کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا ریا برای امام حسین اشکالی ندارد؟
۱۸:۵۹, ۱۰/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/آذر/۹۱ ۲۲:۰۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
من این موضوع رو از زبان یکی از دوستانم شنیدم که از دامادشون که روحانی است پرسیده بود ...که ریا تنها برای امام حسین جایز است و لا غیر!یعنی اینکه مثلا در مجلس عزای امام حسین اگر اشکمان هم در نمیاد ولی برای تظاهر به سر و صورت بکوبیم جایز است.دوست داشتم این بحث رو اینجا مطرح کنم. به اعتقاد من ریا برای هیچ چیز و هیچ کس جایز نیست. حتی برای عزیز ترین بنده خدا. تظاهر یکی از بزرگترین رذایل اخلاقی محسوب میشود و هر شخص مومنی باید از آن دوری کند.. همانطور که پیامبر میفرماید:
یشترین چیزى كه بر شما مردم مى ترسم ، شرك اصغر است.
پرسیدند: شرك اصغر چیست ؟ فرمود: ریا
.
.
.
حالا با این حدیث و خیلی از احادیث دیگر به نظر شما ریا و تظاهر برای امام حسین ع جایز است؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، Reza71 ، حقیر ، جویای حقیقت ، Mohammad Trust ، مفقود الاثر ، دیدگاه نوین ، black ، یاوران مهدی

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۵۱, ۱۵/آذر/۹۱
شماره ارسال: #11
آواتار
(۱۵/آذر/۹۱ ۲۱:۱۶)Amirsaeed نوشته است:  مثل اینکه شما مامور قبول یا رد کردن عزاداری هستی!!!!!Huh

نمررو کسه دیگه ای میدهد بی شک به شما اصلا مربوط نیست که عزاداری چه کسی قبول هست یا نیست...

این آیات و روایات هستن که میگن اعمال شخص ریاکار پذیرفته نیست.

« ... فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَیْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُ وَابِلٌ فَتَرَکَهُ صَلْدًا لاَّ یَقْدِرُونَ عَلَى شَیْءٍ مِّمَّا کَسَبُواْ وَ اللّهُ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ »(بقره/264)
«(کار ریا کار یا منت گذار ) همچون قطعه سنگ صافی است که بر آن، (قشر نازکی از) خاک باشد (و بذرهایی در آن افشانده شود) و رگبار باران به آن برسد (و همه خاکها و بذرها را بشوید) و آن را صاف (و خالی از خاک و بذر) رها کند، آنها از کاری که انجام داده‌اند، چیزی به دست نمی‌آورند و خداوند جمعیّت کافران را هدایت نمی‌کند.»

از پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پرسیدند: چگونه انسان با خداوند خدعه می‌کند فرمودند: «به امر خداوند عمل می‌کند و از این عمل، غیر خدا را قصد می‌کند بنابراین از ریا و تظاهر بپرهیزید که ریا، شرک است.

امام صادق (علیه السلام) :
«كُلُّ رئاءٍ شِرْكٌ إنَّه مَنْ عَمِلَ لِلنّاسِ كان ثَوابُهُ عَلَي النّاسِ و من عَمِلَ للهِ كان ثوابُهُ عَلَي اللهِ»
«هرگونه ريايي شرك است، هر كس براي مردم كار كند پاداشش به عهدۀ مردم است و هر كس براي خدا كار كند ثوابش بر خداست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadhadi ، درست پسند ، heaven
۱۷:۳۷, ۱۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #12

(۱۰/آذر/۹۱ ۱۸:۵۹)Mohammad نوشته است:  من این موضوع رو از زبان یکی از دوستانم شنیدم که از دامادشون که روحانی است پرسیده بود ...که ریا تنها برای امام حسین جایز است و لا غیر! یعنی اینکه مثلا در مجلس عزای امام حسین اگر اشکمان هم در نمیاد ولی برای تظاهر به سر و صورت بکوبیم جایز است. دوست داشتم این بحث رو اینجا مطرح کنم. به اعتقاد من ریا برای هیچ چیز و هیچ کس جایز نیست. حتی برای عزیز ترین بنده خدا. تظاهر یکی از بزرگترین رذایل اخلاقی محسوب میشود و هر شخص مومنی باید از آن دوری کند.. همانطور که پیامبر میفرماید:
اینکه گفته‌اند ریا اشکالی نداره اشتباه هست، ولی ریا این نیست که شما گفتید.

ریا یعنی
در حالی که در ظاهر بندگی خدا رو میکنم، ته دلم دوست داشته باشم خودم مورد ستایش قرار بگیرم. یعنی اون کسی که دوست دارم من رو ببینه و از عملم خوشش بیاد، کسی غیر از خدا باشه.

این "تظاهر و خودنمایی" با آن
"تظاهر در موقع عزاداری" فرق داره. کسی هم نگفته به سر و صورت بکوبید.

علما، برای ما که همیشه قلبمون عزاداره،
گفته‌اند که نشون دادن حال خودمون پسندیده هست و ثواب داره. تظاهری که توسط علما گفته شده، منظور از اون همین ظاهر ساختن حال درونی بوده.

راهش هم این هست که همونطور باشیم که موقع غم هستیم، همونطور که موقع غم یا گریه دستمون رو روی صورت و چشمامون میذاریم. اصلاً هم قرار نیست بقیه فکر کنن داریم گریه می‌کنیم.

وقتی بچه بودم، بابام میگفت امام خمینی گفته‌اند که این کار ثواب داره، و من هم همیشه دیده‌ام خود امام، در حالی که در فیلم معلوم است هق هق گریه نمی‌کرده‌اند، یک دستمال سفید تاکرده روی صورتشون به حالت غم نگه می‌داشتند. قربون امام برم.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آوای انتظار
۴:۲۰, ۲۰/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/آذر/۹۱ ۴:۲۱ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #13

ببخشید، یه مقدار گنگ نوشتمBlush

البته منظورم از این جمله

(۱۸/آذر/۹۱ ۱۷:۳۷)درست پسند نوشته است:  ریا این نیست که شما گفتید
این هست که:
(۱۸/آذر/۹۱ ۱۷:۳۷)درست پسند نوشته است:  این "تظاهر و خودنمایی" با آن "تظاهر در موقع عزاداری" فرق داره.
و اون حدیثی نیست که از پیغمبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) آوردین:
(۱۰/آذر/۹۱ ۱۸:۵۹)Mohammad نوشته است:  همانطور که پیامبر میفرماید:
صد البته این حدیث کاملاً صحیح است.
۶:۲۰, ۲۲/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آذر/۹۱ ۱۱:۱۴ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #14

سلام

واقعیت این هست که خداوند بدون عیب است،
و دین پاک اسلام رو برای هدایت بندگانش فرستاده،
و پیروانی که کمی خلاف اون عمل کنن دلیلی بر ضدش نمیشن،
و کسانی که ادعای پیروی از اون رو دارن و بشدت خلاف اون عمل میکنن، دروغ میگن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Unname28
۱۱:۲۰, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #15
آواتار
سلام
لینک ها پاک شد
لطفا دوباره قرار ندهید . برخلاف مقررات تالار هست .
تشکر از همکاری شما

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: درست پسند
۱۲:۵۳, ۲۲/آذر/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
به نظر من همین افراد هستن که با فتواهای من درآوردی که میدن چهره ی دین رو برای بعضی ها بد نشون داده

آقا یعنی چی این حرف!؟من خودم به خاطر همین دلایل دیگه زیاد تو مراسم ها شرکت نمیکنم!

یه بار داشتن روضه خونی میکردن ما هم از شانس بدمون جلو نشسته بودیم یه سری ها با مشت به دیوار،زمین، سر و صورتشون میزدن...من که یه بچه شیعه هستم از این حرکتشون ترسم گرفته بود میخواستم از مراسم بیام بیرون!انگار یه حس خطری بهم دست داد

گریه ام نگرفت که هیچ با حالت کف کرده به همشون نگاه کردم!موقع سینه زدن هم که لباس درمیارن و انگار هرکی صدای سینه اش بیشتر باشه امام حسین لذت میبره!چیزی میگم که هیچ جا ندیدین و نمیتونین فرضش کنین...و هزارتا موارد دیگه دیدم که نیاز به گفتن نداره

الان من یه مسلمان شیعه ام که اینو دیدم یه همچین حسی بهم دست داد حالا شما ببینین یه بنده خدایی از یه دین دیگه واسه تحقیق میاد این چیزها رو ببینه چی فکر میکنه!

درسته حادثه کربلا و روز عاشورا برای ما خیلی دردناکه ولی...ولش کنMat
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: black
۱۴:۴۸, ۲۲/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آذر/۹۱ ۱۴:۵۰ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #17
آواتار
سلام علیکم
اصولا بر عهده ما نیست که نیت افراد را تشخیص بدهیم که چرا یک فرد آهسته سینه می زند ...
چرا کسی محکم سینه می زند
چرا کسی گریه می کند یا چرا گریه نمی کند .
و به این وسیله شایسته نیست که خود را از فیض شرکت در مراسم محروم کنیم .
خود کسی که صاحب عذا هست خودش می داند با مهمانهایش چگونه تا کند و به نیت فرد آگاه هست و ما حق ابراز نظر نداریم .
در مورد آسیب رساندن به بدن و اینها هم می توانید لینک زیر را مطالعه بفرمایید :
اینــــــــــــجا
لطفا و لطفا از ابراز نظر شخصی در احکام دین خودداری بفرمایید .
وقتی عالمی مسئله ای را حلال کرده ، خودش به وجهه اجتماعی آن هم آگاه بوده .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، سید ابراهیم
۱۷:۱۶, ۲۲/آذر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آذر/۹۱ ۱۷:۱۷ توسط Mohammad.)
شماره ارسال: #18
آواتار
(۲۲/آذر/۹۱ ۱۲:۵۳)Professor نوشته است:  به نظر من همین افراد هستن که با فتواهای من درآوردی که میدن چهره ی دین رو برای بعضی ها بد نشون داده

آقا یعنی چی این حرف!؟من خودم به خاطر همین دلایل دیگه زیاد تو مراسم ها شرکت نمیکنم!

یه بار داشتن روضه خونی میکردن ما هم از شانس بدمون جلو نشسته بودیم یه سری ها با مشت به دیوار،زمین، سر و صورتشون میزدن...من که یه بچه شیعه هستم از این حرکتشون ترسم گرفته بود میخواستم از مراسم بیام بیرون!انگار یه حس خطری بهم دست داد

گریه ام نگرفت که هیچ با حالت کف کرده به همشون نگاه کردم!موقع سینه زدن هم که لباس درمیارن و انگار هرکی صدای سینه اش بیشتر باشه امام حسین لذت میبره!چیزی میگم که هیچ جا ندیدین و نمیتونین فرضش کنین...و هزارتا موارد دیگه دیدم که نیاز به گفتن نداره

الان من یه مسلمان شیعه ام که اینو دیدم یه همچین حسی بهم دست داد حالا شما ببینین یه بنده خدایی از یه دین دیگه واسه تحقیق میاد این چیزها رو ببینه چی فکر میکنه!

درسته حادثه کربلا و روز عاشورا برای ما خیلی دردناکه ولی...ولش کنMat

دقیقا با حرف شما موافقم دوست عزیز . اصلا بحث من با دوستم سر این بود که یه عده {از امام حسین بی خبر} میان جلو و ده یالا .. اینقدر میزنن که خودشون دیگه خسته میشن بابا به خودتون رحم نمیکنید به پشت سریاتون رحم کنید که اومدن توی جو آرام و معنوی قرار بگیرن... اصلا نمیگن بچه تو جمع هست شاید اثر منفی روی اون از مجالس امام حسین بذاره .

واقعا ما رو باش که با کیا شدیم 75 میلیونDodgy

(۲۲/آذر/۹۱ ۱۴:۴۸)فاطمه خانم نوشته است:  خود کسی که صاحب عذا هست ...
عزا درست تره خواهر من Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Professor
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا