کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه کارهایی زشتمان می کند؟
۲۲:۲۶, ۶/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/آذر/۹۱ ۲۳:۰۶ توسط KABOOTAREHARAM.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به دوستای عزیزم
خیلی از کارهایی که ما تو زندگیمون انجام می دیم داره روحمون رو از زیبایی حقیقی و کمال حقیقی که خداست دور می کنه!
متاسفانه بیشترمون همه ی این کارها رو نمی شناسیم!
تو ادبیات دینی ما به این کارها می گن گناه!
توی این ماه محرم زمان خوبیه که شناخت گناه ها رو کلید بزنیم، منبعمون هم کتاب گناهان کبیره آیت الله دستغیبه
نحوه کارمون هم به این صورته که هفته ای یه گناه رو معرفی می کنیم و بعد هممون درباره مصداق های به روزش و تجربه های شخصیمون درباره ی حذفش از زندگی بحث می کنیم تا ان شاء الله یاد بگیریم و از زندگیمون بیرونش کنیم.
اگر موافقید اعلام کنید تا از هفته آینده کلاس بحث مجازیمون رو شروع کنیم...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ilidin ، asire entezar ، مفقود الاثر ، Mohammad Trust ، ضحی ، یاســین ، Amirsaeed ، Reza71 ، 135 ، M912 ، saloomeh ، میثاق ، iman-s ، zahra.shakiba ، AMINI ، بچه شیعه ، شیدا ، صابر ، علی الهادی ، فدک زهرا ، آوای انتظار ، Hadith ، مجید املشی

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۳۲, ۱۷/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۸:۳۴ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #11
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام دوست گرامی

من تجربه شخصی ام رو میگم

منم یه مدتی اینطوری بودم البته هنوز هم هرزگاهی از این فکرا میاد اما خیلی کمتر
کارهایی که من انجام دادم
1- اگر موسیقی گوش میدید به حداقل برسونید چون این باعث میشه ذهن دوم(این اسم رو خودم روش گذاشتم) درگیر شه و همینکه شما هی موسیقی رو در ذهن مرور میکنید کم کم اختیار ذهنتون رو از دست میدید چون اگه نخواید مرور کنید باز هم ذهنتون تکرار میکنه
2-وقتی افکار بد به ذهنتون رسید یا بعبارتی ذهنتون داشت فکر تولید میکرد خودتون رو مشغول به کاری کنید، کار یدی نباشه جون اتفاقا اون موقع فکریدن بیشتر میشه، صلوات بفرستید یا سوره هایی که حفظ هستید مرور کنید،کتاب بخونید،سودوکو حل کنید
کلا کار های تمرکزی و مغز بر خوبن
3-یه مدل فکر هم هست که من بهش دچار بودم که خدا رو صد هزار مرتبه شکر نجات یافتم، یه افکاری هست که شما بهش اعتقاد ندارید اما در مورد مقدساتتون به ذهن میرسه،هر چقدر میخواید بهش فکر نکنید اتفاقا بدتر میشه و این تفکر چون برخلاف عقیدتونه خیلی زجر اوره، توی تلوزیون در برنامه های پرسش و پاسخ تا حالا دیدم چند نفر پرسیدن و اونا جواب خوبی ندادن اما یبار اقای دکتر عالی یه جوابی داد که منو نجات داد، میگه اینا القائات شیطانه و دست خود طرف نیست، شیطان گاهی اوقات وقتی میبینه از حوزه عمل نمیتونه وارد شه، این القائات رو میکنه که وسواس فکریه، کاری هم که میشه انجام داد بیخییالیه و بی توجهیه، هر چقدر واسه این افکار خودتو سرزنش کنی بدتر میشه،مثل شکیات نماز، (میگن کسی که دائم شک هست کار شیطانه)، باید بی توجه بود و رد کرد.
خلاصه منم اینکار رو انجام دادم و واقعا راحت شدم.واقعا بعضی کارها استاد اخلاق میخواد، هر چیزی اصولی داره
من نمیدونم افکار شما چه مدلیه، مال من اینطوریا بود و البته توجه داشته باشید اینکه ادم فکرش رو کنترل کنه کار سختیه، من هنوز در مورد ادم ها قضاوت میکنم در ذهنم عیبجویی میکنم و ...خلاصه راه زیاده
..............................
کاش دوستان در این تاپیک بیشتر شرکت میکردن و راه حل میدادن که این پیج حالت اعتراف گاه کلیسا پیدا نکنه
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بچه شیعه ، Agha sayyed ، فدک زهرا
۱۲:۴۹, ۱۷/آذر/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

من دیر رسیدم
شرمنده
ولی خب
بفرمایید
.
.
.
یاعلی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بچه شیعه
۱:۱۲, ۲۰/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۱ ۱:۲۰ توسط KABOOTAREHARAM.)
شماره ارسال: #13
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به دوستای عزیز،ببخشید که کمی دیر شد، متن زیر چکیده 30 صفحه از کتاب گناهان کبیره آیت الله دستغیبه،منتظر نظراتون درباره مصداق های عینی و به روز این گناه و تجربیات شخصیتون برای ترک این گناه هستم!
گناهایی کبیره هستن که خصوصیات زیر رو داشته باشن:
1) کبیره بودنش در قرآن یا حدیث بیان شده
2) هر گناهی که در قرآن یا سنت وعده آتش به ارتکابش داده شده
3) هر گناهی که در قرآن یا حدیث، گناهش از گناهی که کبیره بودنش ثابت شده بیشتر باشه
4) هر گناهی که نزد متدینین و متشرعین بزرگ شمرده بشه مثل نجس کردن مسجد، یا پرتاب کردن قرآن به قصد بی احترامی و...

گناه کبیره اول: شرک به خدا
سوره نساء آیه 48: خدا نمی آمرزد شرک آورنده شده به او را و به غیر شرک را از هر که بخواهد می آمرزد...

تعجب نکنید که افکار و اعمال زیر جزء گناه کبیره شرک به خداوند شمرده می شه:
1- اگه خدا رو یگانه ندونیم و خداوند رو متعدد بدونیم مثل سه خدای (اب و ابن و روح القدس) یا الهه ها و رب النوع ها مثل الهه زیبایی، الهه باران و...
2- اگه صفت یک مخلوق رو از خودش بدونیم، نه از خدا، مثلا همش بگیم علم من، قدرت من و این علم و قدرت رو واقعا در دل از خودمون بدونیم نه بخششی از خدا...،جالب اینجاست که اگه کسی در این مورد به توحید برسه هیچوقت از تعریف کسی درباره خصوصیات خودش خوشحال نمیشه چون می دونه از خودش هیچی نداره و همه از آن خداست!!!
3- یقین نداشته باشیم که منشاء هر اثری خداست و هر خیری از جانب اون می رسه و در رسیدن نفعی یا دفع ضرری امید به آفریده شده ای داشته باشیم و اون رو مستقل از خدا بدونیم مثلا با عقیده قلبی بگیم اگه فلانی نبود من مرده بودم و ...
نشانه های توحید در این مورد:* فقط از خدا می ترسه چون همه ی قدرت رو از خدا می دونه و اینکه هیچ مخلوقی بدون اجازه خدا نمی تونه آزاری بهش برسونه
4- فقط خدا رو سزاوار تقدیر و شکر گذاری ندونیم و مخلوقات رو در رسوندن خیر مستقل از خدا بدونیم و با این دید ازشون شکر گذاری کنیم!
از همینجا معنی توکل هم متوجه می شیم که چون فقط خدا رو در سود ها و دفع ضررها موثر میدونیم فقط به خداوند توکل می کنیم.
5- اگه اعتراض کنیم به اتفاقای بد و تسلیم نباشیم، مثلا چرا بارون میاد، خداچرا منو فقیر کرد، خدایا چرا فلانی مرد، خدایا چرا فلان کارو واجب کردی یا فلان کار رو حرام کردی(حتی اگه فقط تصور بکنیم)، در این موارد خودمون رو شریک خدا و حتی از خدا داناتر قرار می دیم !
6- محبتمون و علاقه ی قلبیمون نسبت به مخلوقات مستقل از محبت خدا باشه، با توجه به اینکه توحید در اینجا یعنی خدا رو دوست داشته باشیم و هر اونچه که محبوب خداست مثل امامان و مومنان و ... و هر آنچه که نعمت و عطای خداوند می دونیم مثل فرزند و همسر و مال و... رو دوست داشته باشیم مثلا کسی که مالش رو به جهت خدایی دوست داره، اون رو در راهی که خدا واجب کرده صرف می کنه اما اگه مالش رو مستقل از خدا دوست داشته باشه حاضر نیست مالش رو در موارد واجب صرف کنه!
7- کسی رو غیر از خدا و غیر از کسانی که خدا برگزیده فرمانروای خود قرار بدیم و از اونها اطاعت کنیم،کسانی که از طرف خدا بر ما ولایت دارن عبارتند از پیامبران، امامان و نواب خاصه و نواب عامه در زمان غیبت
8- اطاعت نکردن از والدین چون مورد دستور خداست که در مواردی که دستورشون مخالف دستور خدا نباشد و عمل نکردن به دستور باعث اذیتشون بشه واجب هست که بهش عمل کنیم.
9- در مواردی که خدا دستور داده که از شوهر اطاعت بشه، اطاعت نکنیم که این موارد عبارتند از:اطاعت در بهره برداریهای زناشویی،اجازه گرفتن برای خارج شدن از خانه،در انفاق مستحبی و در نذر
10- در یاد گرفتن احکام دینی به عالمی مراجعه کنیم که به محبت مال و ریاست و... مبتلا شده
11- ریا کنیم،یعنی هنگام انجام دادن کار خوب نیت ما رضایت اشخاص یا بالا رفتن منزلت و آبروی خودمون پیش دیگران باشه نه رضایت و رسیدن به خدا
اینجا لازمه اقسام ریا رو توضیح بدیم چون با توجه به اینکه مربوط به قصد و نیت و باطن انسانه؛ فوق العاده فراگیره:
*ریا در بدن: مثلا با خشکی لب با این نیت که دیگران بفهمند روزه داریم، یا روی پیشانی علامت مهر بندازیم تا به دیگران بفهمونیم که سجده زیاد می کنیم و ...
* ریای به قول: مثلا در حضور دیگران به نیت ریا لبها رو تکون بدیم و مشغول ذکر بشیم، یا برای اظهار فضیلت خودمون تحقیق علمی کنیم و بحث کنیم و ...
* ریای به عمل: مثلا در حضور دیگران نماز رو طولانی کنیم یا به نیت ریا و پیدا کردن آبرو به فقرا کمک کنیم و ...
*ریای به اتباع و سایر اشیاءخارجه: مثلا برای اینکه به دیگران بفهمونیم که با علما ارتباط داریم تو سخنرانیشون شرکت کنیم، یا به دیدین عباد و زهاد بریم یا استادی باشیم که تلاش می کنیم شاگردامون زیاد بشن تا در نگاه مردم ارزش بیشتری داشته باشیم و ...
با این دید فاصله بین شرک تا توحید بسته به نیت ماست مثلا تمیز کردن بدن به خاطر دستور خداوند عبادته و به خاطر نمایش به مردم ریا و شرکه، یا لباس و خونه خوب به قصد اظهار نعمت ها ی خداوند عبادت و به قصد جلوه دادن به خلق ریاست و ...

دقت کردید که ما بارها و بارها ندانسته به خدا مشرک شدیم؟؟؟
اما حالا که می دونیم وظیفه سنگین تری داریم
سعی کنید حد اقل این بحث ها رو تو خانواده ها و جمع دوستاتون بیان کنید
گناه کبیره بعدی: نا امیدی...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، بچه شیعه ، سید ابراهیم ، MAHDI59 ، Agha sayyed ، فدک زهرا ، zahra.shakiba
۱۴:۴۱, ۲۰/آذر/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام. خسته نباشید. تاپیک خیلی خوبیه. حتما ادامه بدین اگه دیدید کسی خیلی استقبال نکرد اشکالی نداره یک نفر هم هدایت بشه واسه شما کافیه!Angel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، KABOOTAREHARAM ، مجید املشی ، فدک زهرا ، zahra.shakiba
۲۰:۴۳, ۲۰/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۱ ۲۱:۳۰ توسط N2376DIR.)
شماره ارسال: #15
آواتار
سلام دوستان موافقم البته بهتره پا به پای کتاب جلو بریم و از صحیفه سجادیه هم کمک بگیریم تنها شناخت کافی نیست برای اینکه زمان را از دست ندهیم کنار شناخت اماده اطاعت شویم کتاب جهاد با نفس اثر مرحوم شیخ حز عاملی را هم من پیشنهاد میکنم این کتاب سرشار از احادیث ائمه معصومین می باشد که در کنار ان شبی یک حدیث ارائه کنیم که مرتبط با موضوع باشد تشکر

بنام خدا .درارتباط با موضوع حدیثی ازامام سجاد(علیه السلام) برایتان از کتاب جهاد با نفس مینویسم :حق خداوند برتو این است که تنها اورا بپرستی و چیزی را با او شریک نکنی پس هرگاه از روی اخلاص و صفای دل چنین کنی خداوند برخود لازم میداند که امر دنیا و اخرت تورا کفایت کند
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]