|
شما نمی خواهید هفتاد هزار فرشته برایتان استغفار کنند؟!
|
|
۱۲:۴۹, ۷/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/تیر/۹۱ ۱۲:۴۹ توسط sarallah.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سوره ای که خواندنش باعث استغفار فرشتگان می شود
سوره دخان این سوره در" مكه" نازل شده، و 59 آیه است . فضیلت تلاوت این سوره: در حدیثى از پیغمبر گرامى اسلام آمده است : من قرأ سورة الدخان لیلة الجمعة و یوم الجمعة بنى اللَّه له بیتا فى الجنة: "كسى كه سوره دخان را شب و روز جمعه بخواند خداوند خانهاى در بهشت براى او بنا مىكند" . و هم از آن حضرت روایت شده: من قرأ سورة الدخان فى لیلة، اصبح یستغفر له سبعون الف ملك: " كسى كه سوره دخان را در شبى بخواند صبح مىكند در حالى كه هفتاد هزار فرشته براى او استغفار مىكنند" . در حدیث دیگرى از" ابو حمزه ثمالى" از امام باقر ع چنین نقل شده: من قرأ سورة الدخان فى فرائضه و نوافله بعثه اللَّه من الامنین یوم القیامة، و اضله تحت ظل عرشه، و حاسبه حسابا یسیرا، و اعطى كتابه بیمینه: " كسى كه سوره دخان را در نمازهاى فریضه و نافله بخواند خداوند او را در زمره كسانى كه روز قیامت در امنیت به سر مىبرند مبعوث مىكند و او را در سایه عرشش قرار مىدهد، و حساب را بر او آسان مىگیرد و نامه اعمالش را به دست راستش مىدهد . [B]محتواى سوره دخان: این سوره پنجمین سوره از سورههاى هفتگانه حوامیم است، و به حكم اینكه از سورههاى مكى است محتواى عمومى آنها را، یعنى بحث از مبدء و معاد و قرآن، به نحو كامل در بر دارد، و آیاتش در این زمینهها آن چنان تنظیم شده است كه ضربات كوبنده و بیدار كنندهاى بر قلب هاى خفته و غافل وارد مىسازد و آنها را به ایمان و تقوا و حق و عدالت فرا مىخواند. كسى كه سوره دخان را در نمازهاى فریضه و نافله بخواند خداوند او را در زمره كسانى كه روز قیامت در امنیت به سر مىبرند مبعوث مىكند و او را در سایه عرشش قرار مىدهد، و حساب را بر او آسان مىگیرد و نامه اعمالش را به دست راستش مىدهد
بخش هاى این سوره را مىتوان در هفت بخش خلاصه كرد:1- آغاز سوره از حروف مقطعه و سپس بیان عظمت قرآن است، با این اضافه كه نزول آن را در شب قدر براى اولین بار بیان مىكند. 2- در بخش دیگرى از توحید و یگانگى خدا و بیان بعضى از نشانههاى عظمت او در جهان هستى است. 3- بخش مهمى از آن از سرنوشت كفار، و انواع كیفرهاى دردناك آنها سخن مىگوید. 4- در بخش دیگرى براى بیدار ساختن این غافلان قسمتى از سرگذشت موسى علیه السلام و بنى اسرائیل در مقابل فرعونیان و شكست سخت آنها، و نابودى و هلاكشان، گفتگو مىكند. 5- مساله قیامت و عذاب هاى دردناك دوزخیان و پاداش هاى جالب و روح پرور پرهیزكاران قسمت دیگرى از آیات این سوره را تشكیل مىدهد. 6- موضوع هدف آفرینش، و بیهوده نبودن خلقت آسمان و زمین از موضوعات دیگرى است كه در آیات این سوره مطرح شده است. 7- سرانجام، سوره را با بیان عظمت قرآن همانگونه كه آغاز شده بود پایان مىدهد. و از آنجا كه در آیه دهم این سوره سخن از" دخان مبین" به میان آمده این سوره به عنوان سوره" دخان" نام گرفته است. [b] [b]تبیان |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۱:۴۴, ۲۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
احسنت
حرف منم از اول همینه یعنی باید یه بازبینی تو احادیث صورت بگیره مگه خود معصومین نگفتند که اگر سخنی از ما با قران تطبیق نداشت انرا رد کنید. خب مگه قران نمیگه ذره ای از اعمال خوب و بد رو نادیده نمیگیره پس میفهمیم این تناقضه. البته جایی دیگر در قران هم هست که میتونه این مطالب رو تایید کنه و اون سوره قدره که میگه "لیله القدر خیر من الف شهر" یعنی شب قدر رو برابر هزار ماه میدونه خب با این حساب من بین دو راهی قرار دارم: 1_این احادیث درست هست و با انجام یک سری اعمال چنان پاداش بزرگی دریافت میکنیم با استناد به قران 2_جعلی هست و عدل و حساب الهی پا بر جاست باز هم به استناد به قران لطفا کمک کنید ببینیم قضیه از چه قراره من دیگه نظری ندارم و منتظر جواب شما هستم یاعلی |
|||
|
|
۱۵:۳۳, ۲۰/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/تیر/۹۱ ۱۵:۳۵ توسط محیصا.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
اینکه میگید باور اینکه خداوند 70 هزار فرشته رو مامور طلب استغفار برای کسی می کنه یا مطلبی که در مورد ثواب نماز جماعت زدیدو... .. به نظر من اینکه بچسبیم به این مطالب که آیا این احادیث سندیت داره یا نه کار کاملا بیهوده ایه ..چرا ؟!؟ . چون این احادیث متواترا بیان شدن و مطمئنا قبل از من و شما کسانی بودند که دنبال این باشن که اینهمه احادیث جعلی بین مردم باب نشه و اهلش حواسشون به این مورد بوده و هست ... پس توو این مورد نباید شک کرد !!! و اینکه تعجبی نداره که عملی ساده این همه برکات داشته باشه؟!؟! مگر در رحمن و رحیم بودن هم میشه شک کرد؟! و ایمان کامل ایمانیه که ایمان به غیب هم داشته باشه ... بذارین از زبان پبامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بگم: به روز یکی از اصحاب از معنی ایمان ازشون میپرسه و حضرت به آیه امن الرسول آیات آخر سوره بقره اشاره می کنند و میگن ایمان اونه که به خدا و فرشتگان و پیامبرانش ایمان آوری...!!! دعای سوم صحیفه رو حتما یه نگاهی بندازین... درمورد فرشته هاست ... در یک بندش اومده که فرشته هایی هستند که کارشون نگهبانی است و برای همین آفریده شدند که یا نگهبان اعمال اند یا نگهبان اند که بنده ها رو از پیشامدهای بد حفظ کنن... این دعای صحیفه رو وقتی برا اولین بار خوندم به خیلی از گروه هایی از فرشته ها که حضرت نام می بردند شک داشتم ولی استادمون میگفتند ایمان به اینها همه واجبه ... چرا ؟!؟! چون ... هم یک مخبر صادق داره ازشون به ما خبر میده و هم اینکه هیچ دلیل عقلی ای نیست که اونها رو انکار کنه ... توو فضیلت هایی هم که گفته شده و ما از خیلی هاش تعجب می کنیم هم همینه ... اولا اینکه خبر از یک معصومه که مامو خداست و دوما ما دلیلی نداریم که بتونه خلافش رو برامون اثبات کنه... داریم ؟!؟ |
|||
|
|
۱۸:۳۵, ۲۰/تیر/۹۱
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز من به فرشته ها ایمان راسخ دارم و شخصا علاقه خاصی به جبرئیل(علیه السلام) دارم پس بحثی دراین باره نداریم.
ولی اینکه همه احادیث درست باشه و... رو کاملا رد میکنم چون به گفته بزرگان ما هیچ کتابی بجز قران کاملا دست نخورده نیست حتی منبع ارزشمندی مثل نهج البلاغه. این هم که گفتید این ثواب این ذکرها را نمیشه نقض کرد غلطه چرا؟ چون اگه اینا تحقق پیدا کنه عدل الهی زیر سوال میره. چون در اثبات عدل الهی گفته میشه خدا متناسب با داده هاش به انسان ها از انها توقع دارد. خب با این حساب یکی که اونور دنیاست و هنر کنه به دین خودش درست عمل کنه تکلیفش چیه؟؟؟ ما یه صلوات بفرستیم 100000تا ثواب کنیم اون بدبخت تازه بگرده ببینه راست چیه دروغ چیه... مگه در قران نداریم : "من يعمل مثقال ذرة خيراً يره و من يعمل مثقال ذرة شراً يره" نکته دیگه اینه که اصلا ببینیم ذکر یعنی چی؟ ذکر یه تلقینه برای یاد اوری خدا تا اینکه اعمالمون خدایی بشه. و اون چیزی که اون دنیا محاسبه میشه عمله نه ذکر و... نشانه اونم آیه ای که گفتم. بازم تکرار میکنم اگه به ذکر گفتن قرار باشه کیلو کیلو ثواب کنیم پس اون خلفای گردن کلفت در صدر بهشت جای خواهند گرفت |
|||
|
۲:۱۲, ۲۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
سلام
دوست من من احساس میکنم شما چند موضوع رو باهم خلط کردین و به همین دلیل جواب کاملی دست پیدا نمیکنین.( پوزش میخوام ولی شما میگی قرار نیس هر کاری کنیم بعد یه دعایی یا ... بخونیم و تازه ثواب هم ببریم و امثال این . اما از طرفی با قران مدرک میارین تا تناقض قران رو بیان کنید ، و از طرفی جوامع حدیثی رو زیر سوال میبرید شناخت حدیث سالم از غیر صحیح خودش فنی داره ) دوست من شما برای اینکه خیالت جمع بشه یکدوره مباحث خداشناسی (عدل) و حدیث شناسی رو از کسی که حرفه اش این هست مطرح کن و با ایشون قدم به قدم رفع اشکال کنید چون اگه اینجا مطرح هرکدومش حداقل یک بخش جداگانه رو میطلبه. نمیخوام بگم اینجا جاش نیست ، دوستانه میگم خدا هیچ کار ی رو بی حکمت نمیکنه. اگه بخواد ببخشه یا نبخشه ، خودش میدونه و بزرگتر واسه کاراش نمیخواد. |
|||
|
۱۱:۰۷, ۲۱/تیر/۹۱
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
راست میگی همه چیز قاطی شد
![]() من نمیگم قران تناقض داره دوست عزیز بلکه میخوام فرمول حساب کتاب دستم بیاد. من به حکمت خدا شک ندارم ولی نمیخوام شک و شبهه تو ذهنم بمونه پس فردا یه بلایی سرم اومد اسمون و زمین رو فحش بدم و میشناسم چنین ادمهایی رو... و این تند سوال کردن من به خاطر این بود که میخوام به نتیجه برسم. ضمنا اون کسی که گفتید تخصصش اینه پیدا نمیشه یا اگه هم باشه ما رو تحویل نمیگیره شما اگه خودتون تخصصش رو دارید زحمت بکشید راه نشونم بدید. اگه هم ندارید بسم الله همینجا دوره عدل شناسی میزنیم بهتون قول میدم کار میگیره یاعلی |
|||
|
۳:۰۴, ۲۳/تیر/۹۱
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلام
ببین برادرمن من نمیخوام خدای ناکرده شک و شبه ای واستون پیش بیاد چون حتی یه شبه هم داشته باشین مشکل پیش میاد. یسری مسایل باهم فرق میکنن اما بعضیا با هم زنجیره وار باهم متصل هستن. شما اینجا بحث عدل ؛ معاد و توحید باهم دارید و باید برای هرکدومش کلی توضیح داد .[align=CENTER]حالا شما فکر میکنید میشه مختصر یا مشروح این مباحث رو مطرح کرد؟ من مشکلی ندارم میتونم تا جایی کمک کنم ،فقط شما باید خودتون مطالعه کنین . |
|||
|
۱۱:۲۲, ۲۴/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۱ ۱۱:۳۸ توسط محیصا.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
نقل قول:من نمیگم قران تناقض داره دوست عزیز بلکه میخوام فرمول حساب کتاب دستم بیاد. در عدل الهی و عادل بودن خدا و اینکه عدل یعنی چی خودتون تاحدی گفتید ولی خداوند صفتی هم داره به نام محسن احسان بالاتر از عدله ... . خدا اسمی داره به نام وهاب وهاب از هبه گرفته شده و هبه یعنی بدون اینکه طرف چیزی بده بهش بخشش کنی یعنی مجانی دادن همون هدیه دادن خودمون ... نقل قول:بازم تکرار میکنم اگه به ذکر گفتن قرار باشه کیلو کیلو ثواب کنیم پس اون خلفای گردن کلفت در صدر بهشت جای خواهند گرفت انسانها میزان اعمالشون در قیامت با مقدار فهمشون و مقدار چیزیه که در اختیار داشتن ... نه کیلو کیلو ذکر گفتن هاشون در ضمن خداوند گفته هر کسی که تونست عمل خیرش رو به آخرت بیاره... "من [u]جاء [/b]بالحسنه" |
|||
|
|
۱۵:۲۴, ۲۴/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۱ ۱۵:۲۵ توسط revenger.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
منم تو پست قبلیم همینا رو گفته بودما:
"من يعمل مثقال ذرة خيراً يره و من يعمل مثقال ذرة شراً يره" نکته دیگه اینه که اصلا ببینیم ذکر یعنی چی؟ ذکر یه تلقینه برای یاد اوری خدا تا اینکه اعمالمون خدایی بشه. و اون چیزی که اون دنیا محاسبه میشه عمله نه ذکر و... نشانه اونم آیه ای که گفتم. بازم تکرار میکنم اگه به ذکر گفتن قرار باشه کیلو کیلو ثواب کنیم پس اون خلفای گردن کلفت در صدر بهشت جای خواهند گرفت |
|||
|
۱۵:۳۷, ۲۴/تیر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/تیر/۹۱ ۱۵:۴۱ توسط محیصا.)
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
تاثیری که ذکر داره زنده کردن قلبیه که مرده ... اذکار باعث میشن فرد حضور پیدا کنه و با در حضور بودن دیگه گناه نمیکنه و... واینکه هرکسی توفیق گفتن ذکر و توفیق بهره بردن از نور اذکار رو پیدا نمیکنه ... خود ذکر هم مراتبی داره ... بالاترین مرتبه ذکر, ذکر عملی اذکار برکاتشون دونوعه یا دنیویه مثل برآورد شدن خواسته یا شفای بیماری و... یا اخرویه مثل همون استغفار فرشته ها برای فرد یا بهشت و ... که گفته شده و اثرات دنیوی رو می تونیم با عملمون که بالاترین نوع ذکر نگه داریم و برکاتی اخرویش رو هم می تونیم با اعمال زشت و گناه از خودمون سلب کنیم... منم بازم تکرار می کنم "من جاء بالحسنه" |
|||
|
|
۱۵:۴۷, ۲۴/تیر/۹۱
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۲۴/تیر/۹۱ ۱۵:۲۴)revenger نوشته است: منم تو پست قبلیم همینا رو گفته بودما: ببین عزیزم ذکر گفتن خالی جایی یره یا نه؟ شما نماز بدون وضو بخونی ایا قبول میشه یا نه؟ اونم که میفر مایید " گردن کلفت " اگه خودش قبول میداشت ، حتما به اون عمل میکرد. بعدش شما رو تو قبر دیگری نمیندازن و اعمال دیگری هم به گردن دیگری نیست. اگه اینجوری باشه که خدا دیگه عادل نیست |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |