کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 4 رای - 3.25 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بررسی سایتهای همسر یابی!! قهرمانان پوشالی و خواستگاران قلابی!!
۱۸:۲۰, ۳/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/مرداد/۹۱ ۱۲:۳۴ توسط AMINI.)
شماره ارسال: #1
آواتار
نادره 35 ساله و مجرد است او دوست دارد ازدواج كند. نادره حقوق خوبي دارد و يك آپارتمان هم براي خودش خريده است و اين روزها به صرافت خريد خودرو افتاده است اما تنها چيزي كه ندارد يك زندگي مستقل است.او تشنه استقلال است. نادره مي‌گويد: ازدواج كردن براي دختر يك گزينه اختياري نيست. تو نمي‌تواني تا هر وقت دلت مي‌خواهد ازدواج نكني و بعد وقتي كه دلت خواست راه بيفتي در كوچه و خيابان و محل كار و در و همسايه يك پسر را نشان كني وآدرسش را ياد بگيري و سر راهش سبز شوي.
آنقدر سماجت به خرج دهي كه شماره تلفنش را بگيري و آنقدر مزاحمش شوي و زبان بريزي تا نرم شود و بگويد بيا از من خواستگاري كن. نه! در مورد دختر‌ها وضع فرق مي‌كند. آنها بايد بنشينند و ببينندکي​سراغشان مي‌آيد و آن وقت تازه وقتي كسي پيدا شد ترس وجودشان را فرا مي‌گيرد كه اين آدم خوب است يا نه. اينجاست كه گزينه‌هاي ديگري مثل انتخاب همسر به صورت اينترنتي و واسطه مراكز ازدواج پيش مي‌آيد. دو تا آدم غريبه مقابل هم قرار مي‌گيرند و آن وقت مي‌بيني يكي بددهن است و يكي بيكاره، يكي فرصت‌طلب​ است و ديگري هوسباز. اين يكي زن دارد و مخفي كرده و آن يكي اعتياد دارد.
مي‌بينيد كه كار براي دختر‌ها خيلي سخت‌تر است، اما پسر‌ها فقط ممكن است به خاطر اين‌كه يك دختر قبلا نامزد داشته از ازدواج با او منصرف شوند. اين براي يك دختر عيب بزرگي است. در حالي كه آنها خود با عيب‌هايي خيلي بزرگ‌تر با اعتماد به نفس قدم پيش مي‌گذارند و انتخاب مي‌كنند.
بله، حق انتخاب دادن از طريق سايت‌هاي همسر‌يابي براي دختران يك فرصت و امكان بزرگ است اما فقط يك فرصت خوب براي انتخاب و اغلب انصراف !
آنچه خوانديد از تجربه‌هاي يك دختر مجرد بود كه تاكنون از طريق اينترنت و سايت‌هاي همسر‌يابي سه انتخاب داشته و همه موارد نامناسبي بوده‌اند.
از ايده‌آل تا واقعيت
نرگس سمين، كارشناس علوم ارتباطات اجتماعي اعتقاد دارد: دنياي مجازي علاوه بر اطلاعات باارزشي كه منتشر مي‌كند محلي براي بروز دو چيز است؛ خود كتمان شده و پنهان و خودآرماني و دست‌نيافتني برخي كاربران.
به همين دليل شخصيت مجازي كه افراد از خود در اينترنت تصوير مي‌كنند خصوصا در چت روم‌ها و سايت‌هاي دوست‌يابي قابل اعتماد نيست تا بتوان با اتكا به آن يك ارتباط روشن و شفاف و انساني را شكل داد.
وي اولين و مهم‌ترين سطح ارتباط را برخورد چهره به چهره مي‌داند. چيزي كه مي‌تواند هنگام راستگويي يا دروغگويي زبان بدن شما را آشكار كند. وقتي خجالت مي‌كشيد، از دروغ گفتن دست‌پاچه مي‌شويد، غافلگير مي‌شويد يا در اثر يك مشكل از نظر جسمي دگرگون مي‌شويد همه زير نظر طرف مقابل است، اما در محيط اينترنتي ممكن است كسي نحيف و شكننده باشد و بگويد كه قهرمان بدنسازي است.
كسي در اوج خماري لاف سلامت و پاكي بزند و مرد و زن متاهل ادعاي تجرد كنند. همه چيز در يك ارتباط مجازي امكانپذير است، زيرا شما تنها تصويري مجازي از شخص داريد، نه خود او را.
در حالي كه وقتي آشنايي از طريق دوستان، آشنايان و همكاران و اقوام صورت مي‌گيرد اين فرصت وجود دارد كه رفتارها و كنش‌ها و واكنش‌هاي طبيعي شخص را مورد بررسي قرار دهيد و حداقل در مورد خصوصيات ظاهري آنها اطلاعات درستي داشته باشيد.
وي تاكيد مي‌كند: در مورد مسائل اجتماعي نمي‌شود كلي‌گويي كرد و يقينا كساني هستند كه دوستي يا ازدواج موفقي از طريق اينترنت داشته‌اند و آن مربوط به افرادي است كه از خود واقعي خويش راضي هستند و آن را كتمان يا با شخصيت مجازي عوض نمي‌كنند. آنان با نام واقعي خود را معرفي مي‌كنند، گاه عكس خود را منتشر مي‌كنند، اهداف واقعي خود را از آشنايي ابراز مي‌كنند و صادقانه با طرف مقابل برخورد مي‌كنند.
آنها چه مي‌خواهند؟
آنها كه در سايت‌هاي زوج‌يابي ثبت‌نام مي‌كنند چه مي‌خواهند؟ همسر، دوست، ارتباط سالم يا...
يافتن اين انگيزه‌ها زياد سخت نيست. براي اين‌كه بدانيم كافي است پروفايل داوطلبان چند سايت را بررسي كنيم؛ نتيجه جالب است:
در سايت‌هايي كه براي يافتن زوج راه‌اندازي شده، اغلب آقايان ميزان حقوق دريافتي خود را ابراز نمي‌كنند. به جرائت مي‌‌توان گفت براي 70 تا 75 درصد متقاضيان مرد فرقي نمي‌كند كسي كه دنبالش هستند صيغه شود يا ازدواج دائم. (يعني اهميتي به رابطه پايدار و تشكيل خانواده نمي‌دهند و فقط ارتباط با يك نفر خانم برايشان مهم است) از هر ده نفر تنها يك نفر پسر مجردي است كه به دنبال ازدواج دائم است.
اين در حالي است كه اغلب داوطلبان زن به دنبال ازدواج دائم هستند و زناني كه گزينه صيغه را هم انتخاب كرده‌اند اغلب تنها راغب به ارتباط با مرد غيرمتاهل هستند و خود بيوه يا مطلقه‌اند، يعني دختران داوطلب اين گزينه نيستند.
جالب است بدانيد همين مردان كه درآمد خود را ابراز نمي‌كنند براي همين ارتباط صيغه‌اي هم بيشتر دنبال زناني هستند كه خانه و درآمد ثابت دارند.
مي‌بينيد كه به طور ضمني مي‌توان گفت براي دختران مجرد فراواني كه داوطلب ازدواج هستند گزينه‌هاي مناسب معدودي در اينترنت ثبت‌نام مي‌كنند و اگر گزينه‌اي هم انطباق داشته باشد تازه شناسايي شخصيت واقعي از مجازي شروع مي‌شود.
اين بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه نه‌تنها ازدواج موقت گزينه مطلوب بانوان مجرد نيست، بلكه گزينه نيمي از مردهاي ازدواج نكرده هم نيست. جالب است بدانيد اغلب متاهل‌ها و بيوه‌هاي بچه‌دار يا آنها كه اصلا وضع تاهل خود را ابراز نمي‌كنند به اين گزينه علاقه نشان مي‌دهند.
نكته ديگر اين‌كه اگر داوطلبان اينترنتي چنين باشند شانس ازدواج در اينترنت فرق چنداني با جامعه ندارد.
البته اين موضوع نيازمند يك بررسي جامع و علمي است و كاري كه انجام شده تنها يك بررسي ميداني و مشاهده‌اي است كه نمي‌توان آن را تعميم داد، ولي همين اندازه نيز يك تصوير نسبي را از داوطلبان سايت‌هاي زوج‌يابي نشان مي‌دهد.
فكرهاي بيمار
راهيابي به دنياي كساني كه در اين سايت‌ها ثبت‌نام مي‌كنند و قصد ديگري دارند ساده نيست. يكي از دوستان كسي را معرفي مي‌كند كه در اين مورد اطلاعاتي دارد.
ح ـ الف مي‌گويد: يكي از دوستانم حرفه‌اي اين كار است. او دائم يا چت مي‌كند يا در سايت‌هاي دوست‌يابي و همسر‌يابي ثبت‌نام مي‌كند. او مي‌گويد، گول زدن آنها كه دنبال ازدواج دائم هستند، ساده‌تر است زيرا آنها كه دوست مي‌خواهند از اول تكليفشان معلوم است، اما آنها كه دنبال ازدواج هستند رابطه را جدي‌تر مي‌گيرند و بيشتر براي آن مايه مي‌گذارند. اما بعد از مدتي مي‌فهمند حسابي سر كار هستند كه ديگر كار از كار گذشته است.
اغلب اين افراد براي ازدواج كردن بي‌تابي مي‌كنند و دست‌يافتني‌تر هستند و متاسفانه بعد از اين‌كه اين افراد با هم در فضاي مجازي آشنا شدند (غير از برخي مراكز مجاز و قانوني) هيچ مركز ازدواج اينترنتي پيگيري نمي‌كند كه شخصي كه ثبت‌نام كرده كيست، چيست، كجا بوده و چه كرده است.
يقينا براي جلوگيري از سوء‌استفاده افراد سودجو بايد نظارت بيشتري بر عملكرد اين مراكز به عمل آيد. ثبت شناسنامه و كارت ملي شخص متقاضي و تائيد آن بايد اولين ملاك معرفي افراد به هم باشد و كسي كه متقاضي ازدواج است حداقل بايد يك هويت واقعي از خود ارائه دهد كه از طريق لينك به سامانه‌هاي تائيد هويت، قابل پيگيري باشد.
مشاوره بايد در چنين سايت‌ها نقش پررنگ‌تري داشته باشد و گرچه دامنه اختيار و انتخاب همسر براي بانوان از اين طريق گسترده‌تر مي‌شود، اما نبايد اجازه داد اين امكان زمينه مشكلات جانبي را فراهم كند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، Havbb 110 ، سدرة المنتهی ، محمود ، Mohammad Trust ، فدايي ولايت ، جویای حقیقت ، vahrakan ، حلما ، سرباز سید علی ، mhvvhm ، فاطمه خانم ، میثاق ، alqous135 ، علمدار133 ، meshkat
۲۱:۵۲, ۳/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/مرداد/۹۱ ۲۱:۵۴ توسط محمود.)
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
من خودم تو دو تا از این سایتا عضوم

همش مسخره بازیه

مثلا یه دختره زده بود فوق لیسانس
درامد ماهیانه 5 میلیون
مطب زیبایی دارم
نوشته بود اگر همسر انتخابیم بخواد ادامه تحصیل بده خودم خرجشو میدم!

یا یکی دیگه دکتر بود بعد برای ازدواج موقت اومده بود!!
دکتر بود مثلا!
مصرف سیگار و الکلم بلی زده بود!

همشون فقط برای سر کار گذاشتن پسرا عضو سایت میشن محدود افرادی ازدواج میکنن!

ولی کلا جهت سوژه خنده خوبه!
Cool
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، AMINI ، جویای حقیقت ، ELENOR ، vahrakan ، 7parsa4 ، حلما ، Havbb 110 ، mhvvhm ، میثاق ، black ، السا
۲۱:۵۵, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
آقا من یه بار رفتم تو یکی از این سایتها دیدم هر چی که دلت بخواد میتونی دروغ بنویسی و خودت رو مرد (زن)رویاهای اون طرف معرفی کنی
مطمئنم 70% اونایی که ثبت نام میکنن واقعیت رو نمینویسنHuh
تازه بیشتر سوالات هم مادی بود..انگار میخوای ماشین بخری
مشخصات همسر دلخواه:رنگ صورت ،قد ، وزن ، ...................DodgyDodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، محمود ، AMINI ، جویای حقیقت ، vahrakan ، حلما ، mhvvhm ، فاطمه خانم ، میثاق ، black ، السا
۲۱:۵۹, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
(۳/مرداد/۹۱ ۲۱:۵۵)MOHSEN-Z نوشته است:  آقا من یه بار رفتم تو یکی از این سایتها دیدم هر چی که دلت بخواد میتونی دروغ بنویسی و خودت رو مرد (زن)رویاهای اون طرف معرفی کنی

سلام اقا محسن

مگه از شما کد ملی نخواست

اینا به سیستم ثبت احوال وصله من یکی و دوتا رقم اخر رو عوض کردم میگفت کد ملی صحیح نمی باشد!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MOHSEN-Z ، AMINI ، جویای حقیقت ، vahrakan ، حلما ، mhvvhm
۲۲:۱۶, ۳/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/مرداد/۹۱ ۱:۳۲ توسط MOHSEN-Z.)
شماره ارسال: #5
آواتار
(۳/مرداد/۹۱ ۲۱:۵۹)محمود نوشته است:  
(۳/مرداد/۹۱ ۲۱:۵۵)MOHSEN-Z نوشته است:  آقا من یه بار رفتم تو یکی از این سایتها دیدم هر چی که دلت بخواد میتونی دروغ بنویسی و خودت رو مرد (زن)رویاهای اون طرف معرفی کنی

سلام اقا محسن

مگه از شما کد ملی نخواست

اینا به سیستم ثبت احوال وصله من یکی و دوتا رقم اخر رو عوض کردم میگفت کد ملی صحیح نمی باشد!

اخه من تا آخرش نرفتم،ولی خداییش میشه کلی اطلاعات غلط داد
آقا خدا وکیلی به تجربه رسیدم هیچی ازدواج فامیلی نمیشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، جویای حقیقت
۲۳:۵۱, ۳/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
آقا ما از سر بیکاری تا آخرش رفتیم. نه کد ملی میخواد نه هیچی.خیر سرش زیر نظر وزارت ارشاد هم کار میکرد! Big Grin
من سعی کردم واقعیت هارو بنویسم اما حالا اسم سایت یادم رفته!Smile
تازه من فقط 14 سالمه ها.همونطور که گفتم،یه روز از شدت بیکاری،خیلی اتفاقی وارد اون سایت شدم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، جویای حقیقت ، فاطمه خانم ، میثاق ، black ، السا
۰:۴۷, ۴/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/مرداد/۹۱ ۰:۴۹ توسط Mohammad Trust.)
شماره ارسال: #7
آواتار
دااااااااااااااااااش :|||||||||||

والا من موندم چرا اینجور اسم ها میذارن روی این سایت ها.

ابروی ازدواج رو میبرن با این کاراشون.

ازدواج خیلی مقدس تر از این چیزاست که از یه سات و واسه رفع نیاز جنسی مورد استفاده قرار بگیره. پرا بعضیا طفره میرن :|
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، فدايي ولايت ، جویای حقیقت ، ELENOR ، vahrakan ، حلما ، Havbb 110 ، mhvvhm ، میثاق ، محمود ، black ، السا
۰:۱۶, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام دوستان
راستش من تا به حال با اینکه مجرد هستم ...به خودم این اجازه رو ندادم که از این طریق ارتباطی با جنس مخالف داشته باشم .
چون بنا بر اماری که دوستمون اعلام فرمودند ....اغلب مراجعات برای ارضای احساسات کمبودی است که افراد چه مجرد و چه متاهل در مقابل تمایلات خود دارند ...من چنین ارتباطی را صحیح نمیدانم ....و به هیچ کس توصیه نمیکنم ...در دنیای امروزی که اغلب نیاز های خانوار بر اساس واقعیات موجود در اجتماع انسانی و مادی چیدمان میشود .... به وجود امدن چنین ضایعه ای طبیعی است ....چه بسیار مردانی که به واسطه منافع مادی با همسران خود ازدواج نموده اند و از زندگی فاقد عشق برخوردار هستند و چه بسیار زنانی که به علت عدم رسیدن به ارضای جنسی ممکن است به دنبال حس طبیعی خود از راه ناصحیح بروند که این در هر دو جنس مشترک است ....در این رابطه واقعیات کمتر نقش خود را ایفا میکنند ...و همانطور که در بالا به ان اشاره شد ...هر کسی می تواند خصوصیا رفتاری ناشایست خود را پنهان نماید و خصوصیات معمولی خود را مانند یک توهم بزرگ جلوه دهد ....و این بسیار اشکال دارد .....مشکل اصلی به وجود امدن چنین رفتاری در جامعه ...عدم فرهنگ سازی مناسب در زمینه ازدواج سالم و وجود ناهنجاری های اجتماعی نامتعارف بر گرفته از فرهنگهای اشراف گونه است ....به عنوان مثال در مورد مهریه ...اغلب این را به صورت حربه ای برای به زنجیر کشیدن جسم و روح مردان به کار میبرند ....که این به صورت وسیع در جامعه ما در حال اجرا است ...و همچنین ..اغلب مردان بعد از چند سال به نوعی دنبال تجربه های جدید جنسی هستند ....و این رفتار بیمار گونه ....به صورت زیادی از اثرات مخرب ماهواره و رسانه های مجازی و الگو گیری از فرهنگهای غربی است که با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی منافات دارد...و از عوامل دیگر بروز چنین رفتار هایی ...حذف فرهنگ صحیح صیغه در سطح عموم جامعه است ....بسیاری از زنان مطلقه و یا دختران کم بضاعت و یا ...ممکن است به این امر روی بیاورند ...و مردان هم به علت ترس از اطلاع خانواده خود و همسرشان این امورات را به صورت پنهانی انجام میدهند ...این فرهنگ باید بیشتر در بین خانواده ها جا بیوفتد ...تا از روابط پنهانی جلوگیری شود ....متاسفانه القاعاتی که در مورد حرام بودن این موضوع از طریق اهل سنت به جامعه شیعی شده است ..کار خود را کرده است ....همه ترجیه میدهند ..رابطه نامشروع و یا پنهانی داشته باشند ...تا صیغه ...و این برای جامعه ما ...مانند سم است ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MOHSEN-Z ، sadegh-a ، mhvvhm ، AMINI ، فاطمه خانم ، میثاق ، Mohammad Trust ، عبدالرحیم ، آیات ، السا ، محب الزهرا
۵:۲۹, ۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
مرکز مجازی ازدواج موقت تهران که با وجود شکایات و پیگیری های وزارت ارشاد و نیروی انتظامی همچنان فعال است و بیشتر شبیه یک خانه فساد مجازی می باشد از صیغه ساعتی در ماه رمضان خبر داد.
رویداد: این هم اکنون چند سایت مجازی به طور غیر قانونی ولی در ابعاد وسیع با موضوع ازدواج و صیغه موقت در تهران فعال هستند و بارها وزارت ارشاد و وزارت ورزش و جوانان صدور مجوز برای این گونه سایت ها را تکذیب کرده اند.

این سایت ها که به گفته برخی منابع آگاه توسط برخی گروه های غیر مسلمان برای ترویج فحشا و فساد طراحی شده است به منظور تخریب احکام شرعی و دینی در بخش های مختلف سایت خود به درج روایات و آیات و نفل قول هایی از علما و بزرگان پرداخته اند. این در حالی است که تا کنون صدها ازدواج که ارتباط اولیه آنها در فضای مجاری ایجاد شده به طلاق و حتی سرقت و تجاوز و قتل منجر شده و برخی از رسانه های مسئول به کرات در مورد عواقب این دست تعاملات جنسی در اینترنت اخطار داده اند.

برخی رسانه ها به نقل از معاون دادستان تهران به برخورد شدید با این متخلفان اینترنتی اشاره کرده اند. محمد حسین زاده در رسانه ها از تنظیم متن کیفر خواست بیشتر این سایت ها به جرم کلاهبرداری خبر داده است.

صاحبان این وبسایت ها که هویت اصلی آنها برای مخاطب کاملا مجهول است در صورت دستگیری به حبس محکوم خواهند شد. مهدی دواتگران، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستهای خارجی مجلس هم با تشریح موارد حقوقی و کیفری برای برخورد با سایت‌های همسریابی گفته است: "براساس قانون کسانی که بدون داشتن مجوز وبا عناوین و روشهای موهوم وجوهی را دریافت می کنند، کلاه‌بردار بوده و برای آنها از یک تا 7 سال مجازات حبس در نظر گرفته است.

جالب این است تبلیغات برخی از بانک های کشور نیز در این سایت ها به چشم می خورد.

خرداد ماه امسال رسانه‌ها از فعالیت مرکزی خبر دادند که در کار "صیغه ساعتی" است و مدیرش هم ادعا می‌کند کارش کاملا مطابق با قانون و موازین شرعی است و با دریافت 40 هزار تومان کارمزد، روزی بیش از 20 قرار صیغه ترتیب می‌دهد.

نام این سایت هم به کمیته بررسی مصادیق جرائم رایانه‌ای ارسال شده و با شکایت رسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) رسیدگی به پرونده گردانندگان سایت را آغاز کرده است. اما این سامانه اینترنتی تا تاریخ 3 مرداد هم به روز شده و آگهی‌هایی متناسب با حال و هوای ماه رمضان هم دارد؛ از جمله اینکه متقاضیان "بعد از افطار" پذیرش خواهند شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI ، میثاق ، vahrakan
۱۲:۵۰, ۷/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناسان بررسی می‌کنند؛
ازدواج‌های اینترنتی چالشی پیش روی جامعه

جریان ازدواج‌های اینترنتی که به وسیله سایت‌های همسرگزینی ایجاد شده‌، خطرات عظیمی را متوجه جامعه و بنیاد خانواده کرده است.

[تصویر: 19851_490.jpg]

ازدواج یکی از مهمترین رویدادهای زندگی انسان تلقی می شود، به طوری که حاصل آن تشکیل کانون خانواده به عنوان مهم‌ترین و پایدارترین نهاد تربیتی در جامعه است. خانواده در جامعه ایرانی جایگاه اساسی دارد و برای تحکیم آن باید تلاش کرد. یکی از موضوعاتی که کانون خانواده را پیش از تشکیل تهدید می کند، اشتباه در انتخاب همسر است که این روزها با وارد شدن مراکز اینترنتی همسریابی اسباب ناامنی در این حوزه فراهم شده است. ازدواج های اینترنتی و همسریابی اینترنتی دو واژه ای است که در این عرصه شکل گرفته و این موضوع را به عاملی تهدید آمیز و چالش برانگیز برای جامعه تبدیل کرده که در صورت رشد و فراگیر شدن آن تبعات زیادی برای خانواده ها در پی خواهد داشت.

ازدواج و همسریابی اینترنتی برای نخستین بار در فرانسه و در یکی از شهرهای اطراف پاریس شکل گرفت که فعالیت این سایت هم منوط به دوستی حداقل دوساله طرفین بود. در ایران نیز هرچند استقبال از سایت‌های غیررسمی همسریابی اینترنتی در میان کاربران به شدت افزایش یافته است اما این پدیده در کشور ما سابقه‌ کمی دارد و هنوز مدت زمان زیادی از تاسیس و راه‌اندازی نخستین بنگاه‌های همسریابی اینترنتی نمی‌گذرد.

همسرگزینی اینترنتی در جامعه ایران یک پدیده نوظهور تلقی می شود و این پدیده در جوامع غربی سابقه بیشتری دارد. اینترنتی شدن روابط اجتماعی در جامعه امروز ایران به طرز ناباورانه ای بیان کننده این واقعیت است که گپ و گفت ها و مراودات دوستانه در دنیای مجازی در حال تبدیل شدن به فرهنگی پذیرفته شده است.

"حجت عرفانیان‌پور" آسیب‌شناس اجتماعی در‌خصوص مراکز و سایت‌های همسریابی معتقد است: «یکی از تحولات مهم جامعه کنونی گسترش ارتباطات و تکنولوژی‌های جدید است. به عنوان مثال تحت تأثیر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ارتباط چهره به چهره افراد تبدیل به ارتباطات غیرحضوری و مجازی شده است و اینجاست که ازدواج از طریق اینترنت یا مؤسسات همسریابی شکل می‌گیرد. در بنگاه‌های همسریابی اطلاعات افراد در فرم‌های مخصوص ثبت می‌شود و سپس دختر و پسر به هم معرفی می‌شوند اگر آشنایی آن‌ها با نظارت والدین صورت بگیرد قابل قبول است اما اگر فاکتور خانواده حذف شود با توجه به فرهنگ مردم ایران که خانواده در جریان ازدواج نقش مهمی دارد بعدها مشکلات بسیاری پیش می‌آید چرا که تنها دو فرد با یکدیگر ازدواج نمی‌کنند بلکه دو خانواده با یکدیگر پیوند می‌خورند. بنگاه‌های همسریابی باید توجه داشته باشند که نمی توان دو جوان را بدون درنظر گرفتن خانواده‌هایشان با یکدیگر آشنا کرد. حضور مشاوره خانواده در مؤسسات همسریابی ضروری است تا پس از آشنا کردن دو جوان با یکدیگر مشاور نیز طی جلسات مختلف بحث و گفتگو با آن‌ها متوجه شود که آیا واقعاً به درد هم می‌خورند. دو جوان باید در موارد متعددی از جمله فرهنگ، آداب و رسوم، مذهب و باورها با یکدیگر مشابهت داشته باشند.»

بسیاری از کارشناسان معتقدند که حذف خانواده از فرایند ازدواج و ورود سایت های اینترنتی در امر ازدواج تبعات زیادی را به همراه داشته است به طوری که ازدواج های اینترنتی این سنت مقدس را به یک معامله ساده تبدیل کرده اند.در حالی که ازدواج از یک قداست و اهمیت ویژه ای برخوردار است، برای ایجاد یک زندگی مشترک، افراد باید با هم صحبت کنند، همدیگر را بشناسند و به تفاهم برسند اما در فضای مجازی چنین فرصت‌هایی وجود ندارد.

برخی از سایت‌های همسریابی اقدام به سوء‌استفاده از جوانان و به ویژه زنان می‌کنند. تعدادی از سایت‌های همسریابی از حمایت‌های مالی برخی افراد برخوردارند و در بررسی‌هایی که صورت گرفته ردی از گروه‌های منحرف و کاذب در تشکیل سایت‌ها و موسسات همسریابی به‌دست آمده است. این گروه‌های منحرف و غیراخلاقی به بهانه آسان‌سازی ازدواج و همسریابی، محتوا و عکس‌های مستهجن را منتشر می‌کنند. این سایت‌ها موجب گسترش فساد و ادبیات مستهجن می‌شوند.

"حجت‌الاسلام مهدی صدری" کارشناس خانواده در خصوص عوارض و تبعات ازدواج های اینترنتی و چگونگی عوارض آن می گوید: «در سایت‌های ازدواج که دو طرف همدیگر را هم نمی‌بینند، آزادی برای نگفتن حقایق بیشتر است. چنانچه تحقیقاتی پس از آشنایی‌ها صورت گیرد و بعد از آن اقدام به ازدواج کنند عاقلانه‌تر به نظر می‌رسد. اغلب در این گونه سایت‌های خاص، افراد با ذکر شرایط ویژه به دنبال اهداف غیراخلاقی و برقراری رابطه با جنس مخالف هستند. در کشور ما نیز در حقیقت اغلب آنچه به عنوان سایت‌های ازدواج اینترنتی رایج شده است به همین منظور بوده است اما چون بر اساس قوانین کشور، با قید دوست یابی امکان ادامه فعالیت را ندارند با پوشش ازدواج ظاهر می‌شوند.البته در فرهنگ ایرانی به طور معمول خانواده‌ها و افراد تمایلی به چنین ازدواج‌هایی را ندارند، زیرا هر فردی که شرایط مناسب ازدواج را داشته باشد، خانواده و اطرافیان زمینه ازدواج وی را فراهم می‌کنند.

بنابراین افراد نیازی به حضور در سایت‌های مجازی همسریابی ندارند، لذا افرادی به این سایت‌ها وارد می‌شوند، که بنابر مسائلی توان همسریابی در فضای واقعی را ندارند. چنانچه ازدواجی از طریق این سایت‌ها نیز رخ دهد پس از مدتی به شکست می‌انجامد، حتی اگر دوام یابد به دلیل این است که طرفین به دلیل مشکلات ناگزیر به ادامه هستند و نشانه توفیق این ازدواج‌ها نیست. در شرایطی که ازدواج‌های معمول و مرسوم ما که واسطه پیوندش اطرافیان هستند و طرفین نیز پس از چند جلسه گفتگو و معاشرت زندگی مشترک را آغاز می‌کنند، 25 تا 27درصد به طلاق ختم می‌شود و بیش از نیمی از طلاق‌ها در سال‌های نخست زندگی رخ می‌دهد، حال چگونه می‌توان به ازدواجی که در فضای مجازی شکل گرفته امید داشت.»

بررسی‌ها نشان می‌دهد چون دوستی‌ها و آشنایی‌های اینترنتی تعهدی میان افراد به وجود نمی‌آورد، می‌تواند خیلی زود به جدایی منجر شود. همچنین شناختی که از این طریق شکل می‌گیرد چندان کامل نیست چون ازدواج باید با آگاهی و درک عمیق صورت بگیرد. تحقیقات نشان می‌دهد ازدواج‌های اینترنتی اگر هم اتفاق بیفتند از روی عقل و منطق نیستند و متاسفانه سوءاستفاده در این سایت‌ها بسیار زیاد است و معمولا بیش از90‌درصد رابطه‌هایی که به شکلی در این سایت‌ها ایجاد می‌شود با اهداف جنسی است و اخلاق در بسیاری از موارد در این سایت‌ها زیر پا گذاشته می‌شود.شکل این سایت‌ها در خارج از کشور هم به صورت دوست‌یابی است نه همسریابی که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد. با توجه به پشتیبانی کار‌های پژوهشی صورت گرفته ما به طور قطع می‌توانیم اعلام کنیم که اکثر کاربران این سایت‌ها اهدافی برای رابطه‌های جنسی دارند و نه ازدواج.

"کاظمی" حقوقدان با اشاره به اینکه دختران جوان بیشترین آسیب را از فعالیت‌های سایت‌های همسریابی و انتشار مطالب دروغ در این سایت‌ها می‌بینند، می گوید: «فعالیت برخی از سایت‌های همسریابی موجب اشاعه فساد شده است. تنها مرکزی که حق نظارت و صدور مجوز برای مراکز همسریابی را دارد وزارت ورزش و جوانان است. سازمان نظام روانشناسی کشور هم می‌تواند برای ارائه مشاوره در ازدواج و تسهیل آن مجوز صادر کند. فریب در ازدواج در محیط سایبری بسیار آسان است.
در فضای مجازی افراد به راحتی اطلاعات نادرستی را از خود ارائه می‌کنند و حتی یک مرد می‌تواند خود را زن معرفی کند. زنان و دختران بسیاری از طریق سایت‌های همسریابی فریب خورده‌اند و با ورود آن‌ها به مراکز خاص زمینه سوءاستفاده از آن‌ها فراهم شده است.
ماده 17 قانون جرائم رایانه‌ای انتشار فیلم و عکس و ارائه اطلاعات نادرست در فضای مجازی را جرم می‌داند. این موضوع بیشتر موجب آسیب دیدن زنان و دختران می‌شود. فعالیت برخی از سایت‌های همسریابی موجب اشاعه فحشا شده است.

چون در شرایط واقعی امکان روابط میان پسران و دختران وجود ندارد، برخی از آن‌ها با ساده انگاری به این سایت‌ها روی می‌آورند تا به ظن خود همسر مناسبشان را بیابند، در حالی که روابط در چنین سایت‌هایی اغلب به ازدواج منجر نشده و به همان روابط موقت ختم می‌شود، روابطی که می‌تواند آسیب‌های بسیاری را برای این افراد به همراه داشته باشد. فقدان آموزش به عنوان کلیدی‌ترین چالش امروز در بحث ازدواج این امکان را فراهم ساخته که شیوه های همسریابی در کشور تحت تاثیر برخی انگیزه های انحرافی از ماهیت دوگانه ای برخوردار شود. اثرات انحرافی این شیوه طبعا پیامدهای زیانباری را متوجه روح و روان جوانان این کشور خواهد کرد.

همسریابی اینترنتی با اینکه ممکن است مراحل نهادینه شدن در کشور را طی کند اما باز هم با توجه به ماهیت پنهان فضای مجازی برای فرار انسان‌ها از واقعیت و استفاده از نقاب در مقابل یکدیگر؛ یک شیوه انحرافی است در حالی که اتکا به این روش متضمن خطراتی است.»

"دکتر افروز" رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور با اشاره به اینکه همسرگزینی بحث بسیار مهمی است و صرفاً افراد بابصیرت می‌‌توانند در این موضوع مداخله کنند،می گوید: «صرف اینکه دختران و پسران را در یک مکان جمع کرده و آن‌ها را با یکدیگر آشنا کنیم و در حقیقت فضایی برای دوستی آن‌ها ایجاد کنیم این امر همسرگزینی نیست.

بسیاری از بنگاه‌های همسریابی مطابق با اصول غربی اقدام می‌کنند و نمی‌توانند موجب همسرگزینی مناسب شوند. از نظر من تشکیل مکان‌هایی برای آشنایی جوانان با یکدیگر و استفاده از افراد واسطه که بصیرت لازم را دارند می‌توانند جایگزین بنگاه‌های همسریابی شوند. سایت‌های همسریابی غالبا تجاری هستند و اهداف مادی دارند.»

امروزه بشر استفاده از وسایل ارتباط جمعی چون اینترنت، ماهواره و رایانه را جز لاینفک زندگی خود می داند. دنیای جدید نیز شیوه نوین را برای زندگی می طلبد و از همین رو زندگی نسل جدید با نسل گذشته متفاوت شده است به طوری که بسیاری از افراد ترجیح می دهند امور روزمره و گاه ضروری زندگی خود از جمله ازدواج و تجارت را از طریق اینترنت پیگیری کنند.

با نگاهی گذرا به دنیای اینترنت و تفحصی کوتاه در دنیای سایبر مشخص می‌شود که چند ده سایت دوست یابی و همسریابی با امکانات منحصر به‌فردی چون آلبوم تصاویر، تالارهای گفتگو و چت روم ها این زمینه را به‌وجود آورده اند که جوانان به سمت و سوی آشنایی های بی سرانجام کشیده شده بی آنکه از عواقب دردسرساز آن آگاه باشند.

نجمه سادات الحسینی/ منبع: رسالت
به نقل از گرداب
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: AMINI
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]