|
14 توصيه براي كسب محبت اهل بيت(علیه السلام)
|
|
۱۲:۵۳, ۴/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/اسفند/۹۰ ۱۸:۰۰ توسط N.Mahdavian.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بـــــه نـــــام خـــــالـــــق هـــســـتی بــــخـــش
1. محبت با زبان دل: ولاى به اهلبیت علیهمالسلام باید همواره مد نظر باشد و با اخلاص کامل به ساحت مقدس آنان عرض ادب کرده و کارى کنید که رضایت آنها در آنکار باشد و با زبان و عمل خود محبت خویش را به آنان ابراز کرده و در مقابل شبهات بایستید و از مظلومیت آنان دفاع کرده و حامى واقعى مذهب باشید. امام رضا (علیه السلام) خطاب به فرند شبیب می فرمایند: اى فرزند شبيب اگر ميخواهى با ما در درجات بلند قرار گيرى، در هنگام اندوه ما اندوهگين باش، و در وقت خوشحالى ما خوشحالى كن، اكنون به ولايت ما چنگ زن و بدان اگر كسى سنگى را دوست داشته باشد خداوند روز قيامت او را با همان سنگ محشور مي كند.(1)
شیفتگان اهل بیت علیهم السلام باید همیشه چنین زمزمه کنند: دل جایگاه عشق تو باشد نه غیرتو این خانه خداست به شیطان نمی دهم 2. توسل، سفینه نجات: بهترین وسیله، توسل است؛ توسل به اهلبیت علیهمالسلام «سفینه نجات» مىباشد و اگر آنها نظرى کنند و بخواهند، خداوند متعال توفیق خواهد داد تا با معرفت، از این دنیا برویم و براى آخرت خود چیزى ذخیره کنیم. از پيامبر اكرم (ص ) نقل شده كه فرمود: خداوند چون حضرت آدم را آفريد، به سمت راست عرش نگريست ، در هاله اى از نور پنج شبح را ديد كه در ركوع و سجودند. پرسيد: خدايا پيش از من نيز كسى را از گل آفريده اى ؟خداوند فرمود: نه . پرسيد: پس اين پنج شبحى كه به هيئت و چهره منند، كيانند؟ خداوند فرمود: پنج نفر از فرزندان تو هستند، اگر آنان نبودند، تو را نمى آفريدم . نامشان را از نامهاى خودم مشتق ساخته ام . اگر نبودند، بهشت و دوزخ و عرش و كرسى و آسمان و زمين و فرشتگان و جن و انس را نمى آفريدم ... اينان برگزيدگان منند. من به خاطر و به وسيله اينها ديگران را نجات مى بخشم و (به خاطر دشمنى با اينان ) هلاك مى سازم . هرگاه حاجتى به من داشتى به اينان توسل بجوى . آن گاه پيامبر فرمود: ما كشتى نجاتيم ، هركس در اين كشتى آويزد، نجات يابد و هر كه جا بماند، هلاك مى شود. هركس به درگاه خدا نيازى دارد، پس به وسيله ما اهل بيت از خدا بخواهد (2) 3. حفظ مقام و منزلت اهلبیت علیهمالسلام: حفظ مقام و کرامت اهل بیت علیهمالسلام از اهم واجبات است و هر کس سهلانگارى کند مسئول است و فرداى قیامت باید جوابگو باشد. 4. انتخاب بهترین القاب براى اهلبیت علیهمالسلام: نام اهلبیت علیهمالسلام را با تواضع و فروتنى کامل و با بهترین الفاظ و القاب به کار ببرید و با عرض ادب و اخلاص، ارادت خود را به آن خاندان ابراز بدارید و در مقابل آن بزرگواران خود را هیچ حساب کنید و درصدد باشید که همواره از مقام شامخ اهلبیت علیهمالسلام دفاع کنید و به مردم یاد دهید که شأن و منزلت اهلبیت علیهمالسلام به حدى است که رضاى خدا تحقق نمىیابد مگر به رضایت آنان. 5. حفظ شئون مجلس اهلبیت علیهمالسلام: در مجلس اهلبیت علیهمالسلام باید طورى حاضر شد که احساس نشود جلسه استراحت است؛ مجلس اهلبیت علیهمالسلام حفظ شعائر است، لذا بر هر کسى لازم است به هر نحو ممکن در آن شرکت کند. مجلس روضه، مجلس احترام به آن خاندان و ذکر فضایل و مناقب آن بزرگواران است. ذکر این نکته ضروری است که افراط و تفریط در معرفی اهل بیت و اظهار محبت به آنان، از آسیب های جدّی است که باید با آن مبارزه کرد. بهترین شیوه اظهار محبت به اهل بیت و معرفی آنان، رعایت اعتدال است. پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به علی (علیه السلام) فرمود: «امت من درباره تو سه گروه خواهد شد: گروهی شیعیان و پیروان تو خواهند بود؛ اینان مؤمنان واقعی اند. گروهی دشمن تو خواهند بود و گروهی درباره تو غلوّ خواهند کرد؛ ای علی! شیعیان تو در بهشت خواهند بود و دشمنان و غلوّ کنندگانِ درباره تو، در آتش.» (3) 6. زیارت مثل عوام: مثل عوام زیارت مىکنم: این عمل ضمن آنکه تسکین قلبى براى خودم است، مىخواهم به مردم نشان دهم که چگونه در مقابل این بزرگواران ارادت خود را نشان دهند و به حرفهایى که ممکن است بعضىها بزنند، توجه نکنند. ما باید تا مىتوانیم ارادت خودمان را به اهل بیت علیهمالسلام نشان دهیم و براى قضاى حاجات از آنان کمک بگیریم، زیرا که آنها سفینه نجات هستند. 7. مقام و منزلت منبر: مقام و منزلت منبر و خطابه بر مظلومیت حضرت سیدالشهدا امام حسین علیهالسلام بسیار عظیم است، اى کاش منبرى امام حسین علیهالسلام بودم! اگر همه تلاش من، یک منبر امام حسین علیهالسلام حساب شود سعادت اخروى را تضمین مىکند. مقام آنان که در راه نشر مظلومیت اهلبیت علیهمالسلام در منبر حسینى تلاش مىکنند، بسیار والاست و فردا مایه حسرت دیگران خواهد شد. . 8- گریه و پاداش بهشت: گریه، عرض ادب به ساحت مقدس اهلبیت علیهمالسلام است و ثواب این اشکها براى روزى که «لاینفع مال ولابنون» ذخیره مىشود. گریه در مصائب اهلبیت علیهمالسلام، حلال مشکلات است و علاوه بر تأثیر دنیوى ذخیرهاى براى آخرت است. اگر کسى با معرفت به عظمت مصایب اهلبیت علیهمالسلام اشک بریزد، از بهشتیان است. امام حسين عليه السلام فرمود: از ديدگان هيچ بنده اى در راه ما (خاندان نبوت عليه السلام ) اشكى نمى چكد يا سرازير نمى شود مگر آنكه خداى سبحان ، او را به خاطر آن ، چندين صد سال در بهشت جاى مى دهد 9. گریه و راه نجات از شر شیطان: انسان در طول زندگى همواره لغزش دارد و ممکن است اشتباه هم بکند چونکه شیطان در کمین است، لذا باید از شر شیطان به درگاه اهلبیت علیهمالسلام پناه برد. یکى از راههاى نجات از شر شیطان، گریه بر مصایب اهلبیت علیهمالسلام و کمک خواستن از آنهاست. چشمى که بر مظلومیت اهل بیت علیهمالسلام گریه کند، در آخرت گریان محشور نخواهد شد. 10. مداومت به زیارت عاشورا: زیارت عاشورا پلى است به سوى استجابت دعا و ارتباط معنوى با پروردگار متعال؛ و براى برائت جستن از اعداء اهلبیت علیهمالسلام این زیارت مجرب است. بر آن مداومت کنید و بدانید بسیارى از علمایى که به درجات رفیع رسیدند به جهت مداومت بر خواندن زیارت عاشورا و توسل به اهلبیت علیهمالسلام بوده است. ائمه ما شيعيان خصوصاٌ امام زمان(علیه السلام) تأکيد به خواندن و مداومت به خواندن اين زيارت شريف داشته اند، چنانچه در ملاقاتی که سيد رشتی با امام زمان(علیه السلام) داشته اند، امام زمان به سيد رشتی می فرمايند: که چرا عاشورا نمی خوانيد و بعد سه بار می فرمايند عاشورا، عاشورا، عاشورا. (4) امام صادق(علیه السلام) به صفوان می فرمايد: زيارت عاشورا را بخوان و از آن مواظبت کن، به درستی که من چند خير را برای خواننده آن تضمين می کنم، اول زيارتش قبول شود. دوم سعی و کوشش او شکور باشد. سوم حاجات او هرچه باشد از طرف خداوند بزرگ برآورده شود و نا اميد از درگاه او برنگردد زيرا خداوند وعده خود را خلاف نخواهد کرد. (5) 11. فضیلت احیاى فاطمیه: فرزندم! بگذار پاهایم بسوزد. براى مصیبت حضرت فاطمه زهرا علیهماالسلام هر کارى بکنم، کم است. مگر این دخت رسول خدا صلىاللّهعلیهوآله چه گناهى داشت که این همه ظلم در حق او مرتکب شدند؟! پسرم! مگر مصیبت حضرت سلاماللّهعلیها کم بود؟ ما در مصیبت بىبى دو عالم هر کارى کنیم، کم کردهایم. مىخواهم هر آنچه در توان دارم در راه حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام تلاش نمایم تا در قیامت، حسرت آن را نخورم. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: هر کس فاطمه علیها السلام دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است (6) همچنین می فرمایند: من نام دخترم را فاطمه علیها السلام گذاشتم; زیرا خدای - عزوجل - فاطمه علیها السلام و هر کس که او را دوست دارد، از آتش دوزخ دور نگه داشته است (7) 12. اهمیت احیاى شعائر مذهبى: کسى به خاطر امام حسین علیهالسلام مؤاخذه نمىشود. حفظ شعائر سیدالشهدا و اهلبیت علیهمالسلام مصداق بارز «من یعظم شعائر اللّه فانها من تقوى القلوب» است و حقانیت تشیع موقوف بر واقعه کربلا است. امام حسین علیهالسلام هر چه داشت در راه خدا فدا نمود، شما هم تا آنجا که مىتوانید مجالس و دسته عزادارى را با شکوه برگزار کنید. 13. جوانان و توسل به اهلبیت علیهمالسلام: بدانید که جوانى سرمایهاى بزرگ، اما زودگذر است که قابل برگشت نمىباشد؛ بنابراین از افرادى که معاشرت با آنان عمر انسان را هدر مىدهد بپرهیزید و در انجام وظایف شرعى و تحصیل کمالات کوشا باشید و با یاد خدا، عنایت به حساب قیامت و توجه و توسل به ائمه اطهار علیهمالسلام، سعادت دنیا و آخرت خود را تضمین کنید. 14. وظایف شیعیان جهان در ترویج مکتب تشیع: شیعیان محترم در سرتاسر جهان باید به گونهاى رفتار کنند که سایر مردم، با مشاهده آنها به مذهب بر حق تشیع، رغبت کنند. هر کس نسبت به قدرت خود وظیفه دارد براى مذهب تشیع تبلیغ کند و کمترین کارى که از عهده یک مؤمن بر مىآید، آن است که مواظب رفتار و اعمال خود باشد و کارى نکند که دیگران به واسطه رفتار و اعمال او از مذهب روى بگردانند. امام علی (علیه السلام) می فرمایند : شيعيان ما كسانى اند كه در راه ولايت ما بذل و بخشش مى كنند، در راه دوستى ما به يكديگر محبت مى نمايند، در راه زنده نگه داشتن امر و مكتب ما به ديدار هم مى روند. چون خشميگين شوند، ظلم نمى كنند و چون راضى شوند، زياده روى نمى كنند، براى همسايگانشان مايه بركت اند و نسبت به هم نشينان خود در صلح و آرامش اند. (8) التماس دعا .................................................... منابع: 1- اخبار و آثار امام رضا علیه السلام ص 575 2- مناقب خوارزمی ص 80 3- میزان الحکمه ح 15266 4- مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی 5- بحارالانوار ج 98 ص 300 6- بحارالانوار جلد 27 ص 116 7- عیون اخبار الرضا علیه السلام ، ج 2 ص 46 8- کافی ج 2 ص 236 |
|||
|
|
۰:۴۴, ۶/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/اسفند/۹۰ ۰:۴۴ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
ضمن تشکر از ارسال این مقاله
لازم است که این نکات مزین به روایات و آیات مربوطه شود درست است که برگرفته از آیات و روایات است تمام این نکات اما نیاز است در جایی که قرار است اصول عقاید شیعه بیان شود مطالب مستند باشد به آیات و روایات پس در صورت امکان مطلب را ویرایش کرده و با آیات و روایات که توصیه به این امور کرده اند مزین فرماید مطالب خود را با تشکر فراوان مجدد خدانگهدار و هادی همه ی ما |
|||
|
|
۱۷:۰۱, ۶/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۶/اسفند/۹۰ ۰:۴۴)علی 110 نوشته است: ضمن تشکر از ارسال این مقاله سلام ممنون از تذکرتون تا حد امکان مطلب رو ویرایش کردم یا علی |
|||
|
|
۲۰:۴۲, ۲۲/مهر/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام خدمت همه ی دوستان گرامی در این تاپیک قصد داریم تا راههای ازدیاد محبت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام که واسطه ی فیض الهی و خیر دنیا و آخرت بنا به فرموده ی رسول اکرم صلی الله علیه و آله طیبین طاهرین را بررسی کنیم. در اینجا این بنده ی حقیر به بعضی از اعمالی که باعث ازدیاد محبت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام اجمعین میشه اشاره میکنم امیدوارم خداوند سبحان به حق اهل بیت علیهم السلام اجمعین همه ی ما توفیق عمل به آن را عنایت بفرمایند انشاء الله 1.بالاترین و بهترین راه ازدیاد محبت اهل همان اطاعت ایشان که همان بندگی خداون رحمان و رحیم میباشد که بنا به فرموده ی آیت الله العظمی بهجت رحمه الله که از ایشان پرسیده شد بهترین شیوه برای ارتباط با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء در این عصر چیست ؟که ایشان فرمودند:به دفتر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء عمل کردن و اطاعت کردن از او کانه می بیند کانه ندارد یقینا می بیند این صحبتی که بنده میکنم با شما امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء جلوتر از شما می شنود شما با بنده صحبت می کنید امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء جلوتر از بنده (می شنود).((عین الله الناظره و اذنه الواعیه)) آن شخص دوباره پرسید اگر همین دستورات را عمل کنیم کافی است؟دعایی یا دستوری نمی خواهد ایشان فرمودند:بالاترین دعا طاعتش است. 2.مداومت بر زیارت عاشورا به نیت ازدیاد محبت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام اجمعین :در عظمت این زیارت شریف حکایات زیادی نقل شده که نشان از بزرگی این زیارت است. 3.سلام کردن به ساحت مقدس چهارده معصوم علیهم السلام اجمعین بعد از هر نماز و همین طور میتوان به فرشتگان الهی و انبیاء الهی و اولیاء الهی سلام داد. 4.مداومت بر زیارت آل یاسین:که مولا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف فرموده اند:هرگاه خواستید به وسیله ما به خداوند و به ما اهل بیت علیهم السلام توجه و تقرب پیدا کنید ، پس بگویید همان گونه که خداوند متعال فرموده است ( سلام بر شما خاندان پیامبر ) 5.مداومت بر نماز استغاثه به ساحت مقدس حضرت صدیقه الکبری فاطمه الزهرا سلام الله علیه و ارواحنا له الفداء که جهت حاجات مهم بسیار مجرب است ولی بهترین نیت برای این ادعیه و زیارات تقرب و محبت ساحت مقدس خداوند سبحان و اهل بیت علیهم السلام اجمعین و ارواحنا لهم الفداء است. 6.مداومت بر حدیث کساء:که بنا به فرموده حضرت آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی رحمه الله :حدیث شریف کساء مصداق بارز توسل به مقام شامخ اهل بیت علیهم السلام اجمعین و ارواحنا لهم الفداء است. 7.مناجات و صحبت کردن با خداوند سبحان و خواستن محبت و معرفت (محبت و معرفت خداوند تبارک و تعالی و محبت اهل بیت علیهم السلام اجمعین) 8.خواندن قرآن کریم و هدیه به ارواح طیبه معصومین علیهم السلام اجمعین و ارواحنا لهم الفداء 9.رفتن به اماکن متبرک زیارتی در پایان لازم است که یاد آور شوم که اعمال عبادی از این قبیل بسیار است اما اگر به نیت ازدیاد محبت نسبت به خداوند سبحان و اهل بیت علیهم السلام اجمعین و ارواحنا لهم الفداء انجام شود بسیار بهتر امیدوارم خداوند سبحان به همه ی ما توفیق بندگی و طاعتش را به همه ی ما که بالاترین خواسته ی اهل بیت علیهم السلام اجمعین و ارواحنا لهم الفداء است عنایت فرماید انشاء الله اللهم عجل فی فرج مولانا الصاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف و ارواحنا له الفداء) به حق الحسین الشهید (علیه السلام و ارواحنا له الفداء) |
|||
|
|
۱:۰۳, ۱۰/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحيم
« بـــــه نـــــام خـــــالـــــق هـــســـتی بــــخـــش 1. محبت با زبان دل: »2. توسل، سفینه نجات: 3. حفظ مقام و منزلت اهلبیت علیهمالسلام: 4. انتخاب بهترین القاب براى اهلبیت علیهمالسلام: 5. حفظ شئون مجلس اهلبیت علیهمالسلام: 6. زیارت مثل عوام: 7. مقام و منزلت منبر: 8- گریه و پاداش بهشت: 9. گریه و راه نجات از شر شیطان: 10. مداومت به زیارت عاشورا:[/b] 11. فضیلت احیاى فاطمیه: 12. اهمیت احیاى شعائر مذهبى: 13. جوانان و توسل به اهلبیت علیهمالسلام: 14. وظایف شیعیان جهان در ترویج مکتب تشیع: التماس دعا [b]اي جانم علي " لعنت به دشمن علي " رحمت به دوستان علي " |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پذیرش ولایت علی علیه السلام شرط ایمان در ادیان پیش از اسلام!! | علی 110 | 39 | 27,361 |
۵/شهریور/۰۱ ۸:۵۱ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| هفتاد فضیلتی که فقط حضرت علی (علیه السلام) آن ها را داشت | ghoran | 7 | 3,238 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۹:۳۱ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| اثبات امامت مولا علی (علیه السلام) مباحثه | وحید110 | 112 | 47,975 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۵۷ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| مهم ترین درس قیام امام حسین (علیه السلام) | ghoran | 4 | 2,631 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۴۵ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| 《~■~ خضر نبی(علیه السلام) در سوگ امیر(علیه السلام) ~■~》 | آوا | 0 | 1,248 |
۱۷/تیر/۹۴ ۱۲:۴۳ آخرین ارسال: آوا |
|
| روز خاتم بخشی حضرت علی (علیه السلام) | aboutorab | 3 | 2,435 |
۲۷/مهر/۹۳ ۱۶:۰۳ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا «حبّ علی علیه السلام» نشانه ایمان است، نه حبّ پیامبر اکرم | راوی110 | 0 | 1,514 |
۱۹/مهر/۹۳ ۱۵:۱۷ آخرین ارسال: راوی110 |
|