|
احادیث اخلاقی و عبادی
|
|
۱۶:۳۲, ۲۸/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/اردیبهشت/۹۱ ۱:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این بخش میخواهیم هر روز یک حدیث اعتقادی و اخلاقی بگیم امام صادق(علیهالسلام) در معنای عبادت فرمودند: عبادت سه جور است، مردمى هستند که خداوند را از ترس عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت بردگان ناتوان است و منشاش زبونى بردگى است. مردمى دیگر خداى تبارک و تعالى را به طلب ثوابش عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت اجیران است و منشا آن علاقه به اجرت است. مردمى دیگر خداى عزوجل را به خاطر محبتى که به او دارند عبادت مى کنند؛ عبادت آنان عبادت آزادگان و بهترین عبادت است. اصول کافى(ج 2 ص 84 ح 5 باب العبادة) امیرالمؤمنین(علیهالسلام) فرمودند: مردمی خداوند را به آن جهت عبادت میکنند که به ثوابش رغبت دارند؛ عبادت آنان عبادت تجارت پیشگان است و خود نوعی تجارت است. قومی دیگر خداوند را از ترس بندگی می کنند که عبادتشان عبادت بردگان است. قوم سومی هستند که خداوند را از در شکر عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت آزادگان است. نهج البلاغه فیض الاسلام(ص 1192 ح 229) امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: مردم، خداوند را سه جور عبادت می کنند، طبقه ای او را به خاطر رغبتی که به ثوابش دارند عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت حریصان است و منشأ آن طمع است. جمعی دیگر او را از ترس آتش عبادت می کنند که عبادت آنان عبادت بردگان و منشأش زبونی و ترس است. ولکن من خدای عزوجل را از این جهت عبادت می کنم که دوستش دارم و این عبادت بزرگواران است که خداوند درباره شان فرموده است: «و هم من فزع یومئذ آمنون- و ایشان در امروز از فزع ایمن اند» (نمل/89) و نیز فرموده است: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله- بگو اگر خدا را دوست می دارید پس پیروی من کنید تا خدا هم دوستتان بدارد» (آل عمران/31) پس هر کس خداوند عزوجل را دوست بدارد، خدا هم او را دوست می دارد و هر کس خداوند دوستش بدارد، از ایمنان خواهد بود و این مقامی است مکنون و پوشیده که جز پاکان با آن تماس پیدا نمی کنند. علل الشرائع (ج 1 ص 12 ح 8 باب 8) و خصال (ص 188 ح 259) و امالى صدوق (ص 41 ح 4 طبع بیروت) |
|||
|
| آغاز صفحه 41 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۴۶, ۱۸/آبان/۹۲
شماره ارسال: #401
|
|||
|
|||
|
سلام و عرض تسلیت این ایام أيُّما مُؤمِنٍ دَمِعَت عَيناهُ لِقَتلِ الحُسَينِ عليهالسلام حَتّى تَسيلَ عَلى خَدِّهِ ، بَوَّأهُ اللّهُ بِها في الجَنّةِ غُرَفا يَسكُنُها أحقابا . امام سجّاد عليهالسلام هر مؤمنى كـه چشمانش براى كشته شدن حسين عليهالسلام گريان شود به طورى كه اشك بر گونههايش سرازير گردد ، خداوند به سبب آن ، او را در غرفههاى بهشتى جاى دهد كه روزگاران درازى را در آنها به سر برد . ثواب الأعمال : 108 / 1
|
|||
|
|
۱۹:۰۲, ۱۹/آبان/۹۲
شماره ارسال: #402
|
|||
|
|||
|
إنَّ قَوماً عَبَدوا اللّهَ رَغبَةً فَتِلكَ عِبادَةُ التُّجّارِ وإنَّ قَوماً عَبَدوا اللّهَ رَهبَةً فَتِلكَعِبادَةُ العَبيدِ وإنَّ قَوماً عَبَدوا اللّهَ شُكرا فَتِلكَ عِبادَةُ الأَحرارِ وهِيَ أفضَلُ العِبادَةِ؛ حضرت علي عليه السّلام برخى خدا را به شوق [بهشت] مىپرستند . اين ، پرستشِ سوداگران است . گروهى خدا را از ترس مىپرستند . اين ، پرستشِ بردگان است . و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى مىپرستند كه اين ، پرستشِ آزادگان وبرترين نوع پرستش است. حکمت دويست و سي و هفت نهج البلاغه
|
|||
|
|
۱۸:۱۲, ۲۳/آبان/۹۲
شماره ارسال: #403
|
|||
|
|||
|
امام حسین علیه السلام فرمودند: من دلائل العالم إنتقادة لحدیثه و علمه بحقائق فنون النظر.[/b] از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است .
