|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 29 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۰۸, ۲۹/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #281
|
|||
|
|||
|
لَو عَلِمَ النّاسُ ما في طَلَبِ العِلمِلَطَلَبوهُ ولَو بِسَفكِ المُهَجِ وخَوضِ اللُّجَجِ .
امام صادق عليهالسلام : اگر مردم مىدانستند كه علم چه فوايدى دارد ، هر آينه در جستجوى آن بر مىآمدند ، گرچه در راه آن خون بريزند و در ژرفاى درياها فرو روند . عوالي اللآلي : 4 / 61 / 9 منتخب ميزان الحكمة : 398 |
|||
|
|
۱۹:۰۲, ۲۹/بهمن/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۱ ۱۹:۰۴ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #282
|
|||
|
|||
|
پيامبر صلى الله عليه و آله: اَنـَا اَديبُ اللّه وَ عَلىٌّ اَديبى ، اَمَرَنى رَبّى بِالسَّخاءِ وَ الْبِرِّ وَ نَهانى عَنِ الْبُخْلِ وَ الْجَفاءِ وَ ما شَىءٌ اَبْغَضُ اِلَى اللّه عَزَّوَجَلَّ مِنَ الْبُخْلِ وَ سوءِ الْخُلُقِ، وَ اِنَّهُ ليُفْسِدُ العَمَلَ كَما يُفْسِدُ الخَلُّ الْعَسَلَ؛ من ادب آموخته خدا هستم و على، ادب آموخته من است. پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى كردن فرمان داد و از بخل و سختگيرى بازَم داشت . در نزد خداوند عزّوجلّ چيزى منفورتر از بخل و بد اخلاقى نيست. بد اخلاقى ، عمل را ضايع مى كند ، آن سان كه سركه عسل را. (مكارم الاخلاق، ص 17) |
|||
|
|
۱۱:۲۶, ۳۰/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #283
|
|||
|
|||
|
|
۲۰:۵۰, ۱/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #284
|
|||
|
|||
|
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : ما مِن شابٍّ تَزَوَّجَ في حَداثَهِسِنِّهِ إلاّ عَجَّ شَيطانُهُ : يا وَيْلَهُ ، يا وَيْلَهُ ! عَصَمَ مِنّي ثُلُثَي دِينِهِ ، فَلْيَتَّقِ اللّهَ العَبدُ في الثُّلُثِ الباقِي . هيچ جوانى نيست كه در دوره جوانى خود ازدواج كند ، مگر آن كه شيطان او فرياد برآورد كه : «واى بر او ، واى براو ! دو سوم دينش را از(گزند)من حفظ كرد» . بنابراين ، انسان بايد براى حفظ يك سوم ديگر ، تقواى خدا در پيش گيرد .
بحار الأنوار : 103 / 221 / 34 منتخب ميزان الحكمة : 252[/b] |
|||
|
|
۱۷:۴۷, ۲/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #285
|
|||
|
|||
|
امام على عليه السلام:
وُصولُ المَرءِ اِلى كُلِّ ما يَبتَغيهِ مِن طيبِ عَيشِهِ وَ اَمنِ سِربِهِ وَ سَعَةِ رِزقِهِ بِحُسنِ نيَّتِهِ وَ سَعَةِ خُلقِهِ؛ انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محيط و روزى زياد، دست مى يابد. (غررالحكم، ح 10141) |
|||
|
|
۱۲:۴۷, ۳/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #286
|
|||
|
|||
|
عن ابن الرضا عليهماالسلام قال: من زار قبر عمتى بقم فله الجنة امام جواد - كسى كه عمه ام را در قم زيارت كند پاداش او بهشت است . رحلت کریمه اهل بیت رو تسلیت عرض میکنم امام صادق (علیه السلام): «الّا انَّ حرمى و حرم ولدى بعدى قم» امام صادق (علیه السلام) - آگاه باشيد كه حرم و حرم فرزندان بعد از من قم است بحار ج ٦٠ صفحه ٢١٦
|
|||
|
|
۲۳:۱۴, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #287
|
|||
|
|||
|
مَلعونٌ مَلعونٌ عالِمٌ يَؤمُّ سُلطانا جائرا ، مُعينا لَهُ عَلى جَورِهِ .
امام صادق عليهالسلام : ملعون است، ملعون است، آن عالمى كه پيشواى سلطانى ستمگر باشد و او را در ستمگريش يارى دهد. بحار الأنوار : 75 /381 /45 منتخب ميزان الحكمة : 404 |
|||
|
|
۱۵:۰۴, ۶/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #288
|
|||
|
|||
|
خَصلَتانِ ليسَ فَوقَهُما مِنَ البِرِّ شَيءٌ : الإيمانُ بِاللّه والنَّفعُ لِعبادِ اللّه وخَصلَتانِ لَيسَ فَوقَهُما مِنَ الشَّرِّ شَيءٌ : الشِّركُ بِاللّه والضُّرُّ لِعِبادِ اللّه . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : دو كار است كه هيچ خوبى بالاتر از آن دو نيست : ايمان به خدا و سود رساندن به بندگان خدا . ![]() و دو كار است كه بالاتر از آن دو ، بدى وجود ندارد : شرك ورزيدن به خدا و گزند رساندن به بندگان خدا .[/b]
![]() بحار الأنوار : 77 / 137 / 2 منتخب ميزان الحكمة : 292 |
|||
|
|
۱۹:۵۶, ۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #289
|
|||
|
|||
|
أتى قَومٌ أميرَ المؤمنينَ عليهالسلام فقالوا : السلامُ علَيكَ يا رَبَّنا ! فاستَتابَهُم فلم يَتُوبُوا ، فَحَفَرَ لَهُم حَفيرَةً وأوقَدَ فيها نارا ،وحَفَرَ حَفيرَةً اُخرى إلى جانِبِها وأفضى ما بَينَهُما ، فلَمّا لم يَتُوبُوا ألقاهُم في الحَفيرَةِ ، وأوقَدَ فيالحَفيرَةِ الاُخرى (نارا) حتّى ماتُوا .
امام صادق عليهالسلام : عدّهاى نزد اميرالمؤمنين عليهالسلام آمدند و عرض كردند : درود بر تو اى پروردگار ما ! حضرت از آنها خواست توبه كنند (و از اين عقيده خود دست بردارند) امّا آنهاتوبه نكردند . پس ، امام گودالى كند و در آن آتشى برافروخت و در كنار آنگودال ديگرىكند وميان آن دو ، سويى زد . وقتى آن عده توبه نكردند ، حضرت آنان را در گودال انداخت و در گودال ديگر آتش افروخت تا اين كه مردند . الكافي : 7 / 259 / 18 منتخب ميزان الحكمة : 432 |
|||
|
|
۱۵:۱۵, ۸/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #290
|
|||
|
|||
|
دوستان با اجازه همه [align=CENTER]لا يُسألُ في القَبرِ إلاّمَن مَحَضَ الإيمانَ مَحضا ، أو مَحَضَ الكُفرَ مَحضا .
امام صادق عليهالسلام : در قبر پرسش نمىشود ، مگر از كسى كه مؤمن محض باشد يا كافر محض . الكافي : 3 / 236 / 4 منتخب ميزان الحكمة : 456 |
|||
|
|
|
|
|
| 2 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 332,985 |