کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 9 رای - 3.11 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جشنواره ی فیلم فجر
۲۰:۲۰, ۱۳/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۰ ۲۰:۳۲ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدا

سلام.

با توجه به آغاز سی امین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر از دیشب ( چهارشنبه، دوازدهم بهمن ) و اخبار و حواشی احتمالی این جشنواره تصمیم گرفتم این جستار رو ایجاد کنم تا همه ی مطالب خبری و تحلیلی در اینجا جمع آوری شوند.

اول شاید لازم باشه کمی راجع به تاریخچه ی این جشنواره صحبت کنیم.

به نقل از ویکیپدیا :

جشنوارهٔ بین‌المللی فیلم فجر جشنواره‌ای سینمایی است که از سال ۱۳۶۱ تاکنون معمولاً در دهه فجر هر سال در تهران برگزار می‌گردد. تاکنون بیست و نه دوره از این جشنواره برگزار شده است که آخرین آن از تاریخ ۱۶ الی ۲۶ بهمن ماه ۱۳۸۹ بود.

این جشنواره توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. جشنواره تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران می‌پرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بین‌المللی برگزار می‌شود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بین‌الملل به بررسی فیلم‌هایی از سینمای جهان می‌پردازد. در بخش‌های رقابتی این جشنواره، شرکت‌کنندگان برای کسب جایزهٔ مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت می‌کنند. دیپلم افتخار و لوح زرین از دیگر جوایز این جشنواره می باشند. طی سالیان اخیر مسابقه‌های سینمای مستند و فیلم کوتاه نیز به بخش سینمای ایران اضافه شده‌است.

آمار برندگان جایزه سیمرغ

پرویز پرستویی اولین جوانی بود که جایزه سیمرغ گرفت.او در ۲۸ سالگی به خاطر بازی در فیلم دیار عاشقان از دومین جشنواره فیلم فجردر سال۱۳۶۲ سیمرغ گرفت.

گلشیفته فراهانی جوانترین بازیگری است که سیمرغ گرفته او در ۱۴ سالگی به خاطر بازی در فیلم درخت گلابی سیمرغ شانزدهمین جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۷۶ رادر بخش بین‌الملل گرفت.

رقیه چهره آزاد در ۸۱ سالگی برای بازی در فیلم مادر سیمرغ گرفت و مسن‌ترین برنده این جایزه‌است.

از دوره سوم ۱۳۶۳ تا دوره ششم ۱۳۶۶ سن تمامی برندگان سیمرغ بالای ۴۰ سال بوده‌است.

مهدی اسدی در ۱۲ سالگی دیپلم افتخار را برای بازی در فیلم بهار گرفت تا در دورهٔ چهارم ۱۳۶۴ جوانترین بازیگری باشد که تا کنون روی سن رفته‌است.

از دورهٔ شانزدهم ۱۳۷۶ تا بیست و سوم ۱۳۸۳ حداقل یک بازیگر زیر سی سال بوده که سیمرغ گرفته‌است.

جوانترین بازیگری که سیمرغ نقش اول را گرفته حسین عابدینی است. او به خاطر بازی در فیلم باران در ۲۰ سالگی سیمرغ دوره نوزدهم ۱۳۷۹ را گرفت. بهرام رادان با گرفتن سیمرغ دوره بیست و دوم ۱۳۸۲ برای فیلم شمعی در باد دوم است.

جوانترین بازیگر زنی که سیمرغ بازیگر اول را گرفته ترانه علیدوستی است. او در ۱۸ سالگی برای بازی در فیلم من ترانه ۱۵ سال دارم سیمرغ دوره بیستم ۱۳۸۰ را گرفت. باران کوثری در ۲۱ سالگی در دوره بیست و پنجم ۱۳۸۵، میترا حجار در ۲۳ سالگی در دوره هجدهم ۱۳۷۶، رویا نونهالی در ۲۴ سالگی در دوره هفتم ۱۳۶۷ و مینا لاکانی در ۲۵ سالگی در دوره سیزدهم ۱۳۷۳ در رده‌های بعدی قرا دارند.

خسرو شکیبایی و بیتا فرهی برای بازی در فیلم هامون به همراه محمدرضا فروتن و هدیه تهرانی در فیلم قرمز تنها زوجهای سینمایی میباشند که برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد و زن سال در یک فیلم شده اند.

------------------------------

بنابراین اگر خبر مهم و یا تحلیلی داشتید می توانید از همین تاپیک اقدام کنید.

موفق بمانید و در پناه حق

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، هدهد ، Agha sayyed ، MAHDI59 ، revenger ، یا ثارالله ، rastin ، MohammadSadra ، saloomeh ، alitalebi ، آرین (الهه.ع) ، حسن عزتي
۱۴:۲۵, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
[تصویر: 35969675887299261423.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، alitalebi ، yamin ، حسن عزتي
۱۴:۳۵, ۱۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۰ ۱۵:۰۰ توسط یاشار.)
شماره ارسال: #3
آواتار
نگراني بي بي سي از رويكرد امسال جشنواره فجر

بي بي سي فارسي در ادامه تلاش براي ملتهب نمايي فضاي سينماي ايران، اين بار نسبت به رويكردهاي تازه جشنواره فيلم فجر ابراز نگراني كرد.
اين رسانه انگليسي طي گزارشي، تعيين شعار «اخلاق، آگاهي و اميد» را براي سي امين جشنواره بين المللي فيلم فجر، تغيير در نگاه رويكردهاي محتوايي به تأسي از سياست هاي كلان نظام، نقد هاليوود و ... نشانه ويترين شدن اين جشنواره براي سياست هاي دولت تعبير كرده است. بطوري كه عنوان كرده:«اين جشنواره كه در ابتدا قرار بود «ويتريني» براي سينماي ايران باشد، انتظار مي رود امسال، ويتريني هم براي سياست هاي دولت ايران باشد.»
اين درحالي است كه درجشنواره هاي غربي همواره گرايش هاي سياسي و ديپلماتيك بر شاخصه هاي فرهنگي و هنري غلبه داشته است.
بي بي سي فارسي در بخش ديگري از گزارش خود درباره جشنواره فجر، باز هم به مسئله انحلال خانه سينما پرداخت و نوشت:«بزرگ ترين جشنواره سينمايي ايران در حالي برگزار مي شود كه نه تنها اهالي سينما به گفته خود از «داشتن خانه قانوني» محروم شده اند كه به نظر مي رسد هيئت تازه تاسيس هم جانشين آن شده است:»نكته قابل توجه اين است كه رسانه هاي معاند با ايران، از جمله بي بي سي، سعي دارند تا به دروغ شايع سازند كه صنوف سينمايي تمايلي به حضور در جشنواره فيلم فجر ندارند.

کیهان

http://www.kayhannews.ir/901115/9.htm
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alitalebi ، MohammadSadra ، حسن عزتي
۱۵:۳۶, ۱۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۰ ۱۶:۵۱ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #4
آواتار
به نام خدا

سلام.

دوستان عزیز ... اجازه بدید یه سیر مشخص تری برای این تاپیک ایجاد کنیم تا بحث بهتری داشته باشیم.

همانطور که می دونید جشنواره ی هنری هر کشور باید ویترینی برای نمایش جهانبینی و سیاست های خارجی اش باشه!!

حالا از دوستانی که در این بحث شرکت می کنن دو تا سوال دارم :

1. تعبیر شما از ویترین چیست؟ و اصلا چرا جشنواره ی هنری باید ویترین هنری یک کشور باشد و چطور میتونه این امر صورت بگیره؟

2. آیا در حال حاضر سیاست های کلی اداره ی این جشنواره ( از مراسم اهدای جوایز تا بخش های مسابقه و داوری و .... ) توانسته ویترین مناسبی از فیلم های کشور ارائه بده؟ اگر جواب منفی است چه راهکارهایی پیشنهاد می دهید و چه انتقاداتی دارید؟

از همکاری شما تشکر می کنم ... موفق بمانید و در پناه حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، فاطمه خانم ، حسن عزتي
۲۱:۳۸, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
اين جشنواره فجر همونيه كه اين جوايز و افتخارات رو به جدايي نادر از سيمين داد:
.
[تصویر: 144fixd.jpg]
.
بعد ميگن چرا گلدن گلوب گرفت!
يكي نيست بگه آخه خودت قبل همه تحويلش گرفتي كه . . .!
بنظر من بايد در اين جشنواره رو تخته كرد ، البته يك راه ديگه هم هست ، اونهم اينكه اين جشنواره اينقدر خودش رو به انقلاب ربط نده! اصلاً زمانش رو هم تغييير بده از دهه فجر دور بشه . . . بجاي فرش قرمز ميرن يك مسير درست ميكنن به اسم "كوچه انقلاب" بعد آدمهايي كه هيچ نسبتي با انقلاب ندارن از اون مسير رد ميشن ، مردم هم تشويق شون ميكنن ، تهش هم از امثال "جدايي نادر. . ." بعنوان حاصل سه دهه سينماي انقلاب تجليل ميكنن!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، idea ، حسن عزتي ، ztb ، سرباز ولایت
۲۱:۴۴, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
سلام.

سجاد جان اگر نسبتت رو با اون دو سوالی که نوشتم مشخص کنی ممنون میشم!!

چون در غیر این صورت بحث تاپیک خیلی پراکنده میشه!!

با تشکر ... یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، sssadatifar
۱:۰۴, ۱۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۵/بهمن/۹۰ ۲۱:۳۸)Mason_yab نوشته است:  اين جشنواره فجر همونيه كه اين جوايز و افتخارات رو به جدايي نادر از سيمين داد:
.
.
بنظر من بايد در اين جشنواره رو تخته كرد ، البته يك راه ديگه هم هست ، اونهم اينكه اين جشنواره اينقدر خودش رو به انقلاب ربط نده! اصلاً زمانش رو هم تغييير بده از دهه فجر دور بشه . . . بجاي فرش قرمز ميرن يك مسير درست ميكنن به اسم "كوچه انقلاب" بعد آدمهايي كه هيچ نسبتي با انقلاب ندارن از اون مسير رد ميشن ، مردم هم تشويق شون ميكنن ، تهش هم از امثال "جدايي نادر. . ." بعنوان حاصل سه دهه سينماي انقلاب تجليل ميكنن!

ببخشید پس به کدوم فیلم میداد؟؟ به اخراجی های 3 یا پایان نامه؟؟؟ بقیه فیلما که کلن اوت بودن و از رده خارج.
کدومشون ارزش هنری داشت؟ کدومشون فیلمنامه های درست حسابی داشت؟
لابد اگر یکی از این فیلما جایزه میبرد جشنواره فجر میشد جشنواره گل و گلاب؟
واقعن من نمیفهمم این کینه از کجا میاد؟ اینکه فرهادی جایزه برده؟ یا اینکه دهنمکی چماق به دست جایزه نبرده؟ یا اینکه فرهادی عین آدم رفتار کرده و برخوردای محترمانه و رسمی رو بلد بوده؟ دست داده با آنجلینا جولی؟؟ خوب؟ شما رفتین باهاش جهنم؟؟؟ اصلن دلش میخواد بره جهنم چرا میخواین زورکی ببرینش بهشت؟
نمیفهمم چرا اینایی که قدرت دستشونه میخوان زورکی ملتو ببرن بهشت؟؟؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Yaser_h2011 ، t.kam67 ، dilutor
۱:۱۸, ۱۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #8
آواتار
دوست عزیز ... سوالات من واضح بودن؟

شما هنر رو اول تعریف کنید تا ببینیم به کجا می رسیم.

بنده خودم شخصا به سیستم جایزه دهی جشنواره که کاملا سکولار و غربی هست اعتراض دارم!

شما اول بیاید به سوالات بنده جواب بدید تا ببینیم تعریفمون از هنر چیه ... و بعد راجع به جزئیات ریز میشیم و بحث می کنیم.

موفق بمانید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي
۱۴:۱۶, ۱۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
(۱۶/بهمن/۹۰ ۱:۰۴)حوا نوشته است:  
(۱۵/بهمن/۹۰ ۲۱:۳۸)Mason_yab نوشته است:  اين جشنواره فجر همونيه كه اين جوايز و افتخارات رو به جدايي نادر از سيمين داد:
.
.

ببخشید پس به کدوم فیلم میداد؟؟ به اخراجی های 3 یا پایان نامه؟؟؟ بقیه فیلما که کلن اوت بودن و از رده خارج.
کدومشون ارزش هنری داشت؟ کدومشون فیلمنامه های درست حسابی داشت؟
لابد اگر یکی از این فیلما جایزه میبرد جشنواره فجر میشد جشنواره گل و گلاب؟
واقعن من نمیفهمم این کینه از کجا میاد؟ اینکه فرهادی جایزه برده؟ یا اینکه دهنمکی چماق به دست جایزه نبرده؟ یا اینکه فرهادی عین آدم رفتار کرده و برخوردای محترمانه و رسمی رو بلد بوده؟ دست داده با آنجلینا جولی؟؟ خوب؟ شما رفتین باهاش جهنم؟؟؟ اصلن دلش میخواد بره جهنم چرا میخواین زورکی ببرینش بهشت؟
نمیفهمم چرا اینایی که قدرت دستشونه میخوان زورکی ملتو ببرن بهشت؟؟؟

شما دارید اشتباه می کنید فیلم جدایی نادر از سیمین یه فیلم معمولی نبود یه فیلم با با محتوای سیاسی پنهان شنیدم که یکی از همین مسئولان سینمایی گفته ما بعد از دادن جایزه فهمیدیم که این فیلم هدفش چه بود شما دقت کنید وقتی این فیلم به خارج از این مرز رفت چی شد؟ اون از اصغر فرهادی و بازیگرای مرد دیگه که عکس با .... می انداختند اون از لیلا حاتمی با اون مصاحبش این آدم ها وقتی اون ور معروف شده این حرف ها رو زدن اصلا هر فیلمی که اون وری ها بگن خوبه بده و بر عکس سریال مدار صفر درجه از دیدگاه اونها بد بود اما در مورد این که چه فیلمی باید جایزه می گرفت چرا به شکارچی شنبه جایزه ندادن ؟
و اما در مورد دو سوال که برادرمون admirer مطرح کردن :
2 - به نظر این جشنواره اصلا مناسب نیست و من کاملا باهاش مخالفم درسته فیلم هایی مثل شکارچی شنبه و... در اون کم دیده میشه و بالاخره که هستن درسته تماشاگر ها بیشتر سراغ فیلم های بی سر و ته می روند اما اگر ما بیاییم و جایزه ی جشنواره رو به این فیلم ها بدیم به خودی خود مخاطب هم براش زیاد میشه این جشنواره به نطر من یک مانع و یا اصلا یک دشمن برای فرهنگ ماست کلا سینمای ما و تلویزیون 90 درصد دشمنه ماست
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Admirer ، idea ، rastin
۱۴:۳۶, ۱۶/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/بهمن/۹۰ ۱۴:۵۳ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #10
آواتار
به نام خدا

سلام.

دوست عزیز ممنون از این که در بحث شرکت کردید!

من دو تا سوال مطرح کردم که گویا مجبورم خودم تا حدی پاسخ اونها رو بدم :

1. جشنواره ی هنری مهم هر کشور قطعا ویترینی از برترین فیلم های اون کشور محسوب میشه که باید نشان از دیپلماسی سیاسی اش باشه. تاثیر بولد کردن یک فیلم در جشنواره ی هنری بسیار زیاد است به طوری که هم باعث جذب شدن مخاطب عمومی و هم باعث بیشتر دیده شدن توسط سایر کشورها می شود که باید بسته ی فرهنگی مطلوبی برای مصادره باشد.

2. به نظر بنده در حال حاضر این موضوع در سیستم جایزه دهی جشنواره رعایت نمیشه!! و مهم ترین دلیلش هم سکولار بودن و غربی بودن نحوه ی جایزه دهی هست.

اما دلیل من چیه :

کاملا واضحه که در بخش مسابقات جشنواره رشته های مختلف ( مثل فیلم نامه نویسی، کارگردانی و ... ) از هم جدا شدن و به هر کدام جداگانه جایزه ای تعلق می گیرد. این نحوه ی ارزش گذاری کاملا سکولار است!!

به دلیل این که ما در تعریفی که از هنر داریم، تعالی هنر رو در گرو یک مفهوم قوی تعریف می کنیم!! و در غیر این صورت هیچ ارزشی برای اون هنر قائل نمیشیم!! و این نحوه ی جایزه دهی توجیهی در جهان بینی توحیدی ندارد و مطابق با اعتقادات ما نیست!!

از کسانی که در بحث شرکت می کنن پیشاپیش تشکر می کنم و حتما موضع خودشون رو در مورد دو سوالی که نوشتم قبل از هر گونه ایراد نظر دیگری مشخص کنن!!

موفق بمانید .... یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، yamin ، فاطمه خانم ، یاشار ، ztb
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]