کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: این احادیث تاثیری در شما داشت ؟؟؟؟؟
بلی
خیر

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 14 رای - 4.71 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
احادیث اخلاقی و عبادی
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
آواتار
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم
امام صادق(علیه‌السلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى ‏کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة)

امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت می‏کنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت ‏پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می ‏کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است.

نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229)

امام صادق(علیه‌‏السلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می ‏کنند، طبقه ‏ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می ‏کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می ‏کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره ‏شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن ‌اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می ‌دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می ‌دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی ‏کنند.

علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جبریل ، N.Mahdavian ، انصارالمهدی ، بیداری اندیشه ، امیرحسن ، یا ثارالله ، محمد رضا. ، 872325 ، أین المنتظر ، M_Ali ، saloomeh ، امید ، باهتول ، mahdy1 ، Hadith ، mhvvhm ، میثاق ، seyed313 ، شهیدطیبه واعظی ، m.hossein ، سید ابراهیم ، Kourosh.Kiani ، 900742498 ، Agha sayyed ، بچه شیعه ، zahra.shakiba ، العبدالفانی ، fatemeh ، Farzaneh ، nafas ، rahi ، بیداری12 ، مجید املشی ، مفقود الاثر ، مسعود.پاکرو ، R3Z4 ، رسا ، mohammadhadi ، mohammad reza ، tazevared ، mohaddese ، شیدا ، Ramin_Ghn ، *مهاجر* ، منادی حق ، آفتاب ، لبخند خدا ، مصباح ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، محمد حسین ، fotha ، احمد شاکر ، سدرة المنتهی ، سیمرغ ، yashar1374 ، السا ، aboutorab ، reza48 ، مجنون الحسین ، یاســین ، مسجد عشاق ، صبا ، Ali#59 ، مجنون العباس ، فدک زهرا ، اولولالباب ، help me ، 135 ، محمدهادی ، clement ، Mohammad Trust ، ضحی ، علی املشی ، raha_313 ، mortozpasha ، ABCDE ، آیدا77 ، آوا ، نرگس مهدوی ، مجتبی110 ، amirak ، saba ، Anti gods ، غریب ، fafa* ، ماحی ، سرباز منتظر

آغاز صفحه 41 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۲:۴۶, ۱۸/آبان/۹۲
شماره ارسال: #401
آواتار
سلام و عرض تسلیت این ایام
أيُّما مُؤمِنٍ دَمِعَت عَيناهُ لِقَتلِ الحُسَينِ عليه‏السلام حَتّى تَسيلَ عَلى خَدِّهِ ، بَوَّأهُ اللّه‏ُ بِها في الجَنّةِ غُرَفا يَسكُنُها أحقابا .
امام سجّاد عليه‏السلام
هر مؤمنى كـه چشمانش براى كشته شدن حسين عليه‏السلام گريان شود به طورى كه اشك بر گونه‏هايش سرازير گردد ، خداوند به سبب آن ، او را در غرفه‏هاى بهشتى جاى دهد كه روزگاران درازى را در آنها به سر برد .
ثواب الأعمال : 108 / 1

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، محمد حسین ، ali.khm ، حسن.س. ، لبخند خدا ، یاســین ، عبدالرحمن
۱۹:۰۲, ۱۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #402
آواتار
إنَّ قَوماً عَبَدوا اللّه‏َ رَغبَةً فَتِلكَ عِبادَةُ التُّجّارِ وإنَّ قَوماً عَبَدوا اللّه‏َ رَهبَةً فَتِلكَ‏عِبادَةُ العَبيدِ وإنَّ قَوماً عَبَدوا اللّه‏َ شُكرا فَتِلكَ عِبادَةُ الأَحرارِ وهِيَ أفضَلُ العِبادَةِ؛
حضرت علي عليه السّلام
برخى خدا را به شوق [بهشت] مى‏پرستند . اين ، پرستشِ سوداگران است . گروهى خدا را از ترس مى‏پرستند . اين ، پرستشِ بردگان است . و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى مى‏پرستند كه اين ، پرستشِ آزادگان وبرترين نوع پرستش است.
حکمت دويست و سي و هفت نهج البلاغه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، حسن.س. ، لبخند خدا ، یاســین ، عبدالرحمن
۱۸:۱۲, ۲۳/آبان/۹۲
شماره ارسال: #403
آواتار
امام حسین علیه السلام فرمودند:

من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر.[/b]

از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است .

(بحارالانوار،ج75،ص119)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، حسن.س. ، محمد حسین ، لبخند خدا ، Hadith ، یاســین ، شیدا ، عبدالرحمن
۱۹:۵۶, ۲۷/آبان/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۲ ۱۹:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #404
آواتار
سلام
غايَةُ الخِيانَةِ خِيانَةُ الخِلِّ الوَدودِ ، ونَقْضُ الْعُهُودِ .

امام على عليه‏السلام :
اوج خيانت ، خيانت كردن به دوست صميمى و شكستن عهد و پيمانهاست .
غرر الحكم : 6374
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، ali.khm ، لبخند خدا ، یاســین ، عبدالرحمن
۲۲:۵۶, ۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #405
آواتار
اِحضَروا مَوتاكُم ولَقِّنوهُم «لا إلهَ إلاَّ اللّه‏ُ» وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَليمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ يَتَحَيّرُ عندَ ذلكَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّيطانَ أقرَبُ ما يكونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلكَ المَصرَعِ . والّذي نَفسي بيَدِهِ ! لَمُعايَنهُ مَلَكِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّيفِ . والّذي نَفسي بيَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنيا حتّى يَتَألَّمَ كُلُّ عِرقٍ مِنهُ على حِيالهِ .

پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :

در بالين مردگان خود حاضر شويد و به آنان «لا اله الا اللّه‏» تلقين كنيد و نويد بهشتشان دهيد ؛ زيرا حتّى مردان و زنان بردبار هم در اين صحنه گيج و سرگشته مى‏شوند و شيطان بيش از هر زمان ديگرى در هنگام مرگ به آدمى نزديك مى‏گردد . سوگند به آن كه جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائيل) سخت‏تر از هزار ضربه شمشير است . سوگند به آن كه جانم در دست اوست ، جان هيچ بنده‏اى از دنيا (بيرون) نرود مگر اين كه يكايك رگ‏هاى او درد كشند .

كنزالعمّال : 42158
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali.khm ، لبخند خدا ، شهیدطیبه واعظی ، یاســین ، عبدالرحمن
۱۸:۳۵, ۹/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/آذر/۹۲ ۱۸:۳۶ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #406
آواتار
سلام
خیلی وقت بود حدیث نگفتم دلم تنگ شد برای این پست خودم.

یه حدیث بگم از معصوم تا دلاتون جلا ببینه
أربَعةٌ لَيست غِيبَتُهُم غِيبَةً : الفاسِقُ المُعلِنُ بِفِسقِهِ ، والإمامُ الكَذّابُ إن أحسَنتَ لم يَشكُرْ وإن أسَأتَ لم يَغفِرْ ، والمُتَفَكِّهونَ بالاُمَّهاتِ ، والخارِجُ عنِ الجَماعةِ الطاعِنُ على اُمَّتِي الشاهِرُ علَيها بسَيفِهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
چـهار كسند كـه غيبت كردن از آنها غـيبت نيست : فاسقى كه فسق خودرا آشكارمى‏سازد ، پيشواى دروغگويى كه اگر خوبى كنى ، سپاسگزارى نمى‏كند و اگر بدى كنى ، نمى‏بخشد ، كسانى كه از سر خنده و شوخى فحش مادر مى‏دهند و كسى كه از جماعت مسلمانان كناره گيرد و بر امّت من عيب گيرد و به روى آنها شمشير كشد .
بحار الأنوار : 75ج / 261ص / 64ح
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، یاســین ، لبخند خدا ، عبدالرحمن
۷:۵۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #407
آواتار
ما رَأيتُ شَيئا أسرَعَ إلى شيءٍ مِن الشَّيبِ إلى المؤمنِ ، وإنّهُ وَقارٌ للمؤمِنِ في الدنيا ، ونورُ ساطِعٌ يَومَ القِيامَةِ ، بهِ وَقَّرَ اللّه‏ُ تعالى خَليلَهُ إبراهيمَ عليه‏السلام ، فقالَ : ما هذا يا رَبِّ ؟ قالَ لَهُ : هذا وَقارٌ ، فقالَ : يا رَبِّ زِدني وَقارا .
امام صادق عليه‏السلام :

چيزى را نديدم كه به‏سوى چيزى شتابنده‏تر از سپيدى موى ، به سوى مؤمن باشد . موى سپيد در دنيا براى مؤمن وقار است و در روز قيامت نورى درخشان . خداوند متعال با موى سپيد ، به خليل خود إبراهيم عليه‏السلام وقار بخشيد . پس ابراهيم عرض كرد : پروردگارا ! اين چيست ؟ خداوند به او فرمود : اين وقار است . ابراهيم گفت : پروردگارا ! بر وقار من بيفزاى .
أمالي الطوسيّ : 699 / 1492
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، شهیدطیبه واعظی ، لبخند خدا ، شیدا ، عبدالرحمن ، ali.khm
۱۲:۳۳, ۱۴/آذر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۲ ۱۲:۳۴ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #408
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و آل محمد
الإيمانُ والعملُ أخَوانِ شَريكانِ في قَرَنٍ ، لا يَقْبلُ اللّه‏ُ أحدَهُما إلاّ بصاحبِهِ .
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم
ايمان و عمل دو برادر بسته به يك ريسمانند ؛ خداوند يكى را بدون ديگرى نمى‏پذيرد .
كنز العمّال : 59 منتخب ميزان الحكمة : 58
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، لبخند خدا ، شیدا ، عبدالرحمن ، ali.khm
۱۹:۵۵, ۱۶/آذر/۹۲
شماره ارسال: #409
آواتار
سلام این حدیث سفارشی برای دوستان فاطمی
إنْ كُنتَ تَعمَلُ بِما أمَرناكَ و تَنتَهي عَمّا زَجَرناكَ عَنهُ فَأنتَ مِن شيعَتِنا و إلاّ فَلا
حضرت فاطمه عليهاالسلام :
اگر به آنچه تو را به آن فرمان مى‏دهيم عمل كنى و از آنچه برحذر مى‏داريم دورى كنى ، از شيعيان مايى و الاّ هرگز.
بحار الأنوار ، ج 68 ، ص 155 .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیلار ، شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، عبدالرحمن ، لبخند خدا ، ali.khm
۱۷:۲۰, ۱۸/آذر/۹۲
شماره ارسال: #410
آواتار
سلام
دوستان التماس دعا دارم
حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله فرمودند
الله اکبر علی اکمال الدین و اتمام النعمه و رضی الرب برسالتی و ولایه علی بن ابیطالب من بعدی.
خداوند بزرگتر است از آنچه به وصف درآيد بر كامل كردن دين و تمام نمودن نعمت‏خود و رضايت پروردگار به رسالت من و به ولايت على بن ابيطالب پس از من‏.
طبری، بشاره المصطفی، ص211؛
حسنی استرآبادی، تاویل الایات الظاهره، ص152؛
حسکانی، شواهد التنزیل، ج1، ص201؛
ابن طاووس، الطرائف، ج1، ص146.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، شیدا ، لبخند خدا ، شهیدطیبه واعظی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]