|
خشم...گناه...پشیمانی (لطفا در گفتگو شرکت کنید)
|
|
۲۳:۳۸, ۱۲/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم خشمگین شدن...از دست دادن کنترل... انجام رفتار ناشایست... این مراحل برای هممون بارها اتفاق افتاده مرحله اول (خشم) رو گاهی نمیشه جلوش رو گرفت و به خاطر شرایطی که پیش میاد دچارش میشیم خشمگین شدن طبیعیه ممکنه برای هر کدوممون اتفاق بی افته. مخصوصا در مواجهه با آدم های مختلف و خلق و خوهای متفاوتشون نکته مهم مرحله دومه. چطوری میشه در حالت خشم کنترل اعمال و رفتارمون رو به دست بگیریم و دچار گناه نشیم پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند : آیا گمان می کنید که نیرومندی در حمل کردن سنگ گران است؟ کسی براستی نیرومند است که وقتی وجودش سرشار از خشم شود ، بر خشم خویش غلبه کند . چند سخن دیگر از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این مورد : بهترین امت من کسانی هستند که با آنکه خوی تندی دارند ، وقتی به خشم می آیند زود از خشم خود بر میگردند . شجاع تر از هر شجاعی کسی است که خشمگین شود و خشمش شدت یابد چنانکه چهره اش سرخ شود و موی بر اندامش بلرزد و خشم خود را سرکوب کند. در پیشگاه خدا هیچ جرعه ای ، از جرعۀ خشمی که بنده ای آن را فرو برد ، محبوب تر نیست. هر بنده ای که جرعه خشم خود را فرو برد خداوند نهاد و درون او را سرشار از ایمان می کند . موضوع گفتگوی تاپیک روش فرو بردن خشم هست... اگر شما خواننده گرامی هم تجربه یا راهکاری در این زمینه دارید در بحث شرکت کنید. یا علی |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۱۷, ۶/دی/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسمه تعالی
اگه در زمان خشم حواسم جمع باشه کاری که می کنم اینه که محل را ترک می کنم و تا زمانی که خشمم فروکش نکرده با شخص مقابل حرف نمی زنم .از سکوتم دیگران متوجه میشند که از چیزی ناراحت هستم. یک سؤال: هرکسی راهکاری برای خشم گفت ولی مشکل اصلی این جاست که زمانی که خشمگین میشیم حواسمون نیست که باید کنترلش کنیم.همون لحظه یکی باید به من یادآوری کنه . آخه در آن لحظه فکر ما که کار نمی کنه !اگه می کرد شاید اصلا خشمگین نمی شدیم پس باید چه کار کرد؟ |
|||
|
|
۲۰:۳۶, ۶/دی/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۶/دی/۹۱ ۱۶:۱۷)ats نوشته است: بسمه تعالی دقیقا. مشکل اینه که یادمون نمی مونه که یکی داره نگاهمون می کنه و یکی داره قضاوت می کنه اگر یادمون بمونه ، نه تنها خشم و بد رفتاری، خیلی از گناههای دیگمون هم ترک میشه الم یعلم بان الله یری؟ مشکل فراموش کردن آیه فوق هست... |
|||
|
|
۶:۰۵, ۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
نقل قول:هرکسی راهکاری برای خشم گفت ولی مشکل اصلی این جاست که زمانی که خشمگین میشیم حواسمون نیست که باید کنترلش کنیم. بهترین راه حل (البته به نظر من) این است که هنگام خشمگین شدن اصلا هیچ سخنی بر زبان نیاورید و هیچ عملی انجام ندهید. چند نفس عمیق بکشید ، در صورت امکان آن مکان را ترک کنید و تا وقتی آرام نشده اید به آن بازنگردید. |
|||
|
|
۸:۲۹, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
![]() اما آیا این جمله ما را از عواقب اعمال ناشایستی که انجام می دهیم مبرّا می کند ؟ مثلا راننده ای که در خیابان در انظار عمومی زبان به فحاشی گشوده و رانندگان دیگر همه را با هم یک جا بهرمند می کند ،آیا با یک کلمه گفتن "اعصاب ندارم" حق همه را به جا آورده و رضایتشان را جلب کرده است؟ یا وقتی بر اثر خستگی و کلافگی بر سر پدر و مادرمان دوست و همکارمان فریاد می کشیم و در نهایت با هزارتا منت گذاشتن می گوییم "اعصاب نداریم" و انتظار دلجویی هم داریم، آیا همین جا ختم موضوع است؟ تمام شد و رفت؟ پس کی می خواهیم رفتار زشت "پرخاشگری" خودمان را درمان کنیم ،کی میخواهیم حق الناس های زاییده این رذیله را از گردنمان برداریم؟ نهی از پرخاشگری در روایات "پرخاشگری" رذیله ایست سمی که دنیا و آخرت ما را به باد می دهد ، رذیله ای که ائمه معصومین علیهم السلام به شدت از آن نهی کرده اند می فرمایند: * رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: بد اخلاقى و درشت خوئى اعمال را فاسد می كند هم چنان كه سركه شیرینى عسل را.( عیون أخبار الرضا علیه السلام / ترجمه غفارى و مستفید ج2/38/باب 31) پیامبر خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: در مسلمان دو خصلت روا نیست: بخل و بد اخلاقى.( مشكاة الأنوار / ترجمه هوشمند و محمدى، متن، ص: 489) در روایت آمده است که: «گناهانى كه پرده ها را پاره مى كند: قرض بدون نیت ادا و اسراف در خرج و بخل بر خانواده و فامیل و بداخلاقى و كم صبرى و تنگدلى و كسالت و سبک شمردن دین داران است.» (آداب راز و نیاز به درگاه بى نیاز (ترجمه عدة الداعی) 175) * از رسول خدا پرسیدند كه شومى چیست؟ فرمود بد اخلاقى.( إرشاد القلوب / ترجمه رضایى،ج1، 324) *امام صادق علیه السّلام فرمود : پیامبر اكرم صلّى اللَّه علیه و آله فرمود: خداوند از توبه شخصى كه داراى اخلاق بد است كراهت دارد. عرض شد كه: اى رسول خدا! این چگونه است؟ فرمود: [زیرا] هنگامى كه از گناهى توبه مى كند در گناهى بزرگتر از گناه گذشته واقع مى شود. (جهاد النفس وسائل الشیعة / ترجمه افراسیابى 281/ 69) در حدیثی از پیامبر (صلى الله علیه و آله) میخوانیم كه فرمودند: «بیشترین چیزی كه امت من به سبب آن وارد بهشت میشوند تقوی و حسن خُلق است» پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله نقل مى كند كه فرمود: شما را سفارش مى كنم به حسن خلق زیرا خوش اخلاق بدون شک در بهشت است و از بد اخلاقى بپرهیزید كه بد اخلاق بدون شک در جهنم است.( احتجاجات ( ترجمه بحار الأنوار)،ج2،350) این هشدار پیامبر صلی الله علیه و آله را جدی بگیریم می فرمایند بد اخلاق بدون شک در جهنم است. اگر ما دست از این کج خلقی ها و ناسازگاری هایمان که مصداق کامل بداخلاقی است برنداریم شک نکنیم که جایمان جهنم است. چگونه از جهنم به بهشت برویم؟ در مقابل رذیله بد اخلاقی فضیلت حسن خلق و خوش رویی را داریم که در روایات ائمه علیهم السلام بسیار به آن سفارش شده است. اگر می خواهیم از جهنمی که با بدخلقی هایمان تدارک دیده ایم رهایی یابیم راهش خاموش کردن و گلستان کردن آن با باران خوش اخلاقی و حسن خلق است . در حدیث جامع و جالبی از امام صادق (علیه السلام) در تعریف حسن خُلق چنین آمده است، یكی از یاران امام پرسید: «تعریف حسن خلق چیست؟» امام (علیه السلام) فرمودند: «با نرمش و مدارا با مردم رفتار كنی و سخن خویش را پاكیزه گردانی، و برادرت را با خوش رویی ملاقات كنی». (1) در حدیثی از پیامبر (صلى الله علیه و آله) میخوانیم كه فرمودند: «بیشترین چیزی كه امت من به سبب آن وارد بهشت میشوند تقوا و حسن خُلق است». (2) در حدیث دیگری حضرت علی (علیه السلام) می فرمایند: «كامل ترین شما از نظر ایمان كسی است كه اخلاقش نیكوتر باشد». (3) و در حدیث دیگری از مولای متقیان علی (علیه السلام) است كه فرمودند: «حسن خلق روزیها را فراوان میكند و بر محبت دوستان میافزاید». (4) در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (صلى الله علیه و آله) آمده كه فرمود: «از سوء خلق پرهیز كنید كه این عمل سرانجام صاحب خود را به آتش دوزخ گرفتار میكند». (5) شاید بگویید: "ای بابا ولمان کنید در این شرایط خراب کی می تواند خوش رو و خوش اخلاق باشد؟مگر برای ما اعصاب گذاشته اند ؟" بله حق با شماست برخی شرایط محیطی روح و روان ما را آزار می دهد و جایی برای آرامش نمی گذارد ،با این حال باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که تحمل این ناملایمات برای ما آرامش دنیا و آخرت را در پی دارد و دامن زدن به این ناملایمات علاوه بر تیره کردن دنیایمان راهی است مستقیم به جهنم و سوختن و رنج کشیدن تا ابد. پیامبر اکرم (صلى الله علیه و آله) می فرمایند: «اى على، سفارشى به تو مى كنم و آن را حفظ كن؛ زیرا اگر این سفارشم را حفظ كنى پیوسته در خیر و نیكى هستى. اى على، كسى كه خشمش را ـ كه بتواند آن را انجام دهد ـ فرو ببرد، خداوند در روز قیامت امنیت و ایمانى مى دهد كه مزه اش را مى چشد». (7) پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله) فرمودند: «إِذا غَضِبْتَ فَاسْكُتْ؛ هرگاه خشمگین شدى سكوت كن». (8) اگر ما همین یک سفارش از پیامبر عزیزمان را رعایت کنیم شاهد این همه حرمت شکنی و فحاشی و قتل و ...در جامعه نخواهیم بود. ما باید بیاموزیم به جای کج خلقی و بد اخلاقی و جدال با همدیگر ،به خاطر رضای خداوند متعال شایسته ترین رفتار را به عنوان یک انسان داشته باشیم نه چون حیوانات وحشی فقط در فکر دریدن همدیگر باشیم . از امام كاظم (علیه السلام) نقل شده كه فرمودند: «مَنْ كَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ، كَفَّ اللّهُ عَنْهُ غَضَبَهُ یوْمَ الْقیامَةِ؛ هر كس خشمش را از مردم باز دارد، خداوند نیز در روز قیامت خشمش را از او باز خواهد داشت». (9) پیامبر گرامى اسلام (صلى الله علیه وآله) فرمودند: «إِذا غَضِبَ أَحَدُكُمْ، فَلَیتَ وَضَّأْ بَالْماءِ الْبارِدِ، فَاِنَّ الْغَضَبَ مِنَ النّارِ؛ هرگاه یكى از شما خشمگین شد، با آب سرد وضو بگیرید، زیرا خشم از آتش است». (10) امام علی (علیه السلام) می فرمایند: «شَرُّ النَّاس مَن لایعفُوا عَن الزِّلّة وَ لا یستُرِ العَورَة؛ بدترین مردم کسی است که از لغزش دیگران عفو و گذشت نکند و عیبپوشی ننماید». (11) پی نوشت ها : 1. بحارالانوار، ج 68، ص 389، ح 42 2. اصول كافی، ج 2، ص 100، ح 6 3. بحارالانوار، ج 68، ص 287، ح 34 4. غررالحكم و دررالکلم، ج 6، ص 399 5. بحارالانوار، ج 68، ص 383 11. مستدرك الوسائل، ج 12، ص 12 8. محجّة البیضاء، ج 5، ص 308 9. وسایل الشیعه، ج 11،ص 298 10. محجّة البیضاء، ج 5، ص305 |
|||
|
|
۱۳:۰۳, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
خشم آتش است و با آب خاموش میشود ..
از این رو هر گاه امام علی (علیه السلام) خشمگین میشد وضو میگرفت |
|||
|
|
۲۲:۴۱, ۱۳/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۱ ۱۶:۲۳ توسط maryam 135.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
من فکر می کنم که خشم یک چیز ژنتیکی هست . بعضی ها ذاتا انسان های مهربانی هستند بعضی ها هم کلا از آن ابتدا انسان های بد خلق و عصبی هستند . شاید جالب باشد که اکثرآنهایی که بداخلاق و عصبی هستند از بچگی همین طور بودند !
البته من افرادی رو هم دیدم که در بچگیشون آرام بودن ولی بزرگ که میشن کلا اخلاقشون تغییر میکند. بنظرم انسان باید خشم خودش را فرو خورد ولی جوری نباشد که یکه دفعه کنترلش را از دست بدهد. مثلا یک نفر هی تحمل می کنی ولی یک دفعه کاسه ی صبرت لبریز می شود و ... . شاید به خاطر اینکه خشم خودتو فرو بردی ولی هضمش نکردی . اعتقاد دارم که خشم علاوه بر اینکه باید فرو خورده شود باید هضم هم بشود نقل قول: این تقریبا همون هضم کردن می شود . یعنی مسئله ای رو که باهاش درگیر هستی رو توی خودت حلش می کنی . نه اینکه بخوای فراموشش کنی ( چون هرچقدر هم که توی فراموشکاری موفق باشی باز هم ممکنه که اتفاقاتی برات بیفته که یاد آور اون باشد و این حالت خیلی بد هست . میره توی فکرت بیرون هم نمیاد .) فراموش کردن یک خاطره بد مثل این می ماند که وقتی دستت زخم می شود همین طوری به حال خودش رهاش کنی ، شاید به ظاهر خوب بشود ولی هر لحظه امکان داره سر باز کند ، حتی ممکنه که عفونت هم بکند . ولی حل کردن اون خاطره بد مثل این میماند که زخمتو باند پیچی کنی تا کاملا خوب بشود . در مورد لحظه ی خشمگین شدن هم دوستان راهکار های مناسبی رو پیشنهاد دادند . نقل قول:. مشکل اینه که یادمون نمی مونه که یکی داره نگاهمون می کنه و یکی داره قضاوت می کنه صد البته اگه ما همیشه به یاد خدا باشیم هرگز دچار گناه نمیشویم ولی در هنگام انجام گناه چی ، آیا می شود باز هم به یاد خدابود ؟ من که در هنگام عصبانیت (مضر ) هیچ وقت خدا را احساس نکردم . نقل قول:وقتی انسان خشمگین می شود شیطان به انسان نزدیک تر از خدا می شود دقیقا هنگام عصبانیت کاملا شیطان را در اطرافم احساس می کنم . با خودم می گویم این شیطان هست که داره منو فریب می دهد . این باعث می شود که کمتر کنترلم رو از دست بدهم . |
|||
|
|
۲۳:۴۲, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۱۳/بهمن/۹۱ ۲۲:۴۱)maryam _k نوشته است: من فکر میکنم که خشم یک چیز ژنتیکی هست . بعضی ها ذاتا انسان های مهربانی هستند بعضی ها هم کلا از آن ابتدا انسان های بد خلق و عصبی هستند . شاید جالب باشه که اکثرآنهایی که بداخلاق و عصبی هستند از بچگی همین طور بودند !سلام ژنتیک بی تاثیر نیست ، اما طبع هم موثر هست ، مثلا کسانی که طبع گرم و تر دارند زود تر عصبانی می شند ، زودتر هم آتششون فروکش می کنه. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دوستان لطفا توجه کنید(آثار مخرب زخم زبان و نیش و کنایه) | افشین | 0 | 1,386 |
۲۶/اردیبهشت/۹۴ ۹:۰۰ آخرین ارسال: افشین |
|
| ورود نور به قلب لطفا راهنمایی کنید | قلب | 6 | 2,157 |
۱۶/اسفند/۹۳ ۰:۱۹ آخرین ارسال: سیمرغ |
|
| دام های شیطان ( لطفا توجه کنید!) | fateme-m | 6 | 2,952 |
۲۹/مرداد/۹۳ ۲۱:۰۶ آخرین ارسال: aaaaa |
|
| لطفا در انتشار تصاویر بیشتر دقت کنید! | فدايي ولايت | 5 | 3,052 |
۲۲/اسفند/۹۲ ۱۴:۳۹ آخرین ارسال: یاســین |
|
| گناهکاری که از گناه کردن لذت می برد!(گفتگو محور)سومین موفقیت | شهیدطیبه واعظی | 125 | 57,912 |
۱۸/دی/۹۱ ۸:۵۴ آخرین ارسال: ضحی |
|
| لطفا راهنماییم کنید | mohammad727 | 3 | 1,888 |
۷/دی/۹۱ ۱:۴۹ آخرین ارسال: سدرة المنتهی |
|

![[تصویر: 17896584.jpg]](http://www.montazer.ir/images/M_images/17896584.jpg)