کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: این احادیث تاثیری در شما داشت ؟؟؟؟؟
بلی
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 14 رای - 4.71 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
احادیث اخلاقی و عبادی
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
آواتار
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم
امام صادق(علیه‌السلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة)

امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت می‏کنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت ‏پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می ‏کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است.

نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229)

امام صادق(علیه‌‏السلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می ‏کنند، طبقه ‏ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می ‏کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره ‏شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن ‌اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می ‌دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می ‌دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی ‏کنند.

علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جبریل ، N.Mahdavian ، انصارالمهدی ، بیداری اندیشه ، امیرحسن ، یا ثارالله ، محمد رضا. ، 872325 ، أین المنتظر ، M_Ali ، saloomeh ، امید ، باهتول ، mahdy1 ، Hadith ، mhvvhm ، میثاق ، seyed313 ، شهیدطیبه واعظی ، m.hossein ، سید ابراهیم ، Kourosh.Kiani ، 900742498 ، Agha sayyed ، بچه شیعه ، zahra.shakiba ، العبدالفانی ، fatemeh ، Farzaneh ، nafas ، rahi ، بیداری12 ، مجید املشی ، مفقود الاثر ، مسعود.پاکرو ، R3Z4 ، رسا ، mohammadhadi ، mohammad reza ، tazevared ، mohaddese ، شیدا ، Ramin_Ghn ، *مهاجر* ، منادی حق ، آفتاب ، لبخند خدا ، مصباح ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، محمد حسین ، fotha ، احمد شاکر ، سدرة المنتهی ، سیمرغ ، yashar1374 ، السا ، aboutorab ، reza48 ، مجنون الحسین ، یاســین ، مسجد عشاق ، صبا ، Ali#59 ، مجنون العباس ، فدک زهرا ، اولولالباب ، help me ، 135 ، محمدهادی ، clement ، Mohammad Trust ، ضحی ، علی املشی ، raha_313 ، mortozpasha ، ABCDE ، آیدا77 ، آوا ، نرگس مهدوی ، مجتبی110 ، amirak ، saba ، Anti gods ، غریب ، fafa* ، ماحی ، سرباز منتظر

آغاز صفحه 45 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۴۵, ۲۷/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #441
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
على بن ابى طالب اعلم امتى،و اقضاهم فيما اختلفوا فيه من بعدى
پيغمبر صلى الله عليه و آله فرمود
على بن ابيطالب دانشمندترين امت من است و در مورد آنچه پس از من اختلاف كنند داناترين آنها در داورى كردن است.
ارشاد مفيد جلد 1 باب 2 فصل 1 حديث 1
فرائد السمطين:1/97للحمويني ـ موسسه المحمودي ـ چاپ بيروت
كنزل العمال : 11/614 للمتقي الهندي ـ موسسه رساله ـ چاپ بيروت
ينابيع الموده :235 ـ للقندوزي ـ چاپ استامبول

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، Ali#59 ، شیدا ، آیلار ، سیمرغ ، سدرة المنتهی
۱۴:۴۲, ۲۹/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #442
آواتار
سلام و خسته نباشید به همه دوستان
لمّا سُئلَ عن مَنزِلَةِ رجُلٍ إن حَدَّثَ كَذَبَ ، وإن وَعَدَ أخلَفَ ، وإن ائتُمِنَ خانَ: هِي أدنَى المَنازِلِ مِن الكُفرِ وليسَ بكافِرٍ .
امام صادق عليه‏السلام
وقتى كه از او سؤال شد : كسى كه هرگاه سخن بگويد ، دروغ گويد و هر گاه وعده دهد ، خلف وعده كند و هر گاه امين شمرده شود ، خيانت كند در چه منزلتى از كفر و ايمان قرار دارد ؟- : اينها نزديكترين منازل به كفر هستند . امّا او كافر نيست .
الكافي :ج 2 /ص 290 /ح 5
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yashar1374 ، یاســین ، شهیدطیبه واعظی ، Ali#59 ، شیدا ، السا ، سیمرغ ، سدرة المنتهی
۲۲:۳۸, ۴/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #443
آواتار
سلام
الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمّدٍ الْأَشْعَرِيّ عَنْ مُعَلّى بْنِ مُحَمّدٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيّ‏ٍ الْوَشّاءِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ عَائِذٍ عَنْ أَبِي خَدِيجَةَ سَالِمِ بْنِ مُكْرَمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللّهِ ع قَالَ النّاسُ ثَلَاثَةٌ عَالِمٌ وَ مُتَعَلّمٌ وَ غُثَاءٌ
امام صادق عليه السلام فرمود
مردم سه دسته‏اند دانشمند و دانشجو و خاشاك روى آب
(كه هر لحظه آبش به جانبى برد مانند مردمى كه چون تعمق دينى ندارند هر روز به كيشى گروند و دنبال صدايى برآيند).
اصول كافى جلد 1 صفحه 41 روایت 2
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، السا ، سیمرغ ، سدرة المنتهی
۰:۴۴, ۶/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #444
آواتار
سلام
تقدیم دوستان و همکاران خوبم
مَن لاحَى الرِّجالَ سَقَطَت مُروءَتُهُ وذَهَبَت كَرامَتُهُ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم
هركه با مردمان ستيزه كند، مروّتش ساقط شود و حرمتش از بين برود.
أمالي الطوسيّ : 512 / 1119
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، آیلار ، سیمرغ ، شهیدطیبه واعظی ، سدرة المنتهی
۱۰:۳۴, ۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #445
آواتار
سلام
أكثَرُ مَصارِعِ العُقولِ تحتَ بُرُوقِ المَطامِعِ .
امام على عليه‏السلام :
بيشترين لغزشگاههاى خردها ، زير درخشش طمعهاست .
نهج البلاغة : الحكمة 219
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، آیلار ، سدرة المنتهی
۱۸:۵۷, ۱۷/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #446
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
تقدیم به اهل علم تالار
تَناصَحوا في العِلمِ ؛ فإنَّ خِيانَةَ أحَدِكُم في عِلمِهِ أشَدُّ مِن خِيانَتِهِ في مالِهِ، وإنَّ اللّه‏َ سائلُكُم يَومَ القِيامَةِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
در دانش ، بـا يكديگر يكرنگ باشيد ؛ زيرا خيانت هر يك از شما در علمش ، بدتر از خيانت كردن در مال است و در روز قيامت خداوند از شما بازخواست مى‏كند
أمالي الطوسيّ : 126 / 198
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، سدرة المنتهی
۱۴:۳۳, ۱۸/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #447
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
الفِتَنُ ثلاثٌ : حُبُّ النِّساءِ وهُو سَيفُ الشَّيطانِ ، وشُربُ الخَمرِ وهُو فَخُّ الشَّيطانِ ، وحُبُّ الدِّينارِ والدِّرهَمِ وهُو سَهمُ الشَّيطانِ ،
فَمَن أحَبَّ النِّساءَ لم يَنتَفِعْ بعَيشِهِ ، ومَن أحَبَّ الأشرِبَةَ حَرُمَت علَيهِ الجَنّةُ ، ومَن أحَبَّ الدِّينارَ والدِّرهَمَ فهُو عَبدُ الدنيا .
امام على عليه‏السلام :
فتنه ‏ها سه‏ چيز است: زن‏دوستى، كه آن شمشير شيطان است و شرابخوارى ، كه آن دام شيطان است و عشق به درهم و دينار ، كه آن تير شيطان است.
كسى كه عشق به زنان داشته باشد ، از زندگيش بهره‏مند نشود و كسى كه مشروبات را دوست داشته باشد ، بهشت بر او حرام گردد و كسى كه عشق به درم و دينار داشته باشد ، بنده دنياست .
بحار الأنوار :ج 73 /ص 140 /ح 12
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، سدرة المنتهی
۱۵:۱۱, ۲۰/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #448
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
إيّاكَ واللَّجاجَةَ ؛ فإنّ‏أوَّلَها جَهلٌ وآخِرَها نَدامَةٌ.[/b]

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم:

بپرهيز از لجاجت ؛ زيرا كه آغاز آن نادانى و فرجامش پشيمانى است.
تحف العقول ، 14

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Farzaneh ، شهیدطیبه واعظی ، شیدا ، سدرة المنتهی
۲۳:۱۶, ۲۲/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #449
آواتار
سلام
در ادامه این بحث میخوام چند منزل با شما باشم با احادیثی در باره زیارت
به کوری دل و چشم و قلب قفل شد و تاریک وهابیت و مخالفین زیارت معصوم سلام الله
ان شالله مرود استفاده دوستان قرار بگیرد
با نام
" ام ابیها " شروع میکنم این بحث رو
یا فاطمه الزهرا ادرکنی

قال الصادق (علیه السلام) :
من زارنا فی مماتنا فکأنما زارنا فی حیاتنا.
حضرت امام صادق (علیه السلام) فرمود:
هر کس ما را پس از وفاتمان زیارت کند، گویا ما را در حال حیات، زیارت کرده است.
بحار الانوار، ج 97، ص .124

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، آیلار ، سدرة المنتهی
۱۳:۱۸, ۲۵/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #450
آواتار
سلام
قال رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)
من اتانی زائرا کنت شفیعه یوم القیامة.
هر کس به زیارت من آید، در روز قیامت شفیع او خواهم بود.
وسائل الشیعة، ج 10، ص .261
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، شهیدطیبه واعظی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]