کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 8 رای - 4.75 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کودک امروز در دست کودک دیروز!!! راهکار چیست؟
۱۷:۳۴, ۴/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۱ ۱۷:۳۷ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #1
آواتار
خانواده اولين مأمن و جايگاهي‌ است كه گوهر وجودي انسان در آن شكل مي‌گيرد
و مي‌تواند پديد آورنده انساني با ارزش از جهات مختلف به‌خصوص رشد و تربيت ديني و اعتقادي و يا برعكس، انساني دور از انسانيت باشد و در اين ميان والدين به‌عنوان اركان اصلي خانواده، نقشي اثرگذار و مهم در شكل‌دهي فطرت و سرشت پاك و بالفعل كردن صفات بالقوه مثبت فرزندان دارند. به‌گونه‌اي كه اگر والدين از همان ابتداي حيات فرزندان با برنامه‌اي جامع، عميق و هماهنگ، عزم خود را براي تربيت آنان به‌ويژه رشد تفكرات و عقايد مذهبي و ديني جزم كنند و هيچ‌گاه وظيفه مهم تربيت ديني فرزندانشان را در حاشيه قرار ندهند، مهارت‌هايي در آنان شكل خواهد گرفت كه در طول زندگيشان قادر خواهند بود با تكيه بر معيارهاي تربيتي كه به‌تدريج در بطن خانواده آموخته‌اند در مسير صحيح رسيدن به هدف نهايي و آرامش حقيقي با كمترين تخطي و انحراف باقي‌بمانند.
برخلاف اعتقاد برخي روان‌شناسان و جامعه‌شناسان غربي از جمله واتسون- روان‌شناس آمريكايي- كه به‌گونه‌اي افراطي و غيرواقع‌بينانه، انسان را كالايي صرفاً محصول فعل و انفعالات محيط پيرامونش مي‌دانند، تربيت فرآيندي تدريجي است كه بنابر اعتقاد بسياري از بزرگان دين و عرصه تعليم و تربيت، پيش از تولد آغاز و پس از آن با مديريت و برحسب توانايي‌هاي والدين و سپس در جامعه ادامه مي‌يابد. والدين به‌عنوان اولين مربيان عرصه تربيت، فرزندانشان را با بايدها و نبايدهاي مسير زندگي آشنا مي‌سازند.براي بشر همواره عدم آگاهي و ندانستن! منشأ بسياري از دشواري‌ها و خلأهاي زندگي بوده است، لذا پرورش عقلي و خرد فرزندان بي‌هيچ ترديد به‌عنوان بزرگترين مسئوليت والدين به‌شمار مي‌رود و اين محقق نخواهد شد مگر با تربيت صحيح و آموزش درست مبتني بر دستورات اسلامي.تربيت ديني كودكان در دوره خردسالي تنها با ايجاد احساسي خوشايند نسبت به مسائل ديني كه فقط با مشاهده اجراي منظم احكام و آداب ديني توسط اعضاي خانواده حاصل مي‌شود، در مراحل بعدي به وسيله ايجاد حس تقليد در كودك، موجب عادت به‌انجام فرايض ديني و نهادينه شدن خواهد بود. تشويق و نوازش والدين در هنگام انجام فرايض ديني كودك باعث افزايش انگيزه و ميل او به انجام فرايض خواهد شد. از طرفي خوشايندكردن اجراي احكام براي كودكان، تضمين‌‌كننده آينده‌ روشن تربيتي آنها خواهد بود.البته ذكر اين مطلب ضروري است كه شيوه والدين بايد منطبق بر روش آزاد‌منشانه و مبتني بر محبت دوسويه و احترام متقابل بين والدين و فرزندان ‌باشد.علايق ديني والدين اگر موجب انتخاب شيوه‌هاي نادرست تربيتي (مستبدانه) و زياده‌خواهي آنان در اين زمينه و مانع از انجام داوطلبانه آداب ديني شود بي‌شك تأثيري مستقيم در بروز ناهنجاري‌ها، بزهكاري‌ها و جرايم در جامعه خواهد داشت.فطرت انسان كه دربردارنده عميق‌ترين گرايش‌‌هاي فطري از جمله احساس مذهبي است، وسيله‌اي مطمئن در جهت رشد عواطف ديني كودكان است كه اگر زمينه شكوفايي آن فراهم شود به‌سرعت رشد مي‌كند. اگر مهارت والدين در ارائه پاسخ‌ها و دلايل كوتاه، ساده و قابل فهم و به‌دور از استدلال‌هاي پيچيده كه فراتر از سطح درك و ظرفيت ذهني كودك باشد، تأثيري مهم در پرورش و رشد احساس مذهبي كودك دارد و پايه و اساس جهان‌بيني و تفكرات ديني او را در آينده شكل خواهد داد. امروزه خانواده‌ها به‌دليل نداشتن مهارت‌هاي لازم در اين راستا با چالش‌هايي جدي در راه تربيت ديني فرزندان مواجه هستند؛ مشكلاتي كه پيچيده‌تر شدن جوامع و ارتباطات بر آن دامن مي‌زند. مواجهه منطقي با اين چالش‌ها زماني صورت مي‌پذيرد كه والدين بتوانند آنها را به خوبي شناسايي كرده و به‌آگاهي كامل نسبت به آنها برسند.
در اين مورد مي‌توان به دو چالش مهم اشاره كرد:
اول آنكه عدم تطابق هماهنگي ميان آموخته‌هاي ديني در جامعه و خانه، فرزندان را دچار سردرگمي و تضاد كرده و موجب ناتواني او در انتخاب صحيح مي‌شود، لذا براي حل مشكلات و يافتن پاسخ، به همسالان خود مراجعه مي‌كند كه معلوم نيست چه پاسخي دريافت خواهد كرد، چرا كه او در راستاي تأييد شدن حركت مي‌كند و اين حركت، خود عامل اصلي مواجه شدن فرزندان با مشكلات و چالش‌هايي در آينده خواهد بود.
از ديگر چالش‌هاي مهم كه مي‌توان به آن اشاره كرد، سلطه تربيت رسانه‌اي (به معناي تحت نفوذ قرار گرفتن فعاليت‌هاي خانه و جامعه به‌وسيله رسانه‌ها و رايانه‌ها) است كه موجب تغييرات ناآگاهانه و تحميلي به‌عنوان زيان‌بارترين تغيير در زندگي مي‌شود.
وسايل ارتباط جمعي به‌طور عام و تلويزيون به‌طور خاص به دليل ارائه برنامه‌هاي متنوع و جذاب، كودكان و نوجوان و حتي بزرگسالان را به‌سوي خود مي‌كشاند و به رفتار آنها جهت مي‌دهند و اين تأثيرگذاري گاهي به‌گونه‌اي است كه تغييرات ناخواسته‌اي بر تربيت كودك و نگرش‌هاي ديني او موجب مي‌شود. شايد بتوان گفت كه اگر خانواده با اقدامات ماهرانه خود زمينه تقويت مهارت‌هاي ديني فرزندان را فراهم آورد، آنها در آينده تنها تحت‌تأثير مشاهدات منطبق بر اصول ديني حركت كرده و در صورت لزوم دست به اصلاح تفكرات و اطلاعات دريافتي ناصحيح از رسانه‌ها خواهند زد. بنابراين در مواجهه با چالش‌هاي جدي خانواده‌ها در عصر حاضر، تقويت معنويت در نهاد خانواده به ترميم و تقويت پيوندهاي درون خانواده و به‌تبع آن افزايش قدرت تحليل مسائل پيش روي فرزندان منجر خواهد شد تا بتوانند مشاهدات خود را به نقد كشيده و اصلاح كنند.
دوستان عزیز:
>>از تجربیات خود در رابطه با مشکلات و نحوه تربیت فرزندان امروزی بگویید!
>>اگر شما بجای پدر و مادر خود بودید آیا در نحوه تربیت فرزندانتان تغییراتی را اعمال میکردید؟
>>آن تغییرات چه بود؟

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.r.amiri ، فدايي ولايت ، خادم الامام ، tiyam ، Mitsonary ، فانوس *7* ، Mohammad Trust ، saloomeh ، mhvvhm ، MohammadSadra ، یا ثارالله ، سرباز سید علی ، بیداری اندیشه ، m.hossein ، zahra11 ، یار کوچک ، A L I ، somayyeh ، نجف آبادی ، بیداری12 ، Farzaneh ، ایران من ، مجید املشی ، blue.blood ، ztb ، fafa*

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۲۸, ۱۹/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #51
آواتار
(۱۹/اردیبهشت/۹۱ ۹:۵۴)AMINI نوشته است:  
ارزش تابلوهای نصب شده در خیابان و جاده ها بیشتر از
دوستان ناباب
است، زیرا آنان خطر را نشان میدهند اما اینان خود خطر آفرینند.

" هدایتی"
بله درسته ولی تاثیر کدوم بیشتره؟تا ثیر تابلو وقتی که پلیس کنارش نیس صفره(البته در ایرانBig Grin) ولی دوست ناباب این طور نیس!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نگار ، somayyeh
۲۲:۱۷, ۱۹/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #52

(۱۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۵۴)خادم الامام نوشته است:  سلام
عزیزان حرف همه شما درست
ولی من خودم دانش آموزم دارم تو این محیط بزرگ میشم
بچه ملا داریم 7تا دوس دختر داره
سید داریم به گروه های انحرافی و انحطاطی کشیده شده
معلمی داریم......(استغفرالله)
هرچی باشه بچه شاید تو خونه و پیش بزرگتر ها یه اخلاقی داشته باشه-مودب باشه-مذهبی باشه-نماز خون باشه و .....
ولی باور کنین پیش دوستان یه جور دیگه هست.
رفتار اصلی بچه پیش دوستاشه
امتحانش ضرری نداره
میتونید بچه تون رو تعقیب کنین یا از دوستاش طوری بپرسین که شک نکنن و ....
میبینید تاثیرات محیطی بسیار بیشتر از تاثیرات درون خانواده ست
بسیار زیاد
به نظر من هم مدرسه مرکز ترویج هرچیزیه به غیر از انسان بودن

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست عزیز :
حقیر با نظر شما مخالفم . این نوع رفتارها بخاطر فشار زیادی هستش که والدین به فرزندانشون وارد میکنن . منظورم این نیست که والدین فرزندان رو رها کنن . بلکه شیوه تربیت اصولی و درست در پیش بگیرن .
شاید درست نباشه بگم ؛ اما دور و برم حقیر هم دوستان به قولی ناباب بودن . دزد و عرق خور و منحرف جنسی که روابط نامشروع داشته و هزار جور چیز دیگه . . . خانواده هم نقش داره و خود فرد هم نقش داره . بابا ما که از یه سیاره دیگه نیومدیم ؛ ما هم مال همین کشور و مملکت هستیم و همین جا بزرگ شدیم . خانواده نقش تعیین کننده داره . الکی بحث نکنین . . . همین که گفتم . . . Big Grin
شوخی کردم . . .
در پناه الله
یا مهدی مدد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نگار ، AMINI ، somayyeh
۱۸:۴۰, ۲۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اردیبهشت/۹۱ ۱۸:۴۱ توسط somayyeh.)
شماره ارسال: #53

(۱۹/اردیبهشت/۹۱ ۲۲:۱۷)جویای حقیقت نوشته است:  
(۱۸/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۵۴)خادم الامام نوشته است:  سلام
عزیزان حرف همه شما درست
ولی من خودم دانش آموزم دارم تو این محیط بزرگ میشم
بچه ملا داریم 7تا دوس دختر داره
سید داریم به گروه های انحرافی و انحطاطی کشیده شده
معلمی داریم......(استغفرالله)
هرچی باشه بچه شاید تو خونه و پیش بزرگتر ها یه اخلاقی داشته باشه-مودب باشه-مذهبی باشه-نماز خون باشه و .....
ولی باور کنین پیش دوستان یه جور دیگه هست.
رفتار اصلی بچه پیش دوستاشه
امتحانش ضرری نداره
میتونید بچه تون رو تعقیب کنین یا از دوستاش طوری بپرسین که شک نکنن و ....
میبینید تاثیرات محیطی بسیار بیشتر از تاثیرات درون خانواده ست
بسیار زیاد
به نظر من هم مدرسه مرکز ترویج هرچیزیه به غیر از انسان بودن

بسم الله الرحمن الرحیم سلام دوست عزیز : حقیر با نظر شما مخالفم . این نوع رفتارها بخاطر فشار زیادی هستش که والدین به فرزندانشون وارد میکنن . منظورم این نیست که والدین فرزندان رو رها کنن . بلکه شیوه تربیت اصولی و درست در پیش بگیرن . شاید درست نباشه بگم ؛ اما دور و برم حقیر هم دوستان به قولی ناباب بودن . دزد و عرق خور و منحرف جنسی که روابط نامشروع داشته و هزار جور چیز دیگه . . . خانواده هم نقش داره و خود فرد هم نقش داره . بابا ما که از یه سیاره دیگه نیومدیم ؛ ما هم مال همین کشور و مملکت هستیم و همین جا بزرگ شدیم . خانواده نقش تعیین کننده داره . الکی بحث نکنین . . . همین که گفتم . . . Big Grin شوخی کردم . . . در پناه الله یا مهدی مدد

حرف ایشون هم کاملا صحیح است.
تمامی دوستانی که در این فروم رفت و آمد دارند هر کدام در یک محیط استزلیزه و پاک که زندگی نکرده اند.
نه اینکه تماما اما اکثرا بخاطر وجود یک استحکام خوب در خانواده، مسیر خوبی رو در زندگی انتخاب کرده اند.
خانواده اصلی ترین سکو برای ترقی و پیشرفت است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI
۲۱:۵۱, ۲۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۵۲ توسط خادم الامام.)
شماره ارسال: #54
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست عزیز :
حقیر با نظر شما مخالفم . این نوع رفتارها بخاطر فشار زیادی هستش که والدین به فرزندانشون وارد میکنن . منظورم این نیست که والدین فرزندان رو رها کنن . بلکه شیوه تربیت اصولی و درست در پیش بگیرن .
کدوم فشار عزیزم؟
این که بابات نمیذاره تا بعد اذن بیرون بمونی
یا این که مامانت نمیذاره با دختر های فامیل رابطت باز باشه
یا این که نمیذارن دوستایدزد و عرق خور و منحرف جنسی که روابط نامشروع داشته و هزار جور چیز دیگه
داشته باشیم
آیا اینها فشاره؟
انصاف رو هم در نظر داشته باش
همین مدارس هستند که خانواده های فردا رو پایه ریزی میکنن!!!!
۲۳:۱۰, ۲۰/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #55

(۲۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۵۱)خادم الامام نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست عزیز :

کدوم فشار عزیزم؟
این که بابات نمیذاره تا بعد اذن بیرون بمونی
یا این که مامانت نمیذاره با دختر های فامیل رابطت باز باشه
یا این که نمیذارن دوستایدزد و عرق خور و منحرف جنسی که روابط نامشروع داشته و هزار جور چیز دیگه
داشته باشیم
آیا اینها فشاره؟
انصاف رو هم در نظر داشته باش
همین مدارس هستند که خانواده های فردا رو پایه ریزی میکنن!!!!

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست عزیز :
درباره ی مدرسه حق با شماست . اما مگه ما توی همین مدارس بزرگ نشدیم ؟ مگه اونجا هم همین بچه ها نبودن که هزار جور کار میکردن و فیلم رد و بدل میکردن !!!؟؟؟ پس چرا ما دنبال این چیزا نرفتیم ؟
اصلا بذارید یه خرده راحت تر صحبت کنم ؛ امیدوارم که ناظرین و اساتید ناراحت نشن :
1) میگید ماهواره بده ، نه ؟ اصلا هم بد نیست ؛ در صورتیکه :
پدر خانواده کانالهای رمز دار برای خودش ایجاد نکنه تا بچه رو حریص بکنه که این کانالها برای چی قفل شدن . . .
پدر خانواده نشینه آخر شب فیلم های مورد دار نگاه کنه . . .
پدر خانواده نکنه یه وقت به خانوم های توی خیابون و افراد فامیل یه جور دیگه نگاه کنه . . .
2) والدین وقتی خودشون منکرات رو رعایت نمیکنن ، هیچوقت نمیتونن جلوی بچه اش رو بگیرن . . .
3) والدین وقتی حلال و حروم سرشون نشه ، نباید از بچه توقع داشته باشن که اینا رو رعایت کنه . . .
4) والدین وقتی جلوی بچه حرمت همدیگه رو نگه نمیدارن ، توقع نداشته باشن که بچه شون حرمت شون رو نگه داره . . .
5) والدین خانواده وقتی دم از مسلمونی میزنن ، نکنه یه وقت موارد بالا رو رعایت نکنن . . .
و . . .
دیدین چقدر خانواده نقش داره ؟ دیدین خانواده چقدر میتونه تربیت بچه رو تحت تأثیر قرار بده ؟
کلام شما کاملا متین ؛ مدارس از پایه خرابه . اما خانواده که میتونه کاستی هایی که توی مدارس رعایت نمیشه ، جبران کنه . نمیتونه ؟
هر سوالی داشتین ، حقیر در خدمتم تا به اندازه ی دانشم به شما پاسخ بدم . . .
در پناه الله
یا مهدی مدد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali-ch ، AMINI
۰:۴۶, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #56

به قول آقای رائفی پور
این انگلیس ها (گروه شیطان) واقعا کارشونو بلدن
یه مثال ساده میزنم که همتون تجربشو تا حدودی دارین و شاهد بودین
زمان آمادگی بدن برای تولید مثل تقریبا از 15 سال شروع میشه و از اون به بعد مخصوصا تو 17-20 سالگی اوج فعالیت جنسی و تولید مثل هست. ولی شما ببینین با جا انداختن رسوم غلطی مثل مهریه سنگین و بالا بردن سن ازدواج چی کردن؟ سلامت و بهره هوشی بچه هایی که در سنین حدودا 20 سالگی والدین متولد میشن بهتره و رشد و قدرت بدنی و حتی چهره ی بهتری خواهند داشت.
این از بچه ها و رشدشون
ولی مسئله ای که به خودمون مربوط میشه: در زمان اوج شهوت جنسی زمانی که همسر و شریکی برای زندگی نداشته باشیم تا (لتسکنو الیها) اون موقع هست که هزاران گناه مختلف ازمون سر میزنه. گناهانی که در روایات اومده عرش الهی رو به لرزه میندازه. همجنسبازی و زنا و استمنا و.... هرزه بازی و....
خانواده های ما به طور خودکار ایزوله شدن و به این راه هدایت شدن و در نتیجه وضع ما اینجوری شده.
افراط و تفریط..... چی بگم از این مورد که هرچی گفته بشه کم گفتم. در کلاس ما دو نفر هستن که یکیش خانواده خیل آزادش گذاشتهدر نتیجه هر شب همخواب یک نفر یا سر مجلس شراب هستش. یکی دیگه هم هست که خیلی محدودش کردن و به قول پدر خود خانواده به تنهایی نمیتونه از خیابون رد بشه. ولی همون پسر به قیمت 5 هزار تومن سی دی فیلم غیر اخلاقی رو که بقیه 2000 تومن تهیه میکنن رو با هزار التماس میخره و باهاش دست به عمل استمنا میزنه. کاری که از زنا بدتره.
کادر مدارس رو اگر یک بررسی اجمالی بکنید خیلی چیزها دستگیرتون میشه. میفهمین علت خیلی ناهنجاری ها رو در مدارس. معاون مدرسه ما طوری سر بچه ها فریاد میزنه که خدا شاهده پدر من تو باغ سر سگ اون طور داد نمیزنه.
معلم دینی ما هر کلاسی میره تو یه زنگ 3 نفر رو از کلاس اخراج میکنه. معلم دینی چند بار با سیلی و لگد بچه ها رو زده و 2 بار هم جاش کبود شده. کبود شدن بدن به عمد چیزیه که حتی اگر در سینه زنی اباعبدالله اتفاق بیفته گناهه.
به همه هم میگه خر و حیوون و تو آدم نیستی و... . یه بار خواست منو بزنه اومد نزدیک دید هیکلم گندس برگشت.
فقط یکی دو تا معلم خوب داریم که همه دلخوشیمون اونان
دستشویی مدارس هم که صحبت نکنم بهتره. از همشون دود بلند میشه و توش دارن سیگار میکشن. قبلا هرکی سیگار میکشید رو با انگشت نشون میدادن ولی الان کسایی رو که سیگار نمیکشن
تو خیابون که میری چندین نفر از همسن یا کوچیکتر از من ها مست رو ترک موتورن و مزاحم نوامیس مردم میشن و تو جیب همشون هم چاقو. طوری که من با اینکه چندان از زور بازو به حول و قوه الهی بی بهره نیستم هم میترسم ازشون
یه جایی خوندم که یکی از نوچه های ابلیس پرسید: چرا باید مسلمونا رو به گناه بکشونیم؟ ابلیس: اینا که گناه میکنن آقاشون دیر تر میاد. اگه آقاشون بیاد روز همه ماها سیاه میشه
..............
مطلبم طولانی شد ولی باید بگم با این وضع فک نکنم تا 10 سال دیگه اگه این وضع ادامه پیدا کنه جامعه چندان خوبی داشته باشیم
به نظر من یکی از دلایل عدم ظهور آقا شاید نبود 313 نفر یار و همراه واقعی برای اون حضرت وگرنه تو حرف خیلیا هستن فک کنم 40 میلیون فقط تو ایران باشه
به قول حافظ: ترسم به روز حشر عنان بر عنان روند/ تسبیح شیخ و خرقه ی رند شرابخوار
۱:۲۰, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #57

با سلام به همه دوستان عزیز.تاپیک بسیار مفیدیه.پدرم همیشه میگفت دوست دارم چادر بپوشی.ولی هیچ وقت نمیگفت چرا.بزرگتر شدم.با جنسیتم آشنا شدم و جنسیتی به اسم مذکر.تحقیق کردم فهمیدم به این دلیل و این دلیل و این دلیل اگه چادر و حجاب کامل داشته باشم امنیتم بیشتره جدا از شخصیتی که چادر به یه زن میده.مشکل از اینجاست که پدر و مادرها برای امر و نهی ای که به فرزندشون میکنن برای تربیت بهترش پاسخی ندارن.اگه ما به عنوان پدر و مادرهای آینده از الان شروع به تحقیق و مطالعه و بالا بردن معلوماتمون در زمینه تربیت بچه ها کنیم میتونیم خیلی راحت طریقه رفتار با کودکمون رو بسته به دختر یا پسر بودنش یاد بگیریم و از همه مهمتر یاد بگیریم راههای دوستی و نزدیک شدن به فرزندان رو که اگه فرزند متوجه بشه دوستای خوب و الگوهای خوبی مثل والدینش داره هیچ وقت تحت تاثیر دوستان و مدرسه و محیط و رسانه قرار نمیگیره.بیاید یاد بگیریم چکار کنیم که بچه هامون به رفتار و گفتار ما اعتماد کنن.آیینه چیزی رو نشون میده که روبروش ایستاده.فرزندان مثل آیینه ان.بیاین تغییر و والا بودن رو از خودمون شروع کنیم و جلوی آیینه بایستیم تا منعکس بشیم در رفتارهای بچه هامون.
۸:۰۳, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #58

درسته که تربیت والدین و دوستی اون ها با فرزندان خیلی مهمه ولی از سن 12 سالگی به بعد گرایش به جمع دوستان خیلی شدید میشه و باید واسه اونم فکری کرد. که اینم بگم اگر تمام خانواده ها بچشون رو خوب تربیت کنن اون موقع دیگه نگرانی بابت گروه همسالان هم کمتر میشه
یه چیز دیگه هم که باب شده دوستی نوجوانان با سنین بزرگتر از خودشونه و به شدت افزایش پیدا کرده و خود این امر به نوعی باعث مواردی تو جامعه میشه
۱۲:۵۰, ۲۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #59

دوست و همنشين بد مي‏تواند يكي از دامهاي خطرناك براي انسان باشد. قرآن از زبان افراد منحرف كه گرفتار عذاب دوزخ شده‏اند چنين مي‏فرمايد: «واي بر من، اي كاش فلان مرد بد كار را رفيق نمي‏گرفتم، كه رفاقت او مرا از پيروي حق محروم ساخت و گمراه گردانيد. آري، شيطان براي انسان مايه سرافكندگي و خواري است.»
در شأن نزول آيات فوق نوشته‏اند عقبة ابن ابي معط، روزي از سفر بازگشت و جمعي از بزرگان قوم و از جمله پيامبر را براي صرف غذا به منزل خود دعوت نمود. چون غذا حاضر شد، پيغمبر صلي الله عليه و آله از خوردن غذا خودداري كرد و فرمود: تا تو را مسلمان نبينم از غذايت نمي‏خورم، او شهادتين را بر زبان جاري كرد و پيغمبر صلي الله عليه و آله را خوشحال نمود. اين خبر به «ابي بن خلف» رسيد و او عقبه را بر اين عمل سرزنش كرد. تمسخر و سرزنش، و وسوسه‏هاي ابي، به قدري در عقبه مؤثر افتاد كه كارش به ارتداد كشيده و مجددا به شرك بازگشت و اين آيات درباره‏اش نازل گرديد.
اين آيات هشداري است به مسلمانان خصوصا جوانان، كه در انتخاب دوست از رفاقت با افراد ناباب پرهيز كنند و موجبات انحراف و گمراهي خود را با دست خويش فراهم نسازند.
دوستي عاملي است كه انسان را به مشابهت مي‏كشاند با توجه به اين عامل وقتي انسان با دوستاني نامناسب رابطه برقرار مي‏كند ناخودآگاه بسان بيماري‏هاي واگيردار خصلتهاي آنان در او اثر مي‏كند. حضرت علي عليه السلام مي‏فرمايد: «لا تصحب الشرير فان طبعك يسرق من طبعه شرا و انت لا تعلم» «از مصاحبت با فرد فاسد و شرور بپرهيز كه ناخودآگاه طبع تو بدي را از طبع او مي‏دزدد.»
جواني كه با دوستاني منحرف دوست مي‏شود از آنان تقليد خواهد كرد. اگر ما در جامعه از تمامي آناني كه سيگار مي‏كشند يا معتاد هستند از علت آلودگي آن‏ها سؤال كنيم خيلي از آن‏ها جواب مي‏دهند دوستان بد باعث شده‏اند كه ما به اين عمل دست بزنيم.
الحذر از اين رفيقان الحذر - اين سپاه دشمن است اي بي خبر
«لرد آويبوري» مي‏گويد:
«بايد در انتخاب دوستان دقت كرد؛ غالب معصيت‏هاي ما در نتيجه معاشرت‏هاي بي جا پديد مي‏آيد انسان در اجتماع ناگريز با برخي از طبقات مردم آشنا مي‏گردد، بسا مي‏شود در نتيجه آشنايي با فرومايگان در پرتگاه سقوط مي‏افتد.
ممكن است افراد فرومايه نسبت به آشنايان خود منظور بدي نداشته باشند. ولي مانند عقرب، فقط به اقتضاي طبيعت خود اخلاق زهر آلود را در روح آنان تزريق مي‏كنند. بعضي اشخاص چنان به خود اعتماد دارند كه گمان مي‏كنند از معاشرت بدان، ضرري نخواهند برد. شخصيت خود را بالاتر از آنان مي‏دانند كه اخلاق نكوهيده بتواند در آنها اثر كند، غافل
از آن كه پنبه در مجاورت آتش، ناچار مشتعل مي‏شود و انسان به گونه‏اي است كه فساد خيلي زود در روحش اثر مي‏كند، كسي كه به فضيلت خود مغرور است و از معاشرت با افراد فرومايه پرهيز نمي‏كند مانند كسي است كه خانه خود را در گذرگاه سيل قرار مي‏دهد به اين خيال كه سيل به خانه‏اش رخنه نخواهد كرد.»
هر روز در روزنامه‏ها و مجلات از سرنوشت جوانان فريب خورده اطلاع مي‏يابيم كه به سبب رفاقت با دوستان ناباب گرفتار فساد و جنايت شده‏اند از جمله:
جواني كه به جرم سرقت به زندان افتاده بود. گفت:
«دوستان نامناسب مرا از راه صحيح به در بردند. و از من، يك سارق حرفه‏اي ساختند. من از تمام جوانان مي‏خواهم كه از سرنوشت من عبرت گيرند و هرگز دوستان ناباب را به جاي خانواده سرمشق نگيرند.»
جوان 19 ساله‏اي كه به اعدام محكوم شده بود گفت:
« در تهران با عده‏اي از همكارانم دوست شدم. اي كاش هرگز به تهران نيامده بودم و هرگز دوستي نداشتم! آن‏ها به من پيشنهاد سرقت دادند ابتدا نپذيرفتم، ولي آنان مرا با حرف هايشان راضي نمودند و سرانجام در حال سرقت و درگيري، صاحب خانه را كشتم اكنون به جوانان توصيه مي‏كنم كه با دوستان ناباب گام برندارند، تا به سرنوشت شوم من گرفتار نشوند.»
جوان ديگري در پاي طناب دار سه بار بلند گفت:
«اين عاقبت دوست بد است اين عاقبت دوست بد است....»
نجاشي از شعراي پيرو اهل بيت عليهم السلام و از شيعيان حضرت علي عليه السلام بود. در يكي از روزهاي ماه مبارك رمضان قبل از ظهر براي نماز خواندن پشت سر علي عليه السلام به سوي مسجد مي‏رفت، از كنار خانه يكي از دوستانش كه شخصي نااهل بود رد مي‏شد ديد دوستش جلوي در نشسته است، سلام كرد و بعد از احوالپرسي پرسيد: كجا مي‏روي؟
نجاشي گفت: جهت اداي نماز جماعت به مسجد مي‏روم.
دوستش گفت: حالا كه ظهر نشده؟
نجاشي گفت: مي‏خواهم در مسجد قدري قرآن بخوانم تا حضرت علي عليه السلام بيايد و نماز را به جماعت با او بخوانم.
رفيق گفت: فعلا به منزل ما بيا تا قدري با هم صحبت كنيم، و با اصرار او را به منزل برد.
در منزل، نجاشي را وسوسه كرد و شراب ناب و كباب بره آورد و گفت: بيا بخوريم.
نجاشي امتناع كرد، ولي دوستش او را وسوسه كرد و گفت: خدا ارحم‏الراحمين است و گناهان را مي‏بخشد بيا امروز را خوش باشيم و...
بالاخره خوردند و نوشيدند و مست شدند و داد و فرياد آنها بلند شد.
در مسجد به اميرالمؤمنين عليه السلام خبر دادند كه شاعر علاقه‏مند شما كه جايش در صف اول جماعت بود شراب خورده است.
حضرت فرود: صاحب خانه و نجاشي را با هم بياوريد.
نجاشي از حكم دستگيري خود مطلع شد و گريخت، اما صاحب خانه را گرفته و حد بر او جاري كردند.
بعضي از بزرگان طايفه نجاشي نزد حضرت وساطت كردند تا از جرم او بگذرد، ولي حضرت فرمود: مي‏گوييد حد خدا را جاري نكنم؟
آن‏ها حضرت علي عليه السلام را تهديد كردند كه اگر او را حد بزني طايفه ما با شما دشمن مي‏شوند.
حضرت فرمود: اگر تمام جهان بر ضد من متحد شوند من حكم شرعي را انجام مي‏دهم.
بالاخره نجاشي را دستگير كرده و حد بر او جاري كردند. و در همان شب نجاشي به طرف شام فرار كرد و به معاويه پيوست.
معاويه جلسه خير مقدم براي او تشكيل داد و او را خيلي احترام كرد و اشراف و سفرا را دعوت كرد و به همه شام داد، و بعد از شام به نجاشي گفت: من اين مجلس را براي تو برپا كرده‏ام و علي هم تو را شلاق زده و از او فرار كرده‏اي، حال برخيز و مقداري از من تعريف و از علي بدگويي كن.
نجاشي برخواست و گفت: مردم، من از دست علي حد خورده و از او فرار كرده و اينجا آمده‏ام، و معناي اين كار آن است كه من نتوانستم زير پرچم عدل علي باشم، زير پرچم ظلم معاويه آمدم.
۱۲:۵۲, ۲۱/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اردیبهشت/۹۱ ۱۲:۵۳ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #60
آواتار
[تصویر: 27b51a7b87d34ff7bde0.jpg]

بدون شرح ...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]