۱۰/دی/۹۰, ۱۳:۴۳
سلام
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم :
ربا يعني چي ؟
«ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وامگيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است.
ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم ميشود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانستهاند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب ميکنند.
من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ...
اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ...
این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن
ــ ربا چیست؟
ربا این است:
اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و دهشاهی) بهت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کردهای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شدهاید و حرام کردهاید پولی را که میتوانست برایتان برکت کند.
این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیهاش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همهی درصدها و عددها و جملههایی که برای دادن یک وام برات ردیف میکنند، 100 چوقی که میگیری را باید 100 و خردهای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی میکنی.![[تصویر: 2.gif]](http://5rooz.net/images/2.gif)
ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟
ربای حلال این است:
تو 100 چوق به کسی قرض دادهای و شرط هم نکردهای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، میبینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد بهت میدهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلالتر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد!
تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافهتر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است.
یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ...
یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ...
یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ...
ربا و بانک اسلامی
امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ...
طبق عادتم رک و راست و صريح ميرم سر اصل مطلب و با یه سوال شروع میکنم :
ربا يعني چي ؟
«ربا» عبارت است از بهره از پيش تعيين شده. اگر پول يا مالي به کسي قرض داده شود و شرط گردد که وامگيرنده در سررسيد، مبلغ يا درصد معيني علاوه بر اصل را تاديه کند، استقراض ربوي انجام شده و مطابق نص صريح قرآن کريم، اين معامله حرام و باطل است.
ربا اصطلاحي در شريعت اسلامي است به معني گرفتن يک مال در عوض پرداخت مالي از همان جنس است بطوريکه ميزان يکي زيادتر از ديگري باشد. ربا به دو نوع رباي معاملي و رباي قرضي تقسيم ميشود و گرفتن آن در فقه اسلامي به شدت نهي شده، بطوريکه گناه يک درهم ربا را بيشتر از هفتاد بار زناي با محارم دانستهاند. قوانين موضوعه ايران هم ربا را جرم محسوب ميکنند.
من اين مطالب رو از Google پيدا کردم و الان هم دارم با دونسته هاي خودم پيش ميام ...
اينطوري که استنباط ميشه ربا يعني شما يه پولي رو بدي به کسي ، قرارداد باهاش ببندي که در مدت معين اصل پول + سود از قبل معين شده رو به شما برگردونه ...
این قسمتش رو از سایت http://5rooz.net کپی کردم امیدوارم راضی باشن
ــ ربا چیست؟
ربا این است:
اگر تو 100 چوق به کسی قرض بدهی و قبل از دادن پول، شرط کنی که باید 100 و یک چوق (اصلاً بگو 100 چوق و دهشاهی) بهت برگرداند، صددرصد ربا اتفاق افتاده است؛ و هم تو که شرط کردهای و هم او که شرط تو را قبول کرده است، هر دو، در ربا وارد شدهاید و حرام کردهاید پولی را که میتوانست برایتان برکت کند.
این توضیح ساده و روشن ربای حرام است. بقیهاش به خودت مربوط است که ببینی تهِ همهی درصدها و عددها و جملههایی که برای دادن یک وام برات ردیف میکنند، 100 چوقی که میگیری را باید 100 و خردهای چوق پس بدهی یا نه. اگر باید آن خرده را بگذاری روش و پس بدهی، شک نکن که داری یک قرض ربوی میکنی.
![[تصویر: 2.gif]](http://5rooz.net/images/2.gif)
ــ ربای حلال دیگر چه جورش است؟
ربای حلال این است:
تو 100 چوق به کسی قرض دادهای و شرط هم نکردهای که فلان مقدار باید بگذاری روی این 100 چوق و پسم بدهی؛ اما وقت پس گرفتن پول، میبینی که بدهکار نجیب بیشتر از 100 چوق شمرده و دارد بهت میدهد. خیالت راحت! از شیر مادر هم حلالتر است! چرا؟ چون او خودش خواسته بیشتر بدهد؛ تو که شرط نکرده بودی یا چوبی بالای سرش نبوده که بیشتر پست بدهد!
تبصره: اصلاً توصیه شده و «مستحب» است که بدهکار همچین کاری بکند. یعنی وقت پس دادن پول طلبکار، مبلغی اضافهتر یا تحفه و کادویی رویش بگذارد و به کسی بدهد که در هنگام سختی، نه نگفته و کمکش کرده است.
یعنی اگه شرط کنی حرام میشه ...
یعنی منی که دارم قسط بانک مسکن میدم ، از همون اولش هم 100 تا سفته و ضامن و گرویی پیش بانک دارم ... الله اکبر ...
یعنی منی که پول دادم به بانک ، سر سال اصل پول رو با 17% سود بهم برمیگردونه ...
ربا و بانک اسلامی
ربا در هر حال ربا است و قرآن گرفتن و خوردن آن را تحریم نموده است، شرایط استثنائی نیز برای مجاز نمودن آن در قرآن مطرح نشده است. بهره ای که بانک می گیرد مسلماًربا است و حرام است. و بهره ای که ميدهد نيز ربا و حرام است. اسلامی بودنِ نامِ بانک، یا مذهبی بودنِ متولیِ بانک، یا تعلق داشتن بانک به دولتی که نام اسلامی دارد، هیچکدام از اینها مجوزی برای گرفتن ربا نیستند. ربا در هر حال ربا است و خداوند آنرا تحریم نموده است. از طرفی نام اسلامی داشتنِ چیزی نیز منطقاً می بایست بمعنی پایبندی بیشتر آن به رهنمودهای قرآن باشد نه مجوزی برای نفی آن. http://www.quranology.com/porsesh/porses...esh163.htm
امیدوارم دوستان واسه ی جامعه ی امام زمان عج اماده بشن ...