|
نشستن صحیح پشت کامپیوتر
|
|
۴:۴۹, ۲۳/آبان/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/آبان/۹۱ ۱۷:۰۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
چندی پیش بخاطر رعایت نکردن اصول ارگونومیک بخشی از سلامتی ام رو از دست دادم. خدا رو شکر الآن نسبتاً بهبود یافته ام. گفتم ممکن است باقی کاربران نیز اشتباهاتی مثل من داشته باشند. این مطلب رو در جمع بندی مطالب دو سایت آورده ام. رعایت نکردن اصول ارگونومی می تواند به درد یا آسیب در ناحیه گردن، ستون فقرات، شانه ها، دست و چشم منجر شود. ● موس و کیبورد همیشه طوری قرار بگیرید که برای استفاده از موس و کیبورد به جلو خم نشوید، دستتان را بیش از اندازه دراز نکنید، یا کمرتان مجبور به چرخش نشود. ارتفاع موس و کیبورد باید طوری باشد که شانه ها رها بوده، آرنج ها براحتی کار کنند و مچ دستان شما خم نشوند (در امتداد ساعد باشند). در این حالت معمولا یک زاویه 110 درجه بین ساعد و بازو ایجاد می شود. برای تایپ هم نباید روی میز خم شوید، بلکه با نزدیک کردن میز و صندلی، خود را به کار مسلط کنید. ● صندلی تا جایی که می توانید در قسمت انتهایی صندلی بنشینید. زاویه پشتی صندلی باید حدود 110-120 درجه باشد. اگر لازم است از بالش های کوچک استفاده کنید تا هم پایین و هم بالای کمرتان تکیه گاه داشته باشد. ران و ساق پا زاویه ی 90 درجه داشته باشد، کف پایتان صاف روی زمین قرار گیرد، و زانوهای شما در راستای رانهایتان باشند. اگر اینطور نیست، ارتفاع صندلی را تغییر دهید، و اگر با تغییر ارتفاع صندلی، وضعیت نسبت به موس و کیبورد نامناسب می شود، از زیرپایی استفاده کنید. بهتر است صندلی دسته هم داشته باشد و دسته های صندلی نیز باید به گونه ای تنظیم شوند که شانه ها شل و رها باشند. اگر می خواهید بچرخید و صندلی تان نمی چرخد، بهتر است کل بدن را به سمتی که می خواهید بچرخانید نه کمرتان را. ● مانیتور مانیتور باید مستقیم روبروی چشم های شما باشد، طوری که گردن شما راحت و صاف قرار گیرد، و به پایین یا بالا یا پهلوها خم نشود. لازم است حداقل حدود 50 سانتی متر از مانیتور فاصله داشته باشید. چشم نباید هنگام نگاه کردن به مانیتور اذیت شود. بدین منظور، نور مانیتور باید با نور محیط هماهنگ باشد. مثلاً اگر اتاق تاریک است، نور باید کم باشد، یا اگر مانیتور پشت به یک پنجره پرنور است، نور باید زیاد باشد. همچنین انعکاس نور در صفحه نمایش نباید شما را اذیت کند. اگر نمی شود جلوی انعکاس نور را گرفت، به عنوان یک راه حل موقتی، نور مانیتور را آنقدر زیاد کنید که بتوانید براحتی تصویر را تشخیص دهید. ● توقف کار و استراحت حتی زمانی که کاملاً طبق اصول صحیح نشسته اید، نشستن طولانی می تواند عوارضی ایجاد کند. بنابراین سعی کنید هر 20 تا 30 دقیقه، 2 دقیقه کار خود را متوقف کنید. کافی است هر عضله در خلاف جهتی که قرار داشته قرار گیرد. برای این کار می توانید بلند شوید و در اتاق خود چند قدم راه بروید. به آرامی تمام، حرکات کششی انجام دهید، و بعد از هر ساعت، 5 تا 10 دقیقه استراحت کنید یا کار خود را تغییر دهید. برای استراحت چشم، به نقطه ای دور دست خیره شوید، یا با کف دست تان 10 تا 15 ثانیه چشم هایتان را بپوشانید. برای یادآوری این زمانها می توانید به برنامه Task Scheduler ویندوز یا برنامه هایی مانند آن برنامه دهید، تا در فواصل زمانی معین شما را مطلع کنند. همیشه هنگام کار عضلات خود را شل کنید و راحت باشید، تا متحمل فشار انقباض عضلانی اضافی روی بدن خود نشوید. مسلماً رعایت این اصول با لپتاپ ممکن نیست، مگر اینکه از موس و کیبورد جدا یا مانیتور جدا استفاده شود. |
|||
|
|
۲۰:۰۲, ۳۱/اردیبهشت/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۲ ۲۰:۰۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام
گفتم شاید خوب باشد یک مقدار توضیحات دیگر در مورد تجربیاتم خدمت دوستان گرامی بدهم. امیدوارم خدمتتون جسارت نباشه. ![]() 1. همیشه خستگی اعضاء بیشترین تأثیر رو دارد، یعنی استفادهی پیوسته بدون استراحت در وسط کار. اینطور هم نیست که 1 ساعت دو برابر نیم ساعت ضرر داشته باشه و 2 ساعت دو برابر 1 ساعت. بلکه نیم ساعت(برای فرد سالم) ضرر نداره، 1 ساعت کمی ضرر داره، و 2 ساعت خیلی خیلی ضرر داره. برای اینکه یادتون بمونه هم فقط راهش اینه که به یک وسیله(کامپیوتر یا موبایل) برنامه بدید. هر نیم ساعت برای فرد سالم، و اگر احساس کردید لازمه کمتر. مثلاً زمانی که من دچار عارضه شدم، فیزیوتراپم گفت بهتر است تا زمانی که دوباره قوی بشم، هر 10 دقیقه 1 یا 2 دقیقه استراحت کنم! 2. فاصلهی کم از مانیتور به اضافهی استفادهی پیوسته همون چیزی هست که باعث عینکی شدن یک عده میشه. عادت کنید که از یک مانیتور 15 اینچ حدود 50 سانتیمتر، و از یک مانیتور 22 اینچ حدود 75 سانتیمتر فاصله بگیرید. چیری که باعث میشه اکثر افراد این کار رو نکنند ریز شدن نوشتهها هست، که البته راه داره، بخصوص در مورد صفحات وب که دیگه خیلی راحته. فکر کنم من در جهان آخرین نفر بودم که یاد گرفتم! (Ctrl به اضافه + و Ctrl به اضافه -).مسلم هست که موبایل و تبلتهای کوچک در این خصوص چه وضعی دارند. از زمانی که موبایل آنقدر پیشرفت کرد که به درد کار با اینترنت بخوره، تقریباً تمام اونهایی که اطرافم میبینم که مدت زیادی با موبایل کار میکنند عینکی شدهاند، در حالی که فقط یک نفر از اونها مطالعهی زیاد داره. یک نفر هم از قبل عینکی بود و زمانی که دید نمرهی چشمش داره بالاتر میره، استفادهی مفرط از موبایل رو تعطیل کرد. 3. نور زیاد باعث خستگی بسیار زیاد چشم میشه. مثلاً مانیتور من طوری تنطیم هست که اگر برم روی کمنورترین حالت پیشفرض مانیتورم(که در اکثر مانیتورها میشه گزینهی Text یا Standard) روشنایی صفحه دو برابر میشه ، یعنی روشنایی صفحهی من نصف اون هست. میتونید به مرور زمان خودتون رو به نور کم عادت بدید، ولی زمانی که این کار رو بکنید متوجه میشید که قبلش داشتید چکار میکردید.![]()
|
|||
|
|
۲۱:۳۰, ۳۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
گزینه های تنظیم پایین مانیتور من لمسیه!!!
|
|||
|
|
۲۱:۴۸, ۳۱/اردیبهشت/۹۲
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
|