|
خشم...گناه...پشیمانی (لطفا در گفتگو شرکت کنید)
|
|
۲۳:۳۸, ۱۲/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم خشمگین شدن...از دست دادن کنترل... انجام رفتار ناشایست... این مراحل برای هممون بارها اتفاق افتاده مرحله اول (خشم) رو گاهی نمیشه جلوش رو گرفت و به خاطر شرایطی که پیش میاد دچارش میشیم خشمگین شدن طبیعیه ممکنه برای هر کدوممون اتفاق بی افته. مخصوصا در مواجهه با آدم های مختلف و خلق و خوهای متفاوتشون نکته مهم مرحله دومه. چطوری میشه در حالت خشم کنترل اعمال و رفتارمون رو به دست بگیریم و دچار گناه نشیم پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند : آیا گمان می کنید که نیرومندی در حمل کردن سنگ گران است؟ کسی براستی نیرومند است که وقتی وجودش سرشار از خشم شود ، بر خشم خویش غلبه کند . چند سخن دیگر از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در این مورد : بهترین امت من کسانی هستند که با آنکه خوی تندی دارند ، وقتی به خشم می آیند زود از خشم خود بر میگردند . شجاع تر از هر شجاعی کسی است که خشمگین شود و خشمش شدت یابد چنانکه چهره اش سرخ شود و موی بر اندامش بلرزد و خشم خود را سرکوب کند. در پیشگاه خدا هیچ جرعه ای ، از جرعۀ خشمی که بنده ای آن را فرو برد ، محبوب تر نیست. هر بنده ای که جرعه خشم خود را فرو برد خداوند نهاد و درون او را سرشار از ایمان می کند . موضوع گفتگوی تاپیک روش فرو بردن خشم هست... اگر شما خواننده گرامی هم تجربه یا راهکاری در این زمینه دارید در بحث شرکت کنید. یا علی |
|||
|
|
۹:۴۱, ۱۳/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۱ ۹:۴۵ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
گفتن اگر در لحظه عصبانیت طرف بتونه سکوت کنه و خودش رو به آب سرد برسونه و دست و صورتش رو خیس کنه موثر هست.
امام علی علیه السلام فرمودن خودتون رو شبیه انسانهای حلیم کنین چون غیر ممکنه یه نفر مدتی خودش رو شبیه جمعیتی بکنه و به زودی از اونها نشه. این یعنی سعی کنیم در جاهایی که دیگران ما رو خشمگین می کنن شبیه انسانهای حلیم فیلم بازی کنیم و ادای انسانهای حلیم و صبور رو در بیاریم. ان شاءالله بعد از مدتی راه رو خداوند برای ما باز میکنه. مهم اینه که نیت ما رضای خدا باشه تا خداوند حمایت کنه. تمام بزرگان اخلاق فرمودن محاله ما بدون کمک خداوند بتونیم رذیله اخلاقی رو از وجود خودمون پاک کنیم. توسل به اهل بیت علیهم السلام هم میتونه موثر باشه. یه عادت خوبی که قدیمی های ما داشتن و بنده مدتی امتحان کردم و خیلی کارا بود این بود که به جای آدمهای امروزی که موقع عصبانیت فحش میدن و بد دهنی می کنن و کفر میگن قدیمی ها می گفتن لا اله الا الله.... واقعا ذکر خداوند در چنین مواقعی خیلی موثره و به تبعش گفتن یا حسین، یا علی، یا الله و .... سعی کنیم حتی اگر با صدای بلند هم بعد از عصبانیت چیزی می خوایم بگیم ذکر لا اله الا الله یا یا حسین یا استغفرالله و ... باشه که واقعا میتونه به لطف خدا موثر باشه در کنترل خشم.... |
|||
|
|
۱۰:۵۴, ۱۳/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/فروردین/۹۱ ۱۰:۵۶ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله . . . به این حدیث که در اصول کافی هست توجه کنید : . ميسر گويد: خدمت امام باقر (ع ) از غضب سخن بميان آمد. حضرت فرمود: همانا مرد غضب ميكند و تا داخل دوزخ نشود، هرگز راضى نگردد (تا مرتكب گناهى نشود خشمش تسكين نيابد) پس هر كس بر مردمى خشمگين شد، و ايستاده بود، بايد فورى بنشيند، تا پليدى شيطان از او دور شود، و هر كس بر خويشاوندانش غضب كند بايد نزديك او رود و تنش را مس كند (مثلا دست به دست او سايد) زيرا خويشاوند هرگاه مس شود آرامش يابد. . . . . در ذیل این حدیث شرحی آمده است که بسیار مهم است ، لطفا زیاد توجه کنید: . علماء اخلاق براى چاره و علاج غضب دو راه علمى و عملى ذكر كرده اند.: . 1. راه علميش آنستكه بنده خدا تفكر كند در آيات و اخباريكه در مذمت غضب و خشم و ستايش عفو و حلم و كظم غيظ وارد شده است . و . 2.راه عمليش آنستكه چون خشمگين شود، اعوذ بالله من الشيطان الرجيم بگويد و با آب سرد وضو بگيرد يا غسل كند و اگر ايستاده است بنشيند و اگر نشسته دراز كشد و اگر بر فاميل و خويشاوندش غضب كرده نزديك او رود و دست به بدن او گذارد. .
|
|||
|
|
۲۳:۴۳, ۲۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱۸/اسفند/۹۰ ۱۵:۲۸)1366 نوشته است: |
|||
|
|
۰:۵۸, ۳۰/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/فروردین/۹۱ ۰:۵۹ توسط فانوس *7*.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
وقتی انسان خشمگین می شود شیطان به انسان نزدیک تر از خدا می شود
به همین خاطر انسان خدا را فراموش می کند و ........ خشم شهوت مرد را احول کند....... |
|||
|
|
۱۰:۵۸, ۱/اردیبهشت/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۰:۵۹ توسط MESSENGER.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
برای درمان پرخاشگری گام اول شناخت و ریشه یابی علت یا علل پرخاشگری است با شناخت این عوامل میتوان همکاریهای لازم را برای کاستن از میزان و شدت پرخاشگری ارائه نمود . . چند پیشنهاد برای کنترل خشم :
1- به دنبال توضیح دیگری بگردید وقتی که کسی از ما انتقاد می کند یا به گونه ای عمل می کند که به هنجارها یا انتظارات ما بی حرمتی می شود ، این امکان وجود دارد که حواسش پرت باشد یا دچار فشار عصبی روحی باشد. مثال)فردی در حال رانندگی بود،ماشینی از چراغ قرمز عبور کرد و او را مجبور ساخت که با کوبیدن پایش روی پدال فوری ترمز کند. در آن تصادف جلو ماشین آسیب دید. مایه تعجب نیست که فرد اول خشمگین شود.ما وقتی راننده ی مقابل،عذرخواهی کرد و توضیح داد که تازه از بیماری سرطان همسرش اطلاع پیدا کرده، خشم فرد سریعا فروکش کرد!
2- حواس خود را به چیز دیگر معطوف کنید یکی از بهترین راه ها برای کاهش خشم اشتغال به برخی فعالیت ها ی جذاب است. برخی مطالعه می کنند یا تلویزیون تماشا می کنند و برخی به سرگرمی های مورد علاقه ی خود می پردازند.
3- شوخی و مزاح کنید شوخی طریقی است برای بازسازی موقعیتی برای یافتن ناهمخوانی یا امر محال در آن. شوخی کردن خشم را کاهش می دهد ، زیرا شوخی با خشم مغایرت دارد. یاد گرفتن اینکه به واکنش های مان بخندیم نه تنها به ما کمک می کند که خشم خود را کاهش دهیم. بلکه به ما کمک می کند با دیگران ارتباط بر قرار کنیم و نشان دهیم که نسبت به نامناسب بودن واکنش های مان آگاهیم. 4- ببینید چه چیز خشم شما را برمی انگیزاند خاطرات مربوط به خشم خود را یاد داشت کنید ، به این وسیله می توانید بفهمید که چه موقعیت هایی شما را خشمگین می کند. برای مثال، انتقاد موجب خشمگین شدن برخی از افراد می شود. و رفتار های خاصی عده دیگری از افراد را خشمگین می کند. هرگاه به آنچه موجب خشم شما می شود پی ببرید، می توانید برای کنار آمدن با چنین موقعیت هایی برنامه ریزی کنید. 5- بپذیرد که زندگی همیشه منصفانه نیست تا وقتی که نپذیریم جهان بی عیب و نقص نیست، نسبت به همه چیز و همه کس خشمگین می شویم. با برخورد بی ادبانه ای روبه رو شده ایم، به یک میهمانی دعوت نشده ایم یا لاستیک ماشین مان صاف است. اینکه خشمگین بشویم یا نشویم می تواند یک تصمیم باشد که می توانیم آن را آگاهانه یا ناآگاهانه یاد بگیریم، ما می توانیم به اینکه گاهی زندگی بر وفق مراد ما نیست،خو بگیریم. 6- یاد بگیرید که مذاکره کنید خشم معمولا با تعارض همراه است. یکی ازراه های کاهش خشم شرکت در گفت و گو است. گفت و گو ما را قادرمی سازد تا از نظریات طرف مقابل در مورد موقعیت آگاه شویم. گفت و گو شرایطی برای مذاکره و یافتن راه حل یا سازش فراهم می کند. بیشتر ما علاقه به سازش نداریم، اما وقتی یاد بگیریم که سازش بهتر از خشم طولانی مدت است، می توانیم برای هنر ظریف سازش، در مقام وسیله ای برای داشتن یک زندگی ساده تر، ارزش قایل شویم. 7- از ورزش منظم روزانه غافل نشوید! 8- به خود آموزش دهيم كه مسائل و مشكلات خود را سريعاً با مشاوری در جريان گذاشته و از انباشته نمودن آنها خودداري کنیم. مثلاً هر از چند گاهي به خانواده ، همكاران و اطرافيان خود بگوييم دوست داري قدري با هم صحبت كنيم.همچنين اجازه دهيم كساني كه با ما در ارتباط هستند آزادانه و با هر زباني كه تمايل دارند مسائل و مشكلاتشان را بيان نمايند. در اينگونه موارد از بكار بردن جملاتي مثل فقط اصل مطلب را بگو ، مطالبتان را خلاصه و مختصر بيان كن،متوجه شدم چه مي خواهي بگويي و... خوداري كنيد. 9- -باور داشته باشيم كه همه خواستنيها ممكن است دست يافتني نمي باشد و واقعيتهاي حاكم بر خويش و محيط زندگي را بپذيريم! 10- داشتههاي خود را دوست داشته باشيم! نه فقط دوست داشته باشيم خواستههايمان را! 11- اور داشته باشيم كه رسيدن به راه حل منطقي و معقول مشكلات تنها با آرامش و تأمل ممكن است و مطمئن باشيم در هنگام عصبانيت و پرخاشگري فعاليت عادي مغز نيز مختل ميشود! 12- سريعاً موقعيتي را كه در عصباني شدهايد ترك كنيد و هرگز تصور نكنيد كه هميشه حق با شما است! وقتي با فردي روبرو شديد كه به شدت خشمگين است،توهين مي كند، اشياء را پرت ميكند، فرياد ميكشد و قصد حمله به شما دارد،در آن لحظه،بهترين راه ترك موقعيت است! 13- تجربيات و پيامدهاي رفتارهاي پرخاشگرانه خود را به ياد داشته باشيم و نتايج آن را ارزيابي كنيم! 14- تخلیه: یعنی اینکه به طور مسقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقلات نشان میدهد که پرخاشگری کلامی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمیدهد بلکه با عث افزایش آن نیز میشود. پرخاشگری به عنوان یک نیروی نهفته در انسان دارای حالت هیدرولیکی است که به تدریج در شخص متراکم و فشرده میشود و سرانجام نیاز به تخلیه پیدا میکند. اگر چنین انرژی به شکل مطلوب و صحیح مثلاً از طریق ورزشها و بازیها تخلیه شود جنبه سازندگی خواهد داشت در غیر اینصورت مخرب خواهد بود. 15- انتخاب سالم برای پیشگیری از خشم! خشم فرصت طلب است و در بدنی که خسته، فرسوده و بیمار است به آسانی جای میگیرد، در نتیجه به منظور اداره و کنترل خشم به خواب منظم، غذای مناسب، لذت از اوقات فراغت،عبادت و معنویت نیاز داریم. ...
|
|||
|
|
۱۱:۲۳, ۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
رسول خدا صلی الله علیه و آله ، در حدیثی می فرماید:
انسان ها در برابر خشم و غضب گوناگون هستند: بعضی دیر به خشم می آیند و زود آرام می گیرند. عده ای زود به خشم می آیند و زود برمی گردند، گروهی نیز زود به خشم می آیند و دیر آرام می گیرند. برخی دیگر، دیر به خشم می آیند و دیر آرام می شوند. بهترین اینان، کسانی هستند که دیر به خشم می آیند و زود آرام و راضی می شوند و بدترین ایشان، کسانی هستند که زود به خشم می آیند و دیر آرام و راضی می شوند. قرآن کریم هرگز اصل خشم را تخطئه نمی کند، بلکه خشمهای مقدس را می ستاید. اساساً خشم مقدس یکی از صفات الهی است که نامهای قهار و جبار حضرتش به آن اشاره دارد. امام باقر علیه السلام در مورد ویژگیهای شیعیان علی علیه السلام می فرماید: إذا غَضُِبوا لم یَظلِمُوا به سخن امام باقر دقت کنید. ایشان در سخن فوق نمی فرماید که شیعیان علی علیه السلام خشمگین نمی شوند؛ چرا که خشمگین شدن اگر متعادل و در راه حق باشد، نه تنها ناپسند نیست، بلکه پسندیده و مورد رضای حق هم خواهد بود. پس جاییکه حق کسی پایمال می شود حق الناسی و ... خشم خوب و پسندیده هست ، همه جا کظم غیظ درست نیست! این روش که در ذیل درج کرده ام خیلی در کظم غیظ به کار می آید ، چندین بار روی خودم استفاده کردم! هرگاه خشمگین شدید، اگر ایستاده اید، فوراً بنشینید تا پلیدی و وسوسههای شیطان از شما دور شود و هرگاه به خویشاوندانتان غضب کردید به نزد او رفته و بدنش را مس کنید، چرا که خویشاوند اگر لمس شوند، آرامش یابند!
با آب سرد وضو بگیرید و یا غسل بکنید. زمینهها و بسترهای دیگر خشم را خود یا دیگران از میان بردارند؛ مانند گرسنگی، تشنگی، خستگی، بی خوابی و … ( گرسنگی کلا یکی از علل خشم است ، اینو روانشناسی میگه نه من! )از افراد بدخلق و عصبانی فاصله بگیرید و رفاقت نکنید انسان وقتی که بر کسی ضعیف تر از خودش خشم می گیرید فراموش نکنید که قدرت خداوند خیلی بالاتر از قدرت شماست و ممکن است مورد قهر و غضب و انتقام خداوند قرار بگیرید! آخرین نکته این که بدانند انسانهای عصبانی در میان مردم و عقلای عالم منفورند و بردباران عزیز و محترم. فکر کنم کفایت بکنه ، حتی اگر یکی از روش های بالا رو هم استفاده کنید نتیجه خواهید گرفت تضمینی ، گارانتی هم داره!
|
|||
|
|
۱۱:۳۶, ۱/اردیبهشت/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۱:۳۹ توسط azade.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
توضیحات دوستان و مخصوصا آقای دکتر کامل بود فقط بنده یک عرض کوچیک به اون اضافه میکنم ، راهی دیگه، علاوه بر راههای بالا، که خودم تجربه کردم و جواب داده(یک توصیه روانشناسی هست ) خیلی وقتها علت عصبانیت های ما افکار نادرستی هست که از اون شرایط داریم که با تمرین میتونیم اون افکار رو جایگزین کنیم (با یک مثال عرض میکنم) تهیه یک جدول که در اون زمان عصبانیت (مثلا ساعت 10 صبح 22/1/91) علت عصبانیت ( دیر آمدن دوستم به قرار قبلی) فکری که در اون زمان به ذهنم خطور کرد و منو عصبانی کرد ( بی مسئولیتی دوستم و عدم تعهد او به قول و قرارش) فکر جایگزینی که میتونستم بکنم (شاید مشکلی براش پیش اومده یاتوی ترافیک مونده ، کلاسش با تاخیر تموم شده یا...) در ابتدا ما مجبوریم که این افکار و افکار جایگزین رو در جدول بنویسیم اما با تمرین و تکرار ، در زمان وقوع حادثه همون فکر جایگزین هست که به ذهن ما خطور میکنه. البته ممکنه فکر جایگزین ما هم مطابقت کامل با واقعیت نداشته باشه ، اما احتمال اشتباه بودنش کمتر ازاون فکری هست که ما رو عصبانی میکنه
، ضمن اینکه ما میتونیم تا زمانی که فرصت گفتگو برامون فراهم میشه آرامش خودمون رو حفظ کنیم ![]() |
|||
|
|
۱۹:۱۰, ۲۸/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرّحمن الرّحیم سلام،دوستان پیامبر رحمت (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) می فرمایند : شما با دارایی خود نمی توانید دل همه مردم را به دست آوردید پس دلشان را با اخلاقتان به دست آورید...(بحار الانوار ج 68 ص 383) خوش رفتاری با مردم و فروبردن خشم در همه زمان ها لازمه حتی وقتی که داریم یک کار خیر انجام میدیم اجازه بدید با مثال موضوع رو بیان کنم... چند روز پیش باتفاق اهالی مسجد محل عازم سفر زیارتی بودیم... در راه راننده اتوبوس یک لحظه ماشین رو نگه داشت و وقتی که داشت با عجله از ماشین خارج می شد که کاری رو انجام بده ، یکی از خانم ها بلند گفت : _آقای راننده این پنجره من باز نمیشه لطفا بیاین بازش کنید ما زورمون نمیرسه! اما ایشون توجهی نکردند و با عجله خارج شدند(فکر کنم بدجا پارک کرده بودند خلاصه وقت نداشت بیاد پنجره باز کنه) بعد از این که در رو بستند یکی از خانم ها که ظاهرا دوست بود با فردی که پنجرش باز نمی شد شروع کرد به سخن گفتن: _اخلاق هم خوب چیزیه!!! چقدر خوبه این راننده ها اخلاق داشته باشن...خیلی زشته آدم با زوار بد اخلاقی بکنه... در همین هنگام یکی از مسافران برگشت با خشم تو چشمای اون خانم نگاه کرد و گفت : _غیبت چی خانم؟ غیبت خوبه آدم بکنه یا نه؟ مخصوصا وقتی زائره!بس کنید دیگه غیبت از زنا بدتره!و.... اون بنده خدا یکدفه جا خورد و خشکش زد...از بس که لحن این خانم(به ظاهر ) نهی از منکر کننده بد و تند بود... البته کاملا حق با ایشون بود که نباید غیبت کرد اما انقدر خشمگین شده بود از انجام این گناه که نهی از منکرش با خشم مخلوط شد و شاید بیشتر از اینکه خیری بهش برسه دچار گناه شد.... (همین موضوع رو امروز در مورد خودم هم تجربه کردم!!)برای من که تا به حال پیش نیومده کاری رو با خشم انجام بدم و بعدش پشیمون نشم...حتی اگر حق با من باشه یعنی بعدش فکر می کنم که اگر همون صحبت رو یا همون عمل رو با خلق خوش انجام می دادم ، هم به هدفم می رسیدم هم یک بنده خدا رو ناراحت نمی کردم و هم تاثیر کلام یا کردارم بیشتر بود... لازم می دونم از این فرصت استفاده کنم تا از همه کاربرای فروم که احیانا با خشم باهاشون برخورد کردم حلالیت بطلبم ![]() با سپاس از کاربران محترمی که در بحث شرکت کردند و از دوستانی که پست ها رو مطالعه می کنند. یا علی النقی (علیه السلام) مددی |
|||
|
|
۲۰:۴۲, ۹/خرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/فروردین/۹۲ ۱۲:۴۱ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام من وقتی عصبانی میشم یاد 3 تا جمله می افتم 1.والکاظمین الغیظ(و کسانی که خشمشان را فرو میخورند) 2.وکسی که در هنگام خشم یاد خدا میکوند و از خشم او می ترسد و خشمش را فرو میریزد 3.یاد مرگ این سه تا جمله باعث میشه که تا حدود زیادی بتونم خشمم رو کنترول کنم قبلا اصلا اینطوری نبودم ولی الان یاد گرفتم که میشه در مقابل کارهای دیگران صبور بود و شکیبائی کرد اللخصوص الان که متوجه شدم خوب من شاید تا 10ثانیه دیگه زنده نباشم پس چه بهتره که بیشترین استفاده رو از این مدت باقیمانده بکنم و عبد باشم اصلا یاد مرگ خودش باعث فروکش شدن خشم میشه کلا به همه دوستان توصیه میکونم اگر در مقابل اشتباه دیگران خشمگین میشن و اولین کاری که به ذهنشون میرسه انتقام و تلافی کردنه یک بار هم که شده طعم شیرینه گذشت رو بچشن شاید نمک گیر شدن صلوات یا حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دوستان لطفا توجه کنید(آثار مخرب زخم زبان و نیش و کنایه) | افشین | 0 | 1,386 |
۲۶/اردیبهشت/۹۴ ۹:۰۰ آخرین ارسال: افشین |
|
| ورود نور به قلب لطفا راهنمایی کنید | قلب | 6 | 2,157 |
۱۶/اسفند/۹۳ ۰:۱۹ آخرین ارسال: سیمرغ |
|
| دام های شیطان ( لطفا توجه کنید!) | fateme-m | 6 | 2,952 |
۲۹/مرداد/۹۳ ۲۱:۰۶ آخرین ارسال: aaaaa |
|
| لطفا در انتشار تصاویر بیشتر دقت کنید! | فدايي ولايت | 5 | 3,051 |
۲۲/اسفند/۹۲ ۱۴:۳۹ آخرین ارسال: یاســین |
|
| گناهکاری که از گناه کردن لذت می برد!(گفتگو محور)سومین موفقیت | شهیدطیبه واعظی | 125 | 57,910 |
۱۸/دی/۹۱ ۸:۵۴ آخرین ارسال: ضحی |
|
| لطفا راهنماییم کنید | mohammad727 | 3 | 1,888 |
۷/دی/۹۱ ۱:۴۹ آخرین ارسال: سدرة المنتهی |
|