کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم...

در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد.
به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ...
اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، MohammadSadra ، N.Mahdavian ، میلاد.م ، گل مرداب ، ترنم ، emadm ، تازه مسلمان ، pop110 ، SARV ، یاشار ، civilanon ، shafagh_mah ، حسن عزتي ، m.hossein ، sam fisher ، hesam110 ، Lord_Contemno ، help me ، mahdavi61313 ، باهتول ، پرستوی مهاجر ، andishe ، مبينا ، saloomeh ، حسن.س. ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، Reza71 ، یا ثارالله ، شیدا ، ضحی ، DRiVeR ، حنین ، آشفته ، gomnam ، فرمیسک ، آفتاب ، ilidin ، اولولالباب ، FN_AntiZionism ، sagheb ، لبخند خدا ، Patriot ، mahdy30na ، amirhq21 ، mofa ، مرهم ، Mohammad Trust ، Ali#59 ، عالم مقدس لاهوت ، مجتبی110 ، سـلمان ، هادی... ، meisamtiger ، یاســین ، حضرت عشق ، شهرام ، mkashipazha ، عقیق ، vahrakan

آغاز صفحه 16 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۰۰, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #151
آواتار
سلام،

بدون شک قبوله، خیلی عالی بود.

ولی منظور من از مرتبه این نبود. آیا برای رسیدن به رتبه خودش باید از رتبه های پایین رد بشه و اونها رو به خودش بگیره یا نه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۰۹, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #152
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۰)MohammadSadra نوشته است:  سلام،

بدون شک قبوله، خیلی عالی بود.

ولی منظور من از مرتبه این نبود. آیا برای رسیدن به رتبه خودش باید از رتبه های پایین رد بشه و اونها رو به خودش بگیره یا نه؟
بنام خدا

سلام.
اینی که شما گفتید باید حرکت باشه نه مرتبه. درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۱۱, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۱۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #153
آواتار
دقیقاً درسته، یه همچین چیزی.

می دونید چرا روی این مسئله اصرار دارم؟

اگر این حرکت پذیرفته بشه دیگه به این راحتی نمیشه ادعا کرد به محض برداشته شدن اراده واجب بر وجود ممکن، این ممکن ناگهان نیست و عدم میشه. بلکه پروسه ای برای عدم شدن در پیش داره که در این پروسه هم برای خودش اثراتی خواهد داشت.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: گل مرداب ، MohammadMeraj ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۲۹, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #154
آواتار
نه حرکت نیست با عرض شرمندگی. نه مثلا ذات انسان مه مرکب از جنس و فصل است. (اگر تعریف جنس و فصل براتون روشن نیست و براتون مبهمه بگید تا معنا کنم)
جنس انسان: حیوان
فصل انسان: ناطق(به معنای نطق کننده ... نه کسی که حرف میزند نه کسی که تفکر میکند.
پس ذات انسان میشود حیوان ناطق. میبینیم که حیوانیت در ذات ما به صورت ماهیتی وجود دارد و اسان حرکتی از حیوانیت نککرده تا به انسانیت برسد. نه حرکت در این جا معنا ندارد. حرکت تنها در 4 مقوله است که بعدا براتون توضیح میدهم.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، saloomeh ، گل مرداب ، مبينا ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۳۴, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۵:۳۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #155
آواتار
آقا سید بله باید با ما همراهی کنید، خیلی ببخشید. حداقل من اطلاعاتم در حد صفره. باید زحمت ترجمه فارسی کلمات جدید رو بکشید.

تا جایی که فهمیدم ذات شامل مجموع فصل و جنس میشه. اگر درست متوجه شدم، پس فصل و جنس یه موجود ممکن الوجود چیه؟ و عرض فرقش با این دوتا چیه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۵۹, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #156
آواتار
جنس ، مفهوم ذاتی ( درونی ) مشترک است و قابل تقسیم بر انواع است . مثل حیوان که دارای انواعی مثل انسان ، اسب ، گربه ، ببر و . . . است . یا شکل که جنس است برای انواعی مثل مثلث ، مربع و . . . و همین طور عدد که جنس است برای 1 و 2 و 3 و . . . ـ فلز ـ عنصر ـ زاویه ـ خط نیز جنس هستند .

شکل برای مثلث ـ درخت برای نخل جنس هستند.

بنابراین جنس کلی ذاتی است که بر افراد مختلف الحقیقه دلالت می کند .
فصل مفهوم ذاتی ( درونی ) است که اختصاص به یک ذات داشته باشد و او را از ذات های دیگر متمایز و جدا می سازد . بنابراین فصل یعنی صفت ذاتی متمایز کننده‌ی یک ذات از ذات دیگر . یا فصل یعنی مفهوم درونی و اختصاصی است . کلی ذاتی است که افراد یک نوع را از انواع دیگر جدا می کند .

مانند : ناطق نسبت به انسان ـ سه ضلعی نسبت به مثلث ـ حساس نسبت به حیوان ـ نامی ( رشد و نمو ) فصل موجود زنده از بی‌جان . شیهه کنندگی برای اسب ـ تفکر و تعقل برای انسان . نامی برای گیاه ـ بُعد برای جسم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، گل مرداب ، MohammadSadra ، مبينا ، حسن عزتي ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۵:۵۹, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۶:۱۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #157
آواتار
چشم: فقط یه خواهش دارم چون بچه ها از اول تا آخرش رو خودم تایپ میکنم و اصلا از جایی کپی نمیکنم دوست دارم همشو با دقت بخونین... تالبته ببخشیدا.
ذات: یعنی حقیقت هر چیز که همان مرکب از جنس و فصل است.
عرض: ماهیتی است که به یک موضوع حمل میشود. حلول در موضوعی میکند. مثلا تا قندی نباشد ما شیرین را حس نمیکنیم در این جا شیرینی عارض شده است بر جسم قند.
بچه ها بهترین مثالی که میتونم بزنم اینه: سفید برای یک لباس سفید عرض است ولی برای سفیدی ذاتی است.
این معنی عرضی و ذاتی.
ذاتی یعنی میواند حقیقت یک چیزی را بیان کند... انسان=حیوان ناطق. نه بیشتر و نه کم تر.
حالا میرسیم به جنس و فصل.
جنس: یک امر کلی و جزء ذات است که مشترک است بین چندین نوع.
حال خود نوع باید تعریف شود:BlushWinkیک مفهوم کلی است که بیانگر تمام ذایتات افراد و مصادیق خودش است مثلا انسان که میتواند بر افراد بیشماری اطلاق گردد یا اسب و یا موش و یا کتاب... در این جا مسلما منظور یک اسب خاص نیست بلکه افراد و مصادیقی که زیر یک معنا هستند.
حالا جنس یک مفهوم کلی و ذاتی است که بین چند نوع مشترک است. مثلا حیوانیت که بین انسان و اسب و موش و... مشترک است.
فصل: آن امر کلی و ذاتی است (دقت کنید که به امر ذاتی نه عرضی) که باعث جدا شدن یک نوع از انوع دیگر میشود و تنها اختصاص به یک نوع خاص دارد. مثل ناطقیت که باعث جدا شدن انسان از دیگر حیوانات میشود یا چیزهای دیگر.
Winkماشالله این جا بچه ها همه فعالند... دست مریزاد به سالومه ...
محمد صدرا دیگه چی میخوای گر و گر برات جواب میاد...
بچه ها من مطئنم اگر خسته نشیم و همینطوری ادامه بدیم به جاهای خوبی میرسیم... من قصد دارم این بحثو تا امامت هم بکشونم... البته من این جا اشتباهه... ما همه وسیله ایم... ما همه موجودات وابسته ایم که جز وصل به علت هیچی دیگه نیستیم. هر آنمون تحت نظارت و ولایت است....
من منتظرم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، گل مرداب ، MohammadSadra ، مبينا ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۶:۱۹, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۶ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #158
آواتار
آقا سید من نوشته های شما رو چندبار مطالعه می کنم. کوچیک ترین دلیل ارادت من به شما اینه که مطلب کپی پیست نمی کنید.
-------------------------------
خیلی عالی جنس و فصل و نوع رو تعریف کردید. متوجه عرض هم شدم. (امیدوارم)

نوع در واقع یه مجموعه از ذات هاست که هر کدوم جنس و فصل دارند. جنس امریه که بین ذاتهای کل مجموعه یا همون نوع مشترکه (عامل اشتراک) و فصل عامل مشترک بین نوع های مختلف این مجموعه. میشه گفت این مجموعه شامل زیر مجموعه هایی برای خودش هست که هر زیر مجموعه با فصل مشخص میشه.

خوب اگر هر زیر مجموعه رو جدا در نظر بگیریم خود اون هم برای خودش جنس و فصل داره. اینبار جنس همون فصل قبلی بوده. فصل قبلی، این نوع یا زیر مجموعه رو از انواع دیگه یا زیر مجموعه های دیگه جدا کرد و چون بین تمام اونها مشترکه تبدیل شد به جنس همون زیر مجموعه یا نوع خاص. حالا توی این نوع خاص و یا زیر مجموعه خاص عامل فرق دهنده بین نوع های مختلف جنس مربوط به این نوعهاست.

و این داستان تا رسیدن به یک عضو خاص ادامه داره.

آقا سید تشخیص بین ذات و عرض فعلاً برای من خیلی سخته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، گل مرداب ، saloomeh ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
۱۸:۰۶, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #159
آواتار
احسنت همینه... البته تو اصطلاح فلسفی میگن مثلا جنس قریب(نزدیک) و جنس بعید(دور)
ببین سیستم اینطوریه:
1- جوهر که همان ماده است .... جنس الجناس یعین آخرین جنس
2- جسم
3- جسم نامی(نامی از نمو کننده میاد و منظور جسمی که رشد کند منظور گیاه و حیوان و انسان)
4- جسم نام حساس(حیوان و انسان)
5- جسم نامی حساس ناطق=انسان
در این جا حیوان جنس قریب برای انسان است و خود حیوان خود نوعی است برای جسم نامی...
مطالبتون درسته و خوب.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، گل مرداب ، مبينا ، مهدی عباس زاده
۱۸:۰۶, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۱۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #160
آواتار
ممنون،

سوال1، جنس واجب الوجودها چیست؟
سوال2، جنس ممکن الوجودها چیست؟

جواب سوال 1 با قاطعیت، خود وجود جنس واجب الوجودهاست. (چیزی که در تمامی واجب الوجودها مشترکه و جزء ذاتشونه خود وجوده)
جواب سوال 2 رو شما بفرمایید؟

پ. ن.
راستی آقا سید ارسال 159 خیلی مفهوم نبود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، یا ثارالله ، مهدی عباس زاده
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]