|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
|
۱۳:۲۱, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
ما در جملا روزانه مان مثلا میگوییم اسب وجود دارد... خانه وجود دارد.... سنگ وجود دارد.... ماهی وجود دارد... کوهی از طلا وجود داد... خاموشی روشن وجود دارد....
در این موارد کلمه وجود در بین همه آنها ثابت و مشترک است طبق این اصلا به یک تقسی بندی می رسیم که از نظر عقلی هم حاصر است ... حاصر یعنی هیچ گزینه دیگری جز این سه مورد در آن نمیتوان تصور کرد. 1- واجب الوجود: موجودی که وجود برایش ضروری است و واجب است که وجود داشته باشد . این موجود باید همواره وجود داشته باشد و این در حقیقت همان موردی است که ما در پی اثبات آنیم. واجب الوجود از کلمه خدا بسیار دقیق تر و مناسب تر است. 2-ممکن الوجود: موجودی است که وجود برایش ممکن است باشد یا نباشد یعنی واجب نیست که حتما وجود پیدا کند یک زمانی نبوده ایت ولی امروز به علتی موجود شده است مثل همه موجودات که در اطافمان میبینیم. 3-ممتنع الوجود: به امری میگویند که به هیچ وجه نمیتوان برای آن وجود در نظر گرفت و تنها یک امر ذهنی است مثل خاموشی روشن یا جمع متناقض ها... تا این جا را داشته بشید اگر سوال یا بیانی یا انتقادی به این بحث بود انجام دهید من در خدمتم. |
|||
|
|
۱۳:۲۲, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۴۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
برادر گلم، توی متن شما اینجوری اومده که دارید روی این روش کار می کنید. یعنی هنوز نتیجه نداده و با ما بلند بلند دارید فکر می کنید، یا دارید یه کلاس درس تعاملی (Interactive) برگزار می کنید؟
راستی همسنگر گلم، این مبحث رو من هم مثل برادرم محمدمهدی جان، بد جوری دنبالشم و دوستش دارم. |
|||
|
|
۱۳:۳۵, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
الهی انطقنی بالهدی و الهمنی التقوی با سلام خدمت همه دوستان عزیز خداوند را با چشم دل ببین و به جای بحثهای فلسفی (واجب الوجود - ممکن الوجود و ...) که البته در علم فلسفه هم لازمند و هم درست ،خداوند را آنگونه که امیر المومین علی(علیه السلام) اثبات می کند ببین و آنگونه که تعریف می کند استشمام کن. گفتم که الف ، گفت دگر ، گفتم هیچ در خانه اگر کس است ، یک حرف بس است اثبات خداوند در وصیت نامه (نامه 31 نهج البلاغه) امیر المومنین به امام حسن مجتبی(علیه السلام) هنگام بازگشت از جنگ صفین : (( و اعلم يا بني انه لو كان لربك شريك لاتتك رسله و لرأيت آثار ملكه و سلطانه و لعرفت افعاله وصفاته و لكنه الله واحد كما وصف نفسه . و بدان ای فرزندم اگر پروردگار تو شریکی می داشت ، حتماً پیامبران او هم به سوی تو اعزام می شدند و قطعاً نشانه های پادشاهی و قدرت او را می دیدی و یقیناً پی به کردار و صفات او می بردی. )) ترجمه : سید مهدی شجاعی امام علی (علیه السلام) در جمله به این کوتاهی هم اصل خداوند را اثبات کرده و هم اصل توحید را. التماس دعا |
|||
|
|
۱۳:۳۵, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام من اون اولی رو که منظورتونو متوجه نشدم( اسپمه؟)
در مورد کلاس و تدریس من بسیار کوچکترم که بخواهم درسی بدهم ... نه عزیزم داریم با هم میاییم جلو ... همین. نتیجه که خیلی وقته داده. در این جا من میخوام در مورد مهم ترین موضوع زندگی مان یعنی اثبات یک موجود واجبی که اطلاق پروردگار هستی بر آن میشود کرد با شما و کمک شما اثبات کنم... همین. |
|||
|
|
۱۳:۳۸, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
و لكنه الله واحد كما وصف نفسه .
ولی او خدای یگانه است ، همچنانکه خود به توصیف خویش پرداخته است. ( اشاره به آیه شریفه : (سوره18 آیه 110) انما الهکم اله واحد بدانید که خدای شما خدای یگانه است.) |
|||
|
|
۱۳:۴۵, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۴۹ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
خدمت فرید عزیز هم سلام عرض میکنم...
ببین دوست گرامی برای اعتقاد به وجود خدا شاید بتوان با آن حرفی که شما میزنید جلو آمد ولی به هیچ وجه کامل نیست... ما در مورد اینکه بتوان با آن در مقابل مخالفان و حتی پرسشگران استناد کرد خودتان میدانید که نمیشود. به فرید گلم میگویم ما تا وجود چیزی را ثابت نکرده ایم به هیچ وجه نمیتوانیم به گفته خودش استناد کنیم. من آدم راستگویی هستم شما میگید چرا من در جوابتان میگم چون خودم میگم راست گو هستم!!! پس تا به وجود خدا نرسیدیم از قرآن به هیچ وجه نباید استفاده کنیم... یاعلی |
|||
|
|
۱۳:۵۰, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
آقا سید تقسیم بندی سه گانه شما به نظر کامل میاد و حالت دیگه ای متصور نیست. ولی دلیلی برای وجود واجب الوجود نمیشه، لطفاً ادامه بدید.
|
|||
|
|
۱۳:۵۸, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
صد در صد اصلا از کجا معلوم واجب الوجود هم مفهومی مثل ممتنع الوجود در ذهن ما نباشد...
در این جا به اولین موردی که باید دقت کنیم اینه که اصلا چیزی در خارج از ذهن ما وجود دارد یا نه... میدانم در بادی امر این مسئله خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر آید ولی بسیار مهمه و باید بگم که خیلی از حتی متفکرین در این ورطه افتاده اند... فیلسوفی ژاپنی خوابی میبیند که پروانه ایست که در باغی زیبا پرواز میکند و بر گلها مینشیند و.. صبح زمانی که از خواب بر میخزیر از خود سوال میکند براستی من یک انسان هستم که خواب پروانه را دیدم یا پروانه ای ام که تصور میکند انسان است... بسیار از متفکرین مخصوصا غربی ها دلیل می آورند که جهان خارج از ذهن ما چیزی جز توهم نیست و هر چه هست در ذهن ماست مثل بارکلی و کمی هم هیوم و... حالا در ابتدا باید به این نتیجه برسیم که اصلا آیا در خارج از ذهن ما در عالم واقعی موجودی هست یا نه؟ |
|||
|
|
۱۴:۰۵, ۲۵/دی/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
من هم خدمت شما سید ابراهیم عزیز و دوست داشتنی سلام عرض می کنم و برای شما آرزوی توفیق دارم.
در بحث اولی که ارسال کردم اثبات وجود و وحدانیت خداوند را در جمله ای بسیار کوتاه از امیر المومین به نمایش گذاشتم. در این گفتار امیر المومنین می فرماید : اگر پروردگار تو شریکی می داشت ، حتماً پیامبران او هم به سوی تو اعزام می شدند و قطعاً نشانه های پادشاهی و قدرت او را می دیدی و یقیناً پی به کردار و صفات او می بردی. امام علی (علیه السلام) اولاً از نظر علمی ، شهودی و فلسفی خداوند را اثبات می کند یعنی نشانه های پادشاهی و قدرت خداوند را مورد توجه قرار می دهد و بیان می کند که تمامی این عالم نشانه های قدرت خداوندند و هر مخلوقی نشانه ای از وجود خالقی توانا و قدرتمند است و ثانیاً به زیباترین وجه ممکن روش راه یافتن و پی بردن به توحید صفاتی و توحید افعالی را به ما نشان می دهد و ثالثاً توحید ذاتی خداوند را نیز به رخ همگان می کشد. در یک کلام می فرماید که از طریق نشانه ها و آیات خداوند (مخلوقات) می توان به کردار و صفات خداوند پی برد. یعنی رسیدن به توحید ذاتی از طریق مشاهده علمی و از مبدا توحید صفاتی و افعالی. التماس دعا |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| وجود خدا را ثابت کن؟! | Abasaleh | 85 | 35,382 |