|
استفاده نادرست از اسامی مقدس در سریال ها و فیلم ها
|
|
۱:۱۱, ۱/مرداد/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/مرداد/۹۱ ۲۳:۵۵ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
![]() پیش خودم می گویم اتفاقی است ، مگر می شود عمدی در کار باشد ؟ و می شمارم : یک ، دو ، سه ، چهار ، پنج ، ... ! نه انگار اتفاقی نیست ؟! مشغول تماشای سریال " آشپزباشی " ام ، دیالوگی توجهم را جلب می کند ، فرهاد اصلانی خطاب به پرویز پرستویی می گوید : " میشه دیگه من رو به اسم " صفدر " صدا نزنی ؟ بهم بگی هومن ؟ البته من با صفدر مشکلی ندارم ، اما خب خودت میدونی که هومن با کلاس تره ! " این جمله را گوشه ذهنتان داشته باشید . دارم نسخه ضبط شده سریال " پایتخت " را نگاه می کنم ، سکانسی هست که خانواده " نقی " در خانه شان هستند که مهمانانی ناخوانده از اقوام آنها سرزده از راه می رسند ، این مهمانان تقریبا داستان یک قسمت از سریال هستند در بین آنها کارکتری وجود دارد که نقش آنرا آرش نوذری بازی می کند ، این کارکتر بی حد و حساب بی فکر و بی عقل و بی ملاحظه است ، شاید خنده دار ترین فرد صحنه همین مرد است ، نام او " هادی " است .... ![]() این کارکتر را به خاطر بسپارید امین حیایی بازیگر سریال " ساخت ایران " که در شبکه خانگی منتشر می شود ، در سکانسی خودش را معرفی می کند ، نام او " غلامحسین " است ، و یک سارق خرده پا است ، طرز بیان این اسم در نوع خود جالب است ، صدا را در گلو می اندازد و می گوید غلامم ، غلام حسین ... ![]() نام ها در حافظه بیشتر از شخصیت ها ماندگار اند ، نام یک شخص یا یک کارکتر خصوصا در سریالهای تلویزیونی که مخاطب ، مدت زیادی با آنهاست می تواند روی جامعه تاثیر زیادی داشته باشد . یاد بیاورید که هنگام پخش سریال ستایش ، آمار نام " ستایش " در آن سال و سال بعد بسیار بالا رفت . حال بحث ما همین نام های ساده اما بسیار تاثیر گذار است . باید عرض کنم که " صفدر " و " غضنفر " از نامهای حضرت علی (علیه السلام) می باشد که امروزه شاهد هستید که متاسفانه جامعه این اسامی را سخیف می شمارد و از آن بدتر اینکه گاهی در بیان لطیفه ها کاربرد دارد . به من بگویید که چه کسی یا چه گروهی چنین تاثیری بر روی این اسامی گذاشته است ؟ آیا چیزی بجز رسانه می تواند اینقدر راحت و بی سر و صدا یک نام را سخیف ، جا بزند و یک نام را معتبر و بلندمرتبه ؟ رسانه امروز همان چیزی است که به سادگی از کنارش می گذریم و از تاثیر آن بر ذهن غافلیم . حالا آن جمله بند اول نوشته ام را به خاطر بیاورید ؟ چرا باید در سریال " آشپزباشی " ، نام کارکتر فرهاد اصلانی که شخصیتی دو رو و ابله است صفدر باشد ؟ و از آن عجیب تر اینکه چرا چنین شخصیتی از نام " صفدر " خجالت می کشد و دوست دارم که " هومن " باشد ؟ دوست دارم از نویسنده سریال بپرسم که چرا چنین موضوعی را در روایت داستانی سریال گنجاندید و برای آن دیالوگ تعریف کردید ؟ می شود همه چیز اتفاقی باشد ؟ ![]() در سریال " پایتخت " ، از نام مبارک حضرت امام هادی (علیه السلام) دو بار استفاده شده است ، یکی نام شخصیت اصلی سریال یعنی " محسن تنابنده " با نام (( نقی )) و دیگری " آرش نوذری " با نام (( هادی )) . در طول سریال نام " نقی " توسط پدر او که اختلال حواس دارد بارها به شکلی خنده دار ، صدا زده می شود ، همان شکلی که احتمالا بیشتر شما به خاطر دارید و مدتی هم تکیه کلام کوچه و بازار بود ! اما نکته جالب اینجاست که خود شخصیت نقی در پایتخت ، انسانی با خصوصیات معمولی است اما به دلیل استفاده زیاد پدر او " علیرضا خمسه " از نام نقی ، رسما ما نقی را با شکل و ظاهر پدرش می شناسیم ؛ به عبارتی یعنی وقتی نام نقی می آید همه ناخودآگاه یاد پدر او و طرز صدا کردن خنده دار این نام می افتند . ![]() شاید خوب است بدانید که وقتی عبارت " امام " را در گوگل سرچ می کنید اولین عبارت بعد از کلمه امام ، " نقی " است ! این یعنی دقیقا تاثیر روانی روی مخاطب روی داده است . ![]() ![]() ذهنی که نام " نقی " را به آن شکل خنده دار می شنود آماده است برای شنیدن توهین فردی مثل شاهین نجفی که گستاخانه به این نام بتازد . خوب است بدانید که موج هتاکی به امام هادی نیز از سال 90 شروع شد . در مورد نفر بعدی یعنی آرش نوذری که در سریال نام " هادی " را دارد هم همینطور است تفاوت اش اینجاست که خود این شخصیت یک آدم بی فکر و بی ملاحظه است ؛ نمی دانم چرا در یک سریال باید از نام هادی و نقی همزمان استفاده شود ؟! ماجرا اینجا ختم نمی شود ، شاید دیده باشید سریالی را که در شبکه خانگی پخش می شود و " ساخت ایران " نام دارد ، در این سریال به کرات شاهد موارد عجیب و غریب و تحقیر و توهین هستیم که فعلا فرصت پرداختن به آنها نیست ، اما مواردی دیده می شود که حکایت از فکری مسموم در پشت برخی از قسمت های فیلمنامه دارد . یکی از این موارد سکانس رفتن محمدرضا گلزار و امین حیایی نزد اعراب برای پس گرفتن اطلاعات اختراعی مهم است . چند نکته در این صحنه قابل توجه است که آنها را عرض می کنم : یک : اعراب بجای سکونت در ساختمان در یک قلعه زندگی می کنند که درون آن بسیار به غار شبیه است ! انگار هنوز در ابتدایی ترین اصول زندگی هستند ! و همچنین استفاده از نور سبز و محراب در اتاق جلسه عرب ها . دو : استفاده زیاد آنها از اسلحه و محافظ به شکلی افراطی و زیاد که نشان از وحشت زیاد آنها از بقیه مردم دارد . شاید هم بتوان به گفت که نشان از خطرناک بودن بی حد و حساب این قوم دارد . سه : نشان دادن جماعت اعراب به عنوان قومی تنبل و سست و جالب اینجاست که در خود دیالوگ های فرد عرب هم به این نکته اشاره می شود که " ما تنبل هستیم و حال کار کردن نداریم " ! ![]() چهار : استفاده زیاد یکی از اعراب از نام خداوند و ابلیس و مفاهیم الهی ، به شکلی که تاثیر آن ، طوری است که بیننده این مفاهیم را که توسط این فرد بیان می شود را به سخره می گیرد . در اینکه تعدادی از اعراب واقعا به این شکل هستند شکی نیست و این را همه می دانند اما قوانین رسانه اینطور می گوید که وقتی شما عده ای را اینطور به عنوان نماد اعراب در یک رسانه معرفی می کنید ، ذهن مخاطب دیگر با دیدن هر فرد عربی دچار همان ذهنیت رسانه ای می شود و این دقیقا همان مشکلی است که ما با آن داریم ، بسیاری از مردم دنیا عرب زبان هستند و شاید ابدا اینطور نباشند . متاسفانه شاید امروز دیده باشید که عده ای نژاد عرب را حقیر و پست می شمرند ، شاید شنیده باشید در صحبتهایشان لفظ تحقیر آمیز " این عربا " را . در همین سریال بارها بر روی ایرانیت و ایرانی گری افراطی مانور داده شده است و مخاطب را با تفکر جاهلیت قدیمی و نخ نما شده ی نژاد پرستی بیش از پیش آشنا می سازد . گویا حواسمان نیست ! حواسمان نیست که اسامی مقدس مان را روی مضحک ترین شخصیت ها گذاشتند و به آن خندیدند ، حواسمان نیست که ریش و چادر در همین سیمای خودمان شد نماد بدبختی ! حواسمان نیست که غربی ترین تفکرات را به ایرانی ترین شکل ممکن به خورد جامعه دادند . نمی دانم شاید روزی متوجه شویم اینها را ، اما امیدوارم دیر نشده باشد ... تکمیلیه : از شاگرد کریمه اهل بیت (شکرانه مهر) سریال جدید مهمانان ویژه که اخیرا به کارگردانی جواد رضویان از شبکه پنج سیما پخش می شود داستان یک خانواده فقیر و روستایی را روایت می کند که با آمدنشان به شهر تهران و اقامت در یکی از نقاط بالای شهر حوادث مختلفی برایشان اتفاق می افتد اما نکته قابل توجه اینجاست که نام شخصیت پدر این خانواده با سطح فرهنگ پایین را که فردی بداخلاق ، بد دهن ، گیج و لوده است را "جعفر" گذاشته اند . از سوی دیگر هدایت نقش این پدر روستایی تازه به دوران رسیده با سخیف ترین دیالوگ ها را به همان بازیگر نقش نقــی یعنی علیرضا خمسه سپرده اند که این موضوع بر تعجب ماجرا افزوده است . این در حالی است که بقیه شخصیت های داستان پارسا ، سعید ، مجید و آقای کیهانی نام دارند و تنها برای این شخصیت به ظاهر طنز از نام امام ششم استفاده شده است . به نظر می رسد دست هایی پشت پرده در رسانه ملی به عنوان تأثیرگذارترین رسانه جمعی می کوشند پروژه قبح شکنی احترام ویژه به اسامی دینی و جایگاه نام ائمه اطهار (سلام الله علیها) را در فیلم ها و سریال های صدا و سیما کلید بزنند و با رواج اسامی و سبک زندگی غربی آن را جایگزین آموزه های به حق دین مبین اسلام بکنند . والسلام |
|||
|
|
۲:۰۹, ۱/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
واقعا ممنون مقاله تعقل برانگیزی بود واقعا درست میگید در اینکه صدا و سیمای ما تو دستای خودمون نیست و به قول استاد رایفی پور دست های پنهان دارند کنترلش می کنند شکی نیست ولی اشاره شما واقعا به جا و عالی بود
به امید روزی که تو مملکت ضدماسون یه رسانه ضدماسون داشته باشیم |
|||
|
|
۵:۳۶, ۱/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
منم بار ها متوجه استفاده این جنینی از نامها شدم و این واقعا ناراحت کننده هست
همین کارها باعث میشه و شده که افراد در جامعه ، وقتی میخوان کسی رو دست بندازند از همین نامهای مبارک استفاده میکنند متاسفانه ، خواب غفلت و بی توجهی و ساده انگاری چنان گرفته ما رو که ......... ![]()
|
|||
|
|
۱۲:۰۰, ۲۳/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/شهریور/۹۱ ۹:۰۲ توسط mohamad.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام
این کلیپ که حجمش فقط 25 مگ هست رو حتما دانلود کنید و ببینید و انتشار دهید... دانلود http://www.minunews.net/uploadcenter/upl...429009.flv این کلیپ دارای مفاهیمی است که ممکن است موجب آزردگی شما شود. به دلیل حساسیت موضوع، مجبور به انتشار برخی از این مفاهیم شدیم. تقدیم به محضر امام هادی (علیه السلام) بدانیم و آگاه باشیم که درون مملکتمان چه میگذرد که خودمان کم کم داریم القاب و نام پیامبرانمان را به سخره میگیریم ![]() چه کسی مقصر است؟؟؟ "غضنفر" لقب امام علی (علیه السلام) است که به عنوان یک فرد جاهل در لطایف از او یاد میشود. (چه کسی مقصر است؟؟؟) عبارت "حسن خطرناکه حسن" که به واسطه یک آگهی تلویزیونی بر سر زبان ها افتاد، لفظ حسن، که ما را یاد امام حسن(علیه السلام) می اندازد را در ذهن سبک کرد. (رسانه خودمان این لفظ را بر سر زبان ها انداخت...) (چه کسی مقصر است؟؟؟) لفظ "جواد" هم که چند سالی است به عنوان از مد افتاده و جلف معنی میدهد که اشاره به امام جواد(علیه السلام) دارد. (در رسانه های داخلی خیلی دیده شده...) (چه کسی مقصر است؟؟؟) لفظ "جعفر" نیز به عنوان یک لفظ تمسخر آمیز استفاده میشود که تداعی کننده نام امام جعفر صادق(علیه السلام) است. (در داخل اردوهای دسته جمعی خیلی استفاده میشه...) (چه کسی مقصر است؟؟؟) لفظ "نقی" که اخیرا بسیار مورد تمسخر قرار داده شده، اشاره به امام هادی(علیه السلام) دارد. (اولش از اون جایی شروع شد که در سریالی که "علیرضا خمسه" در نقش پدری سالخورده که فراموشی دارد، ظاهر شد و عبارت "نقی" ، با لحنی تمسخر آمیز ، که فرزندش را صدا میکرد، صدا میزد...) (و به تازگی که توسط یک "خواننده شیطان پرست فارسی زبان" که امام هادی(علیه السلام) رو به سخره گرفته....) (چه کسی مقصر است؟؟؟) لفظ "عبدالله" هم که به یک فرد نادان گفته میشود که حرمت آن هم مشخص است. (چه کسی مقصر است؟؟؟) به زودی گام های دیگری علیه حرمت شکنان برداشته خواهد شد... لطفا در انتشار این کلیپ همکاری کنید که دیگر شاهد به سخره گرفتن نام های دیگر پیامبران ، امامان ، معصومان و ولایتمان نباشیم... باتشکر |
|||
|
|
۴:۳۲, ۲۵/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
البته به نظر میرسه این اسمها بصورت اتفاقی انتخاب شده باشه. اما در این شکی نیست که باید حرمت این نامها را نگه داشت.
نکته ی دیگه اینکه این تنها دلیل برای توهین ها علیه پیامبران و امامان ما نیست. در بسیاری از موارد این موضوع به صورت هدفمند و از قبل طراحی شده صورت می گیرد. البته به دلایل متفاوتی مثل سنجش میزان حساسیت مسلمانان در زمانهای مختلف. |
|||
|
|
۱۳:۲۰, ۲۵/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
با سلام
(۲۵/شهریور/۹۱ ۴:۳۲)مجید املشی نوشته است: البته به نظر میرسه این اسمها بصورت اتفاقی انتخاب شده باشه. اما در این شکی نیست که باید حرمت این نامها را نگه داشت. به نظر بنده این حرف شما اصلا درست نیست، و قطعا دست های قدرتمند و کثیفی پشت این انتخاب ها هستند. یک مثال برای شما می زنم: در زمان حکومت پهلوی فیلم های سینمایی زیادی ساخته می شد که امروزه به عنوان فیلم فارسی مشهور هستند در این فیلم ها، افراد عقب مانده و متهجر با نام های مذهبی معرفی و افراد متجدد و تحصیل کرده نیز با اسامی غیر مذهبی و بعضا باستانی معرفی می شدند. البته نمونه هایی هم از نام های مذهبی وجود داشتند که به شخصیت های خوب فیلم ها اطلاق می شد مانند نقش هایی که علی فردین با همان نام "علی" به ایفای آن می پرداخت ولی این نام گذاری نیز در نهایت برای تخریب چهره مذهبی و با هدف گیری باورهای دینی انجام می شد. در یکی از مجموعه فیلم های قبل از انقلاب عنوان "صمد" به چشم می خورد. در این مجموعه فیلم ها "صمد" شخصیتی است، متهجر، مزحک و نادان. که البته این شخصیت را "ننه صمد" تکمیل می کند. هنوز پس از گذشت سالها از آن فیلم، در ذهن بسیاری از افراد جامعه این اسامی یادآور طنز و حماقت این شخصیت ها می باشد. ما در سوره اخلاص که به نوعی شناسنامه خداوند است می خوانیم "الله الصمد" و بارها در نمازهایمان آن را تکرار می کنیم. حال هنگام خواندن نماز به یاد چه چیزی باید بیافتیم؟ در کل این نام گذاری های قطعا هدفمند بوده و دشمن اصلی ما یعنی شیطان بروی نقاط حساس دست گذاشته است. با تشکر یا علی مدد |
|||
|
|
۲:۳۵, ۲۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۱ ۱۳:۲۰)mohamad نوشته است: با سلام ممنون از نقدتون این مثالها می تونه دلایل دیگری نیز داشته باشه. که خدمتون عرض می کنم. نکته ی مهم در این مساله اینه که آیا وجود نیروهایی در صدا و سیما با برنامه ای هدفمند واز پیش تایین شده برای توهین به پیامبران و امامان را تایید می کند؟ اما این فقط یک حدس و گمان است. و این برنامه ی هدفمند را اثبات نمی کند! حال من مثالی برای شما می زنم: با یک نگاه اجمالی به بازیگران معروف سینما چه در ایران و چه در دنیا می توان فهمید که اکثرشان قد نسبتا کوتاهی حدود 170 سانتی متر دارند. (ادعای من به سادگی با یک جامعه ی آماری میدانی قابل اثبات است). خوب حال بیاییم و ببینیم چه تفسیری از این جمله ی خبری می توان کرد. اگر بخواهیم سوال پیشامده را در معادله ی شما قرار دهیم نتیجه ای عجیب به دست می آید!! اما آیا دلیل این موضوع نمی تواند میانگین قدی اکثر افراد جامعه باشد.؟!! چون مجموعه ای که من مثال زدم زیر مجموعه ای از افراد همین جامعه هستند. در مثال شما هم بیاییم و آنرا در جامعه بررسی کنیم. دوباره همان نتیجه که انتخاب این اسمها در جامعه نیز اینگونه است بدست می اید. چه خوب و چه بد. این چیزیست که مردمی با باورهای دینی و از لحاظ مالی ضعیف از اسمهای دینی و مردمی با سطح مالی بالا و دارای تفکرات مدرنیستی از اسمهای غیر مذهبی و باستانی استفاده می کنند. البته این واقعیت مثالهای نقضی هم دارد که غالب نیست. البته من منکر دسیسه هایی علیه پیامبر نیستم در پست قبلی هم به این موضوع تاکید کردم. اما وقتی قرار شد این دسیسه ها را عنوان کنیم با برهان باشد. |
|||
|
|
۹:۴۱, ۲۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۰۷, ۲۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام
مطلب خیلی مهمی بود که فرمودید واقعا معلوم نیست اینایی که تو صدا سیما هستند چی کار میکنن غیر سانسور هیچی دیگه بلد نیستند درمورد امام نقی علیه اسلام که شما کلمه emame رو سرچ کردید و لیست بیشترین سرچ گوگل که اومد و عکس گرفتید این قضیه به فیلم پایتخت برنمیگرده و قضیش مربوط هست به هتاکی های انجام شده |
|||
|
|
۱۴:۳۴, ۲۶/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
![]() السّلام علي من التّبع الهدي در حدود چند روز پیش کلیپی صوتی ره دعوت دوستم گوش دادم . آهنگهایی دست کاری شده که فردی با لهجه ی اذری اسمش رو جعفر معرفی می کنه و عامیانه قطعه ای با طنز می خونه . قبل از شهادت امام صادق(علیه السلام) ! بیشتر متاثر شدم از اینکه اسم مبارک جعفر بر زبان نوجوانی سر داده شد و در خیابان شنیدم . می بینید چه بازخورد های عظیمی این حرکتها میتونه داشته باشه !؟ بخش عظیمی از این امور ممکنه از نداشتن اطلاع و بصیرت باشه |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| فیلم: کپی سریال آمریکایی در سریال ماه رمضان | mahdy30na | 50 | 19,380 |
۲/مرداد/۹۳ ۲۳:۲۹ آخرین ارسال: مسافرتنها |
|
| استفاده از بودجه و امکانات دولتی برای فیلم طبقه حساس | قلب | 3 | 1,926 |
۱۴/فروردین/۹۳ ۱۵:۳۳ آخرین ارسال: قلب |
|
| نوستالژی با بوی باروت؛ یادنامه فیلمهای مهم دفاع مقدس | عبدالرحیم | 0 | 1,119 |
۲/مهر/۹۲ ۲۱:۵۲ آخرین ارسال: عبدالرحیم |
|

![[تصویر: 6djmw2q96tkgl4k91451.png]](http://8pic.ir/images/6djmw2q96tkgl4k91451.png)
![[تصویر: 68r3813p1iuoeab5vvid.jpg]](http://8pic.ir/images/68r3813p1iuoeab5vvid.jpg)
![[تصویر: aisb4atmw9385950ixz.jpg]](http://8pic.ir/images/aisb4atmw9385950ixz.jpg)
![[تصویر: 35uitcssa4y3ixea5g0.jpg]](http://8pic.ir/images/35uitcssa4y3ixea5g0.jpg)
![[تصویر: its9mfu6gp20dh3endy.jpg]](http://8pic.ir/images/its9mfu6gp20dh3endy.jpg)
![[تصویر: pu0qgw2m4obg0n6lfplz.jpg]](http://8pic.ir/images/pu0qgw2m4obg0n6lfplz.jpg)
![[تصویر: y25c51hzboitmr55cdff.jpg]](http://8pic.ir/images/y25c51hzboitmr55cdff.jpg)
![[تصویر: r12fzsstjyp4jod32yu.jpg]](http://8pic.ir/images/r12fzsstjyp4jod32yu.jpg)

![[تصویر: confused.gif]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/confused.gif)

![[تصویر: 202.png]](http://farzad101.persiangig.com/image/202.png)