کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 13 رای - 3.62 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مباحث آسيب شناسي روابط دختر و پسر
۱۴:۱۱, ۷/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مرداد/۹۰ ۱۸:۴۹ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #1
آواتار
حد و مرز روابط بین دختر و پسر

خداوند خیر و صلاح بشر را می داند و در تمام مراحل زندگی برای آنها خواستار بهترین هاست. ما مجبور می شویم که برای ایجاد رشد شخصیتی و انتخاب جفت با جنس مخالف خود ارتباط برقرار کنیم اما نباید به خودمان اجازه دهیم که صرفا برای کسب شهرت و امنیت با دیگران وارد روابط احساسی شویم. هیچ گاه بدون فکر و یا فقط به دلیل تشویق دوستانتان وارد رابطه هایی که ارزش ندارند، نشوید. اگر هیچ گونه ارتباطی نداشته باشید خیلی بهتر از این است که با کسی که درخور و شایسته شخصیت شما نیست، قرار ملاقات بگذارید. آمار و ارقام حاکی از این مطلب هستند که در حدود 50% دختران و بیش از 40% از پسران هیچ گاه در دوران دبیرستان با جنس مخالف قرار ملاقات نمی گذارند. در آیین های متفاوت اصول ابتدایی و شالوده های بنیادین برقراری ارتباط با جنس مخالف آموزش داده شده است. هر کس می تواند به نوبه خود از آموزه های مطرح شده بهره گرفته و در مسیر مناسب گام بردارد.

1- از قلب خود محافظت کنید
باید حواس خود را کاملا جمع کنید و هشیار باشید که احساسات خود را در چه راهی خرج می کنید؛ چرا که قلب انسان بر روی تمام جنبه های دیگر زندگی او تاثیر گذار است.

"بیش از هر چیز مراقب احساسات قلبی خود باشید چرا که سرچشمه وجودی زندگیتان را همین عواطف قلبی تشکیل می دهند."

2- شما را از روی اطرافیانتان قضاوت می کنند
طبیعت بشر به گونه ای سرشته شده است که اجتماعی بوده و به سرعت سعی میکند تا خود را به رنگ جمع درآورد. به محض اینکه با یک نفر ارتباط برقرار می کنید و با او قرار ملاقات می گذارید، به طور ناخودآگاه اخلاق و رفتارتان تغییر پیدا می کند و تا حدی متاثر از سبک و سیاق خصوصیات طرف مقابل می شود.

"گمراه نشوید و اشتباه نکنید، دوستان ناباب خصوصیات خوب شما را تحت تاثیر قرار می دهند"

3- با افراد هم کیش خود ارتباط برقرار کنید
هر چند مسلمانان می توانند با رعایت برخی مسائل این اجازه را پیدا می کنند که با افراد غیر مسلمان نیز ارتباط برقرار کنند، اما کسانی که می توانند از نظر قلبی به ما نزدیک باشند که در زندگی خود از فرمانهای پروردگار پیروی می نمایند.

"در روابط خود همواره به دنبال وجوه اشتراک باشید و با کسانی که کافر یا مشرک هستند ارتباط برقرار نکنید؛ آیا ایمان و کفر هیچ گونه وجه اشتراکی با یکدیگر دارند؟ و آیا تصور می کنید که روشنایی و تاریکی می توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؟"

4- آیا عشق شما حقیقی است؟
اگر می خواهید از خصوصیات عشق حقیقی آگاهی پیدا کنید بهتر است سوال های زیر را در ذهن خود مطرح کنید:

آیا نسبت به کارهای یکدیگر صبور و شکیبا هستید؟
با هم به مهربانی برخورد می کنید؟
حس حسادت در رابطه شما جایگاهی ندارد؟
به وجود یکدیگر افتخار می کنید؟
فروتنی و تواضع از نقاط بارز ارتباط شماست؟
هیچ گاه اتفاق نیفتاده که با یکدیگر برخوردی گستاخانه و خشن داشته باشید؟
در جستجوی "خود حقیقی" طرف مقابل هستید؟
به آسانی که از دست هم عصبانی نمی شوید؟
از اشتباهات یکدیگر کینه به دل راه نمیدهید؟
با یکدیگر صادق و راستگو هستید؟
از یکدیگر محافظت و مراقبت می کنید؟
به هم اعتماد دارید؟
اگر پاسخ شما به سوالات مطرح شده "مثبت" باشد باید بگوییم که رابطه عاشقانه، با دوام و اصیلی را دنبال می کنید، اما اگر پاسخ شما به هر یک از سؤالات بالا "منفی" باشد آنوقت شاید بهتر باشد که کمی بیشتر در مورد ارتباط فعلی با شریک خود صحبت کنید.

