کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جوانان و انحرافات جنسى‌(بر اساس کتاب آیت الله مکارم)
۲۱:۳۶, ۱۲/اردیبهشت/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۲ ۲۳:۳۹ توسط Hadith.)
شماره ارسال: #1
آواتار
متن زیر برگرفته از کتاب مشکلات جنسی جوانان اثر ایه الله مکارم شیرازی میباشد :
در میان اطرافیانم افراد زیادی را مبطلا به این مشکل میبینم راه حل چیست؟
چند نامه که در این کتاب نوشته شده است را بخوانید تا به عمق فاجعه پی ببرید.

مى‌دانيم جوانى دوران «بحران» غرائز مخصوصاً
«غريزهء جنسى» است.
اين غريزه اگر به صورت صحيحى رهبرى نگردد خرد كننده‌ترين ضربت را بر پايهء خوشبختى و سعادت جوانان خواهد زد، و سرنوشت آنها را به كلى دگرگون خواهد ساخت.
نيروهاى خلاّق آنها، همچون غنچه‌هاى ناشكفته پرپر شده نابود خواهند شد، و
«نبوغ» و «ابتكار»
آنان كه ممكن است سرچشمهء افتخارات فراوانى براى خودشان يا اجتماع گردد مسلّماً به هدر خواهد رفت.تعداد
قربانيان اين راه در ميان جوانان كم نيستند و تعداد كسانى كه پس از بيدارى از خواب گران خود، دردناك‌ترين تأسف و ندامت را بر روح خود احساس مى‌كنند نيز فراوانند.
و بسيارند كسانى كه با آثار شوم اين عدم رهبرى صحيح تا پايان عمر خويش دست به گريبان مى‌باشند!

* * *
نامه‌هاى فراوانى كه تا كنون از عدّه‌اى از قربانيان اين راه به دست ما رسيده مى‌تواند پرده از گوشه‌اى از اين راز وحشتناك بردارد، و ما را در جريان اين موضوع حساس و پر خطر بگذارد.
اين «نامه‌ها» شامل اسرار ناگفتنى، وقايع دردناك و بهت‌آور است،
و نويسندگان آنها همه، استمداد كرده و راه چاره خواسته‌اند.
حقيقت اين است كه ما هم تا اين اندازه از توسعه و اهميّت اين خطر آگاه نبوديم، ولى با اطلاعاتى كه به دست ما رسيده چاره‌اى جز اين نداريم تا آن‌جا كه از ما ساخته است و در قدرت داريم در راه بيدار ساختن جوانان و آگاه نمودن آنها به نقاط اصلى خطر از هيچ كوششى فروگذار نكنيم و از خداى بزرگ مى‌خواهيم كه به ما و آنها در اين راه كمك فرمايد.
نخست اجازه بدهيد گوشه‌اى از اين نامه‌ها را كه مى‌توان‌آن را درج نمود «عيناً» در اختيار شما بگذاريم:

* نامهء اوّل‌

«... چون شما در نوشته‌هاى خود يادآور شده‌ايد كه:
جوانان مشكلات خود را در موضوعات مختلف تشريح كنند به‌فرستادن اين نامه مبادرت ورزيدم:

... مشكلى كه من از آن رنج مى‌برم و نزديك است مراهلاك كند راجع به امور جنسى و تمايلاتى است كه ذيلاًبرايتان تشريح مى‌كنم.

جوانى هستم  ٢٣  ساله و محصل، از روزى كه پا به دايرهءبلوغ گذاشتم بر اثر نداشتن تربيت صحيح و عدم مراقبت و بى‌اطلاعى به «يك نوع انحراف جنسى» مبتلا شده‌ام و «بدبختانه»هفت سال آن را ادامه داده‌ام!

اكنون به اين بلاى خانمانسوز مبتلا هستم و هر چه درترك آن كوشيده‌ام نتيجه‌اى نگرفته‌ام، ضررهاى آن را علاوه براين كه در كتاب‌هاى فارسى مطالعه نموده‌ام در بدن خود نيز
مشاهده مى‌كنم:
چشمم ضعيف شده، ضعف اعصاب، كم‌خونى، لرزش بدن، لاغرى و پژمردگى مرا بيچاره كرده است!
استعداد كافى داشتم و تحصيل مى‌كردم، امّا اكنون‌استعدادم كم شده، و مطالب را درست درك نمى‌كنم امّا بافشار و سختى به تحصيل ادامه مى‌دهم...
وقتى قلم به دست مى‌گيرم قدرت نوشتن ندارم، ناچار قلم‌را بر زمين مى‌گذارم تا وقتى كمى دستم قدرت پيدا مى‌كنددوباره مى‌نويسم!
ايمان ضعيفى در من وجود دارد، و با وجدانم دست به‌دست هم داده مرا سرزنش مى‌كنند.
ناچار در گوشه‌اى مى‌نشينم و تا مى‌توانم گريه مى‌كنم كه‌چشمانم سرخ مى‌شود، خلاصه بيچاره و بدبختم و دادرس وفريادرسى ندارم!!...

شايد مايل باشيد بدانيد چرا با اين كه ضررهاى آن رامشاهده مى‌كنم آن را ترك نمى‌نمايم؟
در جواب خواهم گفت امروز ترك اين كار (تقريباً) از نظر
من محال است. هنگام تحريك شدن، اراده از من سلب‌مى‌شود بعد كه به خود مى‌آيم كارم گريه است!...
گاهى به خدا التماس مى‌كنم و به درگاه امامان عليهم السلام متوسّل مى‌شوم... امّا هر چه التماس مى‌كنم كمتر نتيجه‌مى‌گيرم.
گاهى با خود فكر مى‌كنم مگر خدا و ائمهء اطهار به افرادناپاكى چون من توجّه ندارند؟!... ما درماندگانى، كه حتّى به‌نزديك‌ترين خويشان نمى‌توانيم درد دل خود را بگوييم دامن‌چه كسى را بايد بگيريم؟
كاسهء صبرم لبريز، و جانم به لب رسيده، به من رحم كنيد وراه نجاتى به من معرّفى نماييد اگر دستور طبى در نظر داريدبه من اطّلاع دهيد. و مسلّم بدانيد (و مى‌دانيد) احتياج به‌قدردانى امثال من نداريد اجتماع بايد از شما قدردانى كند وپاداش شما با خداى بزرگ است.

* * *

* نامهء ديگر

«... شما را به خاطر جهاد مقدّسى كه براى هدايت جوانان‌آغاز كرده‌ايد مى‌ستايم... چه براى من واضح است كه ايدهء شمابر خلاف عدّهء زيادى از نويسندگان مطبوعات (اگر بشود به آنهانويسنده گفت) خوشبختى جوانان است.

بارى جوانى هستم  ١٧  ساله و محصل سال چهارم دبيرستان‌كه در تمام دوران ابتدايى شاگرد ممتاز بوده‌ام، ولى به عللى كه‌خودتان خيلى خوب مى‌دانيد به محض رسيدن به دوران‌پرآشوب بلوغ به يك دام افتادم.
البتّه اين منحصر به من نيست عدّه‌اى از همسالان من نيزبه اين دام افتاده‌اند.
در كلاس اوّل دبيرستان مبتلا به «يك نوع انحراف» شدم‌در عرض اين چهار سال مقدار فراوانى از قواى فكرى خود رااز دست داده‌ام. ده‌ها بار توبه كردم. ولى روز به روز ضعف نفس‌من زيادتر شده.
اكنون به طورى كه خودم حس مى‌كنم قسمت‌هاى عمدهء بدن من يعنى قلب و اعصابم دچار خلل شده، و بدتر از همه‌اراده‌ام را نيز به مقدار زيادى از دست داده‌ام، دائماً احساس‌حقارت مى‌كنم، خيلى كم حرف مى‌زنم، ورزش نمى‌توانم‌بكنم و حتّى به ميهمانى‌هاى خانوادگى نيز نمى‌روم!...
به خوبى مى‌دانم كه آيندهء خوبى نخواهم داشت... اين قدربى اراده شده‌ام كه ترك اين «عمل خطرناك» برايم كارى‌مشكل شده است...
علت چيست؟
علت اين است كه عكس‌هاى زنان برهنه در دست‌همسالانم زياد ديده مى‌شود.
فيلم‌هاى منحرف كننده و سكسى تنها سرگرمى ماست وكتاب‌هاى مزخرف با نازل‌ترين قيمت در دسترس ما قرار دارد.
مرا راهنمايى كنيد. به من بگوييد چطور مى‌توانم از اين‌درد «كشنده» خلاص شوم؟!...».

* نامهء سوّم‌
«... آيا از وضع جوانان و درد دل‌هاى ما آگاهى داريد؟...
آيا مى‌دانيد عدّه‌اى از جوانان دست به جنايت بزرگى‌مى‌زنند و گرفتار انحرافاتى هستند؟...
چندى پيش در خيابان ثرياى «يزد» مى‌گذشتم ناگهان‌چشمم به جوانى افتاد كه سن او در حدود  ٢۵  سال بود، بدنى‌بى‌حس و چشمانى نابينا داشت در حالى كه دست او در دست‌براد كوچكش بود، از خيابان مى‌گذشت.
من از چرخ پياده شدم و از برادرش كه با هم آشنا بوديم‌پرسيديم اين كيست؟ گفت اين برادرم است، مات و مبهوت‌انگشت بر دهان گذاشتم...
گفتم چرا برادرت به اين روز افتاده؟ گفت تا  ٢٠  سالگى‌هيچ عيبى نداشت، ولى بر اثر اعتياد به «يك نوع انحراف‌جنسى» چند سال است كه چشمش نابينا شده...
بدبختانه باز دست‌بردار نيست... تقاضا مى‌كنم هر چه‌زودتر زيان‌هاى اين جنايت و راه علاج آن را براى ما «جوانان»
تشريح كنيد، چه كنيم كه ما هم آلوده اين كارها نشويم؟...».

* * *

اين بود قسمتى از نامه‌هايى كه از شهرستان‌هاى مختلف‌به دست ما رسيده و غالباً به عين عبارت (با حذف نام‌نويسندگان و عباراتى كه قابل درج نبود) در بالا آورديم.

اين نامه‌ها و مانند آنها «تابلوى زنده و گويايى» از وضع‌جوانان ما و آيندهء آنهاست، البتّه انكار نمى‌توان كرد كه افرادپاك و غير آلوده به هيچ نوع انحراف اخلاقى، در ميان جوانان‌فراوانند ولى تعداد قربانيان هم بسيار زياد است.

اگر دست روى دست گذارده و تماشاگر اين صحنه‌هاباشيم، هم اين افراد پاك در معرض خطر آلودگى قرار خواهندگرفت، و هم افرادى كه آلوده شده‌اند به كلى از دست خواهندرفت و يا همچون قربانيان ديگر، افرادى ناتوان، قابل ترحم،شكست خورده، بينوا و احياناً جنايتكار خواهند شد.

ولى ما اميدواريم با طرقى كه ارائه خواهيم داد حتى‌آلوده‌ترين افراد (اگر بخواهند) نجات پيدا كنند، و افراد پاك با توجه و مراقبت بيشترى به اين مسائل نگريسته و راه‌پيشگيرى از هر گونه انحراف جنسى را دريابند.

قلب ما از شنيدن نالهء اين قربانيان به شدت مى‌لرزد، ونيش قلم‌هاى آنها كه به طرز تضرّع‌آميزى استمداد مى‌كندروح هر انسانى را مى‌خراشد و جريحه‌دار مى‌سازد.

