کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دعایی که امام حسین(علیه السلام) در حق تهران کرد
۲۳:۲۰, ۵/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
آیت‌الله مجتهدی با بیان اینکه به واسطه دعای امام حسین(علیه السلام) بلا از شهر تهران دور شد، ابراز داشت: سیل و زلزله لشکر خدا هستند و برای جلوگیری از آن‌ها نباید گناه کرد.
[تصویر: bb570_190228_353.jpg]به گزارش ظهور، مرحوم آیت‌الله احمد مجتهدی تهرانی، شرح کوتاهی بر دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان داشته اند که قسمتی از آن را در زیر می خوانید:

*دعای روز ششم ماه مبارک رمضان

«اَللّهُمَّ لا تَخْذُلْنى فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ وَلاتَضْرِبْنى بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ وَزَحْزِحْنى فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنِّکَ وَاَیادیکَ یا مُنْتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبینَ»

«خدایا در این ماه به خاطر دست زدن به نافرمانیت خوارم مساز و تازیانه‌هاى عذابت را بر من مزن و از موجبات خشمت بدان نعمت‌بخشى و الطافى که نسبت به بندگان دارى دورم بدار، اى آخرین حد اشتیاق مشتاقان»

* شرح فرازهای دعا

آیت‌الله مجتهدی در شرح «اَللّهُمَّ لا تَخْذُلْنى فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ» می‌گوید: خدایا، من را به واسطه تعرض گناه خوارم نکن، گناه آدم را خوار و عبادت و بندگی آدم را عزیز می‌کنند. اگر اهل طاعت و بندگی شوید، عزیز می‌شوید؛ اما اگر اهل گناه باشید، کسی دوستتان ندارند.

وی افزود: اهل گناه ولو اگر تحصیلات عالی رتبه دانشگاهی هم داشته باشد و لباس‌های فاخر به تن کند، باز هم خوار است. اما بندگی خدا را کردن باعث می‌شود تا محبت آن شخص به مقدار بسیار زیادی در دل دیگران باشد.

این استاد اخلاق ادامه می‌دهد: قرآن می‌گوید: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»‌ یعنی هر که ایمان بیاورد و عمل صالح بکند، ما هم دوستی‌اش را در دل مردم می‌افکنیم، مردم اهل عمل را دوست دارند.

* سیل و طوفان، تازیانه عذاب خداوند هستند/ سیل گلستان به کدام روستا نرسید

وی در شرح فراز دوم دعای روز ششم ماه رمضان «وَلاتَضْرِبْنى بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ» می‌افزاید: «خدایا من را به تازیانه عذابت نزن، «لاتضرب» واژه نهی است اما در اینجا دعاست. اگر من به شما بگویم «لاتضرب» این نهی است. اما کوچک‌تر به بزرگ‌تر بگوید و ما به خدا که بگوییم، «لاتضرب» دعاست.

مجتهدی تهرانی در ادامه اظهار می‌کند: الان این گرفتاری‌هایی که گریبان آمریکا را گرفته و هر روز خبر از آمدن سیل و طوفان در آنجاست، همه تازیانه عذاب است. در ایران هم برخی جاها که سیل و زلزله می‌آید، عذاب الهی است. دلیلش هم این است که چند سال پیش در گلستان سیل آمد، روستایی در مسیر سیل قرار داشت که همه اعضای آن سید بودند، سیل، مسیر خود را عوض کرد و روستای دیگری را از بین برد که نمی‌گویم افراد آن چی و کی بودند.

وی به بیان شعری از زبان استادش می‌پردازد و می‌‌گوید: جمله ذرات زمین و آسمان / لشکر حقند گاه امتحان

سیل و رانش زمین، لشکر خدا هستند، آنها که می‌گویند این‌ها قهر طبیعت هستند، دین و ایمان ندارند؟ چرا یک کلمه نمی‌گویند که اینها عذاب هستند و برای جلوگیری از آنها نباید گناه کنیم.

*دعایی که پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در حق ایرانیان کرد!

این استاد اخلاق در ادامه اظهار می‌کرد: در تهران قرار بود که عذاب بیاید، امام حسین (علیه السلام) شفاعت کرد و فرمود که جوانان این شهر برای من بیرق عزا به پا می‌کنند و دفع بلا شد، قرار بود تهران بر اثر برخی گناهان از بین برود، ولی امام حسین (علیه السلام) شفاعت کرد، این را کسی در خواب دیده بود و آن را برای من تعریف کرد.

وی تأکید می‌‌کند: ایران بهترین ممالک دنیاست، اولاً حکومت حقه شیعه اثنی‌عشری دارد، مملکتی که رئیس‌جمهورش، رئیس مجلسش، همه رؤسا، قوه‌ها و رهبر انقلابش و همه مسئولانش شیعه باشد، فقط ایران است، تنها مملکتی که مذهب رسمی‌اش شیعه دوازده امامی است، ایران است، پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در غدیر خم ما را دعا کرده و به برکت دعای او ایران اوضاع خوبی دارد، پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در دعایش گفت «اللهم انصر من نصر» خدایا، هر که علی (علیه السلام) را یاری می‌کند، یاری‌اش کن.

* لزوم توجه به معانی دعا هنگام قرائت آنها در مساجد

آیت‌الله مجتهدی تهرانی با بیان بخشی از دعای روز ششم، ادامه می‌دهد: «وَزَحْزِحْنى فیهِ مِنْ مُوجِباتِ سَخَطِکَ»، «خدایا من را از موجبات سخطت دور گردان، چیزهایی که موجب سخط توست»، روایتی است که برخی گناهان خدا را به غضب می‌آورد و آن‌گاه خدا قسم می‌خورد که به عزت و جلال خودم دیگر تو را آمرزش نمی‌کنم، با اینکه خدا «ارحم الراحمین» است؛ اما مثلاً از من با این محاسن و عمامه توقع ندارد که به نامحرم نگاه کنم، لذا خدا به غضب می‌آید.

وی تأکید می‌کند: حدیث هست که هفتاد گناه جاهل را می‌آمرزند، قبل از آن‌که یک گناه عالم را بیامرزند.

این استاد برجسته حوزه در خصوص فراز «بِمَنِّکَ وَاَیادیکَ» می‌گوید: یعنی به حق احسان و نعمت‌هایی که به من داده‌ای، خدایا این چند تا دعا را درباره من مستجاب کن.

وی ادامه می‌دهد: «یا مُنْتَهى رَغْبَةِ الرّاغِبینَ» یعنی ای خدایی که منتهای رغبت مشتاقان هستی، مشتاقان تو، چقدر مشتاق تواند، منتها رغبت مشتاقان تویی، این ۳ دعای روز ششم ماه رمضان را درباره ما مستجاب کن.

آیت‌الله مجتهدی تهرانی در پایان می‌گوید: ای کاش در مساجد که این دعاها خوانده می‌شود، معنی آن نیز بیان شود تا مردم وقتی دعا می‌کنند، با حضور قلب این دعاها را بخوانند و در خودشان بیان کنند، به مردم بگویند که به خاطر گناه عذاب می‌شوند و این حادثه‌ها در سراسر جهان و برخی شهرهای تهران به خاطر گناه است، خدا به شعیب پیامبر فرمود، می‌خواهم صدهزار تن از قومت را عذاب کنم. ۴۰ هزار تن افراد بد و ۶۰ هزار تن از افراد خوب، خطاب رسید که چرا خوب‌ها بیشترند، فرمود: برای اینکه خوب‌ها هم با بدها خوش و بش کردند.

امضای sarallah
به امید روزی که این پُست سرتاسر این تالار گفت و گو را پرکند:
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آمد!
[تصویر: NatureGif16.gif]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Moh3eN-QalaM ، sadegh-a ، vahrakan ، MohammadSadra ، سدرة المنتهی ، یاســین ، m.hossein ، abas_341 ، محب الزهرا ، صوفی ، hesam110 ، ایمانی ، help me ، آفتاب
۰:۵۸, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
دوستان یه سوال به نظرتون الان امام حسین (علیه السلام) باز هم با این وضعیت برامون دعا می کنند ؟!!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، abas_341 ، sarallah ، A L I ، hesam110 ، help me
۱:۳۷, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
اگه دعای امامان معصوم ویاری یزدان پشت وپناه ما شیعیان نمی بود تاحالا باید به نسل دایناسورهاWink می پیوستیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: صوفی ، hesam110 ، help me
۲:۲۵, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
(۵/مرداد/۹۱ ۲۳:۲۰)sarallahe73 نوشته است:  خدا به شعیب پیامبر فرمود، می‌خواهم صدهزار تن از قومت را عذاب کنم. ۴۰ هزار تن افراد بد و ۶۰ هزار تن از افراد خوب، خطاب رسید که چرا خوب‌ها بیشترند، فرمود: برای اینکه خوب‌ها هم با بدها خوش و بش کردند.
خوش و بش دقیقا یعنی چی؟ معیار ادم بد و خوب رو چه جوری باید تعیین کرد؟ آخه من دوستانی دارم که الان نمیدونم خوبن یا بد، خودشون ادم های خوبی اند (به نظر من) اما مثلا به حکومت اسلامی و حتی بعضا به اسلام اعتقاد ندارند، الان اینا بد محسوب میشن؟ اگه اره باید چیکار کرد؟؟؟Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، abas_341 ، hesam110
۱۱:۱۲, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
(۶/مرداد/۹۱ ۲:۲۵)nina نوشته است:  
(۵/مرداد/۹۱ ۲۳:۲۰)sarallahe73 نوشته است:  خدا به شعیب پیامبر فرمود، می‌خواهم صدهزار تن از قومت را عذاب کنم. ۴۰ هزار تن افراد بد و ۶۰ هزار تن از افراد خوب، خطاب رسید که چرا خوب‌ها بیشترند، فرمود: برای اینکه خوب‌ها هم با بدها خوش و بش کردند.

خوش و بش دقیقا یعنی چی؟ معیار ادم بد و خوب رو چه جوری باید تعیین کرد؟ آخه من دوستانی دارم که الان نمیدونم خوبن یا بد، خودشون ادم های خوبی اند (به نظر من) اما مثلا به حکومت اسلامی و حتی بعضا به اسلام اعتقاد ندارند، الان اینا بد محسوب میشن؟ اگه اره باید چیکار کرد؟؟؟Huh

با سلام
*خوش و بش* یه اصطلاح آمیانه است ؛ منظور همون امر به معروف و نهی از منکر هست
تمامی پیامبران برای امر به معروف و نهی از منکر مردم آمدند امام حسین علیه السلام به خاطر امر به معروف و نهی از منکر قیام فرمودند
خداوند هنگامی می خواست عذاب به قوم لوت بفرستد به پیامبرش گفت یارانت را بردار و از شهر خارج شو هنگامی که قوم نوح مورد عذاب قرار گرفتند تمامی یاران حضرت نوح با وی بودند و خداوند بدکاران و کافران را عذاب کرد .
اما در مورد قوم شعیب یاران و پیروان این پیامبر از منکرات نهی نمی کردند و به خوبی ها هدایت نمی کردند و سر در آخور خوش عبادت می کردند و با کافران همانند مردم عادی برخورد می کردند این یعنی راضی بودن به گناه دیگران . . .
با این تفاصیر اگر می خواهیم که دعای امام حسین علیه السلام در مورد ما تحقق پیدا کنه بهتره بیشتر به موضوعات اطرافمون توجه کنیم و امر به معروف و نهی از منکر را ابتدا از خودمون و سپس از خانواده و دوستان شروع کنیم. . .
تا انشاالله دعای چهارده معصوم و صد و بیست و چهار هزار پیامبر پشت سرمون باشه و خدا هم ازمون راضی باشه انشاالله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: m.hossein ، محب الزهرا ، sarallah ، یاســین ، hesam110
۱۴:۳۵, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۶/مرداد/۹۱ ۲:۲۵)nina نوشته است:  

خوش و بش یعنی اینکه پیرمرد 70 ساله میره تو ایستگاه اتوبوس وضعیت رو میبینه ولی لبخند میزنه!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
۱۵:۳۶, ۶/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مرداد/۹۱ ۱۵:۳۶ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #7
آواتار
[/quote]

خوش و بش یعنی اینکه پیرمرد 70 ساله میره تو ایستگاه اتوبوس وضعیت رو میبینه ولی لبخند میزنه!
[/quote]
شما میگید باید چیکار کنه؟ من خودم هیچ وقت جرئت امر به معروف و نهی از منکر نداشتم، البته منظورم تو بد حجابیه
۱۵:۳۹, ۶/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار

[/quote]
شما میگید باید چیکار کنه؟ من خودم هیچ وقت جرئت امر به معروف و نهی از منکر نداشتم، البته منظورم تو بد حجابیه
[/quote]

هیچی کاری نکنه. همون لبخند رو بزنه!
شما چند سالتونه؟
خوب اگه نمیتونه کاری بکنه و یا شما نمیتونید کاری بکنید حداقل میتونید یه اخم بکنید که. نمیتونید؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: abas_341 ، محب الزهرا
۲۰:۰۱, ۸/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
سلام

براي امر به معروف ونهي از منکر مراتبي است، و جايز نيست با احتمال حاصل شدن مقصود از مرتبه پائين، به مراتب ديگر عمل شود.
مرتبه اوّل آنکه با شخص معصيت کار طوري عمل شود که بفهمد براي ارتکاب او به معصيت اين نحو عمل با او شده است، مثل اينکه از او رو برگرداند ، يا با چهره عبوس با او ملاقات کند ، يا ترک مراوده با او کند و از او اعراض کند به نحوي که معلوم شود اين امور براي آن است که او ترک معصيت کند.

اگر در اين مرتبه درجاتي باشد لازم است با احتمال تأثير درجه خفيف تر، به همان اکتفا کند. مثلاً اگر احتمال ميدهد که با تکلّم با او، مقصود حاصل مي شود، به همان اکتفا کند و به درجه بالاتر، عمل نکند
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: abas_341
۱۲:۱۸, ۹/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مرداد/۹۱ ۱۲:۲۳ توسط M.Payam.)
شماره ارسال: #10
آواتار
از او رو برگرداند ، يا با چهره عبوس با او ملاقات کند ، يا ترک مراوده با او کند و از او اعراض کند به نحوي که معلوم شود اين امور براي آن است که او ترک معصيت کند.

مسئله اینجاست که آیا خود ائمه هم به این شکل رفتار میکردند. !!!
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]