|
سوال دینی: ارث
|
|
۱۴:۲۰, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام.
من یک سوالی داشتم از دوستان. اینجا جستجو کردم اما چیزی مرتبط با سوالم نبود. اول اینکه اگه چنین تاپیکی ایجاد شده ممنون میشم که لینک بدید. اگه هم نبود سوالمو بگم کسی جواب قانع کننده ای بده دعاش می کنم. خودمم رشتم حسابداریه و تو یه درسمون راجع به مالیات بر ارث این سوال واسه من پیش اومده بود, که از استاد پرسیدم جواب خاصی نداد. سوال من راجع به نسبت ارثه. چرا خداوند ارث رو برای مرد 2, و واسه زن 1 گذاشته؟ چون قبلا تحقیق کردم, ولی به نتیجه منطقی نرسیدم. مثلا جوابایی رو که دریافت کردم اینا بود: یه حدیثی بود از امام رضا(علیه السلام), که البته حدیث مشابهی هم از امام صادق(علیه السلام) یا امام باقر(علیه السلام) بود (دقیقا یادم نیست) که شخصی این سوال رو پرسیده بود, که ایشون فرموده بودند چون نفقه و خرجی زن بر عهده ی مرد هست و چون زن پس از ازدواج مهریه هم داره, خداوند نسبت دو به یک رو قرار داده. جوابی هم که میشه داد به این سوال اینه که تو این دوران زن هم کار می کنه و شاید نیازی به خرجی مرد نداشته باشه. و همینطور شاید زن نتونسته و یا نخواد ازدواج کنه تا مهریه ای هم داشته باشه, اونوقت تکلیف چیه؟ دومی هم اینکه خداوند پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رو در بین اعراب جاهلیت فرستاده بود. زمانی که اعراب زن و دختر رو به عنوان کالا خرید و فروش می کردند, و به طبع قبول اینکه سهم الارث هر دو جنس برابر باشه, واسشون غیرقابل قبول بود. ولی جوابی که هست واسه این سوال اینه که خدا خیلی قدرتمند تر از اینیه که به خاطر مردم اون زمان همچین قانونی رو بذاره. در ضمن این با اصل "به روز بودن" قرآن هم جور در نمی اومد. چون خدا حتما می دونه چند سال دیگه چه اتفاقاتی می افته. پس حتما دانشی رو خدا میدونه که ما نمیدونیم. ولی اگه از بین جوابهای شما جواب عقلانی نتونم پیدا کنم, مجبورم این قانون رو جزو حکمت خدا بذارم. ولی غیر مسلمانان میگن این قانونی که تو کتاب شماست, با ماده یک حقوق بشر متناقضه که گفته زن و مرد باید تو همه شرایط با هم مساوی باشند. (با اینکه میدونیم خودشون قانون خودشونو هم عمل نمی کنن, ولی این مسئله نباید بهانه ای باشه واسشون) منتظر پاسخ های بهتر شما هستم. یا حق. |
|||
|
|
۱۴:۳۲, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
متن بالا رو خوندم ولی من چند جا شنیدم که میگن چون وقتی شیطان حضرت آدم و حوا رو فریب می داد از اون میوه ممنوعه ( مثلا گندم) خوشه گندم 18 تا بود 6 تا رو حضرت آدم می خوره و 12 تا رو حوا که نسبتش مشه 2 تا حوا و 1 آدم
به همین خاطر توی ارث بر عکسش اجرا میشه البته بر روایت بالا من سندی ندیدم از چند نفر شنیدم که خیلی خودشون اعتقاد ب صحت و درستی ماجرا داشتن!! |
|||
|
|
۱۵:۰۲, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
نکته ی اول اینکه ارتباط این پست را با تاریخ اسلام متوجه نشدم
اولاً همانطور که در قوانین تالار ذکر شده اینجا محل پاسخ به شبهات نیست و شما موقعی که خواستید عضو تالار شوید این قوانین را قبول کرده اید و متخلف هستید الان ثانیاً مساوی بودن با مشابه بودن زمین تا آسمان فرق دارد ثالثاً در اسلام حقوق متناسب است با مسئولیت و مسئولیت متناسب با حقوق با یک جستجوی ساده در اینترنت جوابهای بسیار خوبی در این زمینه پیدا میشه یکی از آن پاسخ ها این است: (۲۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۰) نوشته است: چرا ارث زن نصف ارث مرد است؟ اما به جز این بنده یک مسئله ی عیقتر را مطرح میکنم: (۲۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۰)rAsTiNv نوشته است: جوابی هم که میشه داد به این سوال اینه که تو این دوران زن هم کار می کنه و شاید نیازی به خرجی مرد نداشته باشه. و همینطور شاید زن نتونسته و یا نخواد ازدواج کنه تا مهریه ای هم داشته باشه, اونوقت تکلیف چیه؟ دو فرضیه اول شما از نظر اسلام باطل است ببینید وقتی در باره ی احکام اسلام بحث میکیند باید به کل احکام نظر بیافکنید اسلام و احکام آن یک کل به هم پیوسته است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! اگر مثل غریب به اتفاق مردم عوام که دین تقلیدی دارند و اصول دینشان تقلیدی است و ماشالله هر کدام در فروع دین مجتهد هستند عمل کنیم میشیم مصداق این آیه از قرآن مجید: َ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَما جَزاءُ مَنْ يَفْعَلُ ذلِكَ مِنْكُمْ إِلاَّ خِزْيٌ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا... (85) البقره . آيا شما به پارهاى از كتاب ايمان مىآوريد، و به پارهاى كفر مىورزيد؟ پس جزاى هر كس از شما كه چنين كند، جز خوارى در زندگى دنيا چيزى نخواهد بود...(85) فرضیه ی باطل اول شما این است که گویی اگر در زمانی چیزی به عنوان امری هنجار باب شد از نظر خدا هم هنجار است ساختار خانواده در اسلام یک سازو کاری دارد و تناسباتی دارد که مناسب با هدف اصیل خلقت تعریف شده حقوق و وظایف در آن که در نظم نوین جهانی دقیقاً نقطه ی متضاد آن هدف گرفته شده است که میشود: (۲۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۰)rAsTiNv نوشته است: تو این دوران زن هم کار می کنه و شاید نیازی به خرجی مرد نداشته باشه.اتفاقاً از نشانه های آخر الزمان این است که: زن بر شوهر خود مسلط شود، كارهايي كه مورد رضاي همسر نيست انجام دهد و به شوهرش خرجي دهد میدانید مفهوم اینکه در آخرالزمان دنیا پر از ظلم و جور میشود چیست؟ فرق ظلم با جور میدانید در چیست؟ جور ، ظلمی است که لباس عدل پوشیده و باطلی است که خود را حق نشان میدهد و آخرالزمان ابلیس کاری میکند که مردم عقاید باطل خود را حق میدانند و این شاهکار ابلیس در آخرالزمان است که مردم را گرفتار جور میکند این هم فرض باطل دوم است (۲۵/اسفند/۹۰ ۱۴:۲۰)rAsTiNv نوشته است: و یا نخواد ازدواج کنهاین شخص که سنت رسول اکرم که ازدواج است رو نمیخواهد انجام دهد دیگر مسلمانی نیست بحث نتوانستن یک چیز است بحث نخواستن یک چیز دیگر بعلاوه اگه تشکیل خانواده ندهد هم با مسئولیت مالی خودش را دارد نهایتاً هم که ارثی که به او میرسد در این صورت چندین برابر مرد است!!!!!!!!!!!!!!! در حقیقت چرا که مرد وقتی وارث میشود وظیفه دارد از آن برای خانواده ی خود خرج کند ولی زن تنها که وظیفه هم ندارد برای کسی خرج کند از نظر اسلام ببینید وقتی جایگاه خدا گم میشود در دستگاه جهانبینی توحیدی به عنوان یگانه قانونگذار هستی این سوالات پیش می آید وقتی خود انسان با عقل ناقص خود میخواهد قضاوت در درستی و غلطی احکام قرآن کند و ساختار مورد نظر خود را میخواهد پی ریزی کند این مسائل و سوالات پیش می آید (۲۶/بهمن/۸۹ ۱۷:۴۹)علی 110 نوشته است: سلام (۲۶/بهمن/۸۹ ۱۷:۴۹)علی 110 نوشته است: ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس (به واسطه ی آنچه که مردم کسب کرده اند، فساد در خشکی و دریا آشکار گشته) |
|||
|
|
۱۵:۳۱, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
اولا اینکه جناب آقای علی 110 این برای بار دوم هست که دارید با من تند حرف می زنید. لطفا احترام خودتون رو حفظ کنید. کسی شما رو مجبور نمی کنه که نظر بدبد.
من Qoute گذاشتن بلد نیستم, ولی جواباتو کلی میدم: اولا اینکه اگه تخلف باشه, تاپیکی که اینجا هست, اونم تخلفه. چون اونم مربوط به شبهاته. چشمتون فقط تاپیکای منو گرفته؟ http://forum.bidari-andishe.ir/thread-11281.html خواستم تاپیک رو تو بخش سایر موضوعات بذارم که چندبار امتحان کردم و نشد. دوما اگه خونده باشین(!!!) من گفتم که اگه کسی لینک داره ممنون میشم که بده. این زدن داره؟؟؟؟؟ شاید اون موضوعی رو که شما آوردید رو ندیده باشم. سوما فرضیات از نظر شما باطله نه اسلام. چرا مگه نمیشه یه دختر نتونه ازدواج کنه؟ یا نخواد بخاطر درسش هنوز ازدواج کنه؟ یا هنوز ازدواج رو واسه خودش زود بدونه؟ اون به پایین هم اصلا ربطی به تاپیک من نداشت. من کمی راجع به اون نوشته اولی قانع شدم. بابت اون ممنون. یا حق. |
|||
|
|
۱۵:۳۸, ۲۵/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/اسفند/۹۰ ۱۵:۴۷ توسط zarati313.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
ضمن تشکر از علی آقا
الف) در مواردى ارث زن مساوى با مرد است.
ب) احكام و قوانين هميشه با توجه به موارد غالب وضع میشود، ولى اطلاق و عموميت آنها موارد نادر را نيز شامل میشود و فقط موارد ضرورى خاصى از آنها استثنا میگردد. در مثل هنگام قرمز بودن چراغ تقاطع بايد توقف كرد. فلسفه اساسى وضع چنين مقرراتى جلوگيرى از تصادف و راهبندان است. و اين در صورتى مصداق دارد كه از جوانب مختلف خودروهايى در حركت باشند، ولى اگر تنها يك خودرو، از يك طرف در حركت باشد و به چراغ قرمز برخورد كند، هرگز چنين فلسفهاى در مورد او صدق نمىكند، ولى در عين حال موظف به رعايت مقررات مىباشد. چنانكه گفته شد اين وضعيت در همه احكام و قوانين اعم از الهى و بشرى جارى است. و خود داراى فلسفههاى برترى است كه تفصيل آن در اين مختصر نمىگنجد. ج) مسأله ارث از مسائل اقتصادى احكام خانواده در اسلام است، به عبارت ديگر جزئى از يك كل است و براى قضاوت پيرامون چنين احكامى بايد مجموعه نظام خانوادگى در اسلام و احكام آن را در نظر گرفته و با يافتن پيوند و ربط منطقى بين آنها به نتيجهگيرى پرداخت. بنابراين اگر گفته مىشود علت نصف بودن ارث يا ديه زن آن است كه مرد نانآور خانواده است، در واقع نظر به نظام حقوقى و خانوادگى اسلام است كه اساساً مسؤوليت تأمين معاش و به دوش كشيدن بار اقتصادى خانواده را بر عهده مرد نهاده است. د) افزون بر مسأله فوق به اين نكته نيز بايد توجه داشت كه به طور معمول آنچه مرد به دست آورد، چه از راه ارث و يا راههاى ديگر به خاطر مسؤوليت اقتصادى كه در خانواده دارد، عنداللزوم بايد آنها را در جهت تأمين نياز خانواده صرف نمايد در حالى كه زن چنين وظيفهاى ندارد و هر چه به دست آورد، مال خود اوست و حتى اگر شوهر توان تأمين نيازهاى او را ندارد، بر زن واجب نيست از دارايى خود استفاده كند. ه) در احكام خانواده در اسلام افزون بر ميراث و تأمين مايجتاج اقتصادى، حقوق ديگرى مانند مهريه براى زن قرار داده شده است كه در واقع كسر كردن از دارايى مرد و افزودن بر دارايى زن مىباشد. و) از طرف ديگر كسى كه ازدواج نكرده و يا بيوه باشد، باز در احكام اقتصادى خانواده، تأمين نيازهاى او بر عهده پدر يا جدش مىباشد و حتى در برخى از موارد بر عهده دولت اسلامى است. بنابراين همه اين فروض در احكام اسلامى ملاحظه گرديده و در حقوق اسلامى در هيچ شرايطى زن بدون تكيهگاهى براى تأمين نيازهاى اقتصادى رها نشده است. |
|||
|
|
۱۶:۲۲, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
|
۲۱:۲۱, ۲۵/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
با سلام و احترام بعنوان یکی از مباحث فقهی و حقوقی درجه اول، قبلاً کنکاشی در در این زمینه داشتم مقاله ای که لینک اون تقدیم میشه(بدلیل حجم بالای مطلب نمیشد پست بزنم!)برای اینجانب از بسیاری از جهات اغناکننده بود.. طولانیه ولی بسیار دقیق و قابل تامل.. خواهش می کنم وقت بذارید و مطالعه ی دقیقی داشته باشید: http://www.porsojoo.info/fa/node/9502
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |