کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
واقعا ما یکتا پرستیم ؟! p#&
۱۶:۵۵, ۲۸/اسفند/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۲۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام دوستان

مسلمونا توی ایران خیلی دم از خدا و پیغمبر و دین و امام و ولی میزنن ...
ولی وقتی چنین چیزایی میبینم که هیچ برخورد محکم و قاطعی باهاشون نمیشه و البته دلیلی هم بر درست بودنشون ارائه نمیشه، به یکتا پرست بودن مردم این کشور و کسایی که از چنین چیزایی حمایت میکنن شک میکنم ...
اینها دلیل نمیشه که همه اینطورین ، ولی مشت نمونه ی خرواره ...

بعضی روزا فکر میکنم بار گناهم

کاری کرده با من که پیش تو رو سیاهم

از خجالت بسته نگاهم درونم میسوزه از سوزش آهم

یاد گرفتاریم می افتم یاد اون لحظه ای که میبرنم

بیاد غسل و کفنم یاد فشار قبرم وفریاد زدنم

یاد عذاب و بدنم یاد اون لحظه ای که 2 تا ملک سئوال کنن

یاد ساکت شدنم یاد اون شلاقهایی که میزنن روی تنم

که بگو خدات کیه قبلت کجاس

چیه کتابتو اسم پیامبر تو بگو

کمکم کن نمونه جوابم توی گلوم

تو سئوال اولی بگم علی

دیگه هر چی که میگن بگم حسین

دینم حسین

روحم حسین

خونم حسین

عشقم حسین

اول حسین

آخر حسین

آخر حسین

قبله حسین

مکه حسین

کعبه حسین

زمزم حسین

صفا حسین

دینم حسین
.
دینم دینم زینب و حسینه

قبلم قبلم بین الحرمینه

الان نمیخوام دلیل بیارم، ولی کسی هست که بگه و بتونه ثابت کنه که اینا مشکلی ندارن ؟

و البته این شعر که اصلش به عربیه و من معنیش رو میذارم

[i]
اگرکسی فردای قیامت ، درحالیکه همه ی المال نیک را انجام داده باشد درآید و دوستدار همه ی انبیا و اولیا باشد

همه ی روزها را بی خستگی روزه گرفته باشد و شب ها بدون کسالت به شب زنده داری به پا خاسته باشد

و هزار سال عاری از گناه و به دور از لغزش زندگی کرده باشد

در روز رستاخیز جز از محبت امیر المومنین علی بهره مند نخواهد شد
[/i]
( دوستان، بحث حساسه ها ... مثله بقیه ی Postهام اگه بازم نخواید جواب بدید ...)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: black ، revenger ، Unname28 ، سجاد313 ، Detector ، بیداری12 ، m.hossein ، Braveheart

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۰۲, ۲۸/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۲۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #31
آواتار
(۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۴۰)blue.blood نوشته است:  منم حرف پیامبر خدا رو قبول دارم حتی بدون فکر کردن . حرف همون پیامبری رو که میگه اگه حرفی از من نقل شد که با عقل مغایرت داره رو قبول نکنید ...

هیچگاه رسول الله نفرموده اند اگه حرف من با عقل شما مغایر بود قبول نکنید
چون عقل ما مشکل داره
لُب در ادبیات قرآن به عقل خالی از هوا و هوس میگن
نه عقل من و شما
بسیاری از به اصطلاح عقلا و فلاسفه ملحد و منکر خدا بوده اند
رسول الله نفرموده اند که اگر مخالف عقل شما بود حرفی که از من نقل شده قبول نکنید
فرمودند اگر چیزی از ما نقل شد که مخالف آیات قرآن بود قبول نکنید

الان جز رسول خدا چه کسی میتواند تبیین و تعیین قطعی بفرمایند که مصداق اولوالامر در این آیه چیست؟
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ۖ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا﴾(سورهٔ نساء-آیهٔ ۵۹)
اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! اطاعت كنيد خدا را! و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولو الأمر [اوصياى پيامبر] را! و هر گاه در چيزى نزاع داشتيد، آن را به خدا و پيامبر بازگردانيد (و از آنها داورى بطلبيد) اگر به خدا و روز رستاخيز ايمان داريد! اين (كار) براى شما بهتر، و عاقبت و پايانش نيكوتر است. (59)
بر طبق این آیه ی شریفه نشانه ی ایمان به خدا و روز رستاخیز اطاعت از اولوالامر ذکر شده و رسو الله هم ائمه را اولوالامر معرفی کرده اند
البته آیات متعددی است و این یکی از آیات است

و البته در خانه اگر کسی هست
همین یک حرف بس است

(۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۴۰)blue.blood نوشته است:  وقتی به کررات در قرآن داریم (( یا ایها الناس ... یا ایهالمومنون ... یا ایها الذین .آمنوا ...)) و و و ، میشه به راحتی گفت وقتی حرفی بدون واسطه به این واضحی زده میشه ، دیگه مفسر نیازی نیست .

چرا نظر شخصی میدید در حوزه ی دین و نظر شخصی خود رو هم پای دین خدا میگذارید
جایی که مفسر بخواد و محل اختلاف هست یگانه مفسر 14 معصومند و تبیین کننده ی آیات قرآن 14 معصومند
در ضمن خیلی از جاهایی که ما فکر میکنیم مشخص است برای ما، ما بدون تفسیر و تبیین اهل بیت جاهلی بیش نیستیم در خصوص معنای حقیقی آیه ی قرآن!!!!!!!!!!!!
مثالهاش رو هم اگه بخواید الا ماشاء الله میشه تقدیم کرد
فهم ما از آیات و روایات کجا و فهم 14 معصوم از آیات و روایات کجا و اگر کسی حقیقتاً بخواهد مفاهیم آیات را بفهمد باید بنشیند پای توضیحات اهل بیت ذیل هر آیه ی شریفه
و فهم حقانی حقیقی به تحقیق فهم 14 معصوم است نه برداشت ما از آیات
پیشنهاد میکنم حتماً تمام ارسالهای تاپیک
ایاک نعبد!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟(مقاله ی ویژه!)#$ را بخوانید

خداوند هادی همه ی ما باشد

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، yamin
۲۲:۴۱, ۲۸/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #32
آواتار
رسول الله نفرموده اند که اگر مخالف عقل شما بود حرفی که از من نقل شده قبول نکنید
فرمودند اگر چیزی از ما نقل شد که مخالف آیات قرآن بود قبول نکنید

درسته، معذرت میخوام ، اشتباهی تو ذهنم بود ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مسافر
۲۲:۴۶, ۲۸/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #33
آواتار
بلوجان مثل اینکه بنده عاجز هستم از اینکه به شما در این زمینه کمکی کنم
زبان بنده هم گویا الکن است
سایر دوستان اگه تونستند بیایند و توضیحی اگه به ذهنشان رسید مستند به آیات و روایات تقدیم این برادرمون بکنند
موفق باشید
و شرمنده اگه نتونستم کمک خاصی به شما بکنم در این زمینه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله
۲۳:۰۷, ۲۸/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۱۷ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #34
آواتار
شما خدایه نکرده عاجز نیستی ...
یه مقدار حوصله ی من رو نداری ...

منم که کلید کردم و قرار نیست کوتاه بیام ...

وقتی به کررات در قرآن داریم (( یا ایها الناس ... یا ایهالمومنون ... یا ایها الذین .آمنوا ...)) و و و ، میشه به راحتی گفت وقتی حرفی بدون واسطه به این واضحی زده میشه ، دیگه مفسر نیازی نیست .

حتماً تمام ارسالهای تاپیک

این Topic رو هم دارم میخونم ، ولی الان درک نکردم کسی که احکام کلی قران رو نیار داره مثل (( روزه ، نماز ، جهاد، حج و ...)) چه احتیاجی داره که بدونه نعبد درسته و چرا اعبد درست نیست و در نماز خوندن نیومده ...
۰:۲۱, ۲۹/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #35
آواتار
(۲۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۳:۰۷)blue.blood نوشته است:  

این Topic رو هم دارم میخونم ، ولی الان درک نکردم کسی که احکام کلی قران رو نیار داره مثل (( روزه ، نماز ، جهاد، حج و ...)) چه احتیاجی داره که بدونه نعبد درسته و چرا اعبد درست نیست و در نماز خوندن نیومده ...

بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام علیکم، تاپیک ایاک نعبد به بنده فهموند که فهم و درکم از قرآن (تازه از سوره ای که هر روز ، روزی حداقل 5 بار میخونم ) در حد صفر هست
و فهموند که قرآن به تنهایی من رو به هیچ جا نمی رسونه و حتما به یک مفسر نیازه

البته برداشت های دیگه هم میشه ازون تاپیک کرد بنده نظر خودم رو گفتم.

یا علی (علیه السلام)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood
۱۴:۰۸, ۲۹/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۱ ۱۴:۱۳ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #36
آواتار
درسته ، حرف شما رو رد نمیکنم . ولی تفسیر، 1 تخصصه ... همین الان رو در نظر بگیرید، کسی که مثلا جواهر سازه، چه فرقی واسش میکنه که در نمازش بگه اعبد یا نعبد .
تفسیر، اهل فن میخواد و مفسرین اصلی امامان ما و در عصر حاضر ، کسایی هستن که سال ها درسش رو خوندن و به اصطلاح دود چراغ خوردن ...
وقتی آیه به صراحت میگه نماز بخونید، میگم خمس بدید، در احکام ازدواج که خودم چند بار سوره ی نساء رو با معنی خوندم، مفسر نیازی نیست ... فقط وقتی تفسیر المیزان در باب این آیات و سوره رو خوندم، متنش روان تر شد واسم و 1بار که خوندم مطلب رو گرفتم ...
وقتی خدا در سوره ی شمس چندین بار پشت سر هم قسم یاد میکنه، خب حتما بعدش میخواد چیز مهمی رو به بندش بگه، این که چی میخواد بگه، نیاز به کمک و تفسیر شدن داره ...
ولی وقتی با ذکر داستانی میخواد مردم رو هدایت کنه، داستان روان و ساده ای میگه، مثل داستان قوم لوط، این قوم این گونه بودن، این کار رو کردن و سرانجامشون هم اینه ... این دیگه تفسیر نمی خواد ...

در خیلی از جاها اشاره ی مستقیم به عامه ی مردمه، و مسلمین، و کافرین و راستگویان، و دروغ گویان، یه کسانی که میدانند و کسانی که نمیدانند و مومنین زن و مرد ...

هرجا کار گره پیدا کرد، مردم به مشکل رسیدن ، میگن کی بلده این رو تفسیر کنه ... امام معصوم داریم ، عالم داریم که عمرش رو سر این کار گذاشته ...

blue.blood نوشته است:
من کاری با حرف و حدیث و امثال اینها ندارم
یا دلیل از قرآن
یا دلیل با عقل .

موفق باشید دوست عزیز
شما توهم دارید اگر فکر میکنید شیعه هستید ولی معتقدید به این عبارت

من یادم نمیاد گفته باشم شیعه هستم ...
من یه ... مسیحی یا بی دین هستم که یگانگی خدا رو قبول دارم، و میخوام ببینم شما چقدر واسه ی حرفایی که میزنید دلیل و سند دارید ...

شما اگه به همین حرف معتقد باشید نشانه ی این هست که به خود قرآن هم ایمان ندارید و کافر به احکام خود قرآن هم هستید
خدا میگه در قرآن که از رسولش اطاعت کنید
رسولش حدیث میگوید
چگونگی خواندن نماز که در قرآن نیامده در قول و عمل رسول خدا آمده

خب پس شما میتونید با ذکر آیه ای از قرآن و تفسیر اون، در مواردی که ذکر شده و مورد سوال هست از طرف من، شبهات رو مرتفع کنی ...
۸:۵۱, ۳۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۱ ۹:۳۵ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #37
آواتار

البته قابل بحث است که بدون حب علی بن ابیطالب کسی به بهشت راه ندارد!

1- حقیقت ایمان و کفر چیست:

2- رابطه ی حب اهل بیت و ایمان

خب اگه در زمینه ی فعالیتش سواد نداره، چرا اینهمه طرفدار داره و رو دست میبرنش واسه ی مراسم ؟!

اینکه استدلال کنیم که طرفداری زیاد میتواند نشانه ی درستی چیزی باشد هم نشان از اظهار نظر سطحی نگرانه است
تعداد طرفداران هیچگاه ملاک حق و باطل بودن نیست

عزیزم، گذاشتن علامت ! کنار ؟ ، یعنی واقعا چرا این همه طرفدار داره، در حالیکه میدونیم آدم درستی نیست
یعنی ما که میدونیم آدم درستی نیست، چرا اجازه ی فعالیت میدیم ؟

من هدفم از شعر اول این نبود که شما بیای من رو توجیح کنی ، میخواستم ببینم وقتی کسی داره کفر میگه، کسی هست بگه آقا اینا چی بود گفتی ؟!!!!

یه سوال، کسایی که قبل از امام علی بودن چی ؟
این همه آدم داریم، فقط شیعه ها میرن بهشت ؟! نمیگم همه ی شیعه ها میرن، ولی شرط بهشتی شدن، شیعه بودنه( با توجه به حرفای شما).

کسی پشت بلندگو داشت بلند مداحی میکرد
بیتی گفت به این مضمون:
همه بیان ببینن
من عباس پرستم

این کفر محض است

آخه همینجور کارا و حرفاست که به دین ضربه میزنه .

این همه آدم داریم، فقط شیعه ها میرن بهشت ؟! نمیگم همه ی شیعه ها میرن، ولی شرط بهشتی شدن، شیعه بودنه

[/quote]

من هنوز در این مورد جوابی نگرفتم [تصویر: undecided.gif]

از زمان هبوط آدم تا بعثت آخرین پیامبر پیش از رسول الله
هر یک از انبیا که مبعوث میشدند
باید از چند چیز که شرط ایمان بوده است اقرار میگرفتند
یکی یگانگی خدا
یکی هم رسالت و مبعث پیامبر آخرالزمان
یکی هم وصایت و ولایت وصی او علی مرتضی
و به همین علت است که نام امیرالمومنین در تمام کتب آسمانی آمده است دوست عزیز
و هر کسی که به آن پیامبر ایمان می آورده به همه ی اینها هم اقرار میکرده است دوست عزیز

شرط بهشت رفتن
هیچ کسی نگفته شیعه بودن است
اولاً این که کی به بهشت میره و کی به جهنم انحصاراً دست خداست و احدی در عالم دخالت ندارد در این فضیه
ثانیا شرط رفتن به بهشت نداشتن بغض علی بن ابیطالب در قلب است نه شیعه بودن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

تنها دینی که خداوند قبول میکند به عنوان دین حق پس از ظهور اسلام دین اسلام و آن هم مذهب شیعه ی جعفری 12 امام هست که این قابل اثبات است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(A)حقیقت ایمان و کفر چیست؟!!#

(A)رابطه حب اهل بیت و ایمان!#

من ای Topic هایی رو که شما گذاشتی رو خوندم
از استاد اخلاق که آخوند هم هست پرسیدم که چرا تمام ادیان باید امام علی رو قبول داشته باشن ...
این آقا نه تنها دلیل قوی و قابل استنادی ارایه نکرد، بلکه گفت تمام ادیان باید 14 معصوم رو قبول داشته باشن و در دینشون چنین چیزی هست !!!
من واقعا چندتا سوال واسم پیش اومد ...
آخه چرا کسایی که امامای ما رو ندیدن باید اونا رو قبول داشته باشن ؟!!

... قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى‏... (شورى 23)
بگو: «من هيچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى‏كنم جز دوست‏داشتن نزديكانم [اهل بيتم‏]

صراط مستقیم در روایت آمده که امیرالمومنین و ولایت ایشان است
در سوره ی تکاثر خدا روز قیامت می فرماید
ثم لتسألن یومئذ عن النعیم
یعنی روز قیامت خدا از نعیم سوال میکند
و بر طبق روایات ما نعیم نعمت ولایت اهل بیت است که خدا از آن سوال میکند
صراط الذین انعمت علیهم
راهی که صراط مستقیم است و نعمت هم به آنها داده شده شیعیان راه شیعیان است که نعمت ولایت امیرالمومنین به آنها داده شده
غیر المغضوب علیهم
همان کسانی هستند که دشمنان اهل بیت هستند و خدا برایشان غضب کرده
ولضالین و گمراهان هم پیروان این پیشوایان دشمنی با اهل بیت هستند

و حقیقت ایمان و کفر با امتحان از امر ولایتِ امیرالمومنین مشخص می شود.

قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُل لَّمْ تُؤْمِنُوا وَلَكِن قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ وَإِن تُطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَا يَلِتْكُم مِّنْ أَعْمَالِكُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ ﴿۱۴- حجرات﴾

[برخى از] باديه‏ نشينان گفتند ايمان آورديم بگو ايمان نياورده‏ايد ليكن بگوييد اسلام آورديم و هنوز در دلهاى شما ايمان داخل نشده است و اگر خدا و پيامبر او را فرمان بريد از [ارزش] كرده‏هايتان چيزى كم نمى‏كند خدا آمرزنده مهربان است (۱۴)

امام صادق علیه السلام میفرمایند: اسلام یعنی اقرار به توحید و نبوت و معاد
ایمان یعنی اقرار به ولایت علی بن ابیطالب!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!​​​!!!

فرازهایی از زیارت جامعه کبیره که امام هادی علیه السلام آن را تعلیم فرموده

فَالرَّاغِبُ عَنْكُمْ مَارِقٌ وَ اللاَّزِمُ لَكُمْ لاَحِقٌ وَ الْمُقَصِّرُ فِي حَقِّكُمْ زَاهِق
پس هر كس از طريق شما برگشت از دين خدا خارج شده و هر كس ملازم امر شما بود ملحق گشت و هر كس در حق شما مقصر شد محو و باطل گرديد...

مَنْ وَالاَكُمْ فَقَدْ وَالَى اللَّهَ وَ مَنْ عَادَاكُمْ فَقَدْ عَادَى اللَّهَ وَ مَنْ أَحَبَّكُمْ فَقَدْ أَحَبَّ اللَّه
هر كه شما را مولاى خود شناخت خدا را مولاى خويش دانسته و هر كه شما را دشمن داشت خدا را دشمن داشته و هر كه شما را دوست داشت‏خدا را دوست داشته

(وَ مَنْ أَبْغَضَكُمْ فَقَدْ أَبْغَضَ اللَّهَ) وَ مَنِ اعْتَصَمَ بِكُمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّه
و كسى كه با شما كينه و خشم ورزيد با خدا خشم و كينه ورزيده و هر كه چنگ به دامان شما زد به ذيل عنايت خدا چنگ زده است ...

سَعِدَ مَنْ وَالاَكُمْ وَ هَلَكَ مَنْ عَادَاكُمْ وَ خَابَ مَنْ جَحَدَكُمْ وَ ضَلَّ مَنْ فَارَقَكُم
هر كه به ولايت شما گرويد به سعادت رسيد و آنكه با شما دشمنى كند هلاك شود و هر كه منكر شما است نوميد است و هر كه از شما جدا است گمراه است

مَنِ اتَّبَعَكُمْ فَالْجَنَّةُ مَأْوَاهُ وَ مَنْ خَالَفَكُمْ فَالنَّارُ مَثْوَاه
و هر كه شما را پيروى كرد در بهشت ابد منزل يافت و هر كه براه خلاف شما شتافت بآتش دوزخ مسكن كرد

وَ مَنْ جَحَدَكُمْ
كَافِرٌ وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ وَ مَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِي أَسْفَلِ دَرْكٍ مِنَ الْجَحِيم
و هر كه منكر شما گرديد كافر است و هر كه با شما بجنگ برخاست مشرك است و هر كه رد حكم شما كرد در پست‏ترين دركات جهنم است

مَنْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِكُمْ وَ مَنْ وَحَّدَهُ قَبِلَ عَنْكُم
هر كس كه اراده خدا شناسى و اشتياق بخدا در دل يافت به پيروى شما يافت و هر كس خدا را به يگانگى شناخت به تعليم شما پذيرفت

وَ مَنْ قَصَدَهُ تَوَجَّهَ بِكُمْ مَوَالِيَّ لاَ أُحْصِي ثَنَاءَكُمْ وَ لاَ أَبْلُغُ مِنَ الْمَدْحِ كُنْهَكُمْ وَ مِنَ الْوَصْفِ قَدْرَكُم
و هر كس خدا طلب گرديد به توجه به شما گرديد

[/b]

به اون آخوند بگو یکبار زیارت جامعه ی کبیره را با دقت بخواند تا ببیند که تمام این مقامات با توجه به صریح روایت امام هادی علیه السلام[/b]
نه تنها برای زمان خودشان هست و بلکه برای زمان پیش از خودشان هم هست
آنجا که میفرمایند:[/b]

گواهى مى‏دهم كه اين مقام براى شما هميشه در سابق و لاحق زمان بوده و خواهد بود ...
[/b]
یعنی منکرین ولایت امیرالمومنین و باقی 14 معصوم در تمام ادیان پیش از اسلام هم کافر به حساب می آیند!!!!!!!!!!!!!!!!!

توصیف مومن در قرآن چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟​؟؟؟

اولین وصفش این است

الذین یومنون بالغیب
و قسمتی از غیب برای آن مردم میشوند همین 14 معصوم که آنها را ندیده اند

و یا اقرار به حقانیت بهشت و جهنمی که آنها را ندیده اند

آخه چرا کسایی که امامای ما رو ندیدن باید اونا رو قبول داشته باشن ؟!!
قضیه بازمیگردد به عالم ذر
آیات و روایات بسیاری در این باره هست
وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلينَ (172-اعراف)

و (به خاطر بياور) زمانى را كه پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذريه آنها را برگرفت و آنها را گواه بر خويشتن ساخت (و فرمود[تصویر: smile.gif] «آيا من پروردگار شما نيستم؟» گفتند: «آرى، گواهى مى‏دهيم!» (چنين كرد مبادا) روز رستاخيز بگوييد: «ما از اين، غافل بوديم (و از پيمان فطرى توحيد بى‏خبر مانديم)»! (172)
حضرت صادق عليه السّلام در باره آيه أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ
اين پيمان عبارت بود از
ربوبيت براى خدا و نبوّت براى پيامبر اكرم و امامت براى امير المؤمنين و ائمه عليهم السّلام
فرمود «أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ» من خداى شما نيستم و محمّد پيامبرتان و على امامتان و امامهاى راهنما ائمه شما
گفتند چرا
فرمود تا روز قيامت مدعى نشويد كه ما غافل بوديم از اين مطلب.

پس با توجه به دلایلی که شما بهشون استناد کردی ، از روز اول ، از عالم ذر معلوم بوده که کی پیامبر، کی پیامبر آخر الزمانه و کی خانوادشه ...
از روز اول حلال و حروم خدا معلوم بوده ...

یعنی منکرین ولایت امیرالمومنین و باقی 14 معصوم در تمام ادیان پیش از اسلام هم کافر به حساب می آیند!

یعنی از اول قوانین و حدود مشخص شدن ...

این حرف رو قبول داری ؟

من به حرفای خودت استناد کردم ...

دقیقا همین طور است که می فرمایید. منکر شدن 14 معصوم (علیهم السلام اجمعین) زمان و مکان نمی شناسد، و موجب کفر می شود.
همانگونه که دلیل اصلی رانده شدن شیطان از بهشت ، همین امر است.
[/font]

[/b]

همانگونه که دلیل اصلی رانده شدن شیطان از بهشت ، همین امر است.

واللا من ادعای قرآن شناسی ندارم، ولی شما بر پایه ی کدوم سند میگی که شیطان به دلیل منکر شدن 14معصوم رانده شد ؟!

یک حدیث جالبی خوندم

این احادیث هم خیلی جالبن ...
میشه این حدیث رو با ذکر منبع قرار بدید ؟

اگه توانایی انجام این کار رو ندارید، این POST شما باید به سرعت حذف یا اصلاح بشه ، چون با توجه به چیزی که ما دیدیم در این تالار، حرف بدون سند موجب گمراهی میشه .

خب، من دلیلی تو این آیات ندیدم که بشه بهش استناد کرد که چیزای مانند «من هيچ پاداشى از شما بر رسالتم درخواست نمى‏كنم جز دوست‏داشتن نزديكانم ، در تمام ادیان وجود داشته و یا اینکه این چنین آیات به کسانی جز هم عصران پیامبر تا مردم آخرالزمان بوده است . منظور اینه که تمام حرفای شما درست، ولی دلیلی هست که بشه به مردم قبل از اسلام هم نسبت داد ؟

سوال بسیار به جایی است دوست من
خیلی وقت پیش این سوال رو از حضرت استاد پرسیدم
از زمان هبوط آدم تا بعثت آخرین پیامبر پیش از رسول الله
هر یک از انبیا که مبعوث میشدند
باید از چند چیز که شرط ایمان بوده است اقرار میگرفتند
یکی یگانگی خدا
یکی هم رسالت و مبعث پیامبر آخرالزمان
یکی هم وصایت و ولایت وصی او علی مرتضی
و به همین علت است که نام امیرالمومنین در تمام کتب آسمانی آمده است دوست عزیز
و هر کسی که به آن پیامبر ایمان می آورده به همه ی اینها هم اقرار میکرده است دوست عزیز

این هم که حرف بی سنده ...

خواهشا این سوالاتی که پرسیدم رو بی جواب نذارید ...

قضیه بازمیگردد به عالم ذر
آیات و روایات بسیاری در این باره هست
وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلينَ (172-اعراف)

و (به خاطر بياور) زمانى را كه پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذريه آنها را برگرفت و آنها را گواه بر خويشتن ساخت (و فرمود[تصویر: smile.gif] «آيا من پروردگار شما نيستم؟» گفتند: «آرى، گواهى مى‏دهيم!» (چنين كرد مبادا) روز رستاخيز بگوييد: «ما از اين، غافل بوديم (و از پيمان فطرى توحيد بى‏خبر مانديم)»! (172)

حضرت صادق عليه السّلام در باره آيه أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ
اين پيمان عبارت بود از
ربوبيت براى خدا و نبوّت براى پيامبر اكرم و امامت براى امير المؤمنين و ائمه عليهم السّلام
فرمود «أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ» من خداى شما نيستم و محمّد پيامبرتان و على امامتان و امامهاى راهنما ائمه شما
گفتند چرا
فرمود تا روز قيامت مدعى نشويد كه ما غافل بوديم از اين مطلب.

اول مطلع باش که تنها مفسرین و تبیین کننده گان آیات قرآن اهل بیت هستند بر طبق خود آیات قرآن
با این فرض هیچ شخص دیگری نمیتواند ادعا کند که منظور قرآن دقیقاً چیست مگر 14 معصوم
آیه قرآنش هم این است

وَمَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلاَّ لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُواْ فِيهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿۶۴- نحل﴾

و ما [اين] كتاب را بر تو نازل نكرديم مگر براى اينكه آنچه را در آن اختلاف كرده‏اند براى آنان توضيح دهى و تبیین کنی و [آن] براى مردمى كه ايمان مى‏آورند رهنمود و رحمتى است (۶۴)

پس با توجه به دلایلی که شما بهشون استناد کردی ، از روز اول ، از عالم ذر معلوم بوده که کی پیامبر، کی پیامبر آخر الزمانه و کی خانوادشه ...
از روز اول حلال و حروم خدا معلوم بوده ...

یعنی منکرین ولایت امیرالمومنین و باقی 14 معصوم در تمام ادیان پیش از اسلام هم کافر به حساب می آیند!
[font=B Nazanin]
یعنی از اول قوانین و حدود مشخص شدن ...

این حرف رو قبول داری ؟

بله از روز ازل امامان مشخص بوده اند انبیا هم مشخص بوده اند

منکرین ولایت 14 معصوم در امتهای پیشین کافر محسوب میشدند بله

بعلاوه کسی که تن به ولایت پیامبر زمان خودش میداده تن به ولایت پیامبر آخر الزمان و امیرالمومنین هم میداده
کسی هم که در همان زمان منکر رسول زمان خودش میشده طبیعتاً زیر با ولایت پیامبر آخرالزمان و امیرالمومنین هم نمیرفته

مفهوم قضا و قدر هم مقداریش همین است

اما این به هیچ وجه معنایش جبر نیست
اگه دوست داشتی میتونیم در مورد این هم با هم صحبت کنیم

دو مسئله ی کاملاً بی ربط رو مطرح کرده اید
دین خدا آن چیزی است که در قرآن آمده و 14 معصوم آن را با قول و عمل خود تبیین کرده اند

اینکه کسانیکه به اصطلاح خود را مسلمان میدانند چه میکنند و بعد آن را به پای دین خدا بگذاریم نشان از نگاه سطحی ما است

به طور مثال حداقل شرط مسلمانی و نه تازه ایمان در دین مبین اسلام این است که
آنچه برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند
و آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران هم مپسند
خوب چند نفر به این یک جمله پای بند هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در ضمن الدعا یرد القضا

دعا قضا را بر میگرداند حتی اگر محکم شده باشد

یعنی کسانی که در عالم ذر تن به میثاق الهی نداده اند و جزو اشقیا میشوند
بر طبق صریح روایات ما میتوانند در این عالم جزو سعدا شوند و به سعادت ابدی برسند

الَّذينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذي يَجِدُونَهُ مَكْتُوباً عِنْدَهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجيلِ ... (157-اعراف)
همان كسان كه آن رسول پيغمبر ناخوانده درس را كه وصف وى را نزد خويش در تورات و انجيل نوشته مى‏يابند...(157)
همانگونه که ما باید اقرار کننده باشیم به نبوت پیامبرانی که در قرآن آمده است و ایمان به همه ی آنها واجب است طبق آیات قرآن!!!!!!!
ذکر نام رسول الله و وصی رسول الله هم که تصریح شده در آیات قرآن که در کتب الهی پیش از رسول الله آمده است واجب میکند که به نبوت و ولایت وصی بعد از او ایمان بیاورند و این ایمان بر آنها واجب بوده است.

این شد حرف حساب ...
پس یعنی میشه با استناد به این آیه گفت که در دیگر ادیان هم به ظهور پیامبر آخرالزمان با این مشخصات حرف بوده .

ولی من هنوز در این مورد 2تا سوال دارم
آیا سندی هست که بشه ثابت کرد که شرط دین آوردن گواهی دادن به پیامبر اسلام و 12 امام هست ؟

بعلاوه کسی که تن به ولایت پیامبر زمان خودش میداده تن به ولایت پیامبر آخر الزمان و امیرالمومنین هم میداده
کسی هم که در همان زمان منکر رسول زمان خودش میشده طبیعتاً زیر با ولایت پیامبر آخرالزمان و امیرالمومنین هم نمیرفته

این حرف از نظر منطقی پذیرفتست
ولی موسی به بنی اسرائیل گفته که همین طوری که من رو به عنوان پیامبر خدا قبول دارید باید به پیامبری که 2 3 هزار سال دیگه ظهور میکنه هم اعتقاد داشته باشید ؟

یگانه مفسر آیات قرآن کلام 14 معصوم است
این توهم که میتوان بدون حدیث فهم کرد آیات را مخالف خود آیات قرآن است

یگانه مفسر آیات قرآن کلام 14 معصوم است

وقتی به کررات در قرآن داریم (( یا ایها الناس ... یا ایهالمومنون ... یا ایها الذین .آمنوا ...)) و و و ، میشه به راحتی گفت وقتی حرفی بدون واسطه به این واضحی زده میشه ، دیگه مفسر نیازی نیست . من نمیگم تمام آیات قرآن ساده و روان و قابل فهم برای همست و حتمت مفسر نیاز هست، ولی خیلی جاها هم بدون واسطه با مردم صحبت شده و نیازی به پیچوندن قضیه و یا تفسیر کردنش نیست .

هم ما از آیات و روایات کجا و فهم 14 معصوم از آیات و روایات کجا و اگر کسی حقیقتاً بخواهد مفاهیم آیات را بفهمد باید بنشیند پای توضیحات اهل بیت ذیل هر آیه ی شریفه
و فهم حقانی حقیقی به تحقیق فهم 14 معصوم است نه برداشت ما از آیات
پیشنهاد میکنم حتماً تمام ارسالهای تاپیک

بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام علیکم، تاپیک ایاک نعبد به بنده فهموند که فهم و درکم از قرآن (تازه از سوره ای که هر روز ، روزی حداقل 5 بار میخونم ) در حد صفر هست
و فهموند که قرآن به تنهایی من رو به هیچ جا نمی رسونه و حتما به یک مفسر نیازه

البته برداشت های دیگه هم میشه ازون تاپیک کرد بنده نظر خودم رو گفتم.

درسته ، حرف شما رو رد نمیکنم . ولی تفسیر، 1 تخصصه ... همین الان رو در نظر بگیرید، کسی که مثلا جواهر سازه، چه فرقی واسش میکنه که در نمازش بگه اعبد یا نعبد .
تفسیر، اهل فن میخواد و مفسرین اصلی امامان ما و در عصر حاضر ، کسایی هستن که سال ها درسش رو خوندن و به اصطلاح دود چراغ خوردن ...
وقتی آیه به صراحت میگه نماز بخونید، میگم خمس بدید، در احکام ازدواج که خودم چند بار سوره ی نساء رو با معنی خوندم، مفسر نیازی نیست ... فقط وقتی تفسیر المیزان در باب این آیات و سوره رو خوندم، متنش روان تر شد واسم و 1بار که خوندم مطلب رو گرفتم ...
وقتی خدا در سوره ی شمس چندین بار پشت سر هم قسم یاد میکنه، خب حتما بعدش میخواد چیز مهمی رو به بندش بگه، این که چی میخواد بگه، نیاز به کمک و تفسیر شدن داره ...
ولی وقتی با ذکر داستانی میخواد مردم رو هدایت کنه، داستان روان و ساده ای میگه، مثل داستان قوم لوط، این قوم این گونه بودن، این کار رو کردن و سرانجامشون هم اینه ... این دیگه تفسیر نمی خواد ...

در خیلی از جاها اشاره ی مستقیم به عامه ی مردمه، و مسلمین، و کافرین و راستگویان، و دروغ گویان، یه کسانی که میدانند و کسانی که نمیدانند و مومنین زن و مرد ...

هرجا کار گره پیدا کرد، مردم به مشکل رسیدن ، میگن کی بلده این رو تفسیر کنه ... امام معصوم داریم ، عالم داریم که عمرش رو سر این کار گذاشته ...

شما اگه به همین حرف معتقد باشید نشانه ی این هست که به خود قرآن هم ایمان ندارید و کافر به احکام خود قرآن هم هستید
خدا میگه در قرآن که از رسولش اطاعت کنید
رسولش حدیث میگوید
چگونگی خواندن نماز که در قرآن نیامده در قول و عمل رسول خدا آمده

خب پس شما میتونید با ذکر آیه ای از قرآن و تفسیر اون، در مواردی که ذکر شده و مورد سوال هست از طرف من، شبهات رو مرتفع کنی ...

شماره ارسال: #37
تقریبا یه خلاصه از تمام مبحثه که به خوبی هم پیش رفته ...
فقط چون سوالات من داره ته میکشه ، فکر کنم اگه به این چندتای آخر هم منطقی جواب داده بشه، دیگه شبه ای باقی نمیمونه .
با تشکر از آقا علی 110 که تا اینجا من رو همراهی کرده و بقیه ی دوستان

Angel
۱۰:۳۰, ۳۰/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #38
آواتار
(۳۰/اردیبهشت/۹۱ ۸:۵۱)blue.blood نوشته است:   کسی که مثلا جواهر سازه، چه فرقی واسش میکنه که در نمازش بگه اعبد یا نعبد .

اولاً مراتب ایمان مال این هست که یکی میره دنبال فهم این که چرا باید بگه ایاک نعبد و یکی (به قول شما جواهر ساز) دین تقلیدی حداقلی داره و فرقی نداره براش این چیزا و مطمئن باش مرتبه ی ایمانش هم پایین تر هست بسیار زیاد
هل یستوی الذین یعلمون لا یعلمون
روز قیامت اگه از آنچه باید بدانی ندانی از تو میپرسند چرا نرفتی دنبالش تا بفهمی
اگر هم فهمیدی و متناسب با علمت عمل نکردی میگن چرا متناسب با علمت عمل نکردی!!!!
خلاصه راه در رو نداره
ثانیاً همون داستانهای به ظاهر ساده ای هم که شما بیان میکنی به شدت نیاز به تفسیر داره
شما برو قصه ی خضر و موسی رو بخون
قصه است اما مطمئن باش خیلی از مسائلش رو نمیفهمی و حتی ممکن است برای شما سوال پیش بیاد
بعد مثال واضح زدم
خدا میگه از الوالامر اطاعت کنید
کی باید بگه الوالامر چه کسی است؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، blue.blood
۱۶:۵۶, ۳۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۲۴ توسط العبد.)
شماره ارسال: #39
آواتار
سلام علیکم.
بحث قشنگی راه انداختید.

برای شروع بهتره بگم که معیار سنجش اعمال خداوند متعال هستند.بهتر است ما دخالت در سنجش اعمال دیگران نکنیم.اگر شما به بهشت بروید برای من سودی ندارد.اگر من به جهنم بروم برای شما ضرری ندارد.نتیجه عقلانی مطلب فوق این است که هر شخصی را برای اعمال خود چوب میزنند و یا پاداش میدهند.بهتر است انسان از صحت و درستی اعمال خود مطمئن شود بعد درباره دیگران نظر دهد.که آن هم دارای مراتب است که در این بحث نمیگنجد.

دوست عزیز بحثی که مطرح کردید به یکتاپرستی مرتبط نیست.حقیر در دین مسیحیت تحقیق کرده ام.هم رو در روی چندین مسیحی هم با راهبه ای مسیحی که در فضای سایبر تبادل نظر کردم.

یکتاپرستی هر چه است این نیست که انسان برای خدا سه ذات متصور شود.
پدر و پسر و روح القدس.
پدر به معنای خداوند و پسر به معنای حضرت مسیح و روح القدس وجود فعال خداوند بر روی زمین است.

مسیحیان معتقدند که ذات این سه یکی است.هر سه یکی هستند.هر سه خداوند هستند.هر سه یکی هستند.3=1 که از لحاظ عقلی غیر قابل قبول است.

اما پیرامون مطلبی که قرار داده اید.من به شخصه ندیدم که شخصی گفته باشد که حسین(علیه السلام) خدا است.یا زینب(سلام الله علیه) خدا است.یا ایشان پسر خدا است.اگر کسی اینچنین گفت قطع به یقیین مشرک است.

بنده به شخصه در تلویزیون دیدم افرادی رو که میگویند عشق من علی کریمی است.یا اشخاصی رو میشناسیم همه که میگویند ما عشق فلان تیم یا خواننده یا ... هستیم.چه ایرادی دارد کسی بگوید عشق من حسین یا زینب یا علی یا مسیح یا افرادی که ارزش دینی دارند نه ارزش اجتماعی.(حرف حقیر رو بد برداشت نکنید.منظورم به شخص خاصی نبود.اما از این جهت مطمئن هستم که ارزش اجتماعی افراد مساوی با ارزش خوب بودن افراد نیست.و خداوند از همه انسان ها میخواهد که خوب باشند.ممکن است یک کفاش که از لحاظ اجتماعی ارزش بالایی ندارد از یک رئیس جمهور نزد خدا دارای ارزش بیشتری باشد)

دوست من شما اگر خود قرآن رو قبول ندارید که هیچ.اما اگر قبول دارید پس چرا بحث میکنید راجع به این که قرآن مفسر میخواهد یا نه!!!!!

او کسی است که این کتاب (آسمانی) را بر تو نازل کرد، که قسمتی از آن، آیات «محکم» [= صریح و روشن‌] است؛ که اساس این کتاب می‌باشد؛ (و هر گونه پیچیدگی در آیات دیگر، با مراجعه به اینها، برطرف می‌گردد.) و قسمتی از آن، «متشابه» است [= آیاتی که به خاطر بالا بودن سطح مطلب و جهات دیگر، در نگاه اول، احتمالات مختلفی در آن می‌رود؛ ولی با توجه به آیات محکم، تفسیر آنها آشکار می‌گردد.] اما آنها که در قلوبشان انحراف است، به دنبال متشابهاتند، تا فتنه‌انگیزی کنند (و مردم را گمراه سازند)؛ و تفسیر (نادرستی) برای آن می‌طلبند؛ در حالی که تفسیر آنها را، جز خدا و راسخان در علم، نمی‌دانند. (آنها که به دنبال فهم و درکِ اسرارِ همه آیات قرآن در پرتو علم و دانش الهی) می‌گویند: «ما به همه آن ایمان آوردیم؛ همه از طرف پروردگارِ ماست.» و جز صاحبان عقل، متذکر نمی‌شوند (و این حقیقت را درک نمی‌کنند).
سوره ال عمران ایه 7

راسخون در علم کیست؟نکنه همه مدعی راسخون در علمند؟

سبحان الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، fazel ، blue.blood
۲۲:۵۸, ۳۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۱ ۱:۳۸ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #40
آواتار
سلام بلوجان
ببین برادر به نظرم رسید یک مثال عینی برات بزنم در مورد تفاوت تفسیر اهل بیت با فهم عوام حتی از آیات به ظاهر معلوم قرآن:

وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)

خوب این حق معلوم در اموال چی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سائل و محروم چه کسی هست به نظر شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/

امام باقر علیه السلام میفرمایند : شخصی از پدرم در مورد این آیه پرسید
پدرم حضرت علی بن الحسین فرمود: حق معلوم چیزی است که شخص از مال خویش تعیین میکند که از زکات و صدقه ی واجب واجب نیست!
شخص سوال کنند پرسید: اگر از زکات و صدقه ی واجب نیست پس چیست؟
فرمود که شخص از مال خویش تعیین میکند که کم یا زیاد بودن آن با توجه به توانمندی و دارایی او است.
آن شخص پرسید با آن مال چه کار کند؟
فرمود: با آن صله رحم کند (و حاجت خویشان نیازمند خود را براورد) و به تنگدستی کمک کند و باری از دوش خانواده ای بردارد و یا به برادری دینی که گرفتار است و به مصیبتی در افتاده است کمک کند.

یا در روایتی دیگر ابابصیر از یاران نزدیک امام صادق روایت میکند که: نزد امام جعفر صادق بودیم که برخی از ثروتمندان نیز همراه ما بودند. آنان نام زکات را به میان آوردند
امام صادق علیه السلام فرمود: پرداخت زکات چیزی نیست که به خاطر آن از صابحش تعریف و تمجید شود بلکه زکات امری ظاهری است که به وسیله پرداخت آن... مسلمان نامیده میشود و اگر آن را بجا نیاورد نماز وی پذیرفته نخواهد شد در اموال شما حقوقی غیر از زکات وجود دارد
عرض کردم خداوند تو را خیر دهد چه حقوقی غیر از زکات در اموال وجود دارد که باید آن را به جای آوریم؟
فرمود: سبحان الله مگر نیشینده ای که خداوند عز و جل در قرآن میفرماید:
وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج)
لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

و كسانى كه در اموالشان حقى معلوم است (24).
براى سائل و محروم (25)
عرض کردم چه حقی بر گردن ما وجود دراد؟
فرمود همان چیزی است که شخص در مال خویش تعیین میکند که در پایان هر روز و یا هر جمعه و یا هر ماه آن را به جای آورد کم یا زیاد و مهم آن است که بر آن تداوم داشته باشد.

و اما در مورد محروم: لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)

صفوان جمّال از یاران نزدیک امام جعفر صادق روایت میکند که امام در مورد منظور محروم در این آیه می فرمایند:
محروم، آن شخص دارای حرفه ای است که صاحب حرفه است که تلاش و زحمت او در داد و ستد بی نتیجه مانده است. و یا مردی که اندیشه و تعقل او چندان بد نیست و با وجود این که صابح حرفه است دامنه رزق و روزی وی محدود است!
کافی ج 3 ص500 ح 11

اما قرآن یک تفسیر دارد و یک تأویل و برگشت دادن به معنای حقیقی و داری بواطن بسیار است
یک معنای بسیار عمیق تر این آیه را هم در رویاتی دیگر برای یکی از شیعیان خالص خود چنین بیان میکنند امام موسی کاظم که از قول پدرشان نقل میکنند و ایشان هم از قول امام محمد باقر میفرمایند در پاسخ سوال شخصی از شیعیان در مورد معنای حقیقی وَ الَّذينَ في‏ أَمْوالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ (24- المعارج) لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ (25)
ایشان پاسخ گفتند:
پدرم (امام محمد باقر علیه السلام) فرمود: ای شخص این را به خاطر بسپار و در روایات کردن آن خوب دقت کن و ببین چگونه از من روایت میکنی، سائل و محروم دارای شأن و منزلتی عظیم هستند. سائل همان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم است که حق خود را درباره ی اهل بیتش از خدای متعال مسئلت میکند و محروم کسی است که از خمس محروم شده است که منظور امیرالمومننی علیه السلام و امامان صلوات الله علیهم اجمعین هستند. آیا خوب دقت کردی و آن چه را گفتم فهمیدی؟سائل و محروم آن گونه که مردم میگویند نیست.
[/b]
تأویل الآیات ج2 ص 724 ح5

تفسیر روایی البرهان ج9 ص200 و 201

تفاوت عظیم را حس کردی برادرم در تبیین آیات قرآن توسط 14 معصوم یگانه مفسران حقیقی قرآن و برداشت ما از قرآن
البته این به این معنا نیست که مطلقاً نمیتوان از کلام وحی بهره برد
اما برداشت ما کجا و منظور حقیقی آیات قرآن کجا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، fazel ، MAHDI59 ، Havbb 110 ، rastin ، فدک زهرا ، ساقی ، العبد ، blue.blood ، مسافر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا