|
چشم مسلح یا غیر مسلح؟
|
|
۲۲:۴۲, ۱/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/شهریور/۹۱ ۲۳:۲۳ توسط مجید121.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام خدمت دوستان پژوهشگر تالار
حتما شنیده اید که حضرات آیات سیستانی ، مکارم شیرازی ، وحید خراسانی و چند نفر دیگر از مراجع دوشنبه را روز عید فطر اعلام کردند . در این مبحث هدف بحث علمی درباره این اختلاف است . خواهش می کنم دوستان با آرامش و در نهایت ادب در این مبحث شرکت کنند . امیدوارم در این مبحث این بحث طولانی که هر سال تکرار می شود برای همه ما روشن شود . برای شروع عرض می کنم که مراجعی که دوشنبه را عید اعلام کرده اند بر این عقیده اند که باید هلال ماه با چشم غیر مسلح دیده شود . حالا به نظر شما وقتی که هلال ماه متولد می شود و به هر دلیلی ( من جمله شرایط جوی و .... ) با چشم مسلح دیده می شود ، ماه نو نشده است ؟ آیا دیده نشدن با چشم دلیل بر نبودن هلال است ؟ افلا تعقلون ؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۰۳, ۱۵/شهریور/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/شهریور/۹۱ ۹:۰۴ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به همگی من همیشه این مشکل رو داشتم البته نه از نظر شرعی چون وظیفه ما تقلیده و اگه اشتباه بشه قصوری بر مانیست، اما کلا برام عجیب بود چه جوری ما 29 روز میگیریم عربستان 30 روز، بالاخره یکی داره اشتباه میگیره و ..... این متن رو پیدا کردم که البته زیاده اما جالب و عجیب: شکار هلال ماه در نور خورشید امیر حسین زاده(کارشناس ارشد مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران): ماه مبارک رمضان امسال بی هیچ شک و شبهه ای اغاز شد.در شب 29 شعبان، هلال ماه نو زودتر از خورشید غروب میکرد و غیر از امریکای جنوبی در هیچ جای دیگر جهان دیده نمیشود.اما در مورد هلال شب اول شوال1433 اوضاع فرق میکند.در این مقاله خواهیم دید که تنها امکان ممکن برای رویت آن،شکار هلال در بعد از ظهر روز شنبه 28 مرداد و جست و جوی آن با ابزار های دقیق در آسمان روز و زیر نور خورشید است. بعد یه سری مسائل علمی رو باز کرده که اگه کسی خواست بنویسم چون یکم زیاده،یه جدول هست که زمان رویت ماه رو در شهرستان های مختلف و اینکه در هر کجا هلال جه مدت رویت میشه،نوشتن، مثلا در تهران 8دقیقه، اصفهان 11 دقیقه و.... یه نقشه هست که با رنگ های مختلف کره زمین رو تقسیم بندی کرده، البته برای هر ماه فرق میکنه رنگ ها اینا رو نشون میده: 1-هلال به سادگی با چشم غیر مسلح دیده میشود 2-در شرایط ایده ال جوی با چشم غیر مسلح دیده میشود 3-هلال را با استفاده از ابزار اپتیکی باید پیدا کرد 4-هلال فقط با تلسکوب و دوربین دو چشمی دیده میشود 5-حد دانژون،هلال حتی با تلسکوپ هم دیده نمیشود حالا مثلا تو یه شب ایران تو موقعیت 1 قرار میگیره و مثلا مالزی تو 5 که کلا رویت هلال امکان پذیر نیست، اینطور یمیشه که یه عده میبینن یه عده نه(تو کشور های مختلف) معیار آغاز ماه قمری در ایران ....در حال حاضر مرجع رسمی استخراج تقویم در کشورمان شورای مرکزی تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران است.این شورا برای استخراج تقویم قمری از نظر فقهی مقام معظم رهبری بهره میبرد.از نظر مقام معظم رهبری هلال با چشم شرط است و استفاده از ابزار اپتیکی همانند دوربین دوچشمی و تلسکوپ مانعی ندارد.همچنین اگر کارشناسان علم نجوم بر عدم رویت پذبر بودن یک هلال توافق داشته باشند نظر انها کافی است، در سال های اخیر ،ایشان رویت هلال در روز را نیز پذیرفته اند که این مسئله موجب ایجاد حوزه جدیدی در رویت هلال شده است. [/b] |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |