کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم...

در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد.
به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ...
اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Admirer ، MohammadSadra ، N.Mahdavian ، میلاد.م ، گل مرداب ، ترنم ، emadm ، تازه مسلمان ، pop110 ، SARV ، یاشار ، civilanon ، shafagh_mah ، حسن عزتي ، m.hossein ، sam fisher ، hesam110 ، Lord_Contemno ، help me ، mahdavi61313 ، باهتول ، پرستوی مهاجر ، andishe ، مبينا ، saloomeh ، حسن.س. ، MohammadMeraj ، مجید املشی ، Reza71 ، یا ثارالله ، شیدا ، ضحی ، DRiVeR ، حنین ، آشفته ، gomnam ، فرمیسک ، آفتاب ، ilidin ، اولولالباب ، FN_AntiZionism ، sagheb ، لبخند خدا ، Patriot ، mahdy30na ، amirhq21 ، mofa ، مرهم ، Mohammad Trust ، Ali#59 ، عالم مقدس لاهوت ، مجتبی110 ، سـلمان ، هادی... ، meisamtiger ، یاســین ، حضرت عشق ، شهرام ، mkashipazha ، عقیق ، vahrakan

آغاز صفحه 17 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۱۳, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۱۹ توسط گل مرداب.)
شماره ارسال: #161
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۰۶)MohammadSadra نوشته است:  ممنون،

سوال1، جنس واجب الوجودها چیست؟
سوال2، جنس ممکن الوجودها چیست؟

جواب سوال 1 با قاطعیت، خود وجود جنس واجب الوجودهاست. (چیزی که در تمامی واجب الوجودها مشترکه و جزء ذاتشونه خود وجوده)
جواب سوال 2 رو شما بفرمایید؟
ببخشید اشتباه کردم. جوهر میشه جنس الاجناس ، همون مشترک بین تمام ممکن ها. درسته؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی عباس زاده
۱۸:۱۸, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #162
آواتار
BlushWinkاین قاطعیت را یه کم زود گفتید واجب الوجود اصلا جنسی ندارد اون نمودار بالا را دیدید بالاترین جنس جوهر است که ماده است ولی واجب الوجود چون مجرد است و فاقد ماده(این ها باید ثابت شه) لذا اصلا جنس بهش نمیرسه...
جواب 2: بستگی به خود ممکن داره که در چه مرتبه ای از وجود باشه... اتم جنسش یک جنس ساده جوهر است ولی اسنان جنس پیچیده حیوان را دارد.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، مهدی عباس زاده
۱۸:۲۱, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۲۶ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #163
آواتار
نمی فهمم، ببخشید آقا سید جواب سوال 1 رو قبول دارید؟ وجود، جنس واجب الوجودهاست؟

جنس ممکن الوجود ها چیه؟ میشه بیشتر توضیح بدید؟ (چیزی که بین تمامی ممکن ها مشترکه. پس دیگه به نوع ممکن بستگی نداره.)

پ.ن.
آقا سید تو رو خدا حوصله تون سر نره، اینها برای من خیلی مهم هستند. علاوه از اینکه وقتی دیدمت ماچت می کنم. یه شب هم شام دعوتت می کنم، خوبه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، مهدی عباس زاده
۱۸:۲۲, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #164
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۱۸)سید ابراهیم نوشته است:  BlushWinkاین قاطعیت را یه کم زود گفتید واجب الوجود اصلا جنسی ندارد اون نمودار بالا را دیدید بالاترین جنس جوهر است که ماده است ولی واجب الوجود چون مجرد است و فاقد ماده(این ها باید ثابت شه) لذا اصلا جنس بهش نمیرسه...
من که بلافاصله تصحیحش کردم!اولش خوب نخوندم. دوباره برگشتم خوب خوندمش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، سید ابراهیم ، MohammadMeraj ، مهدی عباس زاده
۱۸:۳۱, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #165
آواتار
بله ولی من تصورم بر این بود که زودتر نوشتم .
محمد صدرای عزیز اصلا حوصله ام سر نمیره. مطمئن باش. اصلا واجب الوجود جنسی نداره که بخواد جنس براش وجود باشه...
واجب الوجود ذاتش عین وجود است ذات واجب الوجود امری بسیط است.
بسیط یعین از هیچ چیزی تشکیل نشده همش یکی است مثلا ذات انسان از خیلی چیز ها تشکیل شده ولی ذات واجب فقط خود وجود است به معنی اکمل و اتم قضیه...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: گل مرداب ، MohammadMeraj ، مهدی عباس زاده
۱۸:۳۳, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۳۶ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #166
آواتار
آقا سید این گزاره از کجا نتیجه گیری شد؟

خوب ما هم می دونیم واجب الوجودها، وجود جزء ذاتشونه. غیر از این نیست. چون بین همه اونها مشترکه پس جنس همه اونهاست. بسیط بودن از کجا نتیجه گیری شد؟ ( بسیط کلمه تازه ایه ها به فارسی ترجمه نکردید.)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی عباس زاده
۱۸:۳۳, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اسفند/۹۲ ۹:۱۷ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #167
آواتار
به نوع خود ممکن بستگی داره دیگه ما گفتیم جنس بین انواع مشترک است. ولی نه بین انواع مختلف. مثلا جنس انسان و گیاه یکی نیست... در این جا بستگی دارد ممکن انسان باشد یا مثلا گیاه
اگر گیاه باشد جنس خاصی دارد و اگر انسان باشد جنس مختص به خودش.
(۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۳۳)MohammadSadra نوشته است:  آقا سید این گزاره از کجا نتیجه گیری شد؟

کدوم گزاره عزیزم؟
این اشتباه را تا الان چند بار کردی و منم هر دفعه تذکر دادم... BlushWink وجود جزء ذات واجب الوجود نیست بلکه عین ذاتش است... اگر بگویی جژئ ذات یعنی اجزاء دیگر هم داره که اینطور نیست واجب جزء ندارد و بسیط است ... دلیل میخواید نه دیگه این جا جاش نیست بحث باید مرتب پیش بره شما فرضا از من قبول کن که واجب ذاتی بسیط دارد که عین وجود است و لذا جنس ندارد(آقا این بدهی ما به شما ثابت کردنش)
حالا به فرض این که این قضیه را قبول کردید سوال دیگه ای ممونه؟
که اگر نمیمونه ما بریم سراغ ویژگی های منحصر به فرد واجب که در آنجا یکیش هم همینه که ثابت میکنیم واجب بسیط است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، مجید املشی
۱۸:۳۹, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #168
آواتار
(۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۳۳)سید ابراهیم نوشته است:  به نوع خود ممکن بستگی داره دیگه ما گفتیم جنس بین انواع مشترک است. ولی نه بین انواع مختلف. مثلا جنس انسان و گیاه یکی نیست... در این جا بستگی دارد ممکن انسان باشد یا مثلا گیاه
اگر گیاه باشد جنس خاصی دارد و اگر انسان باشد جنس مختص به خودش.
همین ممکن بودن وماده بودن (جوهر) نمیشه جنس مشترک بین همه ی انواع؟ خب آخه گیاه و انسان هردوتاشون ماده هستن دیگه وممکن الوجود.
۱۸:۴۳, ۱۲/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/بهمن/۹۰ ۱۸:۵۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #169
آواتار
آقا سید ارسال 167 شما قبول نیست. بالاخره یه چیزی بین تمامی ممکن الوجود ها مشترکه دیگه اون میشه جنس کلی ممکن الوجودها. اون چیه؟ (اون چه چیزیه که در ذات تمامی ممکن الوجودها اعم از انسان، گیاه و ... مشترکه؟)

گزاره بسیط بودن، این که واجب الوجودها جنس ندارند. مگه همگی در اینکه وجود جزو ذاتشون هست مشترک نیستند. پس وجود جنس واجب الوجودهاست. وجود عامل مشترک بین نوع واجب الوجودهاست. حالا فصل هاشون چیه بماند برای بعد.

اگر از نوع بپذیریم باشه برای بعده، خوب باشه قبول. ولی آقا سید خیلی از سوال ها بی جواب موند.
۱۸:۴۵, ۱۲/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #170
آواتار
اشکال: ممکن بودن و ماده بودن؟؟؟؟این دو اصلا یکی نیستند ما مجرداتی داریم(روح نفس ملائک و..) که مادی نیستند و لذا جنس ندارند.
بله در بین ماده ها جنس الاجناس همشون ماده یا جوهر است.
قبول؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]