|
عزازیل یکی از نامهای شیطان
|
|
۲۰:۳۸, ۱۱/دی/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در حین گوش کردن یکی از سخنرانی های استاد رائفی بودم که استاد جمله ای عرض کردند که من تا بحال نشنیده بودم و برام جالب و یه مقدار متعجب کننده بود و اون جمله این بود : « عزازیل یکی از القاب شیطان به معنای عزیز خدا هست ، یعنی شیطان در میان ملائکه شاگرد اول کلاس خدا بوده تا قبل از قضیه تکبر ورزیدنش» واقعا اگه یه مقدار بیشتر رو این حرف تامل کنیم به مطالبی می رسیم که شاید درکش سخت باشه. بهرحال من بعد از این قسمت از سخنرانی رفتم و یه سرچی تو نت انجام دادم و یه مطالبی گیر آوردم که براتون قرار میدم. عزازیل نام دیو یا روحی شرور است که سه بار در تورات تکرار میشود وسپس وارد اسطوره های یهود میگردد. در تورات عزازیل به دیوان Se'irim تعلق دارد. این دیوان را اصطلاحاً دیوان بز شکل میگویند. می دانیم که بر اساس آموزه های تورات دیوان به دودسته تقسیم میشوند: دیوان Se'irim که به موجودات مو دار hairy beings معروفند و قوم یهود هر ساله برای ایشان قربانی می کند. محل رفت وآمد این دیوان را بیابان ها می دانند. رییس این دیوان بز شکل نیز عزازیل است و دوم دیوان shedim که به معنای اسیب رسان یا آسیب رسانان مخفیmystical harmer میباشند. عزازیل در میان متون مذهبی وروایی اسلامی بصورت یکی از نامهای شیطان وارد شده است. محمد تقی صرفی در کتاب جنگ ابلیس علیه انسان نوشته است: ا«بلیس موجودی از جن بود که هزاران سال قبل از خلقت آدم (ع )درآسمانها بعنوان ملکی از ملائکه مشغول فرمانبرداری از حضرت حق بود.نام او «عزازیل »و«حارث »بوده است .ملائکه خیال می کردند که او هم از جنس آنان است ولی خداوند علیم با علم خود می دانست که ابلیس از ملائکه نیست .ابلیس زیباترین ملک بود و خدا را به گونه ای زیباعبادت می کرد که فقط دورکعت نماز او برای خداوند،چهارهزارسال طول کشید.» نعمت الله صالحى حاجى آبادى در کتاب شیطان در کمینگاه در معنای عزازیل مینویسد:«این کلمه لغت (عبرى ) است و به معنى عزیز شده ؛ کسى که در میان ملائکه عزیز و با احترام بوده ، کسى که عزت و توانایى ظاهرى داشته باشد. شیطان را از این رو عزازیل گفته اند که در میان ملائکه عزیز و با احترام و در عبادت خدا کوشا و سخت مقاوم بوده است .» در تفسیر أطیب البیان فی تفسیر القرآن در مورد اسامی شیطان میخوانیم که:« اسامى زیادى دارد: حرث، عزازیل شیطان، و صفات خبیثه دارد: عجب که خود را اشرف از ملائکه مىپنداشت و در میان ملائکه اعبد آنها میدانست و کبر و استکبار بزرگى را بخود بسته بود و در جمیع مخلوقات ارضى و سماوى بالاتر از خود تصور نمیکرد و کفر که العیاذ خدا را عادل نمیدانست که ترجیح راجح بر مرجوح داده و خاک را مقدّم بر آتش داشته لذا زیر بار اطاعت آدم نرفت و تمکین نشد و سجده نکرد.» (أطیب البیان فی تفسیر القرآن، ج11، ص: 273 )در کتاب دیوشناسی و معرفت شیطان ، عزی با عزازیل یکی پنداشته می شود:
Although Azazel is now one of the Mussulman names for a devil, it would appear to be nearly related to Al Uzza of the Koran, one of the goddesses of whom the significant tradition exists.[1]
بایددانست که عزازیل به معنای عزیز شده خدا است که صورت معرب آن عزی میباشد. باتشکر آیدین |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۳۱, ۱۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
سلام به شما دوستان خوبم
![]() من یه کتابی میخوندم به نام « از ازل تا قیامت » که این مطلب رو اونجا دیدم ؛ به این شرح : مقام آدمى و عبادت عزازيل (شیطان) شيطان نيز در هر آسمان به اسمى و در هر مكانى هزار سال خدا را عبادت نمود . طورى عبادت پروردگار مى كرد كه ملائك مقرّب او را از خود مى دانستند و در بهشت وى را «عزازيل» میخواندند (عزازیل = عزیز شده ی خدا) . چون در هر آسمانى بهتر از او نبود ؛ گاهى در عرش الهى و گاهى در بهشت ، مختار بود هر كجا عبادت معبود را به جا آورد . و گاهى براى وعظ ملائكه در بهشت براى آنها منبر مى رفت . و ملائكه را موعظه مى نمود . و آداب عبادت پروردگار را تعليم آنها مى داد . تا اين كه بر درى از بهشت نوشته شده بود : « به همين زودی ها يكى از فرشتگان مقرّبم به جهت تكبّر و نافرمانى از مقام قرب ، عزل و طوق لعنت به گردن او اندازم . » همه ملائك ، شب و روز نگران بودند ، اشك مى ريختند . تا اين كه انديشيدند و گفتند : « برويم نزد عزازيل كه دعا كند . تا خداوند نسبت به ما نظرى داشته باشد و عنايتى كند . » عزازيل براى همه دعا كرد ، غرور و تكبّرش ، پيمانه ى نخوتش را لبريز كرد . به واسطه ى كثرت عبادت به خود دعا نكرد و هزار سال خود را لعنت كرد . تا اين كه خداوند بزرگ ، آدم را خلق كرد و هزار سال بدنش بى روح در بهشت افتاده بود و شيطان به استهزا بر شكم او مى زد و مى گفت : « لاَِىُّ شَىءٍ خلقت » ؛ اگر از من بالاتر باشى اطاعت تو را نكنم و اگر زير دست من قرار گيرى تو را اعانت . تا اين كه مدّت به سر آمد ، به ملائك خطاب رسيد: « پس چون آن را آراسته كردم و دمانيدم در آن روحم را ، پس بيفتيد و سجده كنيد . » همه سجده كردند ، مگر شيطان كه تكبّر و خودپسندى اش مانع گشت . خطاب رسيد : اى شيطان ! تو را چيست ، كه با سجده كنندگان نمى باشى ؟! گفت : من از سجده كنندگان نيستم ، زيرا آفريدى او [آدم] را از گل خشك . و من از او بهترم ، آفريدى مرا از آتش نورانى (سوزانده) و آفريدى او را از گِل ظلمانى . عـلّت ابليس أنَا خَـيرٌ بد است @@@ اين مرض در نفس هر مخلوق است نردبان خلق اين ما و من است @@@ عـاقـبت زين نردبان افـتادنـسـت هر كه بالاتر رود ابله تر است @@@ استخوانش خوردتر خواهد شكست |
|||
|
|
۱۴:۵۳, ۲۰/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
توی اکثر سریال ها و کتابهای مسیحی عزازیل یکی از شیطانهای بزرگه که در خدمت لوسیفر قرار داره و بهش کمک میکنه نه خود لوسیفر
اما مسلمونا اکثرا میگن خود شیطونه البته ما بچه بودیم وقتی شیطنت میکردیم مادرمون میگفت بچه مثل عزازیل میمونه!!!! ![]() مثال ها که الکی نمیاد مثلا وقتی یکی زیادی به یه چیز گیر میده و فرصت نمیده میگن طرف مثل عزرائیل میمونه |
|||
|
|
۴:۰۹, ۲۶/مهر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/مهر/۹۲ ۴:۱۶ توسط aaaaa.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۱۱/دی/۹۰ ۲۰:۳۸)آیدین نوشته است: البته در یکی از سخنرانی های استاد رائفی ایشان تاکید کردند که "عزازیل خود ابلیس نیست اشباه نکنید" ولی در منابع دیگر خود ابلیس معرفی شده.اگه کسی اطلاعه جامعی داره بگه. خدا قوت |
|||
|
۱۳:۲۴, ۲۶/مهر/۹۲
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
سلام و درود
به نظر بنده اسامی به اندازه حقایق مطالب اهمیت ندارند شیطان می تونه هزاران هزار اسم داشته باشه ولی آیا علم به اسامی اون مهمتره و یا علم به راههای غلبه بر اون با هر اسمی هم که هست؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |