کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
!!!!!!!!مهریه رو کی داده ،کی گرفته!!!!!!!!!{{گفتگو محور}}
۳:۴۰, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۴:۰۹ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام و عرض ادب خدمت همه دوستان گل تالار.Smile

بدون مقدمه برم سر اصل مطلب که از اسم تاپیک هم مشخصه قراره درباره چی بحث بشه.....مهریه.......

خواستم ی تاپیک جامعی ایجاد کنیم و با هم گفتگو کنیم و بتونیم با شنیدن نظرهای همدیگه به نتایجی برسیم.ان شاالله.

اصلا مهریه چیه؟؟همونطوری که همه میدونیم مهریه هدیه ایه که مرد هنگام عقد به خانمش میده.
و مرد مکلف بر دادن این هدیه میشه.حتی اگه طلاق و جدایی صورت نگرفته باشه.

و اینکه اصلا درسته در جامعه امروزی به غلط موقع تعیین مهریه میگن(کی داده ،کی گرفته)و با پیروی از همین ضرب المثل هر تعدادی که خونواده عروس شرط گذاشتن،به توافق میرسن و بعدها متاسفانه با مشکل روبه رو میشن.؟؟؟؟Huh

حالا بیایم بدون تعصب با هم گفتگو کنیم و دوستان نظرات خودشونو بدن.

آقایون بگن چرا مهریه زیاد رو قبول میکنند؟؟در صورتی که توان پرداختشو ندارند..

و خانمها بگن چرا مهریه زیاد رو میخوان؟؟؟

خواهشا دوستان با هم منصفانه حرف بزنیم که تاپیک بسته نشه.Smile

نظرات خودتونو بدون رودربایستی بگید.

امضای ترنم
آب را گل نكنید . . .
شاید از دور علمدار حسین،
مشك طفلان بر دوش،
زخم و خون بر اندام،
می رسد تا كه از این آب روان،
پر كند مشك تهی، ببرد جرعه آبی برساند به حرم،
تا علی اصغر بی شیر رباب، نفسش تازه شود و بخوابد آرام . . .
آب را گل نكنید . . .

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، عبدالرحیم ، مجید املشی ، Bahar ، Aryha ، آلاله ، ساقی ، شیدا ، درست پسند ، Tolou ، fiftynine ، اولولالباب ، سید ابراهیم ، hessam ، حسن عزتي ، لبخند خدا ، فیروزه ، Farzaneh ، مفقود الاثر ، Night_World ، sarallah ، Agha sayyed ، Banoo ، meshkat ، Reza2035 ، SAViOR ، ali0077 ، 313flowers ، مهدی2012 ، ترنم بهاری ، mahdy30na ، rezamohammadi ، Bamdaad
۴:۰۵, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۴:۰۸ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #2
آواتار

به نام خدا

سلام

به نظر من دربند مادیات بودن و داشتن مهریه بالا ضامن خوشبختی فرد نمیشه...اگه واقعا بخوای زندگی کنی بدون مهریه زیاد هم میتونی و اگه نخوای همه دنیارو هم که مهریه ات کنن نمیتونی با طرف مقابل بسازی!

خوشبختی واقعی اینه که زندگی مشترک از لحاظ معنوی پربار و غنی باشه...

اونائی هم که میگن مهریه رو کی داده و کی گرفته!! اگه راست میگن اصلاً نه مهریه بدن و نه بگیرن!
هرچیزی در حد متعادلش خوبه...مهریه هم همینطور...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، عبدالرحیم ، مجید املشی ، Bahar ، Aryha ، آلاله ، شیدا ، درست پسند ، سید ابراهیم ، لبخند خدا ، السا ، Farzaneh ، fiftynine ، medad.sefid
۵:۱۵, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۵:۴۸ توسط Bahar.)
شماره ارسال: #3

نقل قول:خانمها بگن چرا مهریه زیاد رو میخوان؟؟؟

سلام
من میگم ،نه باید مهریه رو حذف کرد و نه باید خیلی زیاد گرفت که مشکلات بوجود بیاره.
باید در حد اعتدال،(از نظر خودم14)بطوری که اگر روزی داماد خواست آن را پرداخت کند،بدون سختی،بتواند.

من که خودم ،بعنوان یک دختر،اصلأ اصلأ موافق مهریه زیاد نیستم و نمیپسندم و یکجور بیفکری و افراط میدونم.(شعار نیست و جزء عقایدم هست)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، مجید املشی ، آلاله ، شیدا ، درست پسند ، اولولالباب ، لبخند خدا ، fiftynine ، ترنم بهاری
۵:۲۸, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۶:۱۱ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #4
آواتار
ممنون از دوستانی که شرکت کردند.

ی سوال دیگه هم اینجا پیش میاد:

منظور از مهریه کم یعنی چندتا؟

مثلا من خودم معتقدم مهریه نباید از 14 تا بیشتر باشه.اگر هم شد مهریه رو 5 تا میگیرم.

بعضیا مهریه 400تارو هم کم میبینن.!!!

بنده معتقدم چون ی سنتیه که حتی زمان حضرت فاطمه(س )هم بوده ما هم اونو ادامه میدیدم ولی به همون تعدادی که گفتم(14 یا 5)این نظر منه.

البته ناگفته نماند این تاپیک قصد قیمت گذاری نداره!!ی وقت سوءتفاهم پیش نیاد.

قصد من اینه :

شاید بتونیم همدیگرو قانع کنیم که مهریمونو کم بخوایم.تا بتونیم زندگی خودمونو (حداقل کاربرای اینجا شروع کنن که بین دوستامونم ادامه پیدا کنه)بدون خرج مادیات زیاد شروع کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، Bahar ، شیدا ، درست پسند ، سید ابراهیم ، hessam ، لبخند خدا ، fiftynine
۵:۴۰, ۱۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #5

بسم الله الرحمن الرحیم

به نظر من کسی مهریه رو برای تضمین خوشبختیش نمیخواد, این خانما خودشون بهتر از هرکسی میدونن با مادیات نمیشه عشق و علاقه ایجاد کرد ولی , ولی , ولی ....

متاسفانه تو کشور ما که یه نگاه خاصی به خانمای مطلقه میشه و انگار دیگه این خانما حق زندگی ندارن!!! اونا هم میخوان که یه جورایی زندگیشون برای بعد از جدایی تامین باشه! (اونام معمولا تا موقع طلاق , مهریه رو مطالبه نمیکنن )

کسی از روز اول ازدواج به طلاق فکر نمیکنه, اما اینم یه حقیقتیه! معلوم نیست در آینده چه اتفاقی میفته!Cool

پس مهریه زیاد تضمین برای خوشبختی در زندگی نیست, تضمین برای اتفاقای ناخواسته ایه که ممکنه بیفته!

طبیعتا این کار درست نیست! اما شرایط اجتماعی و همین فرهنگ اشتباه قطعا بی تاثیر نیست!

نقل قول:
آقایون بگن چرا مهریه زیاد رو قبول میکنند؟؟در صورتی که توان پرداختشو ندارند..

خب , اشتباه میکنن دیگه!!! خخخخخخخخBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، Aryha ، Bahar ، شیدا ، مجید املشی ، درست پسند ، ilidin ، hessam ، لبخند خدا ، فیروزه ، السا ، fiftynine
۵:۴۴, ۱۳/مرداد/۹۲
شماره ارسال: #6
آواتار
با یاد حق

به نظر بنده هم مهریه ی زیاد فایده ای نداره در جهت تداوم زندگی ....

مرد باید مررد باشه نه یک موش ترسو که به زنش احترام بگذاره به خاطر مهریه ....

چه بسا بوده اند خانم هایی که هنگام طلاق مهریه که هیچ ! یک چیزی هم گذاشتن کف دست آقا تا بلکه به طلاق راضی بشه...
به نظرم خانوم هایی که میترسن از این قضایا بهتره به جای مهریه های حق طلاق رو بگیرن!
(البته من خودم این واگذاری حق طلاق رو در به طور کلی قبول ندارم اما خب .... در برخی موارد خاص !راهگشاست!)

به هر حال به عنوان یک خانوم خدمتتون عرض میکنم
به شخصه دوست ندارم کسی با مهریه بخواد روم قیمت بگذاره!
مهریه های سنگین (خارج از بحث چشم وهم چشمی ها ...) یعنی تبادل کالا با کالا .....

میزانی هم نمیشه براش تعریف کرد
باید در حد متعارف فرهنگ خانواده ها باشه ... البته به نظرم!

یا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar ، ترنم ، شیدا ، مجید املشی ، soshiant ، درست پسند ، Reza2035 ، لبخند خدا ، السا ، fiftynine
۵:۵۰, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۵:۵۸ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #7
آواتار
(۱۳/مرداد/۹۲ ۵:۴۰)MYNK نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

به نظر من کسی مهریه رو برای تضمین خوشبختیش نمیخواد, این خانما خودشون بهتر از هرکسی میدونن با مادیات نمیشه عشق و علاقه ایجاد کرد ولی , ولی , ولی ....

متاسفانه تو کشور ما که یه نگاه خاصی به خانمای مطلقه میشه و انگار دیگه این خانما حق زندگی ندارن!!! اونا هم میخوان که یه جورایی زندگیشون برای بعد از جدایی تامین باشه! (اونام معمولا تا موقع طلاق , مهریه رو مطالبه نمیکنن )

کسی از روز اول ازدواج به طلاق فکر نمیکنه, اما اینم یه حقیقتیه! معلوم نیست در آینده چه اتفاقی میفته!Cool

پس مهریه زیاد تضمین برای خوشبختی در زندگی نیست, تضمین برای اتفاقای ناخواسته ایه که ممکنه بیفته!

طبیعتا این کار درست نیست! اما شرایط اجتماعی و همین فرهنگ اشتباه قطعا بی تاثیر نیست!

خب , اشتباه میکنن دیگه!!! خخخخخخخخBig Grin

من تا حدودی با عرض معذرت با حرفاتون موافق نیستم.!!

دلیلشم اینه که مهریه هیچ ربطی به جدا شدن نداره(اشتباه اکثر مردم همینه)

پیش خودمون میگیم ما که قرار نیست جدا بشیم حالا چه فرقی داره چندتا سکه باشه!!

ببینید دوست من مهریه رو ی خانم بعد از اجرای خطبه عقد هم میتونه بگیره.و خانمهایی که نمیگیرن دارن حق خودشونو ی جورایی هدیه میدن به همسرشون و این کار هم خیییییییییییلی پسندیدست.Heart

پس اگه خانمی مهریه رو بخواد نباید بهش بگیم کارش اشتباست.

درسته؟Smile

هرچند الحمد لله در جامعه ما خانمها هیچ وقت مهریه رو از همسرشون نمیگیرن.Heart

مگر در مواقع جدایی.

(۱۳/مرداد/۹۲ ۵:۴۴)farjad نوشته است:  با یاد حق

به نظر بنده هم مهریه ی زیاد فایده ای نداره در جهت تداوم زندگی ....

مرد باید مررد باشه نه یک موش ترسو که به زنش احترام بگذاره به خاطر مهریه ....

چه بسا بوده اند خانم هایی که هنگام طلاق مهریه که هیچ ! یک چیزی هم گذاشتن کف دست آقا تا بلکه به طلاق راضی بشه...
به نظرم خانوم هایی که میترسن از این قضایا بهتره به جای مهریه های حق طلاق رو بگیرن!
(البته من خودم این واگذاری حق طلاق رو در به طور کلی قبول ندارم اما خب .... در برخی موارد خاص !راهگشاست!)

به هر حال به عنوان یک خانوم خدمتتون عرض میکنم
به شخصه دوست ندارم کسی با مهریه بخواد روم قیمت بگذاره!
مهریه های سنگین (خارج از بحث چشم وهم چشمی ها ...) یعنی تبادل کالا با کالا .....

میزانی هم نمیشه براش تعریف کرد
باید در حد متعارف فرهنگ خانواده ها باشه ... البته به نظرم!

یا الله

خب دوست عزیز مشکل ما اینه که فکر میکنیم مهریه یعنی قیمت گذاشتن رو خانمها.در صورتی که اینطوری نیست..مهریه ی هدیست.Smile

اینکه بعضیا رو تعدادش مشکل دارن و اصرار دارن که زیاد باشه ی جورایی میشه قیمت گذاشتن !!!

درسته؟؟

البته ما داریم با هم بحث میکنیم.هرجا حرفای بنده مشکل داشت ، لطفا به من هم تذکر بدین.خوشحال میشم.Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، مجید املشی ، درست پسند ، hessam ، آلاله ، لبخند خدا ، Bahar ، fiftynine
۶:۰۸, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۶:۱۰ توسط Aryha.)
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۳/مرداد/۹۲ ۵:۵۰)ترنم نوشته است:  خب دوست عزیز مشکل ما اینه که فکر میکنیم مهریه یعنی قیمت گذاشتن رو خانمها.در صورتی که اینطوری نیست..مهریه ی هدیست.:
اینکه بعضیا رو تعدادش مشکل دارن و اصرار دارن که زیاد باشه ی جورایی میشه قیمت گذاشتن !!

با یاد حق

من هم که همین رو گفتم خانومی!!
گفتم مهریه های سنگین و زیاد! یعنی تبادل کالا با کالا یا تعیین قیمت!!
ارسالم رو دوباره بخونید لطفا!!

یآلله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ترنم ، شیدا ، مجید املشی ، درست پسند ، آلاله ، لبخند خدا ، Bahar
۷:۵۳, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۷:۵۴ توسط soshiant.)
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام دوستان .

صحبت از مهریه شد . داشتم با یکی از دوستهام صحبت میکردم نکات جالبی رو بهم گفت .

میگفت برا خانمها نباید کمتر از 114 سکه در نظر گرفت ، پرسیدم چرا ؟ گفت برا اینکه خانم پشتوانه مالی داشته باشه اما نه برا جدایی و ...

میگفت شما فکر کن مرد بعد از 1 سال از ازدواج فوت کنه .

قانونا از دارایی مرد اول مهریه زن رو میدن و بعد مابقی دارایی رو بین وراث تقسیم میکنن . اگر مرد دارایی نداشت چه اتفاقی برا زن می افته ؟ شاید خانواده داماد تن به حمایت از زن ندن و یا ارثیه خودشون رو بخوان و این میشه یک مشکل بزرگ .

از این طرف خود مرد هم نمیتونه روی بیش ازیک سوم دارایی خودش ارث تعیین کنه و در این صورت هم اگر دارایی کم باشه کفایت زندگی زن رو بعد از شوهر نمیکنه .

اما اگر مهریه 114 تا باشه تقریبا تمام دارایی شوهر( البته امروزیا Wink) به خانم میرسه و میتونه تضمینی برای زندگی خودش باشه .

البته همین دوستمون مخالف شدید مهریه بیشتر از 114 سکه هم بود .

راستش یکم فکر کردم دیدم حرف معقولانه ای به حساب میاد . نظر شما چیه ؟

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، Tolou ، شیدا ، Aryha ، آلاله ، لبخند خدا ، فیروزه ، السا ، ترنم ، keyvan-rostamy ، خادمة الزهرا ، samin23 ، ترنم بهاری
۱۰:۱۲, ۱۳/مرداد/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۲ ۱۰:۲۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #10

چقدر جالب!
اکثر خانوما می‌فرمایند مهریه باید کم باشه، آقایی که نظر داده‌اند(دوست بسیار عزیزم سوشیانت) می‌فرمایند زیادتر باشه!
کار دنیا چقدر خوب و امیدوارکننده شده!Big Grin
دوست عزیز! ما که 114 تا هم نداریم چی؟Big Grin

جدا از شوخی، نظر من اینه که مهریه خیلی خوب هست که همون اول زندگی پرداخت بشه، و فکر می‌کنم به عنوان یه هدیه میتونه علقه‌ی زوجین رو بیشتر کنه.
به نظرم مهریه برای حل معضلات اجتماعی نیست، چرا که خیلی برای این کار ناکارآمد هست:
اگر مهریه کمتر از سرمایه‌ای باشه که میشه باهاش یه زندگی رو چرخوند، اون زمان نمیتونه برای زن پشتوانه باشه.
از سوی دیگر اگر بزرگتر مساوی این مقدار باشه، پرداختش برای مردی که داره یه خونه زندگی مشترک ساده رو می‌چرخونه یعنی بی‌چیز و فقیر شدن.

به نظرم خود ماها که مهریه‌ی کم رو قبول داریم از مهریه‌ی کم استفاده کنیم، و از علقه‌ای که ایجاد میشه استفاده ببریم، و در تلاش باشیم معضلات باقی اجتماع رو هم از راه گسترش افکار نیکو حل کنیم(معضلاتی شامل خود طلاق - نگاه خاصی که فرمودند به خانم‌های مطلقه میشه - مشکل مردانی که نمیتونن مهریه رو پرداخت کنن - و...) چرا که بدون فکر نیکو، اگر همه‌چیز هم فراهم باشه، باز هم خوشبختی حاصل نمیشه(چیزی که در این دوران فراوانی امکانات داریم می‌بینیم).
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، در جستجوی سختی ، شیدا ، لبخند خدا ، Bahar ، ترنم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]