چه حدی بیش از حد است؟
بسیاری از افرادی که در پی کسب اطلاعات صحیح در مورد روابط جنس مخالف هستند با این پرسش مواجه می شوند که: "در قرار های ملاقات برای برقراری ارتباط تا چه حد می توان به جلو پیش رفت؟" در این قسمت چند اصل وجود دارد که با اتکا به آنها به آسانی می توانید حد و مرز رابطه را معین کنید. به منظور به کارگیری این روش پرسش های زیر را با خود مرور کنید:

1- آیا این شرایط باعث می شود که من به فساد اخلاقی کشیده شوم؟ یا مانع آن می شود؟
با بی توجهی و اعمال مسامحه نمی توانید خودتان را متقاعد کنید که می توانید از فساد اخلاقی فرار کنید. با این کار فقط خودتان را گول می زنید.

2- از قرارهای ملاقات خود چه می خواهید؟
زمانیکه شما قبول می کنید با کسی ارتباط برقرار کنید، به موازات آن به طور طبیعی قبول می کنید که: "ارزش های من مشابه ارزش های تو هستند،" که این امر ممکن است شما را در وضعیتی قرار دهد که بعدا موجبات پشیمانیتان را فراهم آورد. همانطور که می دانید " رفیق ناباب دشمن جان آدمی است."

4- آیا من جذب فرد نا مناسبی شده ام؟
سعی کنید کاری از شما سر نزند که افراد نالایق و فریب کار به سویتان جذب شوند. برخی از این افراد هنگامیکه وارد ارتباط می شوند به تدریج کاری می کنند تا شما از ارزش های اخلاقیتان دور شده و رفته رفته از آنها دست بکشید.

5- آیا واقفید که گناه ابتدا در قلب آدمی شکل می گیرد؟
" تمام افرادی که به چشم شهوانی به یک خانم نگاه می کنند، در قلب خود مرتکب زنا می شوند."

7- آیا موجب تحریک جنسی شریکم هستم؟
سعی کنید تا جایی که می توانید از ارتباط های فیزیکی (قرار ملاقات ها) که به نوعی موجب تحریک فرد مقابل می شود خود داری کنید .

اگر پا را فراتر از حد و مرزها گذاشته اید، چرا خود را متوقف نمی کنید؟

1- خداوند بخشنده است
اگر ما گناهان خود را بپذیریم و به آنها اقرار کنیم بی شک خداوند از گناهان می گذرد و ما را مورد آمرزش خود قرار می دهد. شما می توانید هر زمان که اراده کنید رابطه خود را با خالقتان تجدید کنید.

2- خداوند پاکیزه و منزه است
خداوند به ما فرمان داده که ارتباط جنسی پیش از ازدواج گناه محسوب می شود و تنها اوست که از خیر و صلاح بنده خود آگاه است.

3- خداوند برای بنده هایش ارزش قائل است

خدواند به درستی می داند که برقراری ارتباط جنسی پیش از ازدواج باعث تضعیف پایه های نظام خانوادگی است و سبب می شود تا شادکامی ها از میان برداشته شوند.
از دوستان عزیز می خواهم که از برقراری و صحبت با جنس مخالف تا حد امکان پرهیز نمایند زیرا منشا بسیاری از گناهان از همین ازتباط های کوچک شروع می شود.

MASON HUNTING:WARRIOR
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: EMPERATOR ، یاران مهدی ، خادم الامام ، TewStealth ، V-E ، ريحانه الرسول ، libera ، خادمة الزهرا ، navid-313 ، لبخند خدا

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۲۴, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۱۷:۲۸ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #11
آواتار
با تشکر از دوست خوبمان
می دونم حرف شما راسته
شاید این امکان (ازدواج)برا افرادی وجود نداشته باشه (بی کاری و پول و شرایط سخت خانواده طرف کم بودن سن طرف و متداول نبودن ازدواج موقت)
ولی اینو بگم که نوشته ی آغازین من مال من نیست
اگه به پایینش هم مراجعه کنین می فهمین که نویسندش من نیستم
نوشته ی دوم من هم مال آیت الله سیستانیه
حالا اگه می خوایین منو محاکمه کنین که چرا اینارو نوشتین بگم که من ننوشتم
راستش هدف من اطلاع رسانی
اگه اینجور بود باید در هرچی چت رومه و ... تخته کرد
چون اجتناب ناپذیره
آدم باید آدم باشه تا حریم ها رو نگه داره
خودشم همه مثل شما تو این تالار چشم پاک و ناموس پرست نیستن
اگه اینطوری بود وضع تهران الان این نبود.
درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: TewStealth ، یاران مهدی
۲۱:۱۴, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۲۱:۱۶ توسط yahya63.)
شماره ارسال: #12

(۸/مرداد/۹۰ ۱۶:۲۷)Sms4815 نوشته است:  دوست عزیزم این حرف شما مثله اینه که بخوایین به جای حل مسئله صورت مسئله رو پاک کنین.
مثلا اگه ما این جا اینا رو نگیم جلوی اینا گرفته می شه
علاوه بر این که گرفته نمی شه شاید به جاهای باریک هم کشید بشه که خط قرمز ها به ما اجازه ورود رو به ما نمی ده
درسته؟
نوشته برای هر کسی هست شما این پست رو گذاشتی اینجا و این نشون دهنده موضع شماست.چرا جوونای مردم رو حتی تو این سایت هم تشویق میکنی برای دوست شدن؟میدونی چقدر فساد دنبال همین دوستیهای معمولی هست؟میدونی همون درگیر شدن احساس یک دختر یا مپسر میتونه چقدر توی زندگی آیندش تاثیر بزاره؟
دوست عزیز بحث سر پست اولتون هست.
کی اجازه داده دختر و پسر با هم دوست باشن؟
چرا از خودت حرف در میاری.
چون الان همه دارن این کار رو میکنن پس باید براش توجیح به اسکم دین درست کرد؟
هیچکس نمیتونه متن صریح قرآن رو توش دست ببره و حرام خدا رو حلال کنه.
چطور شما ادعا میکنید که میشه با یه دختر دوست بود؟
حتی فتواهایی که از آیت ا... گذاشتین هم باز چیزی رو تایید نمیکنه.تمام صحبتهای ایشون صحبت کردن معمولی رو که تو هر جا امکان داره اتفاق بیافته تایید میکنه نه دوستی دختر و پسر و قرار گذاشتن و...
چرا بدعت درست میکنی؟
اصلا من به نیت شما کاری ندارم،من دارم کار شما رو میبینم و نه نیت شما رو.
کار شما کاملا برخلاف مبانی اسلام هست.
امروزه دنیای غرب با رفتن به سمت این مسائل به فساد کامل کشیده شده،حالا شما داری ادامه همون کار رو تبلیغ میکنی؟!؟!؟؟!
سن ازدواج رفته بالا؟ازدواج سخته؟درست.چون میخوای این مشکل رو حل کنی باید مشکلات دیگه درست کنی یا اینکه در زمینه آسان سازی ازدواج فعالیت کنی؟
چرا پست نمیزنی و نمیگی ازدواج رو آسون بگیرید؟میگی دوست بشین؟؟؟
واقعا من از شما سئوال دارم دلیل و منطق درست در این مورد بیارید وگرنه فقط و فقط کار شما مغرضانه برداشت میشه .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود
۲۱:۱۹, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۲۱:۱۹ توسط محمود.)
شماره ارسال: #13
آواتار
ببخشید این موضوع به این بخش چه ربطی داره؟
حالا علی اقا یه مدت غایبه شماها مراعات کنید تالار شلم شولوا نشه

البته اصلا بحث رو نخوندم

یاعلی
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: montazer_rm
۲۱:۲۱, ۸/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/مرداد/۹۰ ۲۱:۲۹ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #14
آواتار
آقا به چه زبونی بگم
اولین پست رو من ننوشتم
ما نتونستیم تو اینجا فعالییت کن ما ببینیم تشویق شیم ما هم فعالیت کنیم
باشه
خودشم این متن در دست ویرایشه
به زودی تغییر خواهد یافت.
دوستان عزیز پست اول ویرایش و اصلاح شد لطفا دوباره بخوانید
تا دیگر سوتفاهمی پیش نیاید
و از همه ی دوستان مبنی بر این پست پوزش می خواهم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود
۲۳:۲۶, ۸/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #15
آواتار
بهتره به این پست هم سر بزنید موانع ازدواج
بازم منتظر نظر های خوبتون هستیم
۲۲:۳۱, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #16
آواتار
تب تند

در مترو نشسته بودم که گفت و گوی آرام دختر و پسری توجهم را جلب کرد:
پسر به دختر:بابا مامانم امشب مسافرن.بیا خونه با هم باشیم.هیشکی نیست به خدا.
دختر به پسر:زرنگی!اگه بیام،از کجا معلوم بعدش بیای خواستگاریم شیطون بالا؟!(لبخند به همراه عشوه)
پسر به دختر:حالا تو بیا امشبو.قول می دم شیطونی نکنم.هر جا خواستم شیطونی کنم،محکم بزن تو صورتم!
دختر به پسر:فقط امشبا.قبول؟
پسر به دختر:قبول... .

من نمی دانم که در نهایت آن دختر و پسر چه کردند؛اما آیا چنین ارتباطاتی زیبنده ما ایرانیان است؟
پدیده داشتن دوست و رفیق از جنس مخالف،در سال های اخیر به شدت در جامعه شیوع پیدا نموده است؛به طوری که بعضاً حتی شاهد رقابت دختران و پسران در داشتن تعداد بیشتر چنین دوستانی هستیم!
من این تب تند را نوعی تقلید کورکورانه از فرهنگ کوچک و حقیر مغرب زمین می دانم که با ورود به جامعه ایران اسلامی،ناهنجاری هایی را در سطوح مختلف به وجود آورده است.
شاید همه دوستی ها در یک سطح یا بد نباشند؛اما این توجیه مناسبی نیست.پسر و دختر جوان مانند آتش و پنبه هستند که کشش فوق العاده عاطفی،احساسی و جنسی نسبت به یکدیگر دارند.این کشش را خداوند در وجود ما انسان ها نهاده است تا به سمت ارتباطی مقدس به نام "ازدواج"،تعالی و کامل شدن حرکت کنیم؛نه دوستی و هوی و هوس.
تجربه نشان داده است که اغلب چنین دوستی هایی به بیراهه می رود و کمتر به ازدواج ختم می شود.حتی از آن تعداد که به زندگی مشترک می رسد،درصد اندکی با موفقیت همراه خواهند بود.
ازدواج به مرد و زن آرامش می دهد،نه دوستی های نامتعارف.این فرموده کتاب آسمانی قرآن است.پس چه خوب است که به جای دوستی با جنس مخالف،به فکر همسر و شریکی باایمان،با اصالت و با اخلاق باشیم.
دوستی با حضور همیشه نهان...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sadegh-a ، ایمانی
۱:۲۳, ۱۶/مرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/مرداد/۹۰ ۱:۲۴ توسط EMPERATOR.)
شماره ارسال: #17
آواتار
امام علی ( علیه السلام) می فرمایند:

صحبت کردن غیر ضروری با زنان نامحرم انسان سالم را گرفتار بلاها و مصیبت ها می سازد
و قلب انسان را به انحراف و مریضی می کشاند.

تفسیر نور الثقلین جلد 5 صفحه ی 532
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، ريحانه الرسول ، libera ، Mitsonary ، montazer_rm ، paradise ، V-E ، خادمة الزهرا ، یاران مهدی ، ایمانی
۲:۰۵, ۱۶/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
با سلام به همه دوستان

اين بحث رو اينقدر كه راجع بهش حرف زده شده و اينقدر توصيه و نصيحت در اين باره زياد شده كه ديگه كوچكتر ها خيلي به حرف بزرگتر ها گوش نميدن.

يه آقايي توي دانشگاه ما بود خيلي فعال از دانشجوهايي بود كه همه با كار فرهنگي ميشناختنش . خدا هم از نظر زيبايي ظاهر و اخلاق لطفشو در حق اين بنده خدا تموم كرده بود.

از اونجا كه خيلي ادم تابلويي بود حرف و حديث هم راجع بهش زياد بود. و البته اصلا هم قصد ازدواج نداشت.

جالب بود بيشتر دختر خانم هايي كه با اين بنده خدا كار ميكردن فكر ميكردن اين قصد داره باهاشون ازدواج كنه.

كه فقط دو سه نفرشونو من ميشناختم يا بعدا با هاشون آشنا شدم .

با هركدوم هم كه صحبت ميكردي ميگفتن كه اين به ما علاقه داره خيلي حواسش به ماست و....

دليل همگي اين بود كه اين آقا چون در برخورد با خانمها از جديت مردانه اش استفاده نميكرد و همه حرفاش رو با شوخي و خنده و روي گشاده ميزد جماعت رو هوا بر ميداشت كه حتما خبريه .

سرتون رو درد نيارم خلاصه ي يه كار فرهنگي كه قرار بود روي بقيه تاثير گذار باشه اول دامن خودشون رو ميگرفت.
اون آقا هم وقتي وضعيت رو ميديد قطع رابطه ميكرد و .... تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل
تازه اين بچه ها همه اهل قبله بودن و بچه مسلمون .
هدفشون خير بود و اصلا هم از اول همچين نيتي نداشتن روابط هم در ابتدا كاري بود اما بعد يواش يواش .....

شيطان از روز ازل قسم خورده كه هر جا زن و مردي تنها باشن مطمئن باشن كه نفر سوم من خواهم بود .
هر چقدر مسلط باشيم به خودمون باز هم بايد از خدا ترسيد و حتي الامكان از اين روابط پرهيز كرد.

گاهي بعضي از تجربه ها براي آدم خيلي گرون تموم ميشه ، خيلي ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: libera ، rastin ، EMPERATOR ، Mitsonary ، yahya63 ، montazer_rm ، paradise ، V-E ، در جستجوی سختی
۲۳:۲۹, ۱۶/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #19
آواتار
سلام

در رابطه با این موضوع سخن گهر بار حضرت امیرالمومنین علی (علیه السلام) به یادم آمد قریب به این مضامین که:

من به زنان و دختران جوان سلام نمی کنم، تا شاید مجذوب صدایشان نشوم

البته حضرت امیر از این سخن به دورند، ولی گفته ایشان رو باید به دیوار دلمان با میخ بکوبیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ريحانه الرسول ، montazer_rm ، paradise ، libera ، V-E ، خادمة الزهرا ، یاران مهدی ، ایمانی
۲:۱۱, ۱۷/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #20
آواتار
به نام خدا
سلام دوستان خوبم
بحث روابط پسر و دختر بحث خوبیه که باید سرش باز بشه وبیشتر در موردش صحبت بشه.
ما داریم صورت مسئله رو پاک میکنیم.این حسی که بین دختر وپسر هست یک حس ذاتیه وهر آدمی جنس مخالف خودش رو دوست داره.
چرا حضرت علی(علیه السلام) میفرمایند که به دختر جوان سلام نمیکیم که نکند به گناه بیفتم.چون این حس در وجود حضرت علی هم هست.(البته ما میدونیم که این گفتها برای فهموندن به میباشد)
حالا باید ما ببینیم که مشکل کجاست که حتی متاسفانه بعضی از افراد مذهبی هم گرفتار این مشکل شدن؟
اینکه ما بیام از این مشکل دوری کنیم راه حل درستی نیست آخه فردا روز بدون هیچ شکی این دو به هم برخورد میکنن(یا تو دانشگاه,یا محل کار, تو مکان های عمومی وغیرو غیره)
حالا اگه ما بگیم دنشگاهها جدا ,محل کارو میخوام چکار کنیم؟
باید رو خودسازی خودمون کار کنیم,باید رو فرهنگ جامعه کار کنیم, باید مشکلات و موانع ازدواج برطرف کنیم.
وقتی منه بحساب مذهبی موقع ازدواجم هست ولی موقعیت ازدواج ندارم اما همه جا (دانشگاه,محل کار,جامعه, دوستان,...)شهوت منو شعله ور میکنم خوب باید چکار کنم؟
این درسته که بیام صورت مسئله روپاک کنم؟
وضعیت جامعه این میشه که میبینیم.
نه این درست نیست باید فرهنگ درست بشه باید موانع ازدواج برطرف بشه.اگه کسی نمیتونه ازدواج کنه خوب ازدوج موفقت کنه.اگه هیچکدوم میٌسر نیست خودسازی کنه.
این شاالله که بتونیم درست امربه معروف ونهی از منکر کنیم.
اللهم عجل لولیک الفرج
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایمانی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

پرش در بین بخشها:

بالا