کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نگاهی به فیلم " اطلس ابر " Cloud Atlas
۱۳:۳۶, ۱۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۱ ۲۳:۴۰ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام کسی نقد آخرالزمانی فیلم اطلس ابر رو داره ؟ فیلمی هستش که طبق اندیشه های خواهر و برادران ! واچوفکسی در فیلم ماتریکس ساخته شده

؟
یا هر کس نظر دیگری داره در این تاپیک قرار بده
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: seiied ، Reza2035 ، faateme-313 ، مفقود الاثر ، black ، دل خسته ، خاک ، Detector ، سید هادی ، Justice Bringer ، مجید املشی
۲۳:۳۲, ۱۳/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/دی/۹۱ ۲۳:۴۸ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #2

بسم الله الرحمن الرحیم .
اول معذرت میخوام که اینقدر پاسخ به این تاپیک رو به عنوان ناظر به تاخیر انداختم و علتش هم این بود که دنبال نسخه ی مناسب و با کیفیت فیلم بودم .
فیلم اطلس ابر فیلمیست ترنس مدرن در حوزه ی اخلاق که به بررسی حقیقت در عالم هستی میپردازد .
فیلم از چند داستان ظاهرا بی ربط ساخته شده و یک روایت را بیان نمیکند . این داستان ها در زمان ها و مکان های مختلف اتفاق می افتد و هدفش کشف حقیقت هستی است فیلم با یک پرسش اغاز میشود که تقریبا پیدایش همه ی داستان ها به همین پرسش ارتباط دارد ؟

همیشه ضعیف تر ها گوشت هایی بودند که قوی تر ها انها را میخوردند !

اما چرا هیچوقت این انسان ها به یک تفکر واحد نرسیدند و دلایلی مثله : رنگ پوست و نژاد و پول و قدرت و جنسیت این مخلوق یعنی انسان را از هم جدا کرده و به جان هم انداخته ؟
فیلم میخواهد به این مسئله پاسخ دهد چه چیز باعث شده که نژاد سیاه برده و نژاد سفید ارباب باشد ؟ چه چیز باعث شده در طول تاریخ همیشه قبیله یا حکومتی تحت ظلم قبیله و حکومت دیگر قرار گیرد ؟
فیلم پاسخ تکان دهنده ای به این مسئله میدهد :در داستانی که دانشمند سیاهپوست(هال بری) با مرد قبیله ای ( تام هنکس) اشنا میشود مرد به دانشمند میگوید مشکل ما در چیست ؟ دانشمند پاسخ میدهد:

01:26:17,002 --> 01:26:18,504

راست راستش؟

1039

01:26:22,508 --> 01:26:24,260

.
اُلد آن"ها

مرد قبیله ای در پاسخ میگوید :

1040

01:26:25,135 --> 01:26:27,221

.
اون فقط یه طناب دودیه

1041

01:26:27,263 --> 01:26:29,848

.
الد آن" ها "هوش" دارن

1042

01:26:30,599 --> 01:26:33,143

.
توی معالجه و دارو واردن

1043

01:26:33,269 --> 01:26:35,604

.
اونا معجزه ميکنن و توي آسمون پرواز ميکنن

دانشمند پاسخ تکان دهنده میدهد :

1044

01:26:35,646 --> 01:26:39,149

.
همش درسته اما اونا يه چيز ديگه هم دارن

1045

01:26:39,275 --> 01:26:43,612

عطشي که توي قلبشونه

.
اون عطش از تمام دانششون قوي تره

1046

01:26:44,989 --> 01:26:47,032

عطش؟ واسه چي؟

1047

01:26:48,826 --> 01:26:50,286

.
عطش براي بيشتر داشتن

1048

01:26:52,162 --> 01:26:55,583

باور رو مثل عشق يا ترس

پس مشکل جهان و دلیلی که باعث جدا شدن انسان ها از همدیگه میشه حرص و طمع بیشتر داشتنه ! تنها راه حل هم بیانیه ای ایست که در انتهای فیلم داده میشود :

تنها راه شناخت خود نگاه کردن به چشمهای دیگرانه . طبیعته زندگیه ابدی از نتایج حرفها و اعمال ماست . این حقیقت ادامه داره و در تمامی زمان ها جاریه . زندگیمون ماله خودمون نیست از شکم مادر تا لحظه مرگ به دیگران محدودیم به گذشته و اینده ! و با هر بدی و خوبی ایندمونو دوباره میسازیم .

این حقیقت قطعه ی موسیقی ایست که با عنوان اطلس ابر یک همجنس باز ان را مینویسد در نهایت به پوچی میرسد و خودکشی میکند در جهان دیگر به ارامش برسد .
مواردی که به اعتقادات ما صدمه خواهد زد :
در این فیلم تمام کسانی که به حقیقت میرسند یک ماه گرفتگی به شکل ستاره ی دنباله دار روی بدن خود دارند که در زمان های مختلف و مکان های مختلف زندگی میکنند که به عنوان لیدر و رهبر این حرکات معرفی میشوند یعنی پیغام رسان هایی جامعه بشری اینها هستند که عمدتا یک گناه در زندگی خود انجام داده اند :

وکیلی که جان سیاهپوست را نجات میدهد خودش به غارت سرزمین مرد سیاهپوست رفته بود .
زن کره ای که بیانیه ی خواهر و برادر واچوفسکی از زبان او مطرح میشود ساخته دست موجودات هوشمند است .
موسیقیدانی که قطعه ی اطلس ابر را مینویسد همجنس باز است و در اخر خود کشی میکند.
ناشری که با دیگر سالمندان فرار میکند از طریق قاتل بودن یکی از نویسنده هایش به مشهوریت میرسد .
زن خبرنگار که میخواهد از نابودی هسته ای جلوگیری کند برای رفع نیاز جنسی به کاباره ها میرود .

پیامی که فیلم منتقل میکند بسیار عالی و وصف ناپذیر است اما اشکال اینجاست که این پیام یعنی حقیقت از کسانی منتقل میشود که خود گناهکارند . ضمن اینکه فیلم یک فیلم اخلاقیست و راه حلی ارائه نمیدهد . یعنی حتی اگر ما برای رسیدن به حقیقت کشته شویم تا دیگران راحت زندگی کنند مجددا بعد از چند سال به شرایط قبلی برمیگردیم چون عده ای پیدا میشوند و با طمع خود باعث ازار جانی دیگران میشوند(یکی از دیالوگ های فیلم)
فیلم راه حل ارائه نمیکند و حقیقت را یک مسئله حل نشدنی نشان میدهد در حالی که در باور شیعه روزی که مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور میکند بشر به اندازه ای رشید میشود که به این باور برسد حال اینکه فیلم باور به منجی را فقط امید واهی میداند تا بشر با توجه به ان از زندگی نا امید نشود . استفاده از بازیگران محدود در همه ی داستان ها نیز به این علت است که رسیدن به حقیقت در همه ی زمان ها و همه ی مکان ها در اتفاق می افتد فقط بستگی دارد ما چه تصمیمی بگیریم !
سعی کردم خیلی کوتاه مسائل مطرح شده در فیلم را بیان کنم اگر سوالی برای کسانی که فیلم را دیده اند پیش امده بنده در حد وسع در خدمتم .

یا علی
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faateme-313 ، black ، دل خسته ، خاک ، مجید املشی ، Admirer ، mhammadsd ، آرین (الهه.ع) ، Detector ، Patriot ، Justice Bringer ، هادی... ، neyestan23
۱۴:۰۸, ۱۴/دی/۹۱
شماره ارسال: #3
آواتار
چنتا نکته هستش اول در مورد طرز فکر واچوفسکی ها اکه من فکر میکنم نیازی به ساختن این فیلم اصلا نبود به هر حال همون حرف های ماتریکس رو تکرار کردندر مورد وجود خدا بودش که مسئله اصلی در ماتریکس و اطلس ابر اینه که خدایی وجود داره ؟ شما میبینید که هیچ قدرت فرازمینی در فیلم مداخله ای نداره ، به این قسمت توجه کنید
نقل قول:1620
02:34:56,205 --> 02:35:00,041
.در صحبتهاتون درباره نتايج زندگي هاي متعدد گفتين

1621
02:35:00,042 --> 02:35:03,420
.که در تمام ابديت تکرار ميشه

1622
02:35:06,090 --> 02:35:09,176
به اين معنيه که تو به جهان بعد از مرگ
اعتقاد داري؟

1623
02:35:10,302 --> 02:35:12,388
بدونِ بهشت يا جهنم؟

1624
02:35:15,224 --> 02:35:19,353
.ايمان دارم که فقط يک در وجود داره

1625
02:35:21,188 --> 02:35:25,234
.که وقتي بسته ميشه، يک در ديگه باز ميشه

1626
02:35:26,819 --> 02:35:29,488
،اگه نميتونم بهشت رو تصور کنم

1627
02:35:30,114 --> 02:35:32,741
،ولي ميتونم اميدِ کامل رو تصور کنم
در مورد وجود بهشت و جهنم هم متشابهاتی گفته میشه حتی در قسمتی که فرابیشر میخواد خودکشی کنه ، به شریکش میگه که در اون دنیا همدیگرو خواهیم دیدبه نظر من فیلم بیشتر از جنبه بودائیسنی و هندوئیسمی ساخته شده که انسان رو به گونه ای به تصویر میکشن که بعد از مرگ دوباره برمیگرده یا همون تناسخ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، خاک ، مجید املشی ، Patriot ، Justice Bringer ، هادی... ، neyestan23
۱۵:۲۴, ۱۴/دی/۹۱
شماره ارسال: #4

نقل قول:به هر حال همون حرف های ماتریکس رو تکرار کردند

ولی ماتریکس هیچ ربطی به خدا و باور به جهان بعد از مرگ نداره . ماتریکس فیلمیه که مربوط به میشه عالم مجازی و ماشین هایی که اینبار به انسان حکومت میکنند و اونو در عالم مجازی زندانی کردند و از انرژی بدنش استفاده میکنند . این عالم مجازی رو ما امروز با اسم اینترنت میشناسیم ! ماتریکس در همه ی ابعاد به بی معنایی(ذات پست مدرنیسم) میرسید ! ولی در اطلس ابر شاهد هستیم که کاراکتر ها به دنبال یک معنی هستند یعنی حقیقت ! که با توجه به پست قبلی که ارسال کردم این یک حقیقت جعلی(ترنس مدرنیسم) است.

نقل قول:بیشتر از جنبه بودائیسنی و هندوئیسمی ساخته شده که انسان رو به گونه ای به تصویر میکشن که بعد از مرگ دوباره برمیگرده یا همون تناسخ

به نکته ی خوبی اشاره کردید .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: خاک ، مجید املشی ، black ، Patriot ، Justice Bringer ، هادی... ، neyestan23
۲۳:۰۲, ۲۱/دی/۹۱
شماره ارسال: #5

(۱۴/دی/۹۱ ۱۵:۲۴)Reza2035 نوشته است:  ولی ماتریکس هیچ ربطی به خدا و باور به جهان بعد از مرگ نداره . ماتریکس فیلمیه که مربوط به میشه عالم مجازی و ماشین هایی که اینبار به انسان حکومت میکنند و اونو در عالم مجازی زندانی کردند و از انرژی بدنش استفاده میکنند . این عالم مجازی رو ما امروز با اسم اینترنت میشناسیم ! ماتریکس در همه ی ابعاد به بی معنایی(ذات پست مدرنیسم) میرسید ! ولی در اطلس ابر شاهد هستیم که کاراکتر ها به دنبال یک معنی هستند یعنی حقیقت ! که با توجه به پست قبلی که ارسال کردم این یک حقیقت جعلی(ترنس مدرنیسم) است.

به نکته ی خوبی اشاره کردید .
فیلم ماتریکس در یک کلام فیلمی الحادی بود اون دنیای ماشینی که نئو باهاش اشنا میشه و در قسمت اول میلیون ها نفر رو میبینه که درون محفظه هایی قرار دارن و ماشین هایی کنترلشون میکنن اشاره ای زیرکانه به رابطه ی بین خدا و مخلوقاتش از نوع برده داری داشت و در مورد این فیلم هر تمام فلسفه هاش مربوط به کابالا بود،خیلی تعجب کردم کسی از شما متوجهش نشد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، Detector ، hooman-za ، Justice Bringer ، عدالت
۲۳:۴۲, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۱/دی/۹۱ ۲۳:۰۲)monster نوشته است:  فیلم ماتریکس در یک کلام فیلمی الحادی بود اون دنیای ماشینی که نئو باهاش اشنا میشه و در قسمت اول میلیون ها نفر رو میبینه که درون محفظه هایی قرار دارن و ماشین هایی کنترلشون میکنن اشاره ای زیرکانه به رابطه ی بین خدا و مخلوقاتش از نوع برده داری داشت و در مورد این فیلم هر تمام فلسفه هاش مربوط به کابالا بود،خیلی تعجب کردم کسی از شما متوجهش نشد

ائن کسی که اونارو کنترل می کنه خدا نیست که انسان پر طمع هستند؟(فکر کنم)
پس به خدا ربط نداره.اما نشون می ده جهان خدا چه هر کی هرکی هست.واقعا ممکنه تا این حد پیش بره؟؟
یه جورایی وجود خدا رو کمرنگ کرده شاید!!
۰:۲۵, ۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲/بهمن/۹۱ ۲۳:۴۲)mhammadsd نوشته است:  ائن کسی که اونارو کنترل می کنه خدا نیست که انسان پر طمع هستند؟(فکر کنم)
پس به خدا ربط نداره.اما نشون می ده جهان خدا چه هر کی هرکی هست.واقعا ممکنه تا این حد پیش بره؟؟
یه جورایی وجود خدا رو کمرنگ کرده شاید!!
سلام
اون کسانی که اون ها رو کنترل می کنند ، ماشین های هوشمند هستند که به وسیله خود انسان های ساخته شدند و بعد بر انسان ها تسلط پیدا کردند.
مشکل اصلی این فیلم مجازی نشان دادن دنیا هست که انگار دنیا همش بازیچه هست و ما همه خواب.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Detector ، mofa
۱۶:۵۵, ۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #8

با عرض سلام خدمت همه
(۳/بهمن/۹۱ ۰:۲۵)دل خسته نوشته است:  مشکل اصلی این فیلم مجازی نشان دادن دنیا هست که انگار دنیا همش بازیچه هست و ما همه خواب.
دقیقا مثل فیلم اینسپشن!
یه جورایی آدم رو تحریک میکنه خودکشی کنه تا به حقیقت برسه، مخصوصا مثل اون پیانیست همجنس باز که از همشون داغون تر بود ولی تو فیلم از همه حقیقت جوتر و داناتر نشون داده شده بود!
نحوه به تصویر کشیدن شیطان هم برای من خیلی جالب بود.
فکر میکنم فیلم 3ساعت ـه به این سنگینی ارزش یه نقد درست حسابی از دوستان رو داشته باشه
یا حق!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، Justice Bringer
۱:۰۸, ۱۸/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #9
آواتار
اطلس ابر

پیام های اخلاقی فیلم

:

سیاه و سفید برابر ند و حقوق مساوی دارند

انسان های شبیه سازی شده مثل انسان های دیگر حقوق دارند

سالخوردگان حقوقی دارند

همجنس گرا ها هم مانند یهودیان مظلومند

ما باید امیدوار باشیم که یکی از آسمان ها بیاید پایین و ما را نجات دهد ولی باید بدانیم که کسی وجود ندارد و همین امید فقط ناجی ماست

تناسخ . ما بعد از مرگ دوباره در نقش شخص دیگری ظاهر می شویم و این تسلسل ادامه داردو هیچ آخرتی وجود ندارد

و

......

خواهر و برادر واچفسکی خیلی خوب می نویسن و خوب فیلم می سازند سینما را باید از آنان آموخت

مفاهیم خیر و شر در این فیلم باهم مخلوطند

شیطان باید بیاد جلوی پای این دو تا لنگ بندازه

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rahbin ، Admirer ، Justice Bringer
۱۸:۰۳, ۴/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #10

فیلم سینمایی اطلس ابر(Cloud Atlas)-زمان پخش 93/1/9
شبکه ی چهار سیما !

فیلم سینمایی اطلس ابر به کارگردانی تام تيکور محصول 2012 آلمان، هنگ کنگ،سنگاپور،آلمان ؛ با نقش آفرینی تام هنکس، هالي بري، هيو گرانت، هوگو ويوينگ، جيم برادبنت و... ژانر فیلم درام است

اين فيلم چندين داستان مختلف در بازه هاي زماني متفاوت را به تصوير مي کشد که همگي آن بطور مستقيم به يکديگر مرتبط هستند. اولين داستان درباره يک برده است که در سال 1849 بصورت مخفيانه وارد يک کشتي مي شود و در آنجا با يک حقوقدان به نام آدام که مخالف برده داري آشنا مي شود و.. ، داستان ديگر مربوط به يک روزنامه نگار خانم به نام لويزا ري است که در 1973 در شهر سان فرانسيسکوي آمريکا درگير مسائل يک نيروگاه و فسادهاي موجود در آن مي شود و زندگي اش به مخاطره مي افتد....يکي ديگر از داستان ها در سال 2012 اتفاق مي افتاد. اين داستان مربوط به يک ناشر کتاب به نام تيموتي کاوانديش است که به نظر مي رسد آسايشگاه سالمندان مقصد نهايي او براي زندگي باشد ، اما وي هنوز کارهاي زيادي براي انجام دادن دارد و قصد ندارد به اين زودي ها در گوشه اي افتاده و منتظر مرگ باشد. داستان ديگر در سال 2144 اتفاق مي افتد. در اين سال ديگر خبري از برده داري سنتي نيست و بجاي آن با استفاده از مهندسي ژنتيک اقدام به ساخت کارگر براي فعاليت هاي توليدي ها مي کنند... آخرين داستان هم در سال 2321 رخ مي دهد که در جريان آن يکي از آخرين بازماندگان تمدن پيشرفته انساني به نام مرونيمن از يک فرد محلي يعني تام هنکس در خواست مي کند تا به او براي فرستادن يک پيام به فضا براي کمک گرفتن از آنها براي نجات نسل بشر کمک کند.
------------------------------------------------------------------------

پ .ن : در سالهای گذشته پست هایی کوتاه راجع به این فیلم زدم که حالا که نگاهشون میکنم دارای نقص هایی هستند ! خوشحال میشم به مناسب پخش این فیلم در تلویزیون بحث خوبی رو راجع به فیلم داشته باشیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی...
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]