بدبختانه «مسألهء جنسى جوانان» در زمانى كه بر اثربدآموزى‌هاى فراوانى كه به وسيلهء پاره‌اى از مطبوعات بازارى‌و فيلم‌هاى سكسى، و پخش عكس‌هاى شهوت‌انگيز، و اعمال‌سوداگران ديگرى از اين قماش، وارد مرحلهء بسيار خطرناكى‌شده است، و سوء استفاده از آزادى نيز مزيد بر اين علت گشته‌است، و اگر جهاد پى‌گيرى براى نجات جوانان نشود آيندهءشوم و مرگبارى در پيش خواهد بود.

گرچه تصوّر مى‌كنيم مشاهدهء وضع قربانيان اين راه، كه‌نمونه‌هاى آن در بالا ذكر شد (گرچه هنوز نمى‌توان اسم آنها راقربانى گذاشت) و نمونه‌هاى ديگر كه كم و بيش خود شماخوانندگان عزيز ديده‌ايد، به تنهايى معلّم گويايى است كه‌ بسيار چيزها مى‌تواند به همه بياموزد.

امّا اهميّت موضوع ايجاب مى‌كند كه آنچه گفتنى است دراين زمينه گفته شود و از پرتگاه‌هايى كه از اين رهگذر درمسير زندگى جوانان قرار دارد همگان آگاه شوند، و
راه نجات‌«در دام افتادگان» نيز تشريح گردد.

ما همهء شما و دوستان را به مطالعهء دقيق اين سلسله‌بحث‌ها دعوت مى‌كنيم، و به شما اطمينان مى‌دهيم كه اگردل خود را در اختيار ما بگذاريد و آنچه ما در اختيار شمامى‌گذاريم، مو به مو اجرا كنيد از هر گونه خطرى رهايى‌خواهيد يافت.

ادامه دارد..
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مفقود الاثر ، سدرة المنتهی ، AMINGERAMI ، reyhan ، Hadith ، MohammadSadra ، Farzaneh ، hesam110 ، Havbb 110 ، ilidin ، fazel ، ELENOR ، مهدی2012 ، ماهور ، Mitsonary ، Bahar ، Mohammad Trust ، قلب

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۵۴, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #11

آیا میشه اسیب های جسمی و روحی رو جبران کرد؟؟؟

متاسفانه برخی دانش اموزان به این معضل دچارند...

ماه رمضان فرصت خوبی است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bahar
۱۸:۴۸, ۲۹/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۲ ۱۸:۵۱ توسط فرمیسک.)
شماره ارسال: #12

به این آمار یه نگاهی بندازین:
در سال 1390 شرکت گوگل نتایج زیر را ارائه داد:
رتبه اول ایران برای جستجوی کلمه لاتین sex
رتبه دوم ایران برای جستجوی کلمه لاتین
woman
رتبه هشتم ایران برای کلمه فارسی کتاب
!!!

همچنین بر اساس آمار دیگری در زمینه استفاده کاربران اینترنت از سایت‌های غیراخلاقی، در ظهر عاشورا در بین 182 کشور جهان تهران مقام نخست و شیراز رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است !!!

حالا بیایید بگید آین آمار دروغه و ایران اسلامیترین و امنترین کشورجهانه!!!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust
۲۱:۱۶, ۲۹/تیر/۹۲
شماره ارسال: #13

(۲۹/تیر/۹۲ ۱۸:۴۸)فرمیسک نوشته است:  و ایران اسلامیترین و امنترین کشورجهانه!!!

ایران هرچی باشه از خیلی از کشورهایی که اسلام اول به اونها عرضه شد اسلامی تره...

الانم کسی نگفته در ایران اسلام به صورت کامل داره اجرا میشه.... اتفاقا فاصله ی جامعه ی ما با جامعه ی مورد نظر اسلام میشه گفت سال نوریه ، خیلی جای کار داره هنوز.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، مهدی2012 ، Bahar ، Mohammad Trust ، ماهور ، قلب
۲۱:۱۸, ۲۹/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/تیر/۹۲ ۲۱:۲۲ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #14
آواتار
آمار شرکت گوگل بخوره تو سرش.

نقل قول:همچنین بر اساس آمار دیگری در زمینه استفاده کاربران اینترنت از سایت‌های غیراخلاقی، در ظهر عاشورا در بین 182 کشور جهان تهران مقام نخست و شیراز رتبه پانزدهم را به خود اختصاص داده است !!!
آخییییی، یعنی چه دلیلی داره ؟ این ها همه روز چرا اومدن ظهر عاشورا آمار بگیرن!
لابد اون 182 تا کشور هم اینترنت نداشتن!

نقل قول:حالا بیایید بگید آین آمار دروغه و ایران اسلامیترین و امنترین کشورجهانه!!!
آخیییی، پس واسه اینکه بفهمیم کدوم کشور اسلامیتره بریم ببینیم چقدر از این حرفا سرچ زدن؟ چه معیار خوبی!
لابد آمریکا اسلامی ترین کشوره! پس دیگه معیار قرار ندیم چه کسی بیشتر درمقابل ظلم وایمیسته؟ معیار قرار ندیم چه کسی بیشتر شهید داده؟ معیار قرار ندیم چقدر فداکاری انجام میشه؟ پس مهربانی و مهر و محبت و دلسوزی و اخلاق رو هم معیار قرار ندیم؟
مثل اون کلیپه توی چین که ماشین چند بار از روی بچه رد میشه و هزار تا آدم مثل سگ از کنارش رد میشن و حتی یه بار پارس نمیکنن این مهم نیست مهم اینکه که چی سرچ زدن.

حالا کشورهای غربی کارشون به جایی رسیده که همجنس بازی جواب نمیده عین سراغ حیوانات بعد اینا آمار میدن ایران بیشترین سرچ رو داشته!

نقل قول: ایران هرچی باشه از خیلی از کشورهایی که اسلام اول به اونها عرضه شد اسلامی تره...

الانم کسی نگفته در ایران اسلام به صورت کامل داره اجرا میشه.... اتفاقا فاصله ی جامعه ی ما با جامعه ی مورد نظر اسلام میشه گفت سال نوریه ، خیلی جای کار داره هنوز.

سگ ایران شرف داره به صد تا کشور که یه عده جاهل، نادان، ترسو و بی عرضه و بدبخت دارن توش زندگی میکنن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ماهور ، Bahar ، قلب
۰:۲۷, ۳۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #15

کسی جواب برای این سوال ندارد؟

آیا میشود اسیب های جسمی رو جبران کرد؟ والبته آسیب های روحی را؟
۱۱:۰۹, ۳۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #16
آواتار
نقل قول: آیا میشود اسیب های جسمی رو جبران کرد؟ والبته آسیب های روحی را؟

سوالتون خیلی کلیه... شاید خیلی از موارد بشه جبران کرد و خیلی ها رو نشه. ولی ایمان و تقوا رو میشه جبران کرد و خدا مهربانه.
ولی ممکنه مثلا در آینده برای ازدواج به مشکل بخورن. البته خدا به کسی که توبه واقعی کنه و جبران کنه خیلییییییی کمک میکنه.
خدا توبه کننده ها رو خیلی دوست داره.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ماهور ، قلب
۱۳:۵۸, ۳۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #17

(۳۰/تیر/۹۲ ۱۱:۰۹)مهدی2012 نوشته است:  سوالتون خیلی کلیه... شاید خیلی از موارد بشه جبران کرد و خیلی ها رو نشه. ولی ایمان و تقوا رو میشه جبران کرد و خدا مهربانه.
ولی ممکنه مثلا در آینده برای ازدواج به مشکل بخورن. البته خدا به کسی که توبه واقعی کنه و جبران کنه خیلییییییی کمک میکنه.
خدا توبه کننده ها رو خیلی دوست داره.

ممنون از جوابتان.

منظورم ازآسیب جسمی ،مثلا ضعف در بینایی است. و یا ضعف بدنی را میشود با تغذیه برطرف کرد؟

برای ازدواج چه مشکلی؟

پس طرف مقابل(همسر)چه گناهی کرده است؟؟؟

در اینکه خدا بخشنده است شکی نیست.

ولی اینجا حق همسر اینده که بیخبر از همه چیز است ضایع نمیشود؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012
۱۶:۱۴, ۳۰/تیر/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/تیر/۹۲ ۱۶:۱۵ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #18
آواتار
نقل قول: منظورم ازآسیب جسمی ،مثلا ضعف در بینایی است. و یا ضعف بدنی را میشود با تغذیه برطرف کرد؟
این ها که فکر نکنم زیاد مهم باشه و حل میشه. حالا فوقش یکم چشمش ضعیفهBig Grin
بیشتر مشکل انحراف مسائل روحی و روانیه.

نقل قول: برای ازدواج چه مشکلی؟

تا جایی که خوندم مشکل جسمی خاصی به وجود نمیاد که دیگه خوب نشه مگر در موارد خیلی افراطی.
مشکل روحی هم بستگی به انحراف داره مثلا کسی که دوست دختر داره ممکنه دو روز دیگه نسبت به همسرش بی میل بشه و یاد دوست دخترش بیفته و..... فرد پاک زندگی بهتری داره.
البته اینا هم با کمک خدا و تقویت ایمان و جبران کارها به نظرم درست میشه.

مهم توبه و جبران گناه های گذشته چون خدا توبه کننده ها رو خیلی دوست داره و خدا در همه این موارد کمکش میکنه.
توبه کنه، جبران کنه، به خدا توکل کنه، به خدا اعتماد کنه.

نقل قول:ولی اینجا حق همسر اینده که بیخبر از همه چیز است ضایع نمیشود؟
اگر به خدا توکل کنیم همسری نسیبمان میشه که از جنس خودمونه و لیاقتش رو داریم و خدا هم اونایی رو که لایق هم باش قسمت هم میکنه.
البته نه اینکه مثلا آقایه بگه من قبلا دوست دختر دارم حتما همسر من هم دوست پسر داشته نه اینجور نیست مثلا شاید دختره یک عیب دیگه داشته باشه مثلا اخلاقش بد باشه و ....

در کل میانگین بگیری زن و شوهر لایق هم هستن.

نقل قول: منظورم ازآسیب جسمی ،مثلا ضعف در بینایی است. و یا ضعف بدنی را میشود با تغذیه برطرف کرد؟

راستی بهتره این سوال هایتان رو از یک متخصص بپرسین شاید من اشتباه کنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ماهور ، قلب
۱۷:۰۱, ۳۰/تیر/۹۲
شماره ارسال: #19

خیلی ممنون. خدا خیرتان بدهد.

این تاپیک هم بسیار عالی بود.http://forum.bidari-andishe.ir/thread-4788.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012
۱۴:۴۹, ۴/آبان/۹۲
شماره ارسال: #20
آواتار
از امام(علیه السلام)حکم استمنا را می پرسند می فرماید از گناهان بزرگ و بسیار زشت است و از حکم کسی که با حیوانی جمع شود یا بوسیله مالیدن شهوتش را دفع کندپرسیدند فرمود: هر کس شهوت خودرا به این وسیله ومانند آن دفع کند در حکم زنا کردن است یعنی با گناه زنا برابر می باشد.

امام صادق (علیه السلام) می فرماید: سه دسته اند که خدا با ایشان سخن نمی گوید و بنظر رحمت با ایشان نمی نگرد و پاکشان ننموده و برایشان عذاب دردناکی است 1- کسیکه موی سیفیدش رابکند(تا نمایش دهد جوان است) 2- کسیکه به عضو خودش شهوتش را خارج کند 3- کسیکه با او لواط شود.
از امام صادق در مورد حکم استمنا می پرسند حضرت می فرماید: گناه بزرگی است
که خداوند مجید در قران از آن نهی نموده است و استمنا کننده مثل این است که به
خودش نکاح کرده و اگر کسی را که چنین کاری
می کند بشناسم با او همخوراک
نخواهم شد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان