|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 44 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۳:۱۲, ۳۰/دی/۹۲
شماره ارسال: #431
|
|||
|
|||
|
سلام [b]اللّهُمّ إنّي بَرِيءٌ مِنَالغُلاةِ كَبَراءَةِ عيسَى بنِ مَريمَ مِنَ النَّصارى ، اللّهُمّ اخذُلْهُم أبَدا ، ولاتَنصُرْ مِنهُم أحَدا امام على عليهالسلام بار خدايا ! همچنان كه عيسى بن مريم از نصارا بيزارى جست ، من نيز از افراط كنندگان در حقّ خود بيزارم ؛ بار خدايا ! آنان را براى هميشه تنها و بىياور گذار و هيچ كدام آنان را يارى مرسان بحار الأنوار : ج25 /ص 284 /ح 32[/b]
|
|||
|
|
۰:۳۹, ۲/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #432
|
|||
|
|||
|
سلام السّاعي قاتِلُ ثَلاثَةٍ : قاتِلُ نَفسِهِ ، وقاتِلُ مَن يَسعى بهِ ، وقاتِلُ مَن يَسعى إلَيهِ امام صادق عليهالسلام سعايت كننده قاتل سـه نفر اسـت : قـاتـل خودش و قاتل كسى كه از او سعايت مىكند و قاتل كسى كه پيش او سعايت مىكند الخصال :ص 108 /ح 73
|
|||
|
|
۲۱:۰۸, ۳/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/بهمن/۹۲ ۲۱:۱۱ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #433
|
|||
|
|||
|
سلام
مَنكانَ يُؤمنُ باللّه واليَومِ الآخِرِ فلا يُؤْذي جارَهُ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : هر كه به خدا و روز واپسين ايمان داشته باشد همسايه خود را آزار نمىرساند . الكافي :ج 2 /ص 667 /ح 6 |
|||
|
|
۲۱:۵۴, ۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #434
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم [b]إذا قامَ قائمُ آلِ محمّدٍ علَيهِ وعلَيهِمُ السلامُ حَكَمَ بينَ الناسِ بحُكمِ داودَ ، لا يَحتاجُ إلى بَيِّنةٍ ، يُلهِمُهُ اللّهُ تعالى فَيَحكُمُ بعِلمِهِ امام صادق عليهالسلام زمـانـى كـه قـائم آل محمّد عليهالسلام ، قـيام كند ، به حكم داود ميان مردم داورى مىكند و نيازى به بيّنه (شهود و مدرك) ندارد . خداوند متعال اين حكم را به او الهام مىكند و او به علمش قضاوت مىكند بحار الأنوار :ج 14 /ص 14 /ح 23[/b]
|
|||
|
|
۲۱:۰۳, ۱۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #435
|
|||
|
|||
|
سلام مَن تَكَبَّرَ علَى الناسِ ذَلَّ امام على عليهالسلام هر كه بر مردم بزرگى فروشد ، خوار شود بحار الأنوار :ج 77 /ص 235 /ح 3
|
|||
|
|
۲۳:۵۸, ۱۱/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #436
|
|||
|
|||
|
امام علی(علیه السلام):فرصت رادریاب پیش ازآنکه مایه ی غصه واندوه شود درنهج البلاغه خطبه ی188:چه شتابان است ساعت هادرروز چه پرشتاب است روزهادرماه وچه سریع میگذردماه هادرسال وچه پرشتاب است سال هادرعمر
|
|||
|
|
۰:۰۱, ۱۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #437
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم مَن تَجاوَزَ بأميرِ المؤمنينَ عليهالسلام العُبوديَّةَ فهُو مِن المَغضوبِ علَيهِم ومِنَالضالِّينَ امام رضا عليهالسلام كسى كه امير المؤمنين را از مرز عبوديت خدا فراتر برد ، از شمار كسانى است كه مورد خشم خدايند و از گمراهان است بحار الأنوار :ج 25 /ح 274/ص 20
|
|||
|
|
۰:۲۶, ۱۵/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #438
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم قال الامام الصادق علیه السلام:
العبد کلما ازداد للنساء حبا ازداد فی الایمان فضلا. هر چه محبت مرد بر زن بیشتر گردد، بر فضیلت ایمانش افزوده میشود. من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251 |
|||
|
|
۱۹:۱۰, ۱۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #439
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم [b]الشَّكُّ على أربَعِ شُعَبٍ : على الَّتمارِي ، والهَولِ ، والتَّرَدُّدِ ، والاستِسلامِ ، فَمَن جَعَلَ المِراءَ دَيدَنا لَم يُصبِحْ لَيلُهُ ، ومَن هالَهُ ما بَينَ يَدَيهَ نَكَصَ على عَقِبَيهِ ، ومَن تَرَدَّدَ في الرَّيبِ وَطِئَتهُ سَنابِكُ الشَّياطينِ ، ومَنِ استَسلَمَ لِهَلَكَةِ الدُّنيا والآخِرَةِ هَلَكَ فيهِما امام على عليهالسلام شكّ چهار شاخه دارد : جدال كردن ، ترس ، سرگردانى و تن دادن . كسى كه ستيزه كردن را عادت خويش گرداند ، شب او صبح نشود و كسى كه از حوادث آينده وحشت داشته باشد ، به گذشته برگردد و كسى كه در (عالم) ترديد و تشويش سرگردان ماند ، پايمال سُمهاى شياطين شود و كسى كه به هلاكت دنيا و آخرت تن دهد ، در هر دو سراى هلاك گردد نهج البلاغة : الحكمة 31[/b]
|
|||
|
|
۱۲:۱۶, ۱۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #440
|
|||
|
|||
|
سلام
دوستانی که این موضوع رو دنبال میکنن ، اول یک خسته نباشید بگم بهشون ، بعد یک درخواست دارم تا الان حدود 400 حدیث اینجا تو این موضوع به ثبت رسید( با کمی بیشتر وکمتر) از این بین 40 حدیثی که به نظر خودتون مفید و کاربردی و قابل درک بهتری بوده رو لطف کنین برای بنده ارسال کنید به این شکل که : 1- شماره ارسالها رو قید بفرمایید 2- متن حدیث رو مرقوم بفرمایید هدف از این عمل : ببینم که کدوم قسمت از احادیث مورد استفاده دوستان بوده و روی اون بخش بیشتر تمرکز کنم. با تشکر از همه دوستان که من رو تو این قسمت همراهی کردند.
|
|||
|
|
|
|
| 2 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 332,978 |