کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال شرعی
۱۰:۲۳, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #1

سلام
متاسفانه سایت های پاسخگو در جواب مسائل شرعی انقدر از الفاظ پیچیده و مبهم و سطح فوق دکترا استفاده میکنن که فرد سائل هم پشیمان میشه و هم از متون ادبی کهن ارائه شده برداشت غلط میکند و معکوس مینمایند.
امیدوارم سوال بنده جزو بیربطان نباشه و جواب ساده و بدور از ادبیات کهن براش ارائه بشه
سوال:
من دانشجوی دانشگاه شهرستان شبستر هستم و محل زندگیم تبریز هست.ترم تابستون برداشتم و هفته ای سه روز به دانشگاه میرم.فاصله ی شبستر تا تبریز دقیقا نمیدونم ولی حدود 95 کیلومتر باید باشه
آیا روزه ی بنده صحیح خواهد بود؟
مثلا یکشنبه ها از ساعت 9 تا 1 تربیت بدنی دارم که حرکاتی که انجام میدیم تمام آب بدنم رو تموم میکنه و احساس ضعف شدید و بی حالی میکنم و با همین وضعیت در راه بازگشت به خانه . همچنین باید ساعت 6و نیم تا 8 هم تو شهر خودم تو کلاس زبان شرکت کنم.البته این بی حالی موجب مرگ یا خطر حیاتی برام نداره و فکر کنم در دراز مدت تاثیرشو بذاره
ممنون
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمدهادی ، saloomeh ، حسنیه
۱۱:۱۸, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله
.
.
ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی به شما....
به مرجع تقلیدتان بستگی دارد این موضوع....
بهتره به جای سایت های پاسخگو ، زنگ بزنید به دفتر مرجعتان و همینی را که گفتید از دفتر ایشان بپرسید.....
زنگ بزنید ، بهتره از نوشتن.....

امضای میلاد.م
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rastin ، saloomeh ، spry ، وحید110 ، شیدا ، حسنیه ، Farzaneh
۱۱:۵۰, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
1) حكم نماز و روزه دانشجويانى كه فاصله وطن آن‌ها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى است و 3 روز در هفته، به محل تحصيل مى‌روند و در همان روز برمى‌گردند و حد اقل براى يك ترم چنين برنامه‌اى دارند در محل تحصيل و بين راه بيان فرماييد؟
2) حكم نماز و روزه دانشجويانى را كه فاصله وطن آن‌ها تا محل تحصيل بيش از 4 فرسخ شرعى است و فقط 1 روز در هفته به محل تحصيل مى‌روند و برمى‌گردند و حد اقل براى يك ترم چنين برنامه‌اى دارند، در محل تحصيل و بين راه بيان فرماييد؟
ج. در هر دو مورد نماز و روزه آن‌ها در محل تحصيل و در بين راه تمام است.
استفتاءات (بهجت)؛ ج‌2، ص: 432

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، m.hossein ، وحید110 ، حسن.س. ، حسنیه ، بیداری12
۱۱:۵۵, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #4
آواتار
دفتر حضرت آيت الله العظمى سيستانى (دام ظله) - بخش استفتائات
نقل قول:

چنانچه مدت ماندن شما در شهر محل تحصیل يا محل كار مدت خاصی باشد پس حكم آنجا طبق جدول زیر است:
1- اگر در ماه حد اقل 22 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای یک سال و نیم یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
2- اگر در ماه حد اقل 15 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
3- اگر در ماه حد اقل 7 روز کامل در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
4- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 9 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای دو سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
5- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای سه سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
6- اگر در ماه حد اقل 22 روز و هر روز 6 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
7- اگر در ماه حد اقل 20 روز و هر روز 8 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
8- اگر در ماه حد اقل 15 روز و هر روز 12 ساعت در آنجا بمانيد و این امر برای پنج سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
9- اگر هر سال يک چهارم آن را در آنجا بمانید و این امر برای چهار سال یا بیشتر باشد آنجا مقر شما است و حکم وطن را دارد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، spry ، وحید110 ، حسنیه ، بیداری12
۱۲:۰۲, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
بسم الله
.
.
بله . نظر آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) رو گفتن.
.
نظر آیت الله مکارم (حفظه الله) هم اینه که:
چنانچه هفته اى حداقل سه روز رفت و آمد داشته باشيد، و اين كار براى مدّتى ادامه داشته باشد (حداقل دو ماه)، نماز و روزه شما در آن محل و بين راه تمام است.
اگر کمتر دو ماه باشد ، نماز و روزه تمام نیست.
.
در مورد ضعف هم که گفتید:
مسأله 1344ـ انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر بقدرى ضعف پیدا کند که تحمّل آن بسیار مشکل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنین اگر خوف بیمارى داشته باشد.
.
.
.
البته اگر مرجع شما کس دیگریست حتما از خودشان بپرسید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: saloomeh ، spry ، وحید110 ، حسنیه ، بیداری12
۲۲:۲۹, ۹/مرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مرداد/۹۱ ۲۲:۳۰ توسط spry.)
شماره ارسال: #6

منظور از تمام است یعنی صحیح است؟
مرجع بنده آیت الله مکارم شیرازی هستن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسنیه
۲۲:۴۰, ۹/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
بسم الله
(۹/مرداد/۹۱ ۲۲:۲۹)spry نوشته است:  منظور از تمام است یعنی صحیح است؟
مرجع بنده آیت الله مکارم شیرازی هستن

.
بله تمام است یعنی اینکه باید روزه را بگیرید و نماز را کامل بخوانید....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: spry ، حسنیه
۱:۳۰, ۱۰/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #8

چه خوب که تا الان همین کارو کردم
به امید خدای متعال
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسنیه
۱۰:۱۴, ۱۰/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم.

به علت به نتیجه رسیدن موضوع(الحمدالله رب العالمین) این موضوع بسته میشود. با تشکر از دوستانی که پاسخگو بودند. یا علی مدد.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا