|
در هيچ حرامى، شفايى نيست (پیرامون شراب و مضراتش ...)!!!!!!!!
|
|
۱۶:۲۳, ۳/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/دی/۹۱ ۱:۴۳ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم همانطوری که میدانیم یکی از گناهان کبیره از نظر دین اسلام خوردن مشروبات الکلی مییاشد. که بنده قصد دارم در این جا به برخی مضرات حاصل از مصرف مشروبات الکلی از نظر قرآن و روایات وحدیث و طب نوین اشاره کنم .امید است این تاپیک برای مخاطبان عزیز مفید واقع شود.ان شاالله. باید دانست احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد است یعنی حلالیت نشانه مصلحت و فایده داشتن آن برای انسان است و حرمت نشانه مفسده و ضرری است که آن برای انسان دارد •حضرت امام رضا علیه السلام فرموده اند : همنشین شراب خوار مباش وبا او سلام مکن. منبع : مستدرک2، ص67 شراب از منظر قرآن آیه اول: يا أَيُّهَا الَّذِين َآمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَا لْأَزْلامُ رِجْسٌ مِن ْعَمَل ِالشَّيْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ اىكسانى كه ايمان آوردهايد! همانا شراب وقمار و بتها و تيرهاى قرعه،پليد و از كارهاى شيطان است، پس از آنها بپرهيزيد،تارستگار شويد.(1) نكته ها: 1- لقمهى حلال و دورى از حرام خوارى،در سعادت و رستگارى انسان مؤثّر است.(2) 2- شراب و قمار سبب جدايى و تفرقه در بين مردم مىشوند.(3) 3- مقصود از خمر، همه مشروبات سكرآور (والكلى) است. پيامبر گرامى اسلام فرمود: خمر از نه چيز است: عسل،انگور،مويز،خرما،گندم، ذرت،جو،نوعى ازجو كه پوست ندارد.(4) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 1- مائده/90 2 2-نور ج3ص159 3 3- هدایت ج2ص390 4 4- مجمع البیان ج7ص166 |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۵۳, ۲۰/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/دی/۹۱ ۲۱:۲۱ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
(۲۰/دی/۹۱ ۲۰:۲۸)دل خسته نوشته است: سلام عرض سلام خدمت شما. الکل سفید و طبى که الکل خالص مىباشد و مصارف طبى دارد پاک مىباشد. مگر این که از شراب گرفته شده باشد که در این صورت نجس است. و هم چنین مواد پاک کننده دیگر که از مشتقات الکل است و در مراکز درمانى کاربرد دارد پاک مىباشد. هم چنین الکل صنعتى که همان الکل سفید به اضافه مقدارى مواد سمّى است و کاربرد صنعتى دارد پاک مىباشد. ادکلن و مواد صنعتى دیگر نیز که مشتمل بر الکل مىباشد پاک است |
|||
|
|
۲۱:۰۷, ۲۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
فایده مطرح شده در قرآن به قول ایت الله جوادی (از مفسران بزرگ اسلام ) منظور نفع مادی بوده که از خرید و فروش به دست میارن .
به هر حال حکم مشخصه و اون رو میتونید در رساله ها پیدا کنید بنده تبعیت میکنم . به خاطر تعبدشش نه خواص و ضرر هاش . که بزرگترین ضرر و سود در همین تعبده ان شا الله علم میره جلو و همه چیز مشخص میشه ما هم من باب تعقل حرف معصومین (علیه السلام) رو گوش میدیم . حکم هم صادر نمیکنیم و گوشمون به دهن مرجعمون میمونه ان شاالله |
|||
|
|
۲۱:۱۴, ۲۰/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۲۲:۴۴ توسط aboutorab.)
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
سلام
اللهم صل علي محمد وال محمد وعجل فرجهم يا امام رضا عليه السلام |
|||
|
|
۲۱:۲۰, ۲۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
|
۱۷:۰۰, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
امام صادق (علیه السلام) : مردی از امام (علیه السلام) سوال نمود چرا خداوند گوشت خوک و شراب را حرام نموده است ؟ امام (علیه السلام) در پاسخ فرمودند : خداوند تبارک و تعالی چیزی را حلال ننموده و چیزی را حرام نکرده مگر برای حفظ مصالح خود مردم. نه آنکه بنا بر میل خود نسبت به چیزی آن را حلال نموده و به خاطر بی میلی خود نسبت به امری آنرا حرام کند. زیرا خداوند که خالق بندگانش میباشد ، می داند چه چیزهائی سبب قوام جسم و روح ایشان میشود. پس آنها را حلال نموده و میداند چه چیزهائی برای روح و جسم انسان ضرر دارد ، آنها را حرام فرموده. برای مثال گوشت خوک را حرام نموده ، زیرا سبب بی غیرتی و بی تعصبی و فساد اخلاق میشود. و شراب را حرام نمود ، زیرا شرابخواری موجب ارتعاش و لرزش بدن است و مروت و جوانمردی را از شخص زائل می کند و شخص مشروبخوار را به تمام امور زشت و قبیح از قبیل زنا با محارم و آدم کشی و هر فتنه ای می کشاند.
تفسیر جامع جلد 2 صفحه 156 |
|||
|
|
۱۷:۱۷, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
(۲۰/دی/۹۱ ۲۰:۵۳)1366 نوشته است: عرض سلام خدمت شما.سلام نه خیر این طور نیست.یک قانون فقهی کلی داریم ، که هر مسکری که مایع باشد نجس هست ، لذا الکل صنعتی هم نجس هست.البته انواعی از الکل صنعتی هستند که الکل اتیلیک نیستند و مسکر نیستند. |
|||
|
|
۱:۳۵, ۲۳/دی/۹۱
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
به نظر میاد با این حرفها که مثلا شراب خاصیت درمانی دارد فقط میخواهند اعتقاد افراد را سست کنند و آنها را تحریک به گناه کنند چیزی که حرام است در هر حالتی حرام است مگر اینکه واقعا شخصی به علت در معرض خطر مرگ قرار گرفتن به خاطره نجات جان مجبور به استفاده از آن شود که این هم بسیار بعید است و در کل حرام حرام است و هیچگاه تغییری در ماهیت آن انجام نمیپذیرد. |
|||
|
|
۱:۵۱, ۲۳/دی/۹۱
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
(۲۲/دی/۹۱ ۱۷:۱۷)دل خسته نوشته است: سلام جناب دل خسته میشه بفرمایید شما دقیقا سوالتون چیه؟ ما میگیم خدا گفته شراب حرامه و نجس.قبول دارین.؟اینو همه مراجع هم میگن.درسته؟ درباره الکل صنعتی هم بستگی داره مرجع شما کی باشه.این فتوای مراجع: آيا الكل صنعتى مورد استفاده در آزمايشگاهها و الكلى كه در تزريقات و مانند آن به كار مى رود، نجس است؟
آيات عظام امام، خامنه اى، صافى و نورى: اگر يقين نداشته باشيد كه از الكل مايع و مست كننده تهيه شده، پاك است. آيت الله بهجت: الكل طبى و صنعتى، بنا بر احتياط نجس است. آيات عظام تبريزى، سيستانى، فاضل، مكارم و وحيد: خير پاك است. منابع : حضرت امام،استفتاءات، ج 1، نجاسات، س 260 آيت الله خامنه اى، اجوبة الاستفتاءات، س 307 - 304، آيت الله صافى، جامع الاحكام، ج 1، س150 و152. آيت الله فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 73 و ج 2، س 99؛ آيت الله مكارم، استفتاءات، ج 1، س 48 و 49 و ج 2، س 40 و42؛آيت الله تبريزى، استفتاءات، س 90 و 94؛ آيت الله سيستانى،Sistani.org ، الكل و دفتر آيت الله وحيد.آیه الله بهجت ، دفتر.
|
|||
|
|
۹:۴۴, ۲۳/دی/۹۱
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
(۲۳/دی/۹۱ ۱:۵۱)1366 نوشته است: جناب دل خسته میشه بفرمایید شما دقیقا سوالتون چیه؟سلام خوب بنده یقین دارم که الکل اتیلیک مسکر هست.کافیه برید از یک شیمیدان بپرسید.اما خوب بحث من این هست که در روایت آمده در حرام شفا نیست.خیلی خوب قبول ، اما اگر کسی برای زنده ماندن نیاز داشته باشه حرامی بخوره (حالا شراب یم مثال بود ، مثلا فضله بعضی حیوانات هم برای مداوا استفاده میشند ظاهرا که از لخاظ فقهی حرام هست خوردنشون) ، اون وقت بنا بر قاعده فقهی ضرورت ، اون حرام حلال میشه ، پس از حرمت در می آد ،اون وقت باز هم درش شفا نیست؟ |
|||
|
۲۰:۲۷, ۲۳/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/دی/۹۱ ۲۰:۲۸ توسط ترنم.)
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
پيامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): هر کس به حرام درمان جويد، خداوند در آن شفايي قرار نمي دهد. (الجامع الصغير: ج 2 ص 588 ح 8581)
امام صادق (علیه السلام): پيامبر خدا از مداوا کردن با داروي ناپاک، نهي فرموده است. (طب الائمه (علیه السلام) ص 62) امام صادق (علیه السلام): خداوند، در هيچ چيز از آنچه حرام کرده،نه شفايي قرار داده است و نه دوايي. (الکافي ج 6 ص 413 ح 2) ******************************************************* ببینین جناب دلخسته اینکه شما میگید یقین دارین که الکل اتیلیک مسکر هست و ناپاک پس نباید استفاده کنین.توو ارسال قبل هم براتون گفتم. که: آيات عظام امام، خامنه اى، صافى و نورى: اگر يقين نداشته باشيد كه از الكل مايع و مست كننده تهيه شده، پاك است. آيت الله بهجت: الكل طبى و صنعتى، بنا بر احتياط نجس است. آيات عظام تبريزى، سيستانى، فاضل، مكارم و وحيد: خير پاك است. مجددا میگم بستگی به مرجعتون داره. من از مرجع خودم درباره اینکه بعضیا میگن میشه اگه در بیابانی گیر کردیم نجاسات بخوریم.(درباره شراب من نشنیدم)رو میپرسم اینجا عرض میکنم. ولی در نظر داشته باشین که نظر مراجع فرق داره. ولی من جایی نشنیدم که باخوردن نجاسات شفا پیدا میکنیم.اینکه بعضی از دکترها شراب رو برای درمان و شفا تجویز میکنن مسلما اشتباه فکر میکنن.شما اینو که قبول دارین؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جاي اين همه حسينيه بهتر نيست به فقرا كمك كنيم؟ | مصطفي مازح7610 | 0 | 1,199 |