|
اهمیت تلفظ صحیح در نماز
|
|
۱:۰۶, ۸/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/تیر/۹۲ ۱۸:۵۹ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
جدول کلمات نماز
کلمات عربی که در نماز می خوانیم اگر صحیح ادا نشود ، معنای آنها تغییر می کندان شاء الله زین پس نمازی بهتر داشته باشیم ![]() منبع 1 منبع 2 |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۱:۴۹, ۲۰/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
خدا نکنه همچین جسارتی کرده باشم. مشکلی که من مطرح کردم، نقطه مقابل غرب زدگی هست.
فکر کنم شندید که اونایی که تو شرایط سخت می گن اوه مای گاد! همونایی هستن که قبلا تو همین شرایط می گفتن ددم وای! خواستم بگم این یک عادت کلی برای ما نشه. من که مخالفش نیستم. چون اصل این حروف هم عربی بوده، خوب یکم رعایت لازمه. اما توی ایران اگه برید خار و بار فروشی با تلفظ عربی بگید یک عدد صابون سیب بدید! خوب مسخره عام و خاص می شید. این عرفی هست که باید قبول کنیم. نمی گم تلفظ نکنیم. اما بهتره جوانب سنجیده بشه. به حرف آیت الله بهجت بهتره توجه کنید. تلفظ در حدی نشه که توجه از میان بره. حالا بی خیال اگه می تونید تو نماز، لغت عربی رو عربی تلفظ کنید که عالیه. ما رو هم دعا کنید. کار خوبیه. مثل این میمونه که تو کلاس زبان، تلفظات رو رعایت کنید. ترس من از ارتجاع بود. الآن سی و پنج ساله که ارتجاع از ایران کم شده. نگرانی من از برگشتنش بود. تصور کنید با گذاشتن این تاپیک یک نفر جذب این کار پسندیده بشه. اما مثلا تو نماز جماعت بیاد و به تلفظ من گیر بده. من دیدم که دارم می گم. طرف خاصش هم من بودم. از این مسئله می ترسم. چون دوستم بر علیه اون فرد جبهه گرفت و چند ماهی هست که نماز جماعت نمی ره. مشکلات ارتجاع اینه. ببخشید اگه حرفم تند بود. شرمنده. ببخشید. |
|||
|
|
۱:۱۵, ۲۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲۰/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۲)bidel نوشته است: این مشکلی بود که دکتر شریعتی سال ها پیش، اعلام کرد و گفت که این کار شما یعنی ارتجاع محض. این نژادپرستی هارو بذارید کنار من به شخصه ارزوم اینه که بتونم انقدر زیبا با تلفظ نماز و قران و دعا بخونم خیلی سعی میکنم ولی ...وقتی کلمه تلفظش درست ادا بشه زیباتر میشه. |
|||
|
|
۷:۱۱, ۲۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
البته خدمت شما عرض کنم که رعایت تلفظ عربی در نماز واجب نیست بلکه رعایت زیر و زبر ها شرط است ! زیرا خود عرب زبان ها هم گاها نمیتوانند بعض کلمات را خوب ادا کنند مانند کلمه الضالین که با یکی از مشاوران امام مسجد الحرام که صحبت میکردم ایشان گفتند که ما هم نمیتوانیم دقیقا تلفظ کنیم و کار سخت و مشکلی هست ! لذا خداوند در این امر سخت گیری نمیکند زیرا اوست که فرموده : یرید الله بکم الیسر و لا یرید بکم العسر : خداوند اراده کرده است که بر شما اسان و سهل گیرد و بر شما سختی و مشقت را نخواسته ! البقره ۱۸۵
لذا غیر اعراب به خصوص مستضعفین از ایشان که با دلی پاک رو به الله متعال میکنند گرچه نتوانند تلفظ عربی داشته باشند که عقل هم محال میداند که عجمی بسان عربی ۱۰۰ درصد بتواند تلفظ عربی داشته باشد ان شا الله خداوند نماز ایشان را قبول میکنند که او درون را بنگرد و حال را نی برون را بنگرد و قال را ! انما الاعمال بالنیات مهم رعایت زیر و زبر کلمات است نه تلفظ یک حرف به گویش عربی ! |
|||
|
|
۲۱:۳۸, ۲۳/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
(۲۰/فروردین/۹۳ ۷:۳۶)سیمرغ نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیمبسم الله آموزش تصحیح قرائت نماز - استاد حیدر کسمائی دانلود |
|||
|
|
۶:۱۸, ۱۱/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۳ ۶:۲۵ توسط Islam.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم تو کتاب سرای دیگر از شهید دستغیب خوندم که فرمودند همین که تفاوت قائل شویم در تلفظ حروف شبیه به هم کافی است و نیازی نیست که حتما از مخرج حرف ادا شود ، البته اگر کسی میتواند از مخرج ادا کند که چه بهتر ، اما نباید انسان دچار وسواس شود. هی به این پیرمرد پیر زن ها گیر ندیم اخر عمری....به جای اینکه به حقیقت نماز رجوعشون بدیم ،دچار وسواسشون میکنیم در تلفظ. البته تصحیح تلفظ لازم است اما نباید دچار وسواس شد یا از اصل غافل شد. |
|||
|
|
۱۳:۰۱, ۲۷/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلام
یکی از چیز هایی که باعث میشه دعای انسان مستجاب نشه ،اینه که نمازش رو درست نخونده باشه. نرم افزار فوق برای آموزش تلفظ صحیح طراحی شده و بسیار کاربردی هست. پیشنهاد میکنم حتما دانلود کنید. قلت نخوانیم نرم افزار فوق به صورت رایگان و کامل هست و ناشر اجازه ی نشر آن در راستای ترویج فرهنگ را داده هست ولی دوستانی که تمایل دارند برای کمک به ناشر اقدام کنند میتوانند از طریق "بازار" نام نرم افزار رو جستجو کرده و نسخه پولی آن را خریداری کنند. برای سلامتی طراحانش صلوات |
|||
|
|
۱۴:۴۱, ۲۵/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/شهریور/۹۳ ۱۴:۵۱ توسط الهی313.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان.میخواهم در این تایپیک به یک مساله خیلی خیلی مهم اشاره کنم که خیلی ها در مورده آن مشکل دارند،از جمله خود من.
من بعد از سالها نماز خواندن تازه فهمیدم قرائت نمازم مشکل دارد.باید تلفظ ها را عربی بیان می کردم ولی ........ درباره احکامه یادگیری قرائت صحیح هم خودتان میتوانید به رساله ها مراجعه بفرمایید. مسئله ای شرعی و بسیار مهم در مورد تلفظ صحیح حروف در نماز که بسیاری از افراد با بی توجهی از آن عبور می کنند:در رساله های مراجع بزرگ تقلید(حفظهم الله)آمده؛ برکسانی که توانایی دارند واجب است قرائت صحیح نماز را یاد بگیرند ،نمازگزار باید هر یک از حروف حمد وسوره و سایر اذکار نماز را به صورت عربی صحیح و از مخارج آن ادا کند البته در حد وُسع و توان یادگیری مکلف از وی خواسته شده ، لذا اگر نمازگزار حروف را مثل هم تلفظ نماید و بجای حرفی حرف دیگر بگوید ، مثلا بجای”ض” ، “ظ” بگوید ، نماز او باطل است و باید قضا کند ، البته رعایت لحن عربی لازم نیست . بسـیـارى از حروف عربى تقریباً به همان شکل فارسى تلفّظ مى شوند و نیازى به آموزش و یادگیری نـدارد و تـنـها ده حرف (ثاء، حاء، ذال ، صاد، ضاد، طاء، ظاء، عین ، غین ، واو) در زبان عربى ، تلفّظ آنها به گونه دیگرى است که باید رعایت نمود . همه ما می بایست علاوه بر یادگیری از طریق مطالعه نحوه تلفظ آنها ، برای رفع هرگونه اشتباهات احتمالی از اهل فن(مثل طلاب و قاریان قرآن)سوال کرده وبه صورت عملی یاد بگیریم ، در شرح حال علماء آمده که معمولاً سالی یکبار نزد یکی از اهل فن ، قرائت نماز و حمد و سوره خویش را چک نموده تا مبادا در یکسال گذشته تغییری در صحت تلفظ حمد وسوره شان ایجاد شده باشد.) من هم میروم سره اصل مطلب و فایل قرائت صحیح نماز و حروف عربی را برایتان میگذارم. آموزش تصویری قرائت صحیص نماز توسط استاد سید محسن موسوی بلده این سایت.کلیک کنید این سایت.کلیک کنید این هم فایل های قرائت صحیح حروف عربی.چون حرف به حرف است،خیلی کمک میکند که راحت تر حروف را یادبگیریم تلفظ حروف این هم یک مطلب جالب:در یک جمع جوانان لبنانی بودم و یکی از آنها داشت به لهجه ایرانی بعضی کلمات را ادا می کرد که این نکته به ذهنم رسید و به آنها گفتم می دانید چرا امام زمان ظهور نمی کنند؟ با تعجب و پرسشگرانه نگاهم کردند. گفتم: برای که کل شیعیان غیر ایرانی تعدادشان در لبنان و عراق و بحرین و دیگر کشورها به ۶ میلیون نمی رسد. آنها می گویند اللهم عجل لولیک الفرج. اما در ایران که اقلا ۷۰ میلیون شیعه دارد می گویند اللهم اجل لولیک الفرج. یعنی با تلفظ غلط ع معنی این کلمه از نزدیک کردن به معنی به تاخیر انداختن تغییر می کند. و اگر بخواهیم ریاضی حساب کنیم دعای ما ۷۰ میلیون در مقابل دعای آن ۶ میلیون برتری دارد! دیدند راست می گویم. بلی. هرچند گفته اند انما الاعمال بالنیات اما این دلیل نمی شود که ما عامدانه غلط دعا بخوانیم. پس خواهش میکنم از این به بعد با توجه در تلفظ و توجه روحی این دعا را بخوانیم. بسیاری از کلمات معنا و ارزش و اثر خاصی دارند. مثلا بعضی اذکار که حتی اگر معنی آن را هم ندانید اما اگر با توجه قلبی فلان عدد از آن را بخوانید فلان مشکل به اذن خداوند حل خواهد شد. حجة الاسلام سید کاظم لواسانی می فرمودند نماز خیلی از ماها قبل از اینکه بخواهند پیش خدا ببرند خط می خورد. چرا؟ نیت که درست بود ادای آن درست بود با توجه بود خیلی هم انقلاب معنوی داشتم! برای آنکه به جهت تلفظ غلط دوکلمه، اسم دو شیطان به زبان می آید: ایاک نعبد را به هم می چسبانیم و می شود کنع! کنع و کنس اسم دو شیطان است در لا شریک له هم کَلَه نام شیطان می شود. خب اسم شیطان را سه بار در نماز آورده ایم بدون آنکه توجه کنیم. وقتی مطلب بالا را می نوشتم گفتم نکند سندش مشکوک باشد و یک سرچ کردم و دیدم خیلی ها همین مطلب را تایید کرده اند: علما تاکید دارند تلفظ درست حروف عربی در نماز را چرا هفت سکت در سوره حمد داریم که عدم رعایتش نام 7 بت در عرب در میاید مثل تعل بعل کنس کنع .. معنی اقامه کردن نماز تا خواندن و قرائت کردن نماز زمین تا اسمان فرقش است وجمعا 7مورد در سوره حمد درصورت رعایت نکردن بوجود می آید سید یزدی در عروه آنها چنین گوید : وهذا ما یقولون : ان فی الحمد سبع کلمات مهملات وهی : *دلل*(در الحمد) *هرب *(در الحمد لله رب ) *کیو*(درمالک یوم) *کنع * ( ایاک نعبد ) * کنس * ( ایاک نستعین ) * تع * ( انعمت علیهم ) *بع* ( المغضوب علیهم ) فلذا باید در این موارد دقت بیشتر ملحوظ داشته ومستحسنات قرائی را هر چه بیشتر رعایت کرد.
چندتا فایل دیگه.البته ببخشید من به جای اصل فایل،مجبور شدم آدرس سایت ها را بگذارم. آموزش قرائت های کل نماز |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| اهمیت تعقیبات نماز و گزیده از تعقیبات مأثور | محمدهادی | 34 | 13,720 |
۲/مرداد/۹۴ ۱۰:۵۸ آخرین ارسال: محمدهادی |
|

![[تصویر: namaaz.gif]](http://networkan.persiangig.com/document/namaaz.gif)

خیلی سعی میکنم ولی ...

![[تصویر: tajvid.jpg]](http://www.firouzi.org/wp-content/uploads/2013/07/tajvid.jpg)