنه .
البته من خودم قبول دارم که این رابطه مشکلاتی داره ازجمله اینکه اگر ضرری باشه فقط فقط برای وام گیرنده است یا اینکه در صورت ضرر بانک وام گیرنده رو جریمه میکنه و دیر کرد میگیره . شریک که شریک رو جریمه نمیکنه .
اما با این حال اصل مطلب درسته و ربا نیست ... اینها مشکلاتی اند که با یک تغییر ساختار بانکی قابل حل اند . مثلا میشه دیرکرد رو به جای بانک ، دولت بگیره و پول جریمه به جای جیب بانک به حساب بودجه کل کشور واریز بشه ...

[/quote]
این حرف شما هم درست ... اون کسی که وام میگیره مثلا برای خرید خونه ، اون که فعالیت اقتصادی نمیکنه که سود دهی داشته باشه که بخواد بانک رو تو سودش شریک کنه ...
(۱۰/دی/۹۰ ۲۲:۱۷)blue.blood نوشته است: [ -> ]این حرف شما هم درست ... اون کسی که وام میگیره مثلا برای خرید خونه ، اون که فعالیت اقتصادی نمیکنه که سود دهی داشته باشه که بخواد بانک رو تو سودش شریک کنه ...

این حرف شما درسته ... منم خودم تو این موندم ، اگه کسی جوابی داره ، بیاد بگه که من و این ایشون اینجا منتظر جواب این شبهه هستیم . Huh
به این میگن مشارکت مدنی و یا خرید اقساطی

- آیا بهره ای که بانکهای جمهوری اسلامی از مردم در برابر وامهایی که به آنان برای اموری مانند
خرید
مسکن و دامداری و کشاورزی و غیره می دهند، مطالبه می کنند، حلال است؟

اگر این مطلب صحیح باشد که آنچه که بانکها برای ساخت یا خرید مسکن و امور دیگر به مردم می دهند به عنوان قرض است، شکی نیست که گرفتن بهره در برابر آن شرعا ً حرام است و بانک حق مطالبه آن را ندارد، ولی ظاهر این است که بانکها آن را به عنوان قرض نمی دهند بلکه عملیات بانکی از باب معامله تحت عنوان یکی از عقود معاملی حلال مثل مضاربه یا شرکت یا جعاله یا اجاره و مانند آن است. بطور مثال بانک با پرداخت قسمتی از هزینه ساخت خانه در ملک آن شریک می شود و سپس سهم خود را با اقساط مثلا ً 20 ماهه به شریک خود می فروشد و یا آن را برای مدت معینی و به مبلغ خاصی به او اجاره می دهد در نتیجه این کار و سودی که بانک از این قبیل معاملات بدست می آورد، اشکال ندارد و این نوع معاملات ارتباطی با قرض و بهره آن ندارند.

استفتا از رهبر
سلام دوستان
1-من دوستمون که گفته بودن آیت الله مکارم (اقای مکارم وایساد ، دیدید چی کارش کردن)چی کارش کردن؟
2-کی آیت الله مکارم از حرفشون برگشتن گفتن ربا نیست؟؟؟؟؟؟؟؟
3- پس این آقای دکتر عباسی برگ چغندر(بنده خدا)هستش می گید کسی نیست از نظر مذهبی و اقتصادی بیاد مباحثه مجادله احسن کنه؟؟؟؟الان 9 ماه ایشون گفته من حاضرم تو هر مباحثه سمینار کنفرانس و.... اثبات کنم بانکداری امروز ایران ربا خواری مشهود اگه نتونستم تا آخر عمرم رو دو تا دستام بالانس راه میریم!بانک مرکزی هم از اون موقع گفته ما شورای فقهی داریم میانو مباحثه می کنند اینا که تا الان خبری نشده!!!یا ترسیدن زودتر این بساط ربا خواری شون جمع شه یا اصلا شورایی در کار نیست دارن دنباله یه عده آدم خدا نشناس می گردن شورا تشکیل بدنو ازین حرفا(خیلی بعیده)قول اول قوی تر!!
دوستان ازلینک زیر می تونند کلیپ ربا برای انتشار را دانلود کنند
ربا برای انتشار
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
آدرس های مرجع