(بحارالانوار،ج75،ص119) |
|||
|
|
۱۹:۵۶, ۲۷/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۲ ۱۹:۵۷ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #404
|
|||
|
|||
|
سلام
غايَةُ الخِيانَةِ خِيانَةُ الخِلِّ الوَدودِ ، ونَقْضُ الْعُهُودِ . امام على عليهالسلام : اوج خيانت ، خيانت كردن به دوست صميمى و شكستن عهد و پيمانهاست . غرر الحكم : 6374 |
|||
|
|
۲۲:۵۶, ۴/آذر/۹۲
شماره ارسال: #405
|
|||
|
|||
|
اِحضَروا مَوتاكُم ولَقِّنوهُم «لا إلهَ إلاَّ اللّهُ» وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَليمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ يَتَحَيّرُ عندَ ذلكَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّيطانَ أقرَبُ ما يكونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلكَ المَصرَعِ . والّذي نَفسي بيَدِهِ ! لَمُعايَنهُ مَلَكِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّيفِ . والّذي نَفسي بيَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنيا حتّى يَتَألَّمَ كُلُّ عِرقٍ مِنهُ على حِيالهِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : در بالين مردگان خود حاضر شويد و به آنان «لا اله الا اللّه» تلقين كنيد و نويد بهشتشان دهيد ؛ زيرا حتّى مردان و زنان بردبار هم در اين صحنه گيج و سرگشته مىشوند و شيطان بيش از هر زمان ديگرى در هنگام مرگ به آدمى نزديك مىگردد . سوگند به آن كه جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائيل) سختتر از هزار ضربه شمشير است . سوگند به آن كه جانم در دست اوست ، جان هيچ بندهاى از دنيا (بيرون) نرود مگر اين كه يكايك رگهاى او درد كشند . كنزالعمّال : 42158 |
|||
|
|
۱۸:۳۵, ۹/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/آذر/۹۲ ۱۸:۳۶ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #406
|
|||
|
|||
|
سلام
خیلی وقت بود حدیث نگفتم دلم تنگ شد برای این پست خودم. یه حدیث بگم از معصوم تا دلاتون جلا ببینه أربَعةٌ لَيست غِيبَتُهُم غِيبَةً : الفاسِقُ المُعلِنُ بِفِسقِهِ ، والإمامُ الكَذّابُ إن أحسَنتَ لم يَشكُرْ وإن أسَأتَ لم يَغفِرْ ، والمُتَفَكِّهونَ بالاُمَّهاتِ ، والخارِجُ عنِ الجَماعةِ الطاعِنُ على اُمَّتِي الشاهِرُ علَيها بسَيفِهِ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : چـهار كسند كـه غيبت كردن از آنها غـيبت نيست : فاسقى كه فسق خودرا آشكارمىسازد ، پيشواى دروغگويى كه اگر خوبى كنى ، سپاسگزارى نمىكند و اگر بدى كنى ، نمىبخشد ، كسانى كه از سر خنده و شوخى فحش مادر مىدهند و كسى كه از جماعت مسلمانان كناره گيرد و بر امّت من عيب گيرد و به روى آنها شمشير كشد . بحار الأنوار : 75ج / 261ص / 64ح |
|||
|
|
۷:۵۴, ۱۱/آذر/۹۲
شماره ارسال: #407
|
|||
|
|||
|
ما رَأيتُ شَيئا أسرَعَ إلى شيءٍ مِن الشَّيبِ إلى المؤمنِ ، وإنّهُ وَقارٌ للمؤمِنِ في الدنيا ، ونورُ ساطِعٌ يَومَ القِيامَةِ ، بهِ وَقَّرَ اللّهُ تعالى خَليلَهُ إبراهيمَ عليهالسلام ، فقالَ : ما هذا يا رَبِّ ؟ قالَ لَهُ : هذا وَقارٌ ، فقالَ : يا رَبِّ زِدني وَقارا .
امام صادق عليهالسلام : چيزى را نديدم كه بهسوى چيزى شتابندهتر از سپيدى موى ، به سوى مؤمن باشد . موى سپيد در دنيا براى مؤمن وقار است و در روز قيامت نورى درخشان . خداوند متعال با موى سپيد ، به خليل خود إبراهيم عليهالسلام وقار بخشيد . پس ابراهيم عرض كرد : پروردگارا ! اين چيست ؟ خداوند به او فرمود : اين وقار است . ابراهيم گفت : پروردگارا ! بر وقار من بيفزاى . أمالي الطوسيّ : 699 / 1492 |
|||
|
|
۱۲:۳۳, ۱۴/آذر/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۲ ۱۲:۳۴ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #408
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صلی علی محمد و آل محمد الإيمانُ والعملُ أخَوانِ شَريكانِ في قَرَنٍ ، لا يَقْبلُ اللّهُ أحدَهُما إلاّ بصاحبِهِ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم ايمان و عمل دو برادر بسته به يك ريسمانند ؛ خداوند يكى را بدون ديگرى نمىپذيرد . كنز العمّال : 59 منتخب ميزان الحكمة : 58 |
|||
|
|
۱۹:۵۵, ۱۶/آذر/۹۲
شماره ارسال: #409
|
|||
|
|||
|
سلام این حدیث سفارشی برای دوستان فاطمی
إنْ كُنتَ تَعمَلُ بِما أمَرناكَ و تَنتَهي عَمّا زَجَرناكَ عَنهُ فَأنتَ مِن شيعَتِنا و إلاّ فَلا حضرت فاطمه عليهاالسلام : اگر به آنچه تو را به آن فرمان مىدهيم عمل كنى و از آنچه برحذر مىداريم دورى كنى ، از شيعيان مايى و الاّ هرگز. بحار الأنوار ، ج 68 ، ص 155 . |
|||
|
|
۱۷:۲۰, ۱۸/آذر/۹۲
شماره ارسال: #410
|
|||
|
|||
|
سلام
دوستان التماس دعا دارم حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله فرمودند الله اکبر علی اکمال الدین و اتمام النعمه و رضی الرب برسالتی و ولایه علی بن ابیطالب من بعدی. خداوند بزرگتر است از آنچه به وصف درآيد بر كامل كردن دين و تمام نمودن نعمتخود و رضايت پروردگار به رسالت من و به ولايت على بن ابيطالب پس از من. طبری، بشاره المصطفی، ص211؛ حسنی استرآبادی، تاویل الایات الظاهره، ص152؛ حسکانی، شواهد التنزیل، ج1، ص201؛ ابن طاووس، الطرائف، ج1، ص146. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 333,190 |