کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
جایگزینی برای ِ اعدام و مجازات های بی اثر !
۱۲:۱۴, ۲۲/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۱ ۲۰:۴۹ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #1
آواتار
مجازات اعدام را برداریم ولی چه چیز را جای آن بگذاریم؟

من به عنوان یک وبلاگ نویس درون مرز با زیر نظر گرفتن فضای گفتمان افراد سیاسی از یک سو و عوام جامعه از سوی دیگر به نتایجی رسیدم .غالب نظرات اپوزسیون سکولار و دموکرات چنین هست که مجازات اعدام باید برای همیشه از کشور ما برداشته شود. البته هستند افراد پراکنده ای که میگویند مجازات اعدام را هم به رای مردم بگذاریم .

اما از دیدگاه مردم عوام بخصوص در داخل کشور و با تبلیغاتی که رژیم اسلامی در این سالها انجام داده است مردم دچار دیدگاههای متفاوت هستند . اگر شما جمعیتی بسیار زیادی از مردم را می بینید که ساعت 5 صبح به تماشای اعدام یک شخص ولو گناهکار میروند این مشکل از تفکری است که رژیم اسلامی سعی کرده است در ذهن مردم جاری کند که تنها راه مقابله با جرم و جنایت و قتل و کشتار و تجاوز این هست که شخص گناهکار اعدام شود و اگر این مجازات اعدام برداشته شود هر روز امکان این هست که خود شما و خانواده اتان مورد تعدی اشرار در جامعه واقع شوید و میزان جنایات بالا میرود.

البته گروه دیگر مردم در درون مرز که دارای سطح خرد و دانش و بینش سیاسی و اجتماعی هستند مجازات اعدام را نه تنها سودمند نمی دانند بلکه باعث تشدید جرم و جنایت هم میدانند.

من بارها دیده ام که عوامل رژیم و حتی کسانی که معتقد به فلسفه اعدام هستند چطور توانسته اند به راحتی طرف مقابل خود را در بحث محکوم کنند. مثلا در یکی از برنامه های فارسی زبان برون مرزی از یک متخصص جامعه شناس دعوت شده بود که در دفاع از لغو مجازات اعدام صحبت کند و به تلفن های مردم پاسخ دهد، یکی از عوامل رژیم روی خط آمد و به جناب متخصص گفت که اگر به دختر و همسر شما تجاوز شود و بعد آنها را به قتل برسانند آیا شما میگذارید که قاتل به راحتی برای خود برود ؟ جالب بود که متخصص گرامی برای چند لحظه گیج و سردرگم شد و بعد هم نتوانست پاسخ درست و قانع کننده ای بدهد.

با این شستشوی مغزی که از مردم داخل کشور انجام شده و همچنین ترویج خشونت طلبی در بین مردم بسیار سخت هست که این قانون مجازات اعدام و فلسفه انتقام گیری از نوع چشم در برابر چشم را از اذهان مردم بیرون کرد مگر اینکه جایگزین و راه حلی نشان داده شود که میتوان هم قاتلان و متجاوزان را مجازات کرد و هم این مجازات قرون وسطایی را برای همیشه از این کشور برداشت.

مثلا نمونه هایی از این خشونت طلبی در گفتگوهای عده ای از همین اشرار میتوان دید که نه زندان و نه حتی اعدام برای پیشگری از مجازات نتوانسته است موثر بیافتد. گفتگوهایی همچون "میکشم و دیه اش را میدهم" یا " میزنم و به زندان میروم" یا "میکشم و اعدامم هم کنند مهم نیست" .

خیلی از افراد سوپر دموکرات برای جایگزین مجازات اعدام ،مجازات زندان را پیشنهاد میکنند و وقتی خیلی لطیف تر میشوند میخواهند زندانهایی مانند زندانهای نروژ که درونش تلوزیون و کامپیوتر و ... هست و چیزی از هتل 5 ستاره کم ندارد را جایگزین اعدام کنند، ولی من بنا به دلایل زیر مجازات زندان و کلا فلسفه زندان حتی برای مجازات غیر اعدام را هم صحیح نمیدانم .

1 - با بررسی دقیق زندانها در این سالها می بینید که زندان هم نتوانسته آنگونه که باید جلوی کاهش جرم را بگیرند. چه بسا اخباری که خود من از درون زندانها دارم از استفاده مواد مخدر تا تجاوز به زندانیان کم سن و سال تر و ... در زندان ها صورت میگرد. بسیاری از زندانی ها در طول دوره زندان با هم آشنا میشوند و از هم خلافهای بیشتری را یاد میگرند و حتی بعد از بیرون آمدن تشکیل باندهای مافیایی را میدهند.

2-میزان خرجی که زندان و امور زندانها به جامعه تحمیل میکند بسیار بالا هست. خیلی از افرد جامعه ناراضی هستند چرا در آمد مملکت و مالیاتی که آنها میدهند باید صرف اشخاصی شود که قصد آسیب رسانی به جامعه را داشته اند.

3-با نگهداری افراد مجرم در یک مکان برای مدت زمان مشخص هیچ نمونه حرکت و کاری در جامعه صورت نمیگرد. همه می دانیم که کار و تلاش نشانگر یک جامعه پویا هست ولی با زندانی کردن عده ای آن امکان را هم از خود زندانی و هم از جامعه گرفته ایم.

اما راه حل چیست ؟
همیشه مجازات در یک جامعه به دو علت صورت میگیرد ، اول اجرای عدالت و دوم پیشگیری از وقوع جرم بیشتر . با این تفسیر به باور من باید ساختار زندان را به اردوگاههای کار اجباری تغییر داد. البته این کلمه اردوگاههای کار اجباری هم مقداری بد در ذهن افراد جامعه جا افتاده است (حتی در سطح جهان) و سریعا یاد اردوگاههای آشویتس هیتلر و اردوگاه های کار استالین می افتاند. فرق اردوگاههای کار مدرن که مد نظر اینجانب هست با اردوگاههای کار هیتلری و استالینی، برخوردار بودن زندانیان از بهداشت و سلامت کامل و حتی گرفتن دستمزد ولو اندک در مقابل کار انجام شده است که آنهم میتوان به خانواده افراد زندانی در صورت نیاز تعلق گیرد یا صرف برنامه های کمک آموزشی برای آنها شود . اگر مقداری تخیل و تکنولوژی را هم به این برنامه اضافه کنیم میتوان استفاده از دستبندهای جی پی اس داری که زندانی را کنترل میکند و میزان کارکرد هر زندانی را نشان میدهد هم میتوان استفاده کرد و صدها ویژگی که با بودن تکنولوژی این کارها بسیار آسان تر شده است . به عنوان مثال میتوان اردوگاههای کار را بر اساس شرایط سختی درجه بندی کرد و در مقابل مجازتهای سنگین مانند قتل و تجاوز میتوانیم حکم کار تا ابد در یک اردوگاه با درجه سختی آخر و در مقابل جرم های سبک تر مانند ورشکستگی مالی کار چند ماهه یا چند ساله در اردوگاهها با درجه سختی کمتر و امکانات بیشتر قرار داد .
در کل میتوان مزایای اردوگاههای کار را در موارد زیر خلاصه کرد :

1-کاهش جرایم بخاطر تکثیر روحیه کار و کارگری در سطح مجرمان جامعه

2-جایگزینی منطقی مجازات غیر انسانی اعدام و مجازات غیر موثر زندان با یک مجازات عادلانه و عملی

3-پرورش نیروهای کارآمد از مجرمین با درجه های مختف برای جامعه

4-برداشتن بار هزینه مالی و انسانی نگهداری از مجرمین از روی دوش عموم جامعه

5-گسترش فلسفه زندگی مفید با روزانه 8 ساعت کار (جامعه به این موضوع پی میبرد که اگر روزانه 8 ساعت کار مفید انجام دهد و حقوق شرافتمندانه ای بگیرد بهتر از دست زدن به اعمال خلاف هست که مجازات آن کار مجانی برای جامعه میباشد.)

اما شاید در این میان طرفداران حقوق بشر نیز برایشان سوالی پیش بیاید که این کار شاید مخالف بیانیه حقوق بشر و حقوق انسانی افراد باشد . باید در پاسخ به این گروه گفت فرهنگ کار شرافتمندانه در مقابل انجام جرم در یک جامعه هیچ منافاتی با 30 بند حقوق بشر ندارد حتی در بسیاری موارد از در آمدی که کارهای زندانیان به وجود می آید میتوان صرف آموزش و پروش خود زندانیان کرد و سطح سلامت روحی و روانی و شعور اجتماعی آنها را بالا برد.
در ضمن به وضوح در بندهای 21 و 22 اعلام شده است که مردم در یک انتخابات آزاد میتوانند نظام حکومتی و مدیریتی کشور خود را تعیین کنند و حق امنیت اجتماعی خود را به نوع نظام یاد آور شوند.

• ماده ی ۲۱
۱. هر شخصی حق دارد که در مدیریت دولت کشور خود، مستقیماً یا به وساطه انتخاب آزادانه نمایندگانی شرکت جوید.
۲. هر شخصی حق دسترسی برابر به خدمات عمومی در کشور خویش را دارد.
۳. اراده ی مردم میبایست اساس حاکمیت دولت باشد؛ چنین اراده ای می بایست در انتخاباتی حقیقی و ادواری اعمال گردد که مطابق حق رأی عمومی باشد که حقی جهانی و برابر برای همه است. رأی گیری از افراد می بایست به صورت مخفی یا به طریقه ای مشابه برگزار شود که آزادی رأی را تأمین کند.
• ماده ی ۲۲
هر کسی به عنوان عضوی از جامعه حق دارد از امنیت اجتماعی برخوردار بوده و از طریق تلاش در سطح ملی و همیاری بین المللی با سازماندهی منابع هر مملکت، حقوق سلب ناپذیر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش را برای حفظ حیثیت و رشد آزادانه ی شخصیت خویش، به دست آورد.

حال اگر اکثریت ملت ایران که حتی در نظر سنجی های اینترنتی که برای خود یک جامعه آماری محسوب میشود خواهان یک مجازات عادلانه و منطقی و بدور از هر گونه خشونت و با درصد بالایی بازدهی و سودمند بودن برای جامعه باشند هیچ مشکلی از لحاظ حقوق بشری پیش نمی آید.

در آخر یادآور میشوم در ادبیات و فرهنگ کهن ما مجازات اعدام را کم می بینیم. همانگونه که در شاهنامه میخوانیم وقتی ضحاک قاتل که روزی 2 جوان را برای خوراک مارهایش سلاخی میکرد توسط فریدون دستگیر شد فریدون او را نکشت و در کوه دماوند به بند کشید. پس باید یکبار برای همیشه به این بحث با یک پاسخ منطقی خاتمه داد.

*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+

سلام خدمت دوستان

من این مطلب رو چند روز ِ پیش دیدم و خوندم .
یه گفتو گویی داشتیم در مورد ِ اعدام که من میگفتم اعدام در ملا عام رو نمیتونم بپذیرم و دوستان یا هیچ مشکلی با اعدام در ملا عام نداشتن و یا هیچ راه حلی رو جایگزین اعدام نمیدونستن ...

من هم ایم مطلب رو در یه صفحه page در Face book خوندم و راهکارهاش رو منطقی و حرفش رو حرف حساب دیدم و نقل میکنم .
از
شروع ِ مطلب معلوم بود که این نویسنده از مخالفان ِ حکومت هستش و در داخل کشور هست . ولی من واسه ی اینکه این Topic سیاسی اتلاق نشه تا حد ّ ِ ممکن سانسور کردم که مشکلی پیش نیاد .
دوستانی هم که تمایل دارن پیام بدن تا آدرس جایی رو که کپی کردم رو در اختیارشون قرار بدم .

با تشکر .

من به 2 دلیل این مقاله رو گذاشتم
1 _ مزه ی دهن دوستان در باب ِ مجازات برای ِ جنایتها و جرم های معمولی رو بفهمم
2 _ قسمتی که پیشنهاد ِ اردوگاههای کار اجباری رو مطرح کرده بیان کنم .

اول نظر کلی و شخصی ِ خودم در باره ی این مقاله

من به شخصه اعدام رو نیاز میدونم ، برای قاتلین ، متجاوزین به عنف و قاچاقچیان ِ مواد ِ مخدر . به نظرم این 3 گروه از زیر ِ مجازات ِ اعدام نباید رد برن ... فقط در مورد ِ فردی که مثلا توی ِ دعوا و درگیری ناخواسته زده یکی رو کشته و یا دچار جنون ِ آنی شده این حد باید تخفیف داشته باشه .

هدف ِ من از این Topic نه اینکه بگم اعدام بازدارنده نیست ، بلکه سیستم ِ قضایی و مجازات ها بازدارنده نیستن و راهکاری برای موثرتر شدن ِ این سیستم ارائه کنم .

به طور کلی من جرایم رو به 3 گروه تقسیم بندی میکنم

1 - جرایم که امنیت جامعه رو خدشه دار میکنه ، مثل قتل ، تجاوز ، قاچاق ِ مواد ، سرقت ِ مسلحانه و گروگانگیری . به نظر من اثبات ِ هرکدوم از اینها میتونه اعدام به همراه داشته باشه .

2 - جرایمی مثل انواع ِ دزدی ، کلاهبرداری ، اختلاس ِ مالی ، و از این جور چیزا .
3 - جرایم غیر ِ عمد مثل تصادف .

من فعلا کاری مورد ِ اول ندارم ، بحثش جداست ، از اول حرف من روی 2تای آخری بود .
واسه ی این جور افراد باید درجه بندی کرد نوع مجازات و محلش رو .
اینجاست که اردوگاه ِ کار ِ اجباری معنی پیدا میکنه .
شخصی که دزدی کرده و گرفتنش ، چرا باید پس از آزاد شدن 2باره دزدی کنه ؟ چون تخصصی نداره که از اون راه بتونه پول در بیاره . وقتی شخصی به مدت مثلا 1 سال ، هر روز کاری رو به عنوان شغل و تخصص یادش بدن و به مدت 8 ساعت انجام بده ، خب دیگه وارد میشه ، تخصص پیدا میکنه . وقتی هم آزاد شد در به در نمیگرده دنباله کارگری و هیچ جا هم کار گیرش نیاد ، هرجا میره میگه من تخصص دارم در این زمینه .

پس اردوگاه ِ کار برای مجرم 3 تا فایده داره ، اول اینکه اون رو از بیکاری و بی عاری در زندان و مفت خوردن و خوابیدن به دور نگه میداره ، دوم اینکه هم با 8ساعت کار ِ روزانه فرد رو مقید به رعایت قوانین و اصول میکنه و هم اون فرد یه پیشه یاد میگیره .
از فواید اردوگاه ِ کار برای جامعه اول اینکه : خود زندانی کاری انجام میده ، پس در ازای انجام کار پولی به دست میاد که بخشی به عنوان ِ دستمزد به زندانی پرداخت میشه و بخشی از پول هم صرف هزینه های زندان در مواردی مثل آموزش و بهداشت و این چیزا میشه . پس هم هزینه هایی که دولت به زندانها میپردازه کم میشه و در عوض داخل محیط ِ زندانها برای زندانی ها مناسبتر میشه .
دوم : فردی که مدت زمانی به قوانین پایبند بوده ( 8ساعت کار در روز ) دیگه به راحتی نمیتونه قانون رو زیر ِ پا بذاره . پس ما فردی داریم که احتمال ِ هنجار شکنی رو در اون فرد بسیار کم کردیم و به قانون احترام میذاره . خب ما به چنین فردی احتیاج داریم ! چنین فردی حتی اگه زیر ِ بار مشکلات هم باشه سمت خلاف نمیره ، چون عادت کرده که به قوانین پایبند باشه . پس خلاف کردن و قانون شکنی رو خرین راهکار میدونه .
سوم : فردی که از زندان آزاد میشه دیگه یه فرد ِ بی فایده برای جامعه نیست ، اون میتونه کار کنه و برای خودش و جامعه مفید باشه .

حالا گروه سوم جرایم غیر ِ عمد
مثلا مهریه و تصادف و اینها
چنین افرادی که خیلی ناخواسته و سهوا" مرتکب ِ عمل خلاف ِ قانون شدن میتونن در اردوگاه ِ کار کار کنن ، ولی با شرایطی بهتر نسبت به کسانی که جرمی رو عمدا" انجام دادن . مثلا" دستمزد ِ بالاتر و یا انتخاب نوع و محل کار میتونه Option باشه واسه ی این افراد .

فواید ِ اردوگاههای کار رو تا جایی که به ذهنم رسید گفتم ، هم برای مجرم و هم برای جامعه . شما هم اگه چیزی به ذهنتون رسید اضافه کنید ، ممنون میشم .

این رو هم اضافه کنم که اگه کار باشه برای زندانی ، دیگه فرصت ِ اینکه خلافهای بیشتری رو از هم یاد بگیرن و یا چیزهایی مثل تجاوز به کم سن و سالتر ها و درگیری ها در زندان کم میشه .

این قسمت رو هم به ارسال ِ اول اضافه کردم که نظر خودم رو هم دوستان متوجه بشن .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 900742498 ، Reza71 ، yasijoon ، emj

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۰۸, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
(۲۳/آبان/۹۱ ۲۲:۵۶)دل خسته نوشته است:  سلام
خوب کل قضیه زندانی کردن مجرم رو بردند زیر سوال ، اصلا کی گفته زندان جریمه خوبیه!

زندان روشی ِ که اکثر جاهای دنیا اجرا میشه ، ولی زندانهای ایران به درد نمیخورن . نمیدونم شما چقدر از داخل زندانها آگاهی و اطلاعات دارید ، ولی این سیستم خیلی ایراد داره . این هم فقط یه مقاله بود در ابتدا که به جای ِ اعدام چه کار کینم ، من تکمیلش کردم .
ولی خب ، اینجا تحمل نمیشه صداهای ناسازگار ...
۱۲:۵۱, ۲۴/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آبان/۹۱ ۱۲:۵۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #22
آواتار
(۲۴/آبان/۹۱ ۱۰:۰۸)blue.blood نوشته است:  
من تکمیلش کردم .

Dodgy فقط عرض کردیم ، نظر غیر کارشناسی ندهیــــــــــــد !
یک کارشناس ارشد حقوق بیاید و بگوید من تحقیق کردم مثلا فلان جریمه ، حالت بازدارندگی ندارد ! بله . شاید قابل بررسی باشد .
ولی وقتی من اطلاعاتی راجع به مسئله ای ندارم ، بیایم نظر بدهم ، که نمی شود !

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، دل خسته ، وحید110
۱۳:۳۴, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۴/آبان/۹۱ ۱۰:۰۸)blue.blood نوشته است:  
زندان روشی ِ که اکثر جاهای دنیا اجرا میشه ، ولی زندانهای ایران به درد نمیخورن . نمیدونم شما چقدر از داخل زندانها آگاهی و اطلاعات دارید ، ولی این سیستم خیلی ایراد داره . این هم فقط یه مقاله بود در ابتدا که به جای ِ اعدام چه کار کینم ، من تکمیلش کردم .
سلام
والا زندان کلش ظاهرا با سیستم اسلامی نمی سازه ، الا در زمان نگاه داشتن مجرم برای اجرای حکم!
طرف اگر دزده ، حکم مخصوص داره ، اگر بدهکاره ، که اصلا زندان نداره و ....
نمی دونم کدوم جرم در اسلام دارای مجازات زندان بوده؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood
۱۴:۲۲, ۲۴/آبان/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
مجازات حکمیه که نمیشه اون برداشت ولی میشه تغییراتی داد!
یک قاتل روانی و یا یک بچه@باز اگر بچه نویسنده همین مطلب اصلی رو بگیره؟!آقای نویسنده باز هم دم از انسانیت میزنه؟!
من معتقدم باید حتی مجازات مواد مخدر و متجاوزین رو شدید تر هم بکنن!!چه برسه که اونو بردارند...
چند وقته پیش یک پسری با 1 نفر دیگه دعواش شد(جرو بحث)بعد از چند روز یکی از طرفین دعوا با دوستش میرن اون یکی رو میدزدن میبرن بیابون....!!!خوب به نظرتون یک همچین آدمی رو میشه زندانی کرد؟!چه تضمینی هست که فردا در زندان هم با زندانیهای کوچیکتر از خودش این کار رو نکنه؟!!
ولی زندانهای با کار اجباری اتفاقن در ذهن خودم هم بود!!
مثلن به جز دستمزد یک عامل تشویقی دیگه هم بزارن! مثلن تخفیف در مجازات!!
اون وقت خود زندانیها با میل بیشتری تن به این کار میدن!! هم کار میکنن و درآمدی برای خانوادشون و یا خودشون دارند و هم در مجازاتشون تخفیف داده میشه!!
چند وقته پیش در یکی از زندانهای غرب (دقیق نمیدونم کجا)از رکاب زدن زندانیها با دوچرخه برق تولید میکردن برای خود زندان و چند جای دیگه!!!و برای تشویق زندانیها تخفیف مجازات قرار داده بودن برای اونها!!!
و یا در خود آمریکا فک کنم در برخی ایالتهاش از زندانیها در کار بیرون از زندان هم استفاده میشه!!
۱۴:۱۶, ۲۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #25
آواتار
نقل قول:مجازات حکمیه که نمیشه اون برداشت ولی میشه تغییراتی داد!
یک قاتل روانی و یا یک بچه@باز اگر بچه نویسنده همین مطلب اصلی رو بگیره؟!آقای نویسنده باز هم دم از انسانیت میزنه؟!
من معتقدم باید حتی مجازات مواد مخدر و متجاوزین رو شدید تر هم بکنن!!چه برسه که اونو بردارند...
چند وقته پیش یک پسری با 1 نفر دیگه دعواش شد(جرو بحث)بعد از چند روز یکی از طرفین دعوا با دوستش میرن اون یکی رو میدزدن میبرن بیابون....!!!خوب به نظرتون یک همچین آدمی رو میشه زندانی کرد؟!چه تضمینی هست که فردا در زندان هم با زندانیهای کوچیکتر از خودش این کار رو نکنه؟!!

بله ، حرف دوستمون کاملا درسته.

نقل قول:مثلن به جز دستمزد یک عامل تشویقی دیگه هم بزارن! مثلن تخفیف در مجازات!!

نقل قول:چند وقته پیش در یکی از زندانهای غرب (دقیق نمیدونم کجا)از رکاب زدن زندانیها با دوچرخه برق تولید میکردن برای خود زندان و چند جای دیگه!!!و برای تشویق زندانیها تخفیف مجازات قرار داده بودن برای اونها!!!
و یا در خود آمریکا فک کنم در برخی ایالتهاش از زندانیها در کار بیرون از زندان هم استفاده میشه!!

از پروژهای دیگه ای که روی دوش ِ زندانی ها انجام شد راه آهن ِ آمریکا بود .

ولی این جور کارها نیاز به نظارت ِ دقیق داره که کسی فرار نکنه و مسلما کلی زیر ساخت و پیش نیاز هم میخواد .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: A L I
۱۴:۲۲, ۲۶/آبان/۹۱
شماره ارسال: #26
آواتار
سلام
زندان (بهتره بگیم بازداشتگاه) فقط صرفا تا اونجایی که من فهمیدم جهت جلوگیری از فرار مجرم قبل از قضاوت و اجرای حکم هست.و الا نباید زندگی یک انسان رو محدود کرد.
طرف بدهکار هست ، خوب بدهکاره ، همه ممکنه بدهکار باشند ، حالا بحث کلاه بردار که جدا است ، اما آدم بدهکار کار بدی نکرده الزاما! وقتی اقتصاد جامعه مشکل داره ، مطمئنا کسانی پیدا می شند که ناخواسته نتونند بدهی شون رو بدند.
اما برای مواردی مثل قتل و فساد و ... ، که واقعا یا فرد باید آزاد باشه ، که این باعث فساد جامعه می شه ، یا فرد باید زندانی باشه ، که باعث تحمیل فشار مالی بر جامعه و یا حداقل امکان فرار و یا امکان ادامه جرم در خود زندان می شه ، یا هم باید حکم متناسب اعدام رو انجام داد ، که فکر میکنم بیشتر از همه با منطق سازگار باشه.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱:۱۹, ۱۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #27

نظر خداوند در قرآن کریم

سوره بقره - آیه 179 : وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
و برای شما در قصاص زندگی است، ای صاحبان خِرد! شاید شما تقوا پیشه کنید.

سوره بقره - آیه 194 : الشَّهْرُ الْحَرَامُ بِالشَّهْرِ الْحَرَامِ وَالْحُرُمَاتُ قِصَاصٌ ۚ فَمَنِ اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ فَاعْتَدُوا عَلَيْهِ بِمِثْلِ مَا اعْتَدَىٰ عَلَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ
ماهِ حرام، در برابر ماهِ حرام! (اگر دشمنان، احترام آن را شکستند، و در آن با شما جنگیدند، شما نیز حق دارید مقابله به مثل کنید.) و تمام حرامها، (قابلِ) قصاص است. و (به طور کلّی) هر کس به شما تجاوز کرد، همانند آن بر او تعدّی کنید! و از خدا بپرهیزید (و زیاده روی ننمایید)! و بدانید خدا با پرهیزکاران است!

سوره مائده - آیه 45 : وَكَتَبْنَا عَلَيْهِمْ فِيهَا أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ وَالْعَيْنَ بِالْعَيْنِ وَالْأَنفَ بِالْأَنفِ وَالْأُذُنَ بِالْأُذُنِ وَالسِّنَّ بِالسِّنِّ وَالْجُرُوحَ قِصَاصٌ ۚ فَمَن تَصَدَّقَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَّهُ ۚ وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
و بر آنها [= بنی اسرائیل‌] در آن [= تورات‌]، مقرر داشتیم که جان در مقابل جان، و چشم در مقابل چشم، و بینی در برابر بینی، و گوش در مقابل گوش، و دندان در برابر دندان می‌باشد؛ و هر زخمی، قصاص دارد؛ و اگر کسی آن را ببخشد (و از قصاص، صرف‌نظر کند)، کفاره (گناهان) او محسوب می‌شود؛ و هر کس به احکامی که خدا نازل کرده حکم نکند، ستمگر است.

سوره مائده - آیه 32 : مِنْ أَجْلِ ذَٰلِكَ كَتَبْنَا عَلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَن قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ۚ وَلَقَدْ جَاءَتْهُمْ رُسُلُنَا بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ إِنَّ كَثِيرًا مِّنْهُم بَعْدَ ذَٰلِكَ فِي الْأَرْضِ لَمُسْرِفُونَ
بر بنی اسرائیل مقرّر داشتیم که هر کس انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد در روی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسانها را کشته، و هر کس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است. و رسولان ما، دلایل روشن برای بنی اسرائیل آوردند، اما بسیاری از آنها، پس از آن در روی زمین، تعدّی و اسراف کردند.

آیه‌ی بالا نشان می‌دهد کشتن یک نفر چقدر فجیع است، و عملی که می‌تواند از کشته‌شدن یک نفر جلوگیری کند(مثل قصاص) چقدر با ارزش است.

دلایل دیگر

در تفاسیری که معمولاً از آیات قرآن انجام می‌شود، و براساس آنها قوانین امروز کشور تدوین شده است، خانواده مقتول اختیار بخشش دارند.
ولی
به نظر من، از آنجا که این مقتول است که مورد ظلم قرار گرفته، اوست که باید ببخشد، و از آنجا که او مرده، کسی حق بخشش ندارد.

دلایل زیر رو در تفسیر آیات 178 و 179 سوره بقره در تفسیر المیزان در اینجا دیدم، که با خلاصه‌سازی و اصلاح جمله‌بندی پرپیچ و تاب آن، و همچنین اضافه کردن کمی از نظرات خودم آورده‌ام:

در مورد اینکه حکم قصاص ظالمانه خوانده می‌شود:
اگر کسی بخواهد انسانی را بکشد، یا به او آزار بزرگی برساند(مانند تجاوز)، و برای خلاصی از او جز كشتنش چاره اى نباشد، هیچ انسانی نیست که در کشتنش شك داشته باشد و اين عمل را جایز نداند.

چگونه كشتن كسى كه تصميم به كشتن یا آزار بزرگی گرفته، با اينكه هنوز آن را انجام نداده جایز است، ولى قصاص كه بعد از ارتكاب به عمل است جایز نیست؟

پس حکم قصاص برای چنین افرادی اصلاً سنگین نیست.

همچنین در مورد مجازاتهای دیگر، اگر کسی بخواهد صدمه‌ای بزند یا آزار کوچکتری برساند، و برای خلاصی از او، جز وارد آوردن صدمه‌ای در همان حدود چاره‌ای نباشد، هیچ انسانی این را ظلم تلقی نخواهد کرد.

پس مجازاتی همانند آن ظلمی که انجام داده‌اند، بعد از ارتکاب آن ظلم نیز عادلانه است. البته همانند آن ظلم به معنی خود آن ظلم نیست.

فلسفه‌ی قصاص:
انتقام مظلوم از ظالم، حق و عدالت است، كه نه مذموم است و نه زشت. ولی قانون قصاص، تنها بخاطر انتقام نيست، بلكه بخاطر تربيت عمومى و سد باب فساد هم هست.

یک نشانه برای صحت این موضوع این هست که در جوامعی که قصاص اجرا نمی‌شود، آمار قتل و تجاوز بسیار بسیار بالاست.

این ضرب‌المثل به همین مطلب اشاره می‌کند:
ترحم بر پلنگ تيز دندان / ستمكارى بود بر گوسفندان

۱:۴۹, ۱۲/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/آذر/۹۱ ۱:۵۰ توسط hooman-za.)
شماره ارسال: #28
آواتار
اقا یه کلام ...مسلمونی یا نه اگه نیستی که بحث منتفیه اگه هستی که معنی اسلام چیه ؟ تسلیم شدن ... پس حالا که تسلیمی خدا تو قران میگه النَّفْسَ بِالنَّفْسِ[... دیگه چه جای اعتراض و بحث کردنی باقی میمونه مگه اینکه یه مسلمون بخواد حکم خدا رو زیر پا بذاره!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند ، فاطمه خانم
۱۱:۲۲, ۱۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #29
آواتار
نقل قول:یک نشانه برای صحت این موضوع این هست که در جوامعی که قصاص اجرا نمی‌شود، آمار قتل و تجاوز بسیار بسیار بالاست.

جناب ، ممنون از ارسال ِ شما .
همه ی ارسال مورد ِ قبول هست به جز همین تیکه .
کشور ِ ایران آمار جرمهای این مدلی مثل تجاوز به عنف و قتل زیاد هست که البته داره کم میشه . یه بحث ِ دیگه هم قاچاق ِ مواد ِ مخدر هست که بسیار بالاست ( حتی با وجود اینکه سالانه درصد ِ بسار بالایی از محموله های قاچاق ِ مواد رو ضبط میکنن ) .
البته نه من سند ِ درست و حسابی دارم و نه شما سند ارائه کردی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند
۵:۱۵, ۱۳/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/آذر/۹۱ ۵:۱۹ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #30

(۱۲/آذر/۹۱ ۱۱:۲۲)blue.blood نوشته است:  همه ی ارسال مورد ِ قبول هست به جز همین تیکه .
کشور ِ ایران آمار جرمهای این مدلی مثل تجاوز به عنف و قتل زیاد هست که البته داره کم میشه . یه بحث ِ دیگه هم قاچاق ِ مواد ِ مخدر هست که بسیار بالاست ( حتی با وجود اینکه سالانه درصد ِ بسار بالایی از محموله های قاچاق ِ مواد رو ضبط میکنن ) .
البته نه من سند ِ درست و حسابی دارم و نه شما سند ارائه کردی.
عزیز،

آمار ایران نسبت به آمار اونها خیلی عالیه. اصلاً قابل مقایسه نیستیم. من می‌گردم و اگر خدا بخواد سند پیدا می‌کنم.

با این حال شما میتونید توی مستندهاشون شرایطشون رو ببینید. حتی خیلی از فیلمهاشون هم، اگرچه فیلم هستند، فضای ناامن شهرهای بزرگ (مثل شیکاگو و واشینگتون و نیویورک) و بخصوص مناطق پایین‌شهر اونها رو نشون میدن. من دنبال مستند خوب هم می‌گردم.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا