|
نظرات علما و استفتائات از ایشان درباره فلسفه
|
|
۱۴:۲۰, ۲۱/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/فروردین/۹۱ ۱۴:۲۴ توسط شجره.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
[b]شیخ بهائی: من اعرض عن مطالعه العلوم الدینیه و صرف اوقاته فی افاده الفنون الفلسفیه فعن قریب لسان حاله یقول عند شروع شمس عمره فی الافول: تمام عمر با اسلام در داد و ستد بودم کنون می میرم و از من بت و زنّار میماند. ترجمه: شیخ بهائی در کشکول خود میفرماید: کسی که از مطالعه علوم دینی دوری کند و وقت خود را در فایده دادن فنون فلسفی بگذراد در زمانی که خورشید عمرش رو به پایان میرود، زبان حالش نزدیک است که بگوید: تمام عمر با اسلام در داد و ستد بودم …. آیت الله العظمی وحید خراسانی: ما امام صادق(علیهالسلام) را نشناختیم. اگر جعفــر بــن محمــد (علیهالسلام) را میشناختیم، دنبال این و آن نمیرفتیــم، قــی کردههای فلاسفه یونان را نشخوار نمیکردیــم، زبالههــای عرفـــان اکسلوفان را هضم نمیکردیم، خواه ناخواه واماندیم و بیچاره شدیم و از ایــن اقیانــوس معرفت محروم شدیم. [۲] آیت الله حاج سید ابوالحسن اصفهانی: راضی نیستم کسی که در غیر فقه و اصول زحمت بکشد از این شهریه استفاده کند. [۳] در جلسهای که مدرسین نجف در آن دعوت شده بودند، فرمودند: «نجف کارخانهی اجتهاد است، هرکس فلسفه و عرفان را میخواهد برود قم، من راضی نیستم این امور مطرح شود. [۴] شیخ صدرا بادکوبهای، استاد تدریس منظومه بود اما یک مرتبه فلسفه را کنار گذاشت، من (آیت الله سید جواد میرسجادی) قبلاً پیش ایشان (صدرا) مقدمات را خوانده بودم. به شیخ صدرا گفتم: میخواهم منظومه بخوانم. گفت: من دیگر منظومه درس نمیگویم اما کسی را پیدا میکنم. بعد از چند وقت گفت سید عبدالاعلی فوق العاده مرید آقای سید ابوالحسن بود، رفتم پیش سید عبدالاعلی در منزلش منظومه را شروع کردم. سه یا چهار هفته رفتم درس منظومه. مرحوم آقا هر چند وقت یک مرتبه سئوال میکرد، از من که چه میخوانی؟ یک بار سئوال کرد که چه میخوانی؟ گفتم: تازه منظومه را شروع کردهام. سئوال کرد: پیش کی؟ گفتم: نزد سید عبدالاعلی. فرمود: «پسرم قلیله یضر و کثیره لاینفع.» شاید مراد عکس آن باشد. «کثیره یضر و قلیله لاینفع». بعد آیت الله سید ابوالحسن فرمودند: آقا در فقه و اصول و روایات و تفسیر زحمت بکش، فلسفه به چه درد میخورد. [۵] سید محمد کاظم یزدی: خواندن فلسفه با ظن بلکه با خوف انجرار به ضلالت جایز نیست تعلیم و تعلم آن، بلکه هر چه از قبیل این باشد چنین است مثل مسافرت به بلاد کفر و معاشرت با کفار با فرض خوف مذکور. [۶] سید محمد کاظم یزدی: کسی که قادر بر کار کردن میباشد اگر مشغول تحصیل علمی بشود که مانع از کسب و کار میشود [آیا جایز است زکات بگیرد؟] به شرطی گرفتن زکات برای او جایز است که آن علم واجب عینی یا واجب کفائی باشد یا مستحب باشد مثل تعلیم فقه بصورت اجتهادی یا تقلیدی. و اگر مثل فلسفه و نجوم و ریاضیات و عروض و ادبیات باشد که نه واجب است نه مستحب. برای کسی که قصد فقاهت در دین ندارد گرفتن زکات برای او جایز نیست. [۷] آیات عظام سید محمود شاهرودی، سید احمد خوانساری، سید ابوالقاسم خوئی، سید حسن قمی در مورد فلسفه و نجوم و ریاضیات و عروض و ادبیات، حاشیهای ندارند و نظرشان با نظر سید محمدکاظم یزدی یکی است. علامه مجلسی(رحمة الله علیه): این جنایت بر دین اسلام و شهرت و نشر دادن کتابهای فلاسفه در بین مسلمین از بدعتهای خلفای جور بوده [یعنی بنی العباس] که با ائمه معصومین (علیهمالسلام) دشمن بودهاند. آنها به این منظور مطالب فلاسفه و کتب آنها را بین مسلمین رواج دادند که مردم را از ائمه معصومین (علیهمالسلام) و از شریعت روشن اسلام منصرف و رو گردان سازند. [یعنی مردم را مشغول مطالب پیچ در پیچ فلاسفه نمایند تا به علوم آل محمد روی نیاورند و سرگرم افکار پریشان فلاسفه گردند]. و بر همین مطلب دلالت دارد آنچه صفدیّ در شرح لامیه العجم ذکر کرده که چون مأمون عباسی با بعضی از پادشاهان نصاری صلح کرد ـ گمان میبرم که پادشاه جزیره قبرس باشد ـ از آنها طلب کرد که مخزن و کتابخانه کتب یونان را در اختیار او بگذارند ـ و آن کتابها در خانهای جمع بوده و هیچ کس از آن خبری نداشت ـ. پس پادشاه دوستان خصوصی خود را که صاحب رأی نیکو میدانست جمع کرد و با ایشان مشورت نمود، تمامی آنها رأی دادند که آن کتب را در اختیار مأمون نگذارد و نزد او نفرستد مگر یک نفر از آنها که گفت این کتب را نزد ایشان بفرست [چون این کار به ضرر و شکست آنها تمام میشود] زیرا این علوم (یعنی فلسفه) داخل هیچ دولت شرعیه نشده مگر آن که آنها را به فساد کشانیده و اختلاف در بین علماء آنها ایجاد کرده است. [۸] علامه مجلسی(رحمة الله علیه): مشهور این است که اول کسی که کتابهای یونانیان [کتب فلاسفه] را به زبان عربی ترجمه کرد خالد بن یزید بن معاویه بود. شهید ثانی: در خاتمه کتاب منیه المرید در باب اقسام علوم میفرماید: علوم دیگری باقی ماند که بعضی از آنها مطلقاً حرام است مانند علم سحر، شعبده بازی و بعضی از مسائل فلسفی و بطور کلی هر عملی که موجب پیدایش شک در انسان شود حرام است. [۹] شیخ بهائی: من اعرض عن مطالعه العلوم الدینیه و صرف اوقاته فی افاده الفنون الفلسفیه فعن قریب لسان حاله یقول عند شروع شمس عمره فی الافول: تمام عمر با اسلام در داد و ستد بودم کنون می میرم و از من بت و زنّار میماند. ترجمه: شیخ بهائی در کشکول خود میفرماید: کسی که از مطالعه علوم دینی دوری کند و وقت خود را در فایده دادن فنون فلسفی بگذراد در زمانی که خورشید عمرش رو به پایان میرود، زبان حالش نزدیک است که بگوید: تمام عمر با اسلام در داد و ستد بودم … [۱۰] علامه مامقانی (صاحبرجال): خطاب به فرزندش میفرماید: اولین چیزی که بر تو واحب است این است که به اصول دینت بپردازی و با ادلّه قاطع پایههای اعتقادی و یقین به خالق خودت و انبیاء و اولیائش را محکم کنی زیرا که تو مانند حیوانات بیهدف نیستی. غرض من این نیست که دنبال علم کلام و فلسفه بروی و به کتابهای این دو علم مراجعه کنی بلکه تو را شدیداً منع میکنم (قبل از این که به کمال برسی) چون در بین آن کتب مطالب فریبندهای هست که چه بسا تو را اهل جهنم میکند حتی حدیث از اهلبیت (علیهمالسلام) هست که از هرگونه مراجعه به این دو علم منع میکند، بلکه غرض من مراجعه به کتب عقاید مرحوم مجلسی(رحمة الله علیه) و مانند آن است. [۱۱] فیض کاشانی: نه متکلمم و نه متفلسف و نه متصوّفم و نه متکلّف بلکه مقلّد قرآن و حدیث و تابع اهل بیت آن سرور، از سخنان حیرت افزای طوایف اربع ملول [بیزار] و بر کرانه [بر کنار] و از ما سوای قرآن مجید و حدیث اهل بیت و آنچه بدین دو آشنا نباشد بیگانه، آنچه خواندهام همه از یاد من برفت، الا حدیث دوست که تکرار میکنم. فیض کاشانی: این قوم گمان کردهاند که بعضی از علوم دینیّه هست که در قرآن و حدیث یافت نمیشود و از کتب فلاسفه یا متصوّفه میتوان دانست از پی آن باید رفت مسکینان نمی دانند که خلل و قصور نه از جهت حدیث یا قرآن است بلکه خلل در فهم و قصور در درجه ایمان ایشان است. [۱۲] قطب راوندی: شیخ منتجب الدین در فهرست خودش میگوید کتاب تهافت الفلاسفه [که بر ضدّ فلاسفه است] تألیف قطب راوندی است. فضل بن شاذان: نجاشی میگوید از جمله کتابهای فضل بن شاذان کتاب «ردّ بر فلاسفه» است. آقامحمدباقر هزارجریبی غروی در آخر اجازهای که به علامه بحرالعلوم(رحمة الله علیه) نوشته میفرماید: توصیه میکنم او را (بحر العلوم را) به تلاش در بدست آوردن مقامات عالی اخروی مخصوصاً تلاش در منتشر نمودن احادیث اهلبیت معصومین(علیهالسلام) و دور انداختن تعلّقات و علاقههای پست دنیوی و این که مبادا عمر گرانبهای خودش را در علوم فلسفی که زیبا جلوه داده شده صرف نماید زیرا علوم فلسفی مانند سرابی است که به سرعت ناپدید خواهد شد و شخص تشنه آن را آب میپندارد. [۱۳] آیت الله العظمی خوئی(رحمة الله علیه): سؤال: آیا آموختن فلسفه برای طلبه علوم دینی که با ادیان و عقاید دیگر بحث و تبادل آراء دارد لازم است؟ و آیا برای طلاب علوم دینی در انجام این وظیفه وجوب کفائی هست؟ و آیا میشود فلسفه را تحت عنوان مقدمه امربهمعروف و نهیازمنکر دانست یا این که مقدمهای برای محافظت از دین یا مقدمه برای هر دوی اینها؟ و اگر هم لزومی برای طلاب ندارد آیا اصلاً آموختن آن فایدهای دارد یا هیچ فایدهای ندارد؟ همچنین آموختن فلسفه بر چه کسی جایز نیست (لطفاً پاسخ این قسمت را بطور کامل توضیح دهید) و اگر فرض کنیم که فهمیدن (کامل و صحیح) اصول فقه یا بعضی از ابواب آن متوقف بر دانستن فلسفه باشد آیا در این صورت ترجیحی برای آموختن همگانی آن هست؟ یا این که فقط برای طلبهای که امید است انشاءا… آینده درخشانی داشته باشد خوب است؟ جواب: برای ما روشن نشده که بعضی چیزها متوقف باشد بر آموختن فلسفه بلکه در خلال اصول دین و اصول فقه به مقداری که لازم است به آن اشاره کردهاند . و اگر میترسد که بر اثر آموختن آن گمراه شود حرام است و اگر نه فی حد نفسه مانعی ندارد والله العالم. [۱۴] آیت الله تبریزی(رحمة الله علیه): کسی که خوف انحراف و ضلال میدهد تعلم فلسفه و امثال آن برای او جایز نیست. [۱۵] آیت الله بروجردی(رحمة الله علیه): طلاب علوم دینیه مادامی که از آیات و روایات پایه اعتقادات دینی خود را کاملاً محکم نکرده باشند جایز نیست به تحصیل علوم فلسفه و عرفان بپردازند. [۱۶] امام خمینی(رحمة الله علیه): اگر من هم جای آقای بروجردی(رحمة الله علیه) و رئیس و سرپرست حوزه بودم از این همه فلسفه گفتن، آن هم به این زیادی و به صورت کاملاً علنی احساس مسئولیت میکردم. وضع حوزه برای فقه و اصول و حدیث و تفسیر و علوم دینی است البته در کنار آن هم عدهای که مستعد هستند مخصوصاً این روز ها با حفظ شرایط … معقول بخوانند که کمک به علوم دینی آنها بکند و بتوانند در برابر دشمن مسلح باشند ولی نه با این وسعت و این همه سر و صدا از درس و بحث و چاپ و نشر کتابهای فلسفه آن هم در حوزه!! امام خمینی(رحمة الله علیه): کسانی که شایستگی برای خواندن فلسفه دارند بطوری که منحرف نشوند کم هستند. [۱۷] آیت الله صافی گلپایگانی: تدریس و تدرّس فلسفه و عرفان مصطلح بطور آزاد مانند فقه و تفسیر و حدیث و علوم دیگر در حوزهها و خصوصاً قرار دادن آن در برنامه دروس حوزوی و دانشگاهی بسیار خطرناک است و اجرای این برنامهها و تشویق و تأیید آنان قابل توجیه نیست و اگر کسی در این حوزهها گمراه شود علاوه بر این که خودش مسئول است ، مدرس و استاد نیز مسئول خواهند بود. [۱۸] آیت الله خامنهای: یادگیری و تحصیل فلسفه برای کسی که اطمینان دارد که باعث تزلزل در اعتقادات دینیاش نمیشود اشکال ندارد و بلکه در بعضی موارد واجب است. [۱۹] آیت الله مکارم شیرازی: خواندن فلسفه با دو شرط اشکالی ندارد، نخست این که انسان قبلاً عقاید اسلامی را به قدر کافی فرا گرفته باشد و دیگر این که نزد استاد متعهدی بخواند. [۲۰] سید محمد شاهرودی: طلبهها که هنوز از استطاعت ضعیف هستند بهتر است فلسفه نخوانند چون فلسفه مسائل پیچیدهای دارد ممکن است طلبه نتواند هضم کند در نتیجه به شک و تردید مبتلا شده و امکان انحراف از موازین حقهی احکام یا اعتقادات را دارد و مشهور است که فلسفه نکبتآور است. [۳] . حیات جاودانی، تألیف سید جعفر موسوی اصفهانی،ص۶۴٫ [۴] . همان، ص۶۲٫ [۵] . همان، ص۶۲٫ [۶] . غایة القصوی، مسائل متفرقه، ص۳۴۱، س۹۴٫ [۷] . عروة الوثقی، ج۲، کتاب زکات، فصل۶، مسئله۸٫ [۸] . بحار، ج۵۷، ص۱۹۷، آخر باب معادن و جمادات. [۹] . منیة المراد، ص۳۸۱، انوار نعمانیه، ج۳، ص۳۷۶٫ [۱۰] . سفینة البحار، ج۷، ذیل فلسفه، ص۱۵۴، به نقل از کشکول. [۱۱] . مرآت الرشاد، فصل اول، ص۱۷، انتشارات مولود کعبه. [۱۲] . رسالة الانصاف. [۱۳] . سفینة البحار، ج۷، ص۱۵۲٫ [۱۴] . صراط النجاة، ج۱، س۱۲۹۱٫ [۱۵] . استفتاء و صراط النجاة، س۱۲۹۱٫ [۱۶] . ابواب الهدی، ص۴۳٫ [۱۷] . برداشتهایی از سیره امام خمینی(رحمة الله علیه)، غلامعلی رجایی، ج۵، ص۳۳؛ زندگانی آبت الله بروجردی، تألیف علی دوانی، ص۳۸۸٫ [۱۸] . نگرشی در فلسفه و عرفان، ص۱۲۴؛ زندگانی آبت الله بروجردی، تألیف علی دوانی، ص۳۸۸٫ [۱۹] . استفتائات فارسی، فصل تعلیم و تعلم و آداب آن، س۱۳۲۵٫ [۲۰] . استفتاء خصوصی.
نوشتاری که از نظر میگذرانید نظرات و انتقادات آیت الله بهجت ، در باب وحدت وجودِ مورد نظر عرفا است . مطالبی که از آیت الله بهجت نقل شده است به خوبی بیانگر دیدگاه ایشان در باب وحدت وجود و اختلاف نظرشان با عموم عرفا و فلاسفه در این باره است. در کتاب زمزم عارفان ، پرسش و پاسخی به این شرح از ایشان نقل شده : در پاسخ این جانب که پرسیدم : « آیا وحدت وجودی را که اهل عرفان می گویند ، قبول دارید یا نه ؟ » ، فرمودند : آنان از این جهت مصیب هستند و از یک جهت ، در اشتباه . جهت اصابه ی آن است که آنچه می بینند ، دروغ نیست ، و جهت اشتباه ، آن که میبینند ، با کثرت حقیقیه منافات ندارد . آنچه می بینند واحد است ، تجلی حضرت حق است . موضوع تجلی ،در قرآن و روایات اسلامی ، مطرح است ، الی ماشا الله . آنان وحدت حُکمیه را با وحدت حقیقیه اشتباه کرده اند .من معتقد به وحدت حُکمیه و کثرت حقیقیه هستم و ندیدم کسی (این مطلب را) گفته باشد . آنها هم که قائل به وحدت حقیقیه هستند ، عملا همین اعتقاد را دارند .مثل سید محمد کربلایی ، که یک شب تا صبح گریه میکند . اگر وحدت حقیقیه باشد ،گریه برای چه ؟ قرآن و احادیث اسلامی وحدت حقیقیه را رد میکند (کان یاکل الطعام). سپس اضافه کردند : (جمع میان ) کثرت حقیقیه و وحدت حقیقیه ، محال است ،مگر اینکه کسی بگوید تناقض محال نیست . آنچه در روایات آمده که (یبصر به) و (یسمع به) ، اشاره به همان وحدت حُکمیه است . همچنین (لا فرق بینک و بینهم الا انهم عبادک و خلقک و حدیث قرب نوافل ) [۱] آیت الله بهجت در ادامه ی توضیحاتشان در باره ی وحدت حقیقیه فرمودند : وقتی خورشید آمد ستارگان ، دیده نمی شوند اما واقعا هستند …[۲] ایشان شخصا درباره ی حکم کفر یا عدم کفر این افراد اظهار نظر نکردند ولی فرمودند : به آخوند ملا محمد کاظم گفته بودند :قائلین به وحدت وجود را تکفیر کنید. آخوند فرموده بود :آنها اشتباهشان در مقتضیات برهان است .نمی شود آنها را تکفیر کرد ، مثل کسی که تصور می کند آتش گردان ، آتش است . [۳] نکته ی مهم و قابل توجه این است که در تجلی حضرت حق بر قلب بعضی تصور می کنند که آنچه دیده اند ، خداست . این از بی دقتی است . دیدن قلب هم مانند دیدن چشم ممکن است خطا کند . کسانی که قائل به وحدت حقیقیه ی جهان هستند ، دچار این خطا شده اند . (فلما تجلی ربه للجبل …) ، جلوه ی خداوند و تجلی او غیر خود اوست . تجلی ، فعل خداست ، نه خود او . [۴] حال سوال ما از پیروان ابن عربی و ملای رومی و ملاصدرا و متمسکان به مطالب آنان این است که یکی از بزرگ ترین ، فهیم ترین و آگاه ترین عارفان از نظر خود آنها وحدت وجود و تجلیِ مورد نظر ابن عربی و ملاصدرا و… را قبول ندارد ، حال چرا آنها کاسه داغ تر از آش شده و تمام ناقدین وحدت وجود را متهم به نفهمی و جهل می کنند؟! علامه محمد تقی جعفری (رحمة الله علیه) در کتاب مبدأ اعلی جواب مناسبی به این مدافعان افراطی داده و با بیانی طعن آلود به مدافعان فلسفه و عرفان می گوید: «اگر اصل را با وجود، و موجود را واحد شخصی عقیده کردی اعلم دورانی، اگر چه الف را از با تشخیص ندهی… و بالعکس اگر راجع به وحدت موجود اظهار نظر [مخالفت] کنی جاهلترین مردمی اگر چه اعلم دوران باشی!» [۵] [۱] - زمزم عرفان، محمدی ری شهری ،ص۱۳۰ [۲] - همان ص۱۳۱ [۳] - همان ص۱۳۱ [۴] - همان ص۱۲۷ [۵] - مبدأ اعلی، محمد تقی جعفری، ۱۰۸ ـ ۱۱۱٫
|
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۳۶, ۲۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۱۵:۵۱ توسط داداش کایکو.)
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۲۶/آبان/۹۱ ۱۵:۱۹)ELENOR نوشته است: یک سایت واسه خودش یک استفتائی زده .... خیلی هم سایت معروفی نیست .... دفتر رهبری که همه چیز رو چک نمیکنه ... تا استفتائی در خود سایت رهبری ثبت نشده باشد اصلا استنادی بهش نیست .... تو اون سایت هم فقط جواب آمده ... معلوم نیست جواب استفتائ برای همان سوال است ... به آن اضافه شده ... نشده ... اصلا مستند نیست. شما اسان ترین راه حل را اتنخاب کردید .چیزی را که قبول ندارید و یا نمیتوانید رد کنید کلا از ریشه غلط میپندارید .و کلا صورت مساله را پاک میکنید . متمسک به هر توجیهی میشوید تا ادعای خود را اثبات کنید ولو اینکه نظر معظم له را نیز مصادره به مطلوب کنید .کار پاکان را قیاس از خود مگیر . مضاف بر اینکه مساله پیش پا افتاده نیست که دفتر اقا بی تفاوت بگذرد چراکه فتوای ایشان بطریق اولی مبانی ملاصدار و ابن عربی را از حیذ انتفاع خارج میکند .البته بعید میدان که شما یک خط از اسفار یا فصوص را خوانده باشید . حرف های خنده دار میزنید در حد .... ![]() ![]() ![]() آقا در سال 87 نمیدونستن فلسفه ی ملاصدرا چیه در سال 90 فهمیدند؟؟؟ فلسفه ی ملاصدارا عوض شده است؟؟؟ رهبری اون همه دستور موکد داشتن بر این نهضت فکری .... بر فلسفه ی ملاصدرا ... این هم آدرس مطلبی که در خرداد سال 91 روی سایت khamenei.ir قرار گرفته ... به مناسبت روز بزرگداشت ملاصدارا ... بعد شما انتظار دارد ما قبول کنیم نظر رهبری و دفتر عوض شده در مورد ملاصدارا؟؟؟؟؟ حقیر با شما که اصلا اصل تقدم و تاخر فتوای مرجع را نمیدانید چگونه بحث کنم . طبیعی است که شما بشینید در حد ... بخندید .چون با کسی که عادت به مباحث قهوه خانه ای دارد (معنای این اصطلاح مباحث سطحی و غیر علمی است) دارم بحث فقهی و علمی میکنم . کسی که ذره ای با مبحث تقدم و تاخر زمانی فتاوا و اساسا با فقه اشنا باشد عرض بنده را متوجه میشود و در این موضوع دیگر با شما بحث نمیکنم چون شما اصولا عادت دارید بحث را به جدل بکشانید . لینک زیر: مكتب فلسفى صدرالمتألّهين همچون شخصيت و زندگى خود او، مجموعهى در هم تنيده و به وحدت رسيدهى چند عنصر گرانبها است. در فلسفهى او از فاخرترين عناصر معرفت يعنى عقل منطقى، و شهود عرفانى، و وحى قرآنى، در كنار هم بهره گرفته شده به مناسبت یكم خرداد ماه . روز بزرگداشت ملاصدرا [url=http://farsi.khamenei.ir/book-content?id=19893][/url]متن فوق در سال 86 بیان شده و فتوای محل بحث سال در سال 91 است . بر مبنای اصل تقدم و تاخر زمانی فتاوا فتوای سال 91 محل استناد ، و به معنای عدول از حکم ماقبل است . ما تمامن استنادمون به سایت رسمی ایشون است 1. استفتا باید سندیتش در سایت رهبری به تایید برسد .... لینکی از استفتا در سایت رهبر دارید؟؟؟ 2. در اون سایت فقط جواب رو ممهور گذاشته اند ... اصلا سندیتی ندارد که پاسخ درج شده پاسخ به همان سوال باشد من تلویحا هیچ چیزی رو نپذیرفتم ... در ارسال قبلیم گفتم ... یا اون تعریف شما برای فلسفه ملاصدار نیست ... یا سایت مذکور شما جعل استفتا کرده است شما ادعا میکنید که فتوا جعلی است . شما باید سند ارائه بدهید . فی خیر کلام ،قل و دل [/b] تنها چیزی که صد درصد است حمایت بی همتای رهبر انقلاب از فلسفه و عرفان ملاصدرا و دستور موکد ایشان برای رشد و پیشرفت در کشور و حتی در سطح بین المللی آن است و فراگیری و آموزش فلسفه و عرفان ملاصدرایی بنا بر سخنرانی های مکرر ایشون بسیار پسندیده و توصیه شده است |
|||
|
۱۵:۴۹, ۲۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۱۶:۰۴ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
نقل قول:شما اسان ترین راه حل را اتنخاب کردید .چیزی را که قبول ندارید و یا نمیتوانید رد کنید کلا از ریشه غلط میپندارید .و کلا صورت مساله را پاک میکنید . متمسک به هر توجیهی میشوید تا ادعای خود را اثبات کنید ولو اینکه نظر معظم له را نیز مصادره به مطلوب کنید .کار پاکان را قیاس از خود مگیر .1. ادعای شما بنا بر خبر ها و سخنرانی های معتبر خود سایت رهبر رد شده است ... شما اگر تاییدیه این استفتا رو از سایت ایشون آوردید ما روش بحث میکنیم ... وگرنه اصلا مشخص نیست که جواب استفتا مربوط به همون سوال باشد نقل قول:متن فوق در سال 86 بیان شده و فتوای محل بحث سال در سال 91 است . اگر حکم رهبری تغییر کرده بود افراد بیت و مسئولین سایت رهبر که از دفتر ایشون هستند هیچ وقت اجازه ی باز نشر این مطالب رو نمیدادند ... تعصب رو بگذارید کنار ![]() نقل قول:شما ادعا میکنید که فتوا جعلی است . شما باید سند ارائه بدهید .1. آقایی که انقدر ادعای بحث علمی و فلسفی داری ... کسی که در ابتدا ادعایی داشته باید سند بیاورد .... من ادعایم حمایت رهبری از فلسفه و عرفان ملاصدار بود که از سایت معتبر خودشون آوردم ... شما ادعایی کردید و سندتون یک سایت غیر معتبر بود که اصلا معلوم نیست جعل کرده یا نه ... باید از سایت رهبری سند بیاورید ... فقط ادعای منطق و استدلال منطقی دارید(( البته ادعا ... تو تاپیک نقد مستند ظهور هم برای ادعاهای زیادتون یک ارجاع دقیق نیاوردید و با بهونه فرار از جدل فرار کردید از پاسخ گویی ... روش افراد بی منطق همین است ))) 2. سند من سایت رهبری است که اگر واژه ملاصدار رو توش سرچ کنید چیزی جز مدح و تشویق نمیبینید و من هر چه بر خلاف این باشد رو غیر معتبر میدونم .... نمیشود که رهبر 3 سال قبل روی موضوعی به این مهمی تاکید داشته باشد و 3 سال بعد منکر آن شود و در سایت رسمی ایشون هم اصلا و ابدا این تغییر دیدگاه منعکس نشود ... فلسفه ملاصدرا در طول 3 سال عوض شده؟؟؟ رهبر سال 87 نمدونستن ملاصدرا و عرفانش چی هست و چه تعریفی دارد؟؟ |
|||
|
|
۱۶:۰۷, ۲۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
(۲۷/آبان/۹۱ ۱۵:۴۹)ELENOR نوشته است: 1. ادعای شما بنا بر خبر ها و سخنرانی های معتبر خود سایت رهبر رد شده است ... شما اگر تاییدیه این استفتا رو از سایت ایشون آوردید ما روش بحث میکنیم ... وگرنه اصلا مشخص نیست که جواب استفتا مربوط به همون سوال باشد اگر حکم رهبری تغییر کرده بود افراد بیت و مسئولین سایت رهبر که از دفتر ایشون هستند هیچ وقت اجازه ی باز نشر این مطالب رو نمیدادند ... تعصب رو بگذارید کنار ![]() 1. آقایی که انقدر ادعای بحث علمی و فلسفی داری ... کسی که در ابتدا ادعایی داشته باید سند بیاورد .... من ادعایم حمایت رهبری از فلسفه و عرفان ملاصدار بود که از سایت معتبر خودشون آوردم ... شما ادعایی کردید و سندتون یک سایت غیر معتبر بود که اصلا معلوم نیست جعل کرده یا نه ... باید از سایت رهبری سند بیاورید ... فقط ادعای منطق و استدلال منطقی دارید(( البته ادعا ... تو تاپیک نقد مستند ظهور هم برای ادعاهای زیادتون یک ارجاع دقیق نیاوردید و با بهونه فرار از جدل فرار کردید از پاسخ گویی ... روش افراد بی منطق همین است ))) 2. سند من سایت رهبری است که اگر واژه ملاصدار رو توش سرچ کنید چیزی جز مدح و تشویق نمیبینید و من هر چه بر خلاف این باشد رو غیر معتبر میدونم .... نمیشود که رهبر 3 سال قبل روی موضوعی به این مهمی تاکید داشته باشد و 3 سال بعد منکر آن شود و در سای رسمی ایشون هم اصلا و ابدا این تغییر دیدگاه منعکس نشود ... فلسفه ملاصدرا در طول 3 سال عوض شده؟؟؟ رهبر سال 87 نمدونستن ملاصدرا و عرفانش چی هست و چه تعریفی دارد؟؟ 1-باز هم تکرار میکنم سند من سایتی که فتوا را گذاشته است نیست بکله مهر دفتر اقا شماره های پیگیری ذیل عکس اسکن شده فتوا میباشد . و اینکه هیچ تکذیبیه ای از دفتر معظم له مبنی بر رد این فتوا صادر نشده است . 2-باز هم تکرار مکررات یه طومار مطلب مینویسیم جواب این است . 1-متعصب 2- سخنان معظم له در سال 86 3- هر بخش را که دوست دارید جواب میدهید و بقیه را مسکوت میگذارید. 4 چشم هایت را بسته ای ؟5- شکلک های ![]() اگه میخوای اینطوری بحث کنی چرا اومدی تالار گفتمان ؟ برو هیئت محلتون با بچه های هیت خودتون بشینید صحبت کنید و همدیگر و تایید کنید مثل دوستانتان که فقط تشکر کردن بلدن و حرفی جز تشکر برای گفتن ندارن. دلتونم خوش کنید که داریم بحث علمی میکنیم . تا کی میخواهید به جدل ادامه دهید ؟ |
|||
|
۱۶:۲۴, ۲۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۱۶:۴۶ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
نقل قول:-باز هم تکرار میکنم سند من سایتی که فتوا را گذاشته است نیست بکله مهر دفتر اقا شماره های پیگیری ذیل عکس اسکن شده فتوا میباشد . و اینکه هیچ تکذیبیه ای از دفتر معظم له مبنی بر رد این فتوا صادر نشده است1. تو دنیای امروز چیزی وجود دارد به اسمم فوتوشاپ و جعل مهر بسیار رحت است 2. تکذیبیه همون مطلب خرداد سال 91 میباشد که لینک دادم ... اگر رهبر نظرشون بگشته بود دیگه این مطالب رو باز نشر نمیکردند ... مدیران سایت و دفتر از همه بیشتر روی استفتائات جدید تسلط دارند نقل قول:برو هیئت محلتون با بچه های هیت خودتون بشینید صحبت کنید و همدیگر و تایید کنید مثل دوستانتان که فقط تشکر کردن بلدن و حرفی جز تشکر برای گفتن ندارن. دلتونم خوش کنید که داریم بحث علمی میکنیم .حق نداری به دیگران و نظرشون توهین کنید ... کسانی که از من تشکر کردند نظرشون رو ابراز کرده اند ... از اینکه کسی ازتون تشکر نکرده ناراحتید دلیل نمیشود که به نظر دیگران احترام نگذارید .... نقل قول:تا کی میخواهید به جدل ادامه دهید ؟باز هم همین حرف معروف کسانی که از بحث فرار میکنن ... تو تاپیک مستند ظهور هم یک دلیل و ارجاع مستند نیاوردید و با همین بهانه از بحث فرار کردید ... خوش باشید ![]() همین الان زنگ زدم دفر آقا دوباره سوال کردم ... رهبر معظم انقلاب اصلا و ابدا فراگیری و آموزش فلسفه و عرفان ملاصدرا رو نهی نمیکنند و توصیه هم کرده اند ... میتونید زنگ بزنید بپرسید ...
همون استفتا سایت مجهول الهویه برهان نیوز رو هم گفتم ... گفتند فقط سایت leader.ir مرجع استفتائات است و سایتهای دیگر معتبر نیستند زنگ بزنید 64412000 پس نظر رهبر معظم انقلاب در مورد فلسفه ی ملاصدرا هیچ تغییری نکرده است در نتیجه 2 حالت دارد :1. سایت مذکور جعل استفتا کرده2. متن سوال و تعرفی که آورده در مورد فلسفه ی ملاصدار نیست
|
|||
|
|
۱۶:۴۵, ۲۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
سلام
بنده از این تاپیک خارج نمیشوم بلکه با اهل جدل بحث نخواهم نمود . بحث بنده این است که دوستان دیگر اگر حرفی غیر از تشکر دارند بسم الله . چرا وارد بحث نمیشوند ؟ ![]()
|
|||
|
۱۶:۵۰, ۲۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
واقعا به دنبال حقیقتید؟؟؟
زنگ بزنید دفتر رهبری ... نظرشون رو در مرود فلسفه ی ملاصدرا بپرسید ... ببینید بنا بر ادعای این آقا نظر رهبر معظم انقلاب عوض شده است یا خیر ... همان نظر و حمایت سالهای قبل است .... آن وقت متوجه میشوید چه کسانی متعصب هستند و در صدد نسبت دادن نظر دروغ و کذب به رهبر انقلابند |
|||
|
|
۱۷:۰۳, ۲۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۱۷:۱۱ توسط داداش کایکو.)
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
(۲۷/آبان/۹۱ ۱۶:۲۴)ELENOR نوشته است: 1. تو دنیای امروز چیزی وجود دارد به اسمم فوتوشاپ و جعل مهر بسیار رحت است 2. تکذیبیه همون مطلب خرداد سال 91 میباشد که لینک دادم ... اگر رهبر نظرشون بگشته بود دیگه این مطالب رو باز نشر نمیکردند ... مدیران سایت و دفتر از همه بیشتر روی استفتائات جدید تسلط دارند حق نداری به دیگران و نظرشون توهین کنید ... کسانی که از من تشکر کردند نظرشون رو ابراز کرده اند ... از اینکه کسی ازتون تشکر نکرده ناراحتید دلیل نمیشود که به نظر دیگران احترام نگذارید .... بحث بنده این نیست که چرا تشکر کرده اند مگر خود بنده از شما تشکر نداشته ام ؟ عرض بنده این است که در بحث شرکت کنید و خارج از گود نمانید. قصد توهین نداشتم اگر چنین برداشت میشود عذر خواهی میکنم . باز هم همین حرف معروف کسانی که از بحث فرار میکنن ... تو تاپیک مستند ظهور هم یک دلیل و ارجاع مستند نیاوردید و با همین بهانه از بحث فرار کردید ... عرائض بنده در تاپیک مستند ظهور صرفا تذکر بود و بحث رد و اثبات نداشتم لذا حرفم را زدم .اگر مفید بود بپذیرید .دنبال رد و اثبات چیزی نبودم . خوش باشید ![]() همین الان زنگ زدم دفر آقا دوباره سوال کردم ... رهبر معظم انقلاب اصلا و ابدا فراگیری و آموزش فلسفه و عرفان ملاصدرا رو نهی نمیکنند و توصیه هم کرده اند ... میتونید زنگ بزنید بپرسید ... همون استفتا سایت مجهول الهویه برهان نیوز رو هم گفتم ... گفتند فقط سایت leader.ir مرجع استفتائات است و سایتهای دیگر معتبر نیستند زنگ بزنید 64412000 [b] این شد حرف حساب بنده تماس میگیرم تا حجت بر من تمام شود . پس نظر رهبر معظم انقلاب در مورد فلسفه ی ملاصدرا هیچ تغییری نکرده است در نتیجه 2 حالت دارد :1. سایت مذکور جعل استفتا کرده2. متن سوال و تعرفی که آورده در مورد فلسفه ی ملاصدار نیست اگر متن و استفتاءرا بپذیریم با برسی مبانی ملاصدرا امکان انطباق وجود دارد که جای بحث دارد البته ابتدا باید متن و استفتاء مورد تایید دوستان قرار گیرد که به اشتراک برسیم . سلام یه عذر خواهی بکنم من پست شما رو با دقت نخوانده بودم پست شماره 25 رو گذاشتم و حذفش میکنم .جواب شما در این پست است . |
|||
|
|
۱۷:۱۱, ۲۷/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۱۷:۱۴ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
دوست گرامی زنگ زدید؟؟؟
پرسیدید نظر رهبری رو در مورد فراگیری فلسفه ی ملاصدرا و شرکت در جلساتی با این موضوع رو؟؟؟ ... چرا راه دور میرید ... زنگ بزنید دفتر رهبری (( همه زنگ بزنند)) قکر کنم امروز عاصی بشوند بچه های بیت
|
|||
|
|
۱۷:۲۵, ۳/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/آذر/۹۱ ۱۷:۳۰ توسط داداش کایکو.)
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
سلام
بنده با دفتر اقا تماس گرفتم .قبل از شرح ماوقع لازم میدانم نکته ای را عرض کنم : *مبانی ای که در متن استفتاءشماره 8 امده یرگفته از شرح نهایه الحکمه داوود صمدی املی میباشد لذا هنگامیکه حقیر با دفتر اقا تماس گرفتم از من سوال شد که در استفتاء اسمی از اقای صمدی املی برده شده است یا خیر ؟ که بنده نظر به اینکه مبانی از کتاب ایشان نقل شده گفتم بله .لکن هدف بنده از قرار دادن این استفتاء در تاپیک صرفا مبانی مطرح شده در استفتاء بوده و اصلا قصد بیان نام شخص با نام بردن اسم کسی نبوده است . مع الوصف هدف از بیان استفتاء بررسی ماقال بوده است نه من قال . الغرض : بنده با دفتر حضرت اقا تماس گرفتم و جواب این بود که متن استفتاء و جوابیه حضرت اقا فارق از نام اشخاص ،نظر معظم له میباشد و مورد تایید واقع شد که با توجه به این مساله نتیجه میگیریم : · طبق اصل تقدم و تاخر فتاوا استفتاء محل بحث نظر قابل استناد حضرت اقا میباشد و به معنای عدول از نظرات گذشته است . · با توجه به متن استفتاء پذیرش اصل وحدت وجود خالق و مخلوق ، قدم عالم (ازلی بودن عالم )، عدم تفارق علت و معلول ودیگر مبانی قید شده در استفتاء لازم می اید و با توجه به اینکه سنگ بنای تفکر فلاسفه بر وحدت وجود میباشد پس به طریق اولی به لوازم پذیرش این اصل هم معتقدند . وبا توجه به اینکه حضرت اقا این مبانی را عقائدی انحرافی دانسته وقاطبه علماء اعلام نیز ان را مغایر با تفکرات اسلامی میدانند . بطریق اولی مبانی فلاسفه امیخته با عقائد انحرافی بوده و خلاف اسلام است . فایل صوتی تماس را هم دارم منتهی نمیدانم چگونه بر سایت قرار دهم . فایل را برای اقای الینور میفرستم که بیش از همه به صحت موضوع شک داشتند و ایشان از طرف بنده روی سایت قرار میدهند . چشمان خود را بر روی حقیقت نبندید. نظر حضرت امام در مورد فلسفه:در صحیفه نور ج ۲۲ ص ۳۸۰ – آذر ماه ۱۳۶۵ می فرمایند: اسفار اربعه با طول و عرضش از سفر به سوی دوست بازم داشت ، نه از فتوحات فتحی حاصل و نه از فصوص الحکم حکمتی دست داد. . نمونه ای دیگر از رد فلسفه توسط امام خمینی (رحمة الله علیه) ، شعر معروفی است که برای عروسش سرود : با فلسفه ره به سوی او نتوان یا فت با چشم علیل ،کوی او نتوان یا فت این فلسفه را بهل که با شهپر عشق اشراق جمیل روی او نتوان یافت فاطی که به علم فلسفه می نازد بر علم دگر به آشکارا تازد ترسم که در این حجاب اکبر آخر غافل شود و هستی خود را بازد فاطی که فنون فلسفه می خواند از فلسفه فاء و لام و سین می داند امید من آنست که با نور خدا خود را زحجاب فلسفه برهاند فاطی که طریق ملکوتی سپرد خواهد ز مقام جبروتی گذرد نا بیناییست کو زچاه نا سوت بی راهنما به سوی لا هوت رود فاطی به سوی دوست سفر باید کرد از خویشتن خویش گذر باید کرد هر معرفتی که بوی هستی تو داد دیوی ست به ره از آن حذر باید کرد فاطی که به دانشکده ره یا فته است الفاظی چند را بهم با فته است گویی که به یک دو جمله طوطی وار سو دا گر ذات پاک نا یا فته است فاطی! توو ره به کوی دلبر هیهات نظا ره گری روی دلبر هیهات این را ه رهی نیست که پیمایی تو جبریل در آن فکده شهپر هیهات فاطی که به قول خویش اهل نظر است در فلسفه کوشش بسی بیشتر است باشد که به خود آید و بیدار شود داند که چراغ فطرتش در خطر است فاطی که ز من نامه عرفانی خواست از مور چه ای تخت سلیمانی خواست گویی نشنیده «ما عر فناک»از آنک جبریل از او نفخه رحمانی خواست از صو فی ها ،صفا ندیدم هرگز زین طا یفه من وفا ندیدم هرگز زین مد عیان که فاش انا الحق گویند با خود بینی فنا ندیدم هرگز فخر است برای من فقیر تو شدن از خویش گسستن و اسیر تو شدن طوفان زده بلای قهرت بودن یکتا هدف تیر و کمان تو شدن فا طی ز علایق جهان دل بر کن ازدوست شدن به این و آن دل برکن یک دوست که آن جمال مطلق باشد بگزین تو از کون و مکان دل برکن فاطی تو حق معرفت یعنی چه؟ در یا فت ذات بی صفت یعنی چه؟ نا خوانده الف به یاء نخواهی ره یا فت ناکرده سلوک موهبت یعنی چه؟ من پشه ام از لطف تو طا ووس شوم یک قطره ام از یم تو قا موس شوم گر لطف کنی پر بگشایم چو ملک آماده پا بوس شه طوس شوم _______________________ فاطی = فاطمه طباطبایی عروس حضرت امام (ره ) از کتاب بادۀ عشق ـ گردآوری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی قدس سره ـ چاپ انتشارات سروش ، چاپ اول ۱۳۸۶ ش
چشمان خود را بر روی حقیقت نبندید. |
|||
|
|
۲۰:۵۵, ۳/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/آذر/۹۱ ۲۱:۱۳ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
1. ایشون هیچ فایل صوتی برای من ارسال نکرده است
2. تو متن استفتا هیچ اسمی از فلسفه ی ملاصدرا برده نشده است .... و این استفتا هیچ گاه مبطل نظرهای قبلی رهبری نبوده است 3. من از دفتر آقا استفتا کنم در مجلسی تفسیر علامه میگویند و از طرفی مبانی حجتیه هم تدریس می شود(( بدون نام بردن از حجتیه افکارشون رو لیست کنم)) خلاصه بگم نصف جلسه تحریفه و تفسیر اشتباه و نصف دیگه صحیح ... معلومه حکم چیه ... شما اگر به دنبال حقیقتی زنگ بزن بپرس نظر رهبری در مورد فلسفه ی ملاصدرا چیه ... که من هم زنگ زدم هم استفتا کتبی کردم ... گفتند اصلا و ابدا مشکلی ندارد نقل قول:که بنده نظر به اینکه مبانی از کتاب ایشان نقل شده گفتم بله . . . اصلا قصد بیان نام شخص با نام بردن اسم کسی نبوده است دقیقا بحث سر همین هست اخوی .... قرآن که کلام خداست چقدر مفسر داره که به بیراهه رفته اند .... رهبری هم (انشالله با فرض اثبات صحت ادعاهای شما) آن تفسیر از فلسفه ی ملا صدرایی را درست نمیدانند ... نه کل فلسفه ی ملاصدرا را ... بعد شما خیلی غیرمنطقی به خودتون این اجازه رو میدید کهادعا کنید رهبری از تمام حرفهایی که زده اند برگشته اند ![]() ![]() ![]() 4. به آدرس زیر بروید و کد زیر را وارد کنید کد:e3839284208bce03 http://www.leader.ir/langs/fa/index.php?...fta&mode=p با عرض سلام و خسته نباشید دانشجویی هستم علاقه مند به مباحث فلسفی و مخصوصا فلسفه ی ملاصدرا و عرفان آن ... می خواستم نظر رهبر معظم انقلاب را در مورد تحصیل و آموزش فلسفه ی ملاصدارا جویا شوم که اشکال دارد یا خیر .... با عرض تشکر از پاسخ گویی شما جواب : في نفسه اشكال ندارد. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |