کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غذای سالم در عمل
۱۷:۲۵, ۱۱/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/اردیبهشت/۹۲ ۱۷:۴۲ توسط یار کوچک.)
شماره ارسال: #1

سلام دوستان
به حول و قوه الهی میخوام در اینجا از تجربیات خودم در تهیه غذای سالم مطلب بذارم.اگر دوستان عزیز نیز تجربیات خودشون رو بفرمایند، ان شاالله تاپیک مفیدی برای مطالعه دوستان درست بشه.
یا علی
ان شاالله ادامه دارد.....
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، soshiant ، سرباز سید علی ، m.hossein ، bahooneh ، دل خسته ، احیاء ، بیداری اندیشه ، حسن.س. ، mahdi14 ، ztb ، سلامت ، مجید املشی ، soheyl68
۱۸:۲۸, ۱۱/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
آفرین بر شما دوست خوبم
ایده ی خوبیه
من تازگی ها افتادم تو خط اصلاح تغذیه خانواده
امیدوارم من هم بتونم در اینده تجربیات خودمو بگم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soshiant ، یار کوچک ، m.hossein ، دل خسته ، بیداری اندیشه ، mahdi14 ، سلامت
۴:۰۰, ۱۵/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/خرداد/۹۱ ۱۵:۲۲ توسط یار کوچک.)
شماره ارسال: #3

ظروف سالم
اولین ابزار برای تهیه غذای سالم ظروف مناسب می باشد. انسان روزانه حداقل 2 تا 3 وعده غذا نیاز دارد که این غذاها در یکی از انواع ظروف طبخ می شود. نوع ظرف در طعم و مزه غذا تاثیر بسزایی دارد، همچنان که طعم و مزه ی غذا در سلامتی انسان نقش عمده ای دارد ومی تواند شخص رابیمار کند یا از بیماریها پیشگیری نماید. در طبخ غذا مسائل زیادی دخیل هستند، ولی مهمترین آن ها روش طبخ و نوع ظرف است که می تواند طعم و مزه ی واقعی به غذا بدهد و سلامتی انسان را تامین نماید.
[/font]
انواع ظروف طبخ و سرو غذا ( معایب و محسنات):
سفالین
1- بهترین ظرف غذا برای انسان که سنخیت کاملی با بدن دارد(چون از جنس خاک است)
2- عطر و طعم خاصی به غذا می دهد.
پیامبر گرامی اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): خداوند به زندگی کسانی که اکثر ظروف غذای آنها گلی است برکت می دهد.
لعابی
1- بر اثر ضربه راحت صدمه می بینند و زنگ می زنند که در نهایت قابل استفاده نیستند.
2- به هنگام طبخ مواد غذایی با این ظروف ترکیب نمی شوند.
3- در هنگام طبخ باید شعله کم باشد (حرارت زیاد به این ظروف صدمه می زند) در نتیجه غذا خوشمزه تر می شود.
چینی
1-
عدم طبخ غذا در این ظروف از عیوب آن است.
2-بهداشتی و استفاده از آن اشتها را تحریک می کند.
3- شستشوی راحت
[/b]
مسی
1-ایده آل برای طبخ برنج
2-مس هادی خوبی است از این رو غذا در آن سریع طبخ می شود.
3-مس را با قلع سفید می کنند. از مضرات آن، اکسید شدن مس است که این اکسید بسیار سمی است.
بعد از از بین رفتن لایه قلع باید آن را برای سفید کردن پیش مسگرها ببریم.
چدنی
1-
غذا به ظرف نمی چسبد ( برای سرخ کردنی بسیار مناسب است)
2-با مواد غذایی ترکیب نمی شود.
3-برای حفاظت بهتر است از حداقل حرارت استفاده شود.
سنگی
1-بهترین برای طبخ غذاهای گوشتی
2- طبخ غذا در 2 تا 2.5 ساعت با حرارت ملایم
3- بهترین نوع سنگ سیاه بدون رگه های سفید
4-با مواد غذایی ترکیب نمی شود.
5- حفاظت در مقابل ضربه برای جلوگیری از ترک خوردگی و شکستگی

بلورین یا پیرکس
1-کاملا بهداشتی
2- در هنگام طبخ غذا، مراقب تماس ترشحات با ظرف باشیم که ممکن است باعث انفجار ظرف شود.
3- احتیاط در مقابل سوختگی دست
در نهایت برای طبخ استفاده مشکل است.
ملامین
1-
نامناسب از نظر بهداشتی( از مواد شیمیایی ساخته شده و برای سرو غذاهای گرم مناسب نیست)
2- روکش آن به تدریج خورده می شود که از مواد آروماتیک است و برای سلامتی مضر است
آلومینیومی و روی
1- در طبخ از قاشق چوبی استفاده شود.( تا ذرات آلومینیوم و روی با غذا ترکیب نشود)
2- ذرات این فلزآلومینیوم باعث کندی ذهن و شعور و مسمومیت ایجاد می کند
3- از طبخ مواد اسیدی مانند گوجه فرنگی به صورت رب در این ظروف خودداری شود.
4- البته روی محسناتی دارد، تقویت مغز و اعصاب و کارکرد بهتر غدد درون ریز. کمبود روی در بدن باعث لکه های سفید روی پوست و ناخن می شود
چوبی
1- م
ناسب برای غذای سرد
2- بعد از شستن سریعا خشک شوند.
3- هر چند وقت یکبار، آن ها را با روغن زیتون یا کنجد چرب کرده تا از ترک خوردن آنها جلوگیری شود.
استیل
1- کاملا بهداشتی، در صورت رعایت نظافت و دقت شستشو
2- استفاده از حداقل حرارت در طبخ
3-مناسب برای تهیه انواع خورشت
تفلون
1-غیر بهداشتی( تفلون ماده شیمیایی است که روکش ظروف آلومینیومی می شود و در هنگام طبخ غذا به مرور کنده می شود. در طولانی مدت باعث بیماری صعب العلاج می شود)
نقره و طلا
1- استفاده از این ظروف اسراف است و لذتی جز فخر فروشی ندارد.
2- ظروف طلا باعث بیماری خونی صعب العلاج در آقایان می شود.
3- ظروف نقره با بعضی مواد غذایی ترکیب می شوند مثل: زرده تخم مرغ
تخلیص از کتاب « پانزده روز تا سلامتی» نوشته : مهندس جمشید خدادادی.
دوستان عزیز:
با توجه به مطالب فوق بهترین ظروف در طبخ غذای سالم، از نظر صاحبنظران طب سنتی ظروف: سفالین، سنگی و مسی می باشند.
نحوه تهیه، استفاده و نگهداری از این ظروف در پستهای بعدی انشاالله............[font=Tahoma]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: تفکر ، mhvvhm ، یاســین ، m.hossein ، M912 ، دل خسته ، احیاء ، بیداری اندیشه ، حسن.س. ، mahdi14 ، AMINI ، ztb ، سلامت ، soheyl68
۲۳:۵۴, ۲۸/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #4

استفاده از نعل اسب در قابلمه ی خورشت در حال جوش و پختن باعث برطرف شدن کم خونی میشه.امتحان کنید .جواب میده.منکه کم خونیم با این روش و بدون استفاده از خوردن داروی شیمیایی برطرف شد SmileHeart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: احیاء ، یاســین ، بیداری اندیشه ، حسن.س. ، mahdi14 ، AMINI ، سلامت
۱۵:۳۱, ۲۹/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/خرداد/۹۱ ۱۹:۴۷ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #5
آواتار
چندین سال و به طور مداوم حالت آلرژیک و حساسیت داشتم. این حساسیت که همراه با عطسه و آبریزش بود، مربوط به فصل خاصی نبود و در تمام طول سال وجود داشت. با اصلاح تغذیه بر طبق دستورالعمل های طب اسلامی و سنتی، به لطف خداوند الان نزدیک به 3 سال است که خبری از حساسیت نیست.
خودم حدس میزنم، علت اصلی برطرف شدن آن، حذف مواد غذایی کارخانه ای از فهرست غذایی مصرفی مان می باشد.

همچنین با مقایسه خانواده خود با سایرین این طور به نظر می رسد که به لطف خداوند، کمتر دچار بیماری های ساده از جمله، سرماخوردگی، سردرد و سرگیجه، مشکلات گوارشی و ... می شویم و بدن نیرومند و سالمی داریم

اصلا همین که می بینی داری طبق روایات معصومین علیهم السلام و دستورات اسلام زندگی می کنی، بیشترین حظ و سود رو می بری و احساس رضایت می کنی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، بیداری اندیشه ، fazel ، حسن.س. ، mhvvhm ، mahdi14 ، AMINI ، سلامت ، soheyl68
۱۹:۱۸, ۲۹/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۸/خرداد/۹۱ ۲۳:۵۴)bahooneh نوشته است:  استفاده از نعل اسب در قابلمه ی خورشت در حال جوش و پختن باعث برطرف شدن کم خونی میشه.امتحان کنید .جواب میده.منکه کم خونیم با این روش و بدون استفاده از خوردن داروی شیمیایی برطرف شد SmileHeart
سلام
نعل اسب از کجا اوردین؟
منم کم خونی دارم ، بعد از اینکه با طب سنتی اشنا شدم فهمیدم مصرف قرص در کبد و قلب رسوب میکنه، از این ملاقه اهنی ها (حسوم) هم گیر نیووردم
شما چه مدت مصرف کردین؟برای دیگر اعضای خانواده که این مشکل رو ندارند بد نیست؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، mahdi14
۸:۰۸, ۳۰/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
این جور گفته شده که نعل اسب در آب در حال جوش و غذا، یون آهن آزاد می کنه و در صورتی که بدن به یون آهن نیازی نداشته باشد، به او صدمه ای نزده و دفع می گردد و در صورت نیاز مورد استفاده بدن قرار می گیره
الله اعلم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، حسن.س. ، یاســین ، mhvvhm ، bahooneh ، mahdi14 ، AMINI ، سلامت
۱۰:۳۱, ۳۱/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/خرداد/۹۱ ۱۰:۳۴ توسط bahooneh.)
شماره ارسال: #8

در جواب nina :
سلام.من از یه مغازه ی مس گری خریدم.جاهایی هم که اسب تربیت میکنن نعل دارن.با وجود تغذیه های نادرستی که یه چورایی هممون ناخواسته گرفتارش شدیم هممون کمبود اهن و در بدن داریم.فقط مقدار کم و زیاد داره.استفاده از نعل اسب در خورشت و برای همه مفیده حتی برای فردی که درصد کم آهنی بدنش کمه و به اصطلاح میگه من کمبود آهن ندارم.در صورتی که با این تغذیه مون هممون به نوعی گرفتار شدیم.شما نگاه کنید همین میوه ایی که میخوریم کودش شیمایی هست و ما خوشحالیم که ویتامین به بدنمون میرسونیم در صورتی که .........
بله دوستم .استفاده ی نعل اسب در خورشت برای همه ی اعضای خانواده مفید است و ضرر ندارد
من به مدت یک ساله استفاده میکنم و میزان کمبود اهنم به طور معجزه اسایی بهتر شده و همیشه اینو میگم که ای کاش از بچگی از نعل استفاده میکردم .

در جواب احیا:
سلام.باید بگم احسنت به این جوابتون و باید بگم کاملا درسته Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: احیاء ، mahdi14 ، یاســین ، fazel ، سلامت
۱۸:۳۷, ۱۳/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #9

سلام دوستان عزیزم
با یک تاخیر طولانی به دلیل مشغله بسیار بسیار زیاد اومدم برای ادامه مبحث غذای سالم ، مشتاق شنیدن نظراتتون هستم
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سلامت
۱۶:۲۴, ۱۶/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #10

دوستان عزیز یادآوری میکنم که دستورات غذایی که در مباحث آینده می آورم از کتاب ارمغان تندرستی، استاد جمشید خدادادی گرفته شده اند و به مرحله عمل در اومدن و سعی کردم با تغییراتی به ذائقه خودمون نزدیکش کنم.
در اولین بحث، ضرورت استفاده از ظروف سالم را متذکر شدم و خواص هر کدام از ظروف را بیان کردم. در بحث بعدی اطلاعات خودمو در مورد تهیه ظروف سالم بیان میکنم. البته در تهران اطلاعات کاملی ندارم. دوستان اگه آدرس مراکز خرید ظروف سالم در تهران دارند لطفا بفرمایند.
ظرف سفالین
لاله جین همدان مرکزی غنی از سفال می باشد. ظروف سفالین مثل دیزی گلی یا قابلمه گلی یا لیوان و بشقاب و ... را می توانید از همدان یا شهرضا یا سفال فروشی های جاده قم - تهران خریداری کنید. مغازه های غذای سالم هم در تهران هستند که این ظروف را دارند ولی به نظر بنده قیمتشون معقول نیست. از مراکز تولید سفال در تهران هم متاسفانه اطلاعی ندارم.
غذاهای تجربه شده در دیزی سفالین
1- انواع خورشتها
2- انواع آبگوشتها
3- انواع آشها
4- پخت حبوبات
5- کله پاچه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سلامت
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند: