|
یک سوال پیرامون هدایت و گمراهی در قرآن مجید p#
|
|
۱۲:۲۴, ۲۷/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اسفند/۹۰ ۱۲:۳۸ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
من چند وقت پیش برای پیدا کردن مطلبی در قرآن جست و جو میکردم، ولی بر خلاف انتظارم پیدا نکردم. در عوض چیزهایی دیدم که گفتم بد نیست شما هم ببینید . البته این Post و Topic اول کار هستن، ولی امیدوارم دوستان مثل همیشه هوای ما رو داشته باشن که به یه پاسخ درست و منطقی برسیم . وقتی اسم سوره و آیه رو Search میکردم که مطن رو Copy کنم، به مطالبی رسیدم که میخوام اونا رو هم به شما عرضه کنم ... و يقول الذين كفروا لو لا انزل عليه آيه من ربه قل ان اللّه يضل من يشاء و يهدى اليه من اناب كسانى كه كفر ورزيدند مى گويند: چرا معجره اى از پروردگارش به او نازل نمى شود؟ بگو خدا هر كه را بخواهد گمراه مى كند، و هر كه بسوى او بازآيد او را هدايت مى كند ُضِلُّ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي مَنْ يَشاء كَذلِكَ يُضِلُّ اللَّهُ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي مَنْ يَشاء إِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَنْ يَشاءُ وَ يَهْدي إِلَيْهِ مَنْ أَنابَ» «مَنْ يَشَأِ اللَّهُ يُضْلِلْهُ وَ مَنْ يَشَأْ يَجْعَلْهُ عَلى صِراطٍ مُسْتَقيمٍ «وَ يُضِلُّ اللَّهُ الظَّالِمينَ وَ يَفْعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ» وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هادٍ به نظر شما چرا خدا باید یه عده رو گمراه کنه و یه عده رو هدایت ؟ چه فرقی بین بنده ها وجود داره که خدا میخواد یه سری رو عذاب بده إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بِآيَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِيهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَيْرَهَا لِيَذُوقُواْ الْعَذَابَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَزِيزًا حَكِيمًا. آنان را که به آيات ما کافر شدند به آتش خواهيم افکند هر گاه پوست تنشان بپزد پوستی ديگرشان دهيم ، تا عذاب خدا را بچشند خدا پيروزمند وحکيم است. إِذِ الْأَغْلَالُ فِي أَعْنَاقِهِمْ وَالسَّلَاسِلُ يُسْحَبُونَ ؛ فِي الْحَمِيمِ ثُمَّ فِي النَّارِ يُسْجَرُونَ ؛ثُمَّ قِيلَ لَهُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ تُشْرِكُونَ. آنگاه که غلها را به گردنشان اندازند و با زنجيرها بکشندشان ؛ در آب جوشان ، سپس در آتش ، افروخته شوند ؛ آنگاه به آنها گفته شود : آن شريکان که برای خدا می پنداشتيد کجا هستند؟ إِنَّ جَهَنَّمَ كَانَتْ مِرْصَادًا لِلْطَّاغِينَ مَآبًا لَابِثِينَ فِيهَا أَحْقَابًا لَّا يَذُوقُونَ فِيهَا بَرْدًا وَلَا شَرَابًا إِلَّا حَمِيمًا وَغَسَّاقًا جَزَاء وِفَاقًا إِنَّهُمْ كَانُوا لَا يَرْجُونَ حِسَابًا. جهنم در انتظار باشد؛طاغيان را منزلگاهی است ؛ زمانی دراز در آنجا درنگ کنند ؛ نه خنکی چشند و نه آب، جز آب جوشان و خون و چرک ؛ اين کيفری است برابر کردار زيرا آنان به روز حساب اميد نداشتند. [font=Arial][/font] ولی به یه عده وعده های خوب خوب میده ؟! به نظر شما چرا خدا یه سری رو گمراه میکنه که اینطور عذابشون بده ؟! + من منتظر نظرات شما هستم، بعدش نظرات خودم رو میدم . |
|||
|
۱۵:۴۸, ۲۷/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز من
چندین بار در مورد این آیات قبلاً در تالار بحث شده است: در مورد هدایت خدا در قرآن میفرماید هر که را بخواهد هدایت میکنه بعد یک جا میگه هدایت من به ظالم نمیرسه انّ اللّه لا يهدي القوم الظالمين» [القصص: 50]. خدا دریغ ندارد از هدایت اگه شما یک پرده ی ضخیم بیاندازی روی پنجره میتونی بگی خورشید نور نمیده؟؟؟؟ نه چون خورشید نور میده شما با کارت مانع رسیدن نور شدی به درون خونت کارت هم همون انداختن پرده ی ضخیم روی پنجره است ظلم مثل همین پرده ی ضخیم هست که روی قلب میاندازه انسان با اعمال از روی آگاهی و اختیار خودش و مانع رسیدن نور هدایت به قلبش میشه این خدا هدایت نمیکند یعنی قوانین تکوینی عالم را بر این قرار داده که اگر کسی ظلم کرد از هدایت الهی باز میمونه وگرنه در ساحت خداوند دریغ راه ندارد!!!!!!!!!!!!
|
|||
|
|
۱۶:۳۰, ۶/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/فروردین/۹۱ ۲۰:۲۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ببخشید یک درخواست داتم. ممکنه این آیه رو ترجمه کنید؟ بسم الله الرحمن الرحیم وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ لَجَعَلَکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ لکِنْ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدی مَنْ یَشاءُ وَ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا کُنْتُمْ تَعْمَلُون (آیه ۹۳ سوره مبارکه نحل) |
|||
|
|
۱۹:۳۵, ۶/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/فروردین/۹۱ ۲۰:۱۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۶/فروردین/۹۱ ۱۶:۳۰)هدهد نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم اگر خدا میخواست همه ی شما را یک امت واحد قرار میداد، ولی هر که را بخواهد گمراه میکند و هر که را بخواهد هدایت میکند و حتماً از آنچه انجام می دادید سوال خواهید شد! به احتمال فراوان سوال اصلی صرفاً ترجمه ی آیه ی شریفه نیست بلکه عبارت: وَ لکِنْ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ (ولی هر که را بخواهد گمراه میکند است) که البته بارها و بارها در تالار پاسخ داده ام و با مراجعه به تفسیر المیزان هم پاسخ های ارزشمندی را میتوان در این خصوص یافت (۱۲/اسفند/۹۰ ۳:۵۵)علی 110 نوشته است: در مورد هدایت |
|||
|
|
۱:۵۸, ۷/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
با اجازه
من اين متن رو از طرف هدهد جان مينويسم هدهد : نميشه اين طوري معنيش كرد ؟ خدا هدايت ميكند هر كس كه - هدايت را - بخواهد و گمراه ميكند هر كس را كه گمراهي را بخواهد . |
|||
|
|
۱۰:۳۲, ۷/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
تا اونجایی که بنده میدونم این هدایت و گمراهی به خدا برمیگرده نه به انسان در اینجا
اما معنایش این است که از لحاظ قواعد تکوین عالم ساختار خلقت را به گونه ای تنظیم کرده خداوند که اگه ظلم نکنه هدایت میشه اگه ظلم کنه هدایت بهش نمیرسه مثل قانون جاذبه که رهاکنی به سمت پایین میاد ظلم کنی از هدایت باز میمونی |
|||
|
|
۱۶:۵۳, ۱۳/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن تشکر قبلی از نسیم صبا و اینکه من با ترجمه ی اول هیچ مشکلی ندارم میگم نمیشه با تفاسیر مذکور طور دیگری که دوست خوبم نسیم صبا پرسیدند ترجمه کرد؟ ببخشید وقت ندارم سریع سوالم رو مطرح می کنم: ببینید خدا یه جای قرآن می فرماید: خدا هرکه را که به خواهد گمراه می کند و هرکس را که به سوی او انابه کند هدایت میکند(یهدی الیه من ینیب) یا یه جای دیگه می فرماید هرکس را که آخرت بخواهد به او میدهیم و هرکس را که ضلالت بخواهد به هر اندازه که بخواهیم به او میدهیم و مگر دنیا و آخرت مصداق کامل ضلالت و هدایت نیست؟ این هو ی مستتر در یشاء به الله بر میگرده یا به من؟ |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| مفهوم توسل در قرآن و شبهات پیرامون آن | faateme-313 | 7 | 5,714 |
۱۳/مرداد/۹۳ ۲۳:۳۷ آخرین ارسال: بهروزبراتزاده |