کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چشم مسلح یا غیر مسلح؟
۲۲:۴۲, ۱/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/شهریور/۹۱ ۲۳:۲۳ توسط مجید121.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام خدمت دوستان پژوهشگر تالار

حتما شنیده اید که حضرات آیات سیستانی ، مکارم شیرازی ، وحید خراسانی و چند نفر دیگر از مراجع دوشنبه را روز عید فطر اعلام کردند .
در این مبحث هدف بحث علمی درباره این اختلاف است .
خواهش می کنم دوستان با آرامش و در نهایت ادب در این مبحث شرکت کنند .
امیدوارم در این مبحث این بحث طولانی که هر سال تکرار می شود برای همه ما روشن شود .
برای شروع عرض می کنم که مراجعی که دوشنبه را عید اعلام کرده اند بر این عقیده اند که باید هلال ماه با چشم غیر مسلح دیده شود .
حالا به نظر شما وقتی که هلال ماه متولد می شود و به هر دلیلی ( من جمله شرایط جوی و .... ) با چشم مسلح دیده می شود ، ماه نو نشده است ؟
آیا دیده نشدن با چشم دلیل بر نبودن هلال است ؟
افلا تعقلون ؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، Mohammad Trust ، SARV ، یاســین ، ضحی
۲۳:۰۵, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #2

از دوستانی که به علم هیئت اشراف دارند خواهش میکنم توضیح بدن که به توجه به اینکه امروزه با محاسبات فیزیکی-نجومی میشه حتی ثانیه ی تولد ماه رو در هر نقطه از زمین معلوم کرد دیگه چه نیازی به دیدن ماه هست؟ غافل از اینکه هنوز ما توی مسلح و غیر مسلح بودن چشم هم تردید داریم....
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید121 ، شیدا ، Mohammad Trust ، SARV ، یاســین ، ضحی
۲۳:۲۰, ۱/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
(۱/شهریور/۹۱ ۲۳:۰۵)Havbb 110 نوشته است:  از دوستانی که به علم هیئت اشراف دارند خواهش میکنم توضیح بدن که به توجه به اینکه امروزه با محاسبات فیزیکی-نجومی میشه حتی ثانیه ی تولد ماه رو در هر نقطه از زمین معلوم کرد دیگه چه نیازی به دیدن ماه هست؟ غافل از اینکه هنوز ما توی مسلح و غیر مسلح بودن چشم هم تردید داریم....
با تشکر از شما و نکته ای که اشاره کردید
بحث محاسبات نجومی هم جنبه دیگر این قضیه است که می خواستم بعد از بحث چشم مسلح مطرح کنم که شما اشاره کردید . منتظر نظرات کارشناسی دوستان هستیم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، یاســین
۲۳:۵۹, ۱/شهریور/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/شهریور/۹۱ ۰:۱۱ توسط MOHSEN-Z.)
شماره ارسال: #4
آواتار
خواندن این روایت برای این همه اختلاف در رویت هلال خالی از لطف نیست:و اینکه بعد از شهادت ابا عبدالله خدا این رو ازما گرفت

سرّ عید فطر را همگان درک نخواهند کرد

محمّد بن الحسن از محمّد بن یحیى، از محمّد بن احمد، از سیّارى، از محمّد بن اسماعیل رازى، از حضرت ابى جعفر ثانى علیه السّلام، راوى مى‏گوید: عرض کردم فدایت شوم: در باره عامّه چه مى‏فرمایید، چه آنکه روایتى را شنیده‏ایم که ایشان موفّق به ‏روزه نمى‏شوند آیا این روایت صحیح است؟ حضرت به من فرمودند: توجّه کن دعای ملک و فرشته در باره ایشان به اجابت رسیده. عرض کردم: فدایت شوم چه دعایى؟ حضرت فرمودند: هنگامى که حضرت حسین بن على صلوات اللَّه علیهما را شهید کردند حق تعالى فرشته‏اى را مأمور ساخت که نداء کند: اى امّت ظالم و قاتل عترت پیامبر ، خدا شما را براى روزه و درک فطر موفق نکند. و در حدیث دیگر آمده است که خدا شما را براى درک فطر و قربان موفّق نکند. على بن احمد رحمه اللَّه علیه از محمّد بن یعقوب، از على بن محمّد از کسى که ذکرش نموده از محمّد بن سلیمان، از عبد اللَّه بن جنید تفلیسى از رزین، وى مى‏گوید: حضرت ابو عبداللَّه علیه السّلام فرمودند:
هنگامى که حضرت حسین بن على علیهماالسّلام را با شمشیر زدند و آن جناب روى زمین سقوط کرد، سرعت و شتاب کردند که سر مبارکش را قطع کرده و ببرند. منادى در این وقت از جانب عرش نداء داد: اى امّت ظالم و ستمگرى که بعد از پیامبرتان گمراه شدید خدا موفّقتان نکند که عید قربان و فطر را درک کنید، سپس راوى گفت، امام علیه السّلام فرمودند: به خدا سوگند موفّق نشده و نخواهند شد تا وقتى که منتقم خون حسین علیه السّلام قیام کند.(علل الشرائع/ترجمه ذهنى تهرانى/259 )
و اینگونه است که دست عامّه از درک سرّ عید فطر کوتاه گشته و برای درک آن باید منتظر آقایی باشیم که با ظهور خویش انتقام خون سالار شهیدان را خواهد گرفت. اما می توان گفت در این میان افردی وجود دارند که در طی طریق معرفت پروردگار اراده و عزمی راسخ داشته و لحظه به لحظه، خویش را به آن گوهر یکتا نزدیک می سازند، اینگونه آدمیان را باید از جرگه عوام خارج کرد و انتظار درک سرّ فطر را از آنان داشت.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید121 ، رمز شب ، فدک زهرا ، یاســین ، mhvvhm
۰:۴۸, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #5
آواتار
جناب محسن منظور ار عامه اهل تسنن است . درک هم به لحاظ معنویست ...

در مورد این بحث هم یک بحث فقهی تخصصی است و امثال بنده از روی باد هوا نمیتونیم بیایم نظر بدیم ببینیم کسی که بعد اقلا ۴۰ سال درس خوندن (۷ سال معادل دکترا در دانشگاه است ) و ۳۰ سال تدریس نظری را داده رد یا اثبات کنیم .
وظیفه ما تقلید از مرجع تقلیدمان است

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، مجید121 ، revenger ، Havbb 110 ، یاســین ، ضحی
۱:۱۳, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲/شهریور/۹۱ ۰:۴۸)وحید110 نوشته است:  جناب محسن منظور ار عامه اهل تسنن است . درک هم به لحاظ معنویست ...

در مورد این بحث هم یک بحث فقهی تخصصی است و امثال بنده از روی باد هوا نمیتونیم بیایم نظر بدیم ببینیم کسی که بعد اقلا ۴۰ سال درس خوندن (۷ سال معادل دکترا در دانشگاه است ) و ۳۰ سال تدریس نظری را داده رد یا اثبات کنیم .
وظیفه ما تقلید از مرجع تقلیدمان است

یا حق
با سلام .... بله منظور از عامه اهل تسنن هستند ولی معلوم نیست مراد از درک فقط به لحاظ معنوی باشد .

و اما ...
مسلم است که وظیفه ما تقلید از مرجع تقلید است اما باب تعقل و تدبر را که بر ما نبسته اند !
دوم اینکه 40 سال درس خواندن تضمین کننده بری بودن از خطا و اشتباه نیست .
و دیگر اینکه اتفاقا این بحث چندان تخصصی نیست بخصوص از لحاظ فقهی ! و برای همین در اینجا بنده آن را مطرح کرده ام .
سوال دیگری از شما دارم :
آیا اصولا آگاه شدن از حلول ماه در دایره تقلید جای می گیرد ؟ یا جایگاه تقلید در حوزه ی احکام دینی است ؟ به عبارت دیگر اگر شخصی هلال ماه نو را دید باید منتظر بماند ببیند آیا مرجع تقلیدش چه حکمی می دهد ؟
توجه کنید که مسئله بسیار مهم است چون روزه گرفتن در عید فطر حرام است !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MOHSEN-Z ، یاســین ، ضحی
۱:۱۸, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
همین هم در فتاوی امده عزیز دل برادر
یا خودت ببینی یا ۲ نفر که به قول انها اعتماد داری یا مجتهد .
مسءله اینه که الان طبق روایات میگن دیدن ماه با چشم مسلح مشکلی نداره . از طرفی میگن رویت منظور چشم معمولیه .
حالا شما احادیث رو بیاورید . فقه و اصول و حدیث و ...هم که حتما واردید . بسم الله بفرمایید تحلیل کنید تا ما هم استفاده کنیم
۱:۳۵, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #8
آواتار
(۲/شهریور/۹۱ ۱:۱۸)وحید110 نوشته است:  همین هم در فتاوی امده عزیز دل برادر
یا خودت ببینی یا ۲ نفر که به قول انها اعتماد داری یا مجتهد .
همین که : خودت ببینی یا ..... نشان دهنده ی این است که مسئله تقلیدی نیست و یا حداقل اینکه تقلیدی صرف نیست چون در سایر مسائل تقلیدی چیزی به خود شخص واگذار نمی شود .
حتی امام خمینی در مسئله شماره 1732 رساله خودشان آورده اند : اگر انسان از گفته آنان ( منجمین ) یقین پیدا کند باید به آن عمل کند .
اما من یک سوال ساده پرسیدم و مشتاق نظر دوستان هستم و در پی اثبات چیزی هم نیستم .
سوال این بود : به نظر شما
آیا ندیدن هلال با چشم به معنای نبودن آن است ؟ به عبارت دیگر آیا دیدن هلال با چشم مسلح به معنای نبودن آن است ؟!!

از تعقل فرار نکنیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MOHSEN-Z
۲:۱۸, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
اقا مجید مسءله اینه که شرع چه میگوید . این که ایا ندیدن به معنای نبودن است و یا هر مسءله دیگر باد پایه شرعی داشته باشد
یعنی سوال شما باید این باشد : ایا به نظر شما شرعا میتوان ندیده ... یا شرع اجازه استفاده از تلسکوپ را میدهد .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید121
۱۱:۴۵, ۲/شهریور/۹۱
شماره ارسال: #10
آواتار
(۲/شهریور/۹۱ ۲:۱۸)وحید110 نوشته است:  اقا مجید مسءله اینه که شرع چه میگوید . این که ایا ندیدن به معنای نبودن است و یا هر مسءله دیگر باد پایه شرعی داشته باشد
یعنی سوال شما باید این باشد : ایا به نظر شما شرعا میتوان ندیده ... یا شرع اجازه استفاده از تلسکوپ را میدهد .
با توجه به این که بعضی مراجع اجازه استفاده از تلسکوپ را می دهند و برخی خیر ، پس شرع ظاهرا هر دو را می گوید !
پس حالا که شرع ( یعنی فتوی مراجع ) شامل هردو حالت است ( چشم مسلح و غیر مسلح ) ، مشکل شرعی منتفی است .
من می خواستم ببینم از نظر دوستان تالار کدام یک از این دو فتوای شرعی بیشتر با عقل منطبق است ؟
مسئله بعدی این است اصلا رویت ماه حکم شرعی نیست که تقلیدی باشد .
( جمله بالا عینا نظر شرعی اکثر مراجع است )
به عبارت دیگر لازم نیست شخصی که مثلا از حضرت آیت الله سیستانی تقلید می کند ، در این مسئله هم به ایشان مراجعه کند ، و این مسئله که در جامعه رایج شده است به هیچ عنوان پایه شرعی ندارد .
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا