|
مهریه ی محمدی(مهرالسنة)
|
|
۱۹:۵۲, ۱۹/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور دوستان عزیز سلام. سه تا موضوع باعث شد که این تاپیک رو ایجاد کنم.یکی اینکه ماه،ماه ربیعه و بازار خواستگاری و نامزدی و عقد و عروسی داغه داغه. یکی هم اینکه مهریه بیشتر اوقات بحث جنجال برانگیزی بوده و بنده تصمیم گرفتم این مشکل رو حداقل برای خودم برای همیشه حل کنم و این شد که رفتم سراغ تحقیق راجع به این موضوع. سومین و مهمترین دلیلم هم این بود که خداوند تو قرآن میفرمایند: لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا (احزاب21) مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیكویی بود، برای آنها كه اُمید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می كنند. دوست داشتم این اسوه ی حسنه بودن حضرت رو به صورت عملی تو زندگیم پیاده کنم و یه کم از حالت شعار بیام بیرون و اگر روزی قرار شد زندگی مشترک رو که خودش از سنت های رسول الله هست شروع کنم حواسم به اسوه ی حسنه م باشه. پس بهترین کار برای تعیین مهریه رجوع به سنت نبوی است. پیشوایان شیعه هم پیروان خودشون رو از تعیین مهریه ای بیش از مهرالسنه نهی کرده اند نه اینکه اگر مبلغی بیش از مهرالسنه تعیین بشه مرتکب فعل حرام شده ایم اما این نهی کراهت این عمل رو ثابت میکنه. مطالبی که تو این تحقیقات بهش رسیدم رو به مرور تو این تاپیک قرار میدم انشاالله که به درد عزیزان بخوره و سعی کنن تو زندگیشون از قدم های اول سنت رسول الله رو پیاده کنن. اول یه مقدمه ای رو خدمتتون عرض کنم: از نظر علمای شیعه زن و مرد میتونن هر مبلغی رو که روش به توافق رسیدن به عنوان مهریه قرار بدن و هیچ محدودیتی در مقدار این مبلغ وجود نداره فقط یه شرط وجود داره و اونم اینه که مهریه باید دارای ارزش مالی یا خدماتی باشه. اما در روایاتی که از ائمه و حضرت رسول به ما رسیده و طبق سیره این بزرگواران روی کم بودن مقدار مهریه تاکید شده. مهریه نشانه صداقت مرد در ایجاد پیوند مقدس ازدواجه و نباید به وسیله ای برای تفاخر یا پایبند کردن اجباری برای ادامه زندگی تبدیل بشه. تو این تاپیک قراره به تیتر های زیر بپردازیم: _ثابت بودن مقدار مهرالسنه _معادل ریالی مهر السنه _مقدار واقعی مهرالسنه _هدیه ی ازدواج _بحث روایی مهریه انشاالله ادامه دارد . . . |
|||
|
|
۱:۰۳, ۲۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
ثابت بودن مقدار مهرالسنه
وقتی قرار باشه در تعیین مهر از رسول الله پیروی کنیم بید ببینیم آیا در تاریخ گزارشی از مهریه هایی که حضرت برای دختران و زنانشون تعیین میکردن اومده یا نه. جالب اینه که وقتی به روایات و گزارشات رسیده در این باب نگاه میکنیم متوجه میشیم که طی گزارش های زیادی که هم از شیعه و هم از اهل سنت رسیده این میزان میزان ثابتی بوده مگر در دو گزارش که یکی را شیعه و یکی را اهل سنت نقل کرده اند و هر دو در رابطه با مهریه ی ام حبیبه است که امام باقر علیه السلام راجع به این موضوع هم به صورت مبسوط توضیح داده اند. جالب تر اینکه اهل بیت علیهم السلام هم میزان مهر السنه را در ازدواج هاشون رعایت کرده اند و عجیب است که این موضوع را بنده برای اولین بار بود که میشنیدم و طی این همه مراسم ازدواج که دیده م هیچ وقت حرفی از مهرالسنه نشنیده بودم! نقل های متواتر مهریه ی زنان و دختران پیامبر را و هم چنین دختران اهل بیت پیامبر را 12.5 اوقیه نقره بیان کرده اند که معادل 500 درهم است. اوقیه در زمان پیامبر واحد داد و ستد اجناس ارزشمند مثل نقره بوده است. مهریه ی ام حبیبه: مهریه ی ام حبیبه 4000 درهم ذکر شده که امام باقر علیه السلام در این مورد میفرمایند که این مقدار مهریه یک استثنا بوده که به خواست پیامبر نبوده. ام حبیبه از زنان مهاجرت کرده به حبشه بود. پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نجاشی_پادشاه حبشه_را وکیل خود قرار میدهد برای خواستگاری و عقد ام حبیبه. این مهریه ی 4000 درهمی را نجاشی از طرف خود برای ام حبیبه تعیین میکند و از مال خودش هم آن را میپردازد و پیامبر هم دیگر سخنی و اعتراضی بر زبان نمیراند. انشاالله ادامه دارد . . . |
|||
|
|
۲۳:۴۶, ۲۰/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
معادل ریالی مهر السنه:
12.5اوقیه = مهر السنه هر اوقیه = 40 درهم مهر السنه = 500 درهم وزن هر درهم = 3گرم نقره ی خالص مهر السنه = 1500 گرم نقره خالص اگر به قیمت روز بخوایم حساب کنیم: امروز قیمت هر گرم نقره در بازار جهانی = 1890 تومان مهر السنه = 2835000 تومان البته به دلیل اینکه قدرت خرید در زمان پیامبر با قدرت خرید فعلی متفاوت بوده مقدار مهریه ی واقعی از این مبلغ بیشتره که در پست بعدی خدمتتون عرض خواهم کرد چطور میشه مقدار مهریه ی واقعی رو محاسبه کرد. |
|||
|
|
۲۳:۰۵, ۲۶/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۰ ۲۳:۰۶ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
مقدار واقعی مهرالسنه
برخی معتقدند که در صدر اسلام قدرت خرید 500 درهم نقره بیشتر از حالابوده پس باید آن ر با چند کالای دیگه بسنجیم و قدرت خرید را به بهای پول رایج امروز محاسبه کنیم. مهر السنه = 500درهم = 50 دینار = 50 مثقال طلای خالص که طبق نرخ روز محاسبه میشود. طبق برخی گزارش ها در زمان پیامبر ارزش نقرا از طلا بیشتر بوده: 7-8درهم نقره = یک دینار طلا پس: 500 درهم = 70دینار = 70 مثقال طلای خالص که طبق نرخ روز محاسبه میشود. یک مثقال طلای 21 عیار = 423230تومان مهر السنه = 70 مثقال طلای خالص = 29626100تومان* *:افزایش سرسام آور قیمت طلا باعث شده که رقم مهریه در صورتی که با طلا محاسبه بشه رشد چشمگیری داشته باشه که باید این مساله از دفتر مراجع استفتا بشه که آیا با این مقدار رشد نرخ طلا همچنان میشه مقدار مهر السنه را به همین شکل محاسبه کرد یا خیر.در سال 87 این رقم تقریبا 7 میلیون تومان محاسبه شده. انشاالله جواب استفتا را خدمتتان عرض خواهم کرد. |
|||
|
|
۲۲:۰۵, ۱۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
با سلام و تشکر از توضیحاتت خوبتون
من در آستانه ازدواج هستم و خانواده دختر خانم میزان مهریه رو مهرالسنه ای که آقای قرائتی محاسبه کردن به عنوان مهریه تعیین کردن که حدود 120 سکه هست البته من نمیدونم ایشان در چه زمانی این محاسبات رو انجام دادن و آیا تغییر قیمت سکه در این میزان تاثیر داره یا نه ممنون میشم توضیحات بیشتری بدید البته قیمت سکه الان 811000 تومان و طرح دولتی تحویل 8 ماهه 6000000 تومان میباشد با تشکر |
|||
|
|
۰:۱۱, ۱۶/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۰ ۰:۱۳ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
بابت تاخیر در ارسال ادامه مطلب عذر میخواهم.منتظر رسیدن جواب استفتائات بودم که هنوز هم نرسیدن.بنده ادامه مطلب رو خدمت عزیزان عرض میکنم انشاالله جواب ها که رسید آنها رو هم در اختیارتون قرار میدم. مقدار واقعی مهرالسنه2 یکی دیگه از راه های محاسبه ی مقدار واقعی مهرالسنه بر اساس قدرت خرید دقت در جزئیات گزارش ازدواج حضرت علی علیه السلام و خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها است. امام علی علیه السلام پولی که از فروش زره(زره و برد یمانی) خودشون به دست آوردند رو به حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم تقدیم کردند و رسول الله هم با این پول که حدود 480 درهم بود وسایل بسیار ساده یک زندگی مشترک را فراهم نمودند که خوشبختانه لیست این لوازم موجود است. 1- پيراهنى به بهاى هفت درهم; 2- يك روسرى به بهاى يك درهم; 3- قطيفه مشكى كه تمام بدن را نمىپوشانيد; 4- يك تخت عربى از چوب وليف خرما; 5- دو تشك از كتان مصرى كه يكى پشمى وديگرى از ليف خرما بود; 6- چهار بالش، دو تا از پشم ودو تاى ديگر از ليف خرما; 7- پرده; 8- حصير هجرى; 9- دست آس; 10- طشتبزرگ; 11- مشكى از پوست; 12- كاسه چوبى براى شير; 13- ظرفى از پوستبراى آب; 14- آفتابه; 15- ظرف بزرگ مسى; 16- چند كوزه; 17- بازوبندى از نقره. بنابراین مهرالسنه مبلغی نه چندان زیاد است که با آن تنها میتوان اثاثیه ضروری،ساده و اولیه ی یک خانه کوچک را تهیه کرد. |
|||
|
|
۱۲:۰۶, ۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۱۲:۰۶ توسط حسنیه.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله
سؤال: مقدار مهریه حضرت زهرا سلام الله علیها به ارزش پول امروزی چقدر بود؟ جواب: مهر السنّة پانصد درهم شرعی نقره است و هر درهمی (6/2) گرم نقره خالص است، قیمت هر گرم نقره خالص اگر معلوم شود و آن را در مجموع گرم ها، ضرب نمائیم مقدار آن به ارزش پول امروز معلوم می گردد. واحد استفتائات دفتر حضرت آيت الله العظمى حاج سيد صادق حسينى شيرازى مدظله العالى |
|||
|
|
۱۴:۲۹, ۲۶/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
طی استفتائی که از دفاتر مراجع عظام تقلید داشتم پاسخ هایی که به دستم رسید به شرح زیر بود: متن سوال: سلام علیکم.لطفا بفرمایید که میزان مهرالسنه به نرخ روز چه مقدار میباشد؟ آیت الله العظمی خامنه ای: بسمه تعالی سلام علیکم و رحمة الله و برکاتهمهرالسنه پانصد درهم است و هر درهم 6/12 نخود نقره است و وزن يك نخود تقريباً معادل يك بيست و چهارم مثقال و 15 / 0 گرم است و قيمت آن را مىتوانيد از بازار بدست آوريد. موفق و مؤيد باشيد آیت الله العظمی مکارم شیرازی: بسم الله الرحمن الرحيم :: با اهداء سلام و تحيت؛ جواب : مهر السنه طبق مشهور پانصد درهم نقره است و قیمت دقیق آن را می توانید از زرگرها سوال نمایید. همیشه موفق باشید |
|||
|
|
۱۷:۲۵, ۲۶/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
عزیزانی که این همه راجع به مهریه های بالا و مهرالسنه بحث می کنید. من یک نکته را نمی فهمم و آن هم این مطلب است، به رقم آن که همه می دانیم مهریه از جانب حضرت علی پرداخت شد و با آن جهیزیه خریداری شد، چرا هیچ گاه به این مطلب پرداخته نمی شود که با این حساب، آوردن جهیزیه، وظیفه دختر نیست. چرا از توقعات بالا و عجیب و غریب خانواده داماد راجع به جهیزیه چیزی گفته نمی شود. جهیزیه ای که با توجه به سنت پیامبر باید توسط خود مرد آورده شود.
|
|||
|
|
۲۳:۲۵, ۲۹/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/فروردین/۹۱ ۹:۳۰ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله النور
هدیه ی ازدواج(نحله): درسته که همیشه بر کم بودن مهریه تاکید شده و این تاکید به خاطر از بین رفتن موانع ازدواج و ترغیب به ایجاد رابطه ی زناشویی بین جوانان بوده اما این به هیچ عنوان به معنای ناپسند بودن تبادل هدیه بین زن و شوهر و یا خانواده های آنان نیست. همانطور که پیشوایان دینی ما در کنار عمل به سنت نبوی در تعیین مهریه و تاکید بر فراتر نرفتن از آن گاه هدایای پر ارزشی را به همسران خود بخشیده اند به نام نحله. گاه اقوام هم هدایای با ارزشی به زوج میبخشیدند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| !!!!!!!!مهریه رو کی داده ،کی گرفته!!!!!!!!!{{گفتگو محور}} | ترنم | 122 | 53,203 |
۳۰/مهر/۹۲ ۰:۳۱ آخرین ارسال: ترنم |
|
| ... »»» (( ... راجع به اندازه مهریه چه نظری دارید .... )) »»» ... | فاطمه خانم | 210 | 98,809 |
۲۷/تیر/۹۲ ۱۲:۳۱ آخرین ارسال: ali.khm |
|