|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 27 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۲۲, ۵/دی/۹۱
شماره ارسال: #261
|
|||
|
|||
|
امام عسكريعليه السلام :
خَيرُ إخوانِكَ مَن نَسِي ذَنبَكَ و ذَكَرَ إحسانَكَ إلَيهِ بهترين برادر تو كسي است كه خطايت را فراموش كند و احسان تو را به خود ، به ياد آورد بحار الأنوار ، ج ۷۸ ، ص ۳۷۹ . |
|||
|
|
۱۶:۲۲, ۱۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #262
|
|||
|
|||
|
أفضلُ الإيمانِ أنْ تَعلمَ أنّ اللّهَ معكَ حَيثُ ما كُنتَ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : برترين ايمان اين است كه بدانى خداوند همه جا با توست . كنز العمّال : 66 منتخب ميزان الحكمة : 58 |
|||
|
|
۱۳:۵۴, ۱۲/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۱ ۱۳:۵۷ توسط fatemehsadat.)
شماره ارسال: #263
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سلام امام سجاد علیه السلام میفرمایند: مَجالِسُ الصّالِحينَ داعِيَةٌ إلَى الصَّلاحِ
مجالس پاكان، فراخوانِ به سوى پاكى است دانشنامه قرآن و حدیث: ج 2، ص 258، ح 128 |
|||
|
|
۲۰:۴۷, ۱۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #264
|
|||
|
|||
|
امام عسكرى عليهالسلام : [b]عَلَامَاتُ الْمُؤْمِنِ خَمْسٌ صَلَاةُ الْإِحْدَى وَ الْخَمْسِينَ وَ زِيَارَةُ الْأَرْبَعِينَ وَ التَّخَتُّمُ بِالْيَمِينِ وَ تَعْفِيرُ الْجَبِينِ وَ الْجَهْرُ بِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ علامت های مومن (شیعه ) پنج چیز است : خواندن پنجاه ویک رکعت نماز در شبانه روز وریارت اربعین انگشتر به دست راست کردن و پیشانی را در سجده بر خاک نهادن وبلند گفتن بسم الله الرحمن الرحیم در نماز بحارالأنوار 82 75 باب 24[/b] تهذيب الأحكام ، ج 6 ، ص 52 .
|
|||
|
|
۱۶:۳۳, ۲۱/دی/۹۱
شماره ارسال: #265
|
|||
|
|||
|
پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم ) فرمودند: «وما من نبيّ ولا وصيّ إلاّ شهيد»: هیچ پیامبر یا وصی پیامبری نیست مگر آنکه شهید میشود. (بصائر الدرجات/ص523؛ بحارالأنوار/ج17/ص405) از حضرت امام حسن (علیه السلام) فرمودند: «ما منّا إلاّ مقتول أو مسموم»: هیچ کس از ما [اهلبیت عصمت و طهارت(علیهم السلام )] نیست مگر آنکه مسموم یا مقتول خواهد بود. (كفاية الأثر الخزاز القمی/ص162؛ بحارالأنوار/ج27/ص217) امام رضا(علیه السلام) فرمود: «واللّه ما منّا الا مقتول شهید » « بخدا سوگند که هیچک از ما نیست مگر اینکه کشته و شهید می شود.» من لایحضره الفقیه، ج 2، ص 585.
|
|||
|
|
۱۸:۰۲, ۲۵/دی/۹۱
شماره ارسال: #266
|
|||
|
|||
|
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: «من احب فاطمة ابنتی فهو فی الجنة معی ومن ابغضها فهو فی النار هر کس فاطمه علیها السلام دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش [دوزخ] است .» بحارالانوار، ج 27، ص 116 .[/b]
|
|||
|
|
۰:۲۹, ۲۶/دی/۹۱
شماره ارسال: #267
|
|||
|
|||
|
امام علی علیه السّلام فرمودند: الْقَلْبُ مُصْحَفُ الْبَصَرِ؛ قلب، كتاب چشم است.- آنچه چشم بنگرد در قلب نشيند-. نهج البلاغه، حکمت 401
|
|||
|
|
۱۲:۰۱, ۳۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #268
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۵۸, ۳۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #269
|
|||
|
|||
|
امام علی سلام الله علیه
إيّاكُم وَالغُلُوَّ فينا، قولوا: إنّا عَبيدٌ مَربوبونَ ، وقولوا في فَضلِنا ما شِئتُم از غلو (تندرَوى) در باره ما بپرهيزيد . ما را بنده و دست پرورده خداوند بدانيد و آن گاه هر چه خواستيد ، در فضيلت ما بگوييد دانشنامه قرآن و حدیث: ج 11، ص 58، ح 1268 |
|||
|
|
۱۱:۳۷, ۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #270
|
|||
|
|||
|
و بِمَهديِّنا تَنقَطِعُ الحُجَجُ فَهُوَ خاتِمُ الأئمَّةِ و مُنقِذُ الاُمَّةِ و مُنتَهَى النُّورِ و غامِضُ السِّرِّ ؛ [b]امام على عليهالسلام : با مهدى ما حجّتها گسسته مىشود . او پايان بخش سلسله امامان ، نجات بخش امّت و اوج نور و راز نهان است . بحارالأنوار - ج 77 - ص 300. اهل بیت درقرآن وحدیث: ج1- ص238- ح319
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |