|
عملیات ِ انتحاری، بر ضد ِ هم دین ! (( گفت و گو محور ))
|
|
۲۲:۱۵, ۱۳/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/دی/۹۱ ۱۳:۴۶ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
همین هفته ی اخیر باز هم شاهد این بودیم که به اتوبوس ِ زائرین شیعه ای که در حال حرکت به سمت ایران بودن در پاکستان مورد حمله ی انتحاری قرار گرفت ... یک ماشین بمب گذاری شده خودش رو به این اتوبوس میزنه و بــــــوم !!! عده ی زیادی هم کشته و زخمی میشن . یه سوالی که همیشه وجود داره اینه که چرا شیعیان رو به قتل میرسونن ؟! اون هم با یه حرکت ِ انتحاری ....!! چرا در کشوری مثل پاکستان که تماما" مسلمون هستن باید شاهد چنین فجایعی باشیم ...؟! دوستان ، من دنبال ِ یه بحث ِ عمیق و ریشه ای هستم ... یه سری سوالات دارم که در طول مباحثه امیدوارم که جواب داده بشن ... چرا باید شاهد کشته شدن یه سری انسات به دست هم دین باشیم ، و نه به روشی معمولی ، به شیوه ی انتحاری ... پس در همین ابتدا 2 سوال مطرح میشه : 1 - چرا کشته شدن مسلمان به دست مسلمان ؟ از نظر پیروان ِ دیگر مذاهب اسلامی شیعیان به دلیل ِ عقایدی که دارن از دین خارج هستن و مرتد به حساب میان و بر اساس ِ قوانین و اصول اسلام حکم ارتداد مرگ و مرتد محکوم به مرگ هست . کسایی که شیعیان رو میکشن به این قضیه رسیدن که شیعیان مرتد هستن ، به این قضیه اعتقاد دارن ! حالا با منطقهایی که خودشون دارن و مسلما" از طرف ما مورد ِ قبول نیست . 2 - چرا به صورت ِ انتحاری ؟ انتحاری هم 2 رو داره ، یکی وعده ی اخروی ، یکی دنیوی ... اخروی رو که همه میدونیم ، وعده ی بهشت و اینها . دنیوی هم : نقل قول: به نظر من کسایی که این عملیات هارو انجام می دن اکثرا به زور و فریب وادار به این کار شدن.که نظر دوستون کاملا منطقی هست . نقل قول: من اکثر تاپیک هام گفت و گو محور هستن و از دوستان خواهش میکنم در تبادل ِ نظر شرکت کنید . ممنونم . |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۲۹, ۱۸/دی/۹۱
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
و اما انتحار
به طور خلاصه شامل 2 قسمته کشتن فرد یا عده ای با در نظر گرفتن اینکه خود فرد حتما کشته میشه قسم اول که تقریبا در تمام جوامع و فرهنگ ها به صورت قانونی و غیر قانونی افتخار امیز و غیره وجود داره در جنگ هم دقیقا همین اتفاق میافته شما دقیقا دنبال چی هستید . اینکه نظر اسلام در این مرد چیه؟ روی قسمت اول مشکل دارید یا دوم؟ |
|||
|
|
۱۶:۴۷, ۱۸/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۱ ۱۶:۴۸ توسط Reza71.)
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
یه سوال درباره ی مرتد بپرسم.
کسی که مرتد شده باید کشته بشه. حالا یه بچه ای در یه خانواده ی مسلمون به دنیا میاد و بزرگ میشه و باید مسلمون بمونه و اگه بره مسیحی یا یه دین دیگه رو انتخاب کنه مرتد هست. درحالی که خودش اسلام رو انتخاب نکرده. و اختیاری در این باره نداشته حالا این فرد رو باید کشت؟ |
|||
|
|
۱۹:۴۱, ۱۸/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۱ ۱۹:۵۰ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #53
|
|||
|
|||
|
خداوند در سوره بقره آیه 256 است كه می فرماید: «لَا إِكْرَاهَ فىِ الدِّینِ قَد تَّبَینََ الرُّشْدُ مِنَ الْغَىِّ؛ در دین هیچ اجباری نیست، و راه از بیراهه بخوبی آشکار شده است.» اما حقیقت آن است كه بسیاری از افراد در تفسیر این آیه دچار اشتباه می شوند.
در حقیقت این آیه نه تنها بیان می دارد که نباید در دین اجبار باشد، بلکه بالاتر از آن می گوید اجبار در دین شدنی نیست. این بیان بسیار دقیق است؛ زیرا اصولاً دین و اعتقاد به عنوان یک امر درونی و قلبی ، قابلیت اجبار کردن یا اجباری شدن را ندارد؛ پس به این معنا نیست که در دین و دین داری هیچ نوع اجباری وجود ندارد و یا می شد در دین اجبار باشد اما خدا آن را برداشته؛ دین و اعتقاد مربوط به قلب و درون انسان است و حوزه قلب و دل انسان اصلاً اجبار بردار نیست. اما ارتداد اصلاً ارتباطی با حوزه اعتقاد فردی ندارد، بلکه حقیقتی اجتماعی است؛ به همین خاطر اولین شرط ارتداد، اظهار کردن ارتداد است. معنای دقیق تر آن موضع گیری در مقابل اسلام در جامعه است؛ بنابراین مربوط به جامعه می شود و یک جرم اجتماعی و سیاسی در جامعه اسلامی است. ارتداد در صورت اظهار و عناد و موضع گیری در مقابل اسلام مطرح می شود که مسئله ای اعتقادی و فردی نیست. در جامعه اى که بر اساس اعتقادات و باورها، قوانین، و ارزشهاى اخلاقى دینی شکل گرفته است، موضع گیری علیه دین، یعنی موضع گیری علیه تمام اصول و مبانی جامعه و در نتیجه بر هم زدن نظم و نظام آن جامعه، که نباید نسبت به آن بی تفاوت بود. و الا آثار نامطلوب در زندگى فردى و اجتماعى ایجاد خواهد کرد و باعث تزلزل ارکان اجتماعى خواهد شد. اما اگر کسی باور خود را رواج نداد و به امنیت فکرى و فرهنگى جامعه آسیبى وارد نکرد، به او کارى ندارند چرا که اساسا در اسلام چیزی مثل تفتیش عقائد وجود ندارد. براى پى بردن به فلسفه این حکم الهى باید خاستگاه وضع این حکم از دیدگاه قرآن بررسى شود. که موئدی بر سخن پیشین است: «وَ قالَتْ طائِفَةٌ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ آمِنُوا بِالَّذی أُنْزِلَ عَلَى الَّذینَ آمَنُوا وَجْهَ النَّهارِ وَ اكْفُرُوا آخِرَهُ لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ؛[آل عمران/72] جمعى از اهل کتاب (یهود) گفتند (بروید ظاهراً) به آنچه بر مؤمنان نازل شده در آغاز روز ایمان بیاورید، و در پایان روز کافر شوید و (باز گردید) شاید آنها (از دین خود) باز گردند». دوازده نفر از دانشمندان یهود خیبر و نقاط دیگر، نقشه اى ماهرانه براى متزلزل ساختن باور و ایمان بعضى از مؤمنان طرح نموده و با یکدیگر تبانى کردند که صبحگاهان خدمت پیامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) برسند و ظاهراً ایمان بیاورند، ولى در آخر روز از آیین برگردند. هنگامى که از علت کارشان سؤال شد بگویند: ما صفات محمّد را از نزدیک مشاهده کردیم. هنگامى که به کتب دینى خود مراجعه نموده یا با دانشمندان دینى خود مشورت کردیم، دیدیم صفات و روش او با آنچه در کتب ما است، تطبیق نمى کند. از این رو برگشتیم. این موضوع سبب مى شود که عده اى بگویند اینها که به کتب آسمانى از ما آگاه ترند، لابد آنچه را گفته اند، راست مى گویند و به این وسیله ایمان مسلمانان متزلزل مى گردد.(1) در واقع با حکم ارتداد از توده ها صیانت می شود چون همه مسلمانان از نظر اعتقاد و ایمان درونى در سطح بالا نیستند، بلکه برخى افراد در ایمانشان سست هستند. این گونه تبلیغات افراد سست ایمان را تحت تأثیر قرار مى دهد. پس باید تبلیغات را کنترل کرد. همان گونه که در جامعه به خاطر صیانت مردم، سایر تبلیغات ها، ضوابط و قواعدی دارند. همچنین حكم مرتد حقیقی در برخی مواردِ خاص بسیار سخت بوده و اعدام است (2) اما نه هر انکار و تشکیکی در دین اسلام ارتداد محسوب می شود و نه هر فردی به صرف تغییر دین و اعلان آن، خونش مباح شده ،اعدام می شود؛ بلکه حكم زنان مرتد و همچنین كسانی كه ابتدا مسلمان نبوده و بعد مسلمان شده اند كه مرتد ملی نامیده می شوند اعدام نیست؛ در نتیجه از چهار قسم مرتد ملی و فطری (كسانی كه مسلمان زاده اند ) از زنان و مردان، تنها مرتد فطری مرد به اتفاق بسیاری از فقها، آن هم در شرایط خاص و با حصول شرایط متعدد مستحق مرگ است و در خصوص دیگر گروه ها رفتار و برخوردهای متفاوت دیگری اعمال می شود. (3) (1)- تفسیر نمونه، ج 2، ص 466. (2)- امام خمینی، تحریر الوسیله، ج 1، ص 118. (3)- عبد الکریم موسوی اردبیلی، فقه الحدود و التعزیرات، قم، دفتر تبلیغات اسلامی، 1413 ق، ص 840. ----------------------------------------------- اولا غرب بیجا میکنه بخواد به خاطر نقض حقوق بشر به ما گیر بده. اونها اول برن نکبت نقض حقوق اولیه بشر در کشور خودشون و دیگر کشورهایی که بهشون تجاوز کردن رو حفظ کنن نمی خواد راجع به دستورات دینی ما نظر بدن. بعد هم اینکه تا الان مگه چند نفر مثل سلمان رشدی و این احمق خواننده مرتد اعلام شدن؟ اگر هم جایی مرتد برای خودشون اعدام می کنن و صداشو در میارن این حرف از نظر من فقط در حد شایعه هست مگر اینکه مدرکی ارائه بشه. اگر هم حقیقتا چنین کاری به صورت غیر شرعی و غیر قانونی انجام بشه یا شرع رو دور بزنن و .... مرتکب چنین جنایتی باید خودش جوابگوی خداوند سبحان باشه و این ربطی به خود دین نداره. |
|||
|
|
۱:۰۱, ۱۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #54
|
|||
|
|||
(۱۸/دی/۹۱ ۱۶:۴۷)Reza71 نوشته است: یه سوال درباره ی مرتد بپرسم.خیر چنین فردی مرتد نیست مرتد یعنی کسی که خودش بعد از بلوغ اسلام رو انتخاب میکنه و بعد از اسلام برمیگرده و کسی که پدر و مادرش مسلمون باشه ولی بعد بلوغ نخواد مسلمون بمونه مرتد نیست |
|||
|
|
۱۰:۰۲, ۱۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #55
|
|||
|
|||
|
ممونم از آقای بیداری اندیشه .
با توجه به مطالبی که گفته شد ، یعنی حکم ارتداد با شرایط و و ضوابط ِ خاصی اعمال میشه ... از اصلی ترین این شرایط علنی کردن خروج از دین هست . کسایی هم که سر خود حکم ارتداد رو اجرا میکنن به این قانون ِ ارتباطی ندارن و اصل احکام در مورد ِ این حکم تفاوت داره . راستش چیزایی که شما گفتی رو با این جزییات بهش فکر نکرده بودم ... الان سوال ِ خاصی ندارم . فقط یه نکته هست ، یه سوال که الان میپرسم . از نظر قانون و حقوق ِ شهروندی با کسی که از دین خارج شده ، ولی محارب و مرتد نیست چگونه برخورد میشه ؟ یعنی مثل ِ بقیه ی مردم با دگر اندیشان برخورد باید بشه یا باید تبعیض بشه در موردشون ؟ از نظر دینی البته سوال هست . |
|||
|
|
۱۱:۰۷, ۱۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۱ ۱۱:۱۱ توسط ایرانی.)
شماره ارسال: #56
|
|||
|
|||
نقل قول: 3- هر گاه زنی مرتد باشد، خواه به صورت اول یا به صورت دوم، بازداشت می شود و حاکم اسلام مقدمات بازگشت او را به اسلام، فراهم می آورد. نقل قول:حكم زنان مرتد و همچنین كسانی كه ابتدا مسلمان نبوده و بعد مسلمان شده اند كه مرتد ملی نامیده می شوند اعدام نیست؛ اگر آن زن با ارشادات حاکم اسلامی موافقت ننمود حکمش چیست؟ در تاریخ خوانده ام وقتی قره العین با سخنان علمای مذهبی قانع نمی شود ایشان را خفه کرده و در چاه می اندازند. پس فکر نمی کنم نظر شما و جناب بیداری اندیشه درباره زنان مرتد صحیح باشد. |
|||
|
|
۱۳:۲۲, ۱۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۱ ۱۹:۳۲ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #57
|
|||
|
|||
|
سلام خدمت شما
ایرانی جان، حکم زن مرتد، حبس ابد هست. مرتد ملی هم فقط در صورتی بخشیده میشه که توبه کنه (یعنی دوباره مسلمون بشه). جناب بیداری اندیشه فرمودند که اجبار فقط در ظاهر دین هست. اما این موضوع در مورد وهابیان هم صدق می کنه. یعنی اگر فردی از نظر عقیدتی شیعه باشه و تظاهر به وهابی بودن کنه، از نظر وهابیان حقوقش محترم هست. فلسطینی ها هم اگر با اسرائیل صلح کنند کسی کاری به کارشون نداره. گالیله هم اگر نظریه اش رو بیان نمی کرد کلیسا کاری بهش نداشت. با این توجیه میشه تمام دیکتاتوری های رو توجیه کرد. البته اعتقاد شما رو درک می کنم. شما معتقدید که چنین احکامی از طرف خدا نازل شده اند و قصد شما هم این هست که از حکم خدا طرفداری کنید. ما بخوایم موضوع رو خیلی منطقی پیش ببریم، به این سوال می رسیم که "از کجا مطمئنید که این احکام از طرف خدا هستند؟". در واقع اگر کسی بخواد یک مکتب رو بپذیره، به نظر من اشکالی نداره اگر استدلال دقیقی برای اطمینان کامل از درستی مکتبش در دسترس نداشته باشه. اما مجبور کردن دیگران به پذیرش یک مکتب (یا طرفداری از این کار) بدون داشتن چنین اطمینانی قابل قبول نیست. اگر ما بخوایم این موضوع رو بررسی کنیم، سه تا اعتقاد هستند که باید بررسی بشه: 1- چنین احکامی جزء اسلام اند. 2- اسلام مکتب درستی است. 3- این احکام بر اثر تحریف وارد اسلام نشده اند. مورد اول که در تخصص علمای اسلامی است و اکثرشون بر این عقیده اند که این احکام در اسلام هست. اما مورد 2 و 3 (درستی اسلام و تحریف نشدن قرآن) رو قراره بعد از امتحانات میان ترم، با آقا ابراهیم پیگیری کنیم. ممنون |
|||
|
|
۱۹:۴۱, ۱۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/دی/۹۱ ۱۹:۴۲ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #58
|
|||
|
|||
|
جناب بیداری اندیشه،
اگر به شما ثابت بشه که تمام استدلالهایی که برای اثبات درستی اسلام مطرح میشه نادرست اند (مثل اعجاز علمی، عددی، استدلالهای فلسفی و ...) یا اینکه توسط افرادی که به مقامات معنوی بالا نرسیده اند قابل بررسی نیستند (مثل تحدی قرآن)، آیا به نظر شما باز هم باید از اجباری بودن اسلام طرفداری بشه؟ و آیا فردی که در مورد درستی یک مکتب اطمینان کامل نداره، حق این رو داره که دیگران رو مجبور به پذیرش آن مکتب کنه؟ یا از افرادی که این اجبار رو ایجاد می کنند طرفداری کنه؟ من هیچوقت از شما نمی خوام که از دینتون بر گردید یا مکتب دیگری رو بپذیرید، چون مکاتب دیگه هم چنین استدلالهایی رو ندارند. فقط می خوام به اعتقاد دیگران احترام بگذارید. ممنون |
|||
|
|
۲۳:۰۶, ۱۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #59
|
|||
|
|||
|
در یک جامعه باید یک قانون حاکم باشه. اگر هر کسی خواست طبق قانون تشخیصی خودش عمل کنه اساس اون جامعه بر باد هست.
اینکه در جامعه ما مثلا حجاب قانونه. این باید توسط همه کسانی که می خوان در اون جامعه زندگی کنن رعایت بشه چون حکم فردی نیست و دیگر افراد جامعه از اون متاثر میشن. پس چنین ظواهری باید رعایت بشه هر چند طرف در دلش به اسلام تشکیک داشته باشه. حالا وهابیت یا هر کس دیگه همین قواعد رو تقلید کنن به ما چه ربطی داره. طرف دوست داره از چراغ قرمز رد بشه اما چون قانونه نمی تونه. ممکنه طرف بگه من صلاح رو این می بینم که چراغ قرمز برداشته بشه. خوب همین تشخیص فردی باعث نمیشه ایشون بتونه نقض قانون کنه که اگه کرد باهاش برخورد میشه. حالا فلان دیکتاتور هم قانون خودش رو داره و تخطی از قانون رو جرم و رعایت کردنش رو بی خطر اعلام می کنه. این یعنی چون دیکتاتور هم قانون داره ما کارمون دیکتاتوریه؟ اصلا ربطی به هم نداره. نقل قول:اگر به شما ثابت بشه که تمام استدلالهایی که برای اثبات درستی اسلام مطرح میشه نادرست اند (مثل اعجاز علمی، عددی، استدلالهای فلسفی و ...) یا اینکه توسط افرادی که به مقامات معنوی بالا نرسیده اند قابل بررسی نیستند (مثل تحدی قرآن)، آیا به نظر شما باز هم باید از اجباری بودن اسلام طرفداری بشه قبلا سوال جواب داده شد. اجباری بودن دین در قلب که ممکن نیست. در ظاهر هم منظور رعایت قوانینی هست که خود مردم انتخاب کردن به همراه تایید علمای دین. مسائل شخصی فرد به خودش مربوطه اما مسائل اجتماعی باید تبعیت از قانون حاکم باشه وگرنه.... |
|||
|
۹:۲۵, ۲۰/دی/۹۱
شماره ارسال: #60
|
|||
|
|||
نقل قول:در یک جامعه باید یک قانون حاکم باشه. اگر هر کسی خواست طبق قانون تشخیصی خودش عمل کنه اساس اون جامعه بر باد هست. این قانون بر اساس ِ دین و اعتقادات نوشته شده ... نقل قول: اجباری بودن دین در قلب که ممکن نیست. شاید به چیزی که شما اعتقاد داری من ِ نوعی نداشته باشم ، پس چرا باید ازش پیروی کنم ؟! چرا نباید یه قانون ِ بی طرف باشه که بر اساس ِ حقوق ِ انسانی نوشته شده باشه و نه دین ؟؟؟! البته من باز تاکیید میکنم که اینها اصل ِ سوال ِ من نیست . اصل ِ سوال ِ من اینجاست که چرا اسلام با این شدت با دگر اندیشان برخورد میکنه ؟ چرا اگه من این دین رو قبول ندارم باید مجازات بشم ؟ نقل قول:دین و اعتقاد مربوط به قلب و درون انسان است و حوزه قلب و دل انسان اصلاً اجبار بردار نیست.درحالیکه همه میدونیم دین درون قلب ِ انسانهات و به دیگران هیچ ارتباطی نداره ... چرا حکم ارتداد صادر میشه ؟ نقل قول: در واقع با حکم ارتداد از توده ها صیانت می شود چون همه مسلمانان از نظر اعتقاد و ایمان درونى در سطح بالا نیستند، بلکه برخى افراد در ایمانشان سست هستند. این گونه تبلیغات افراد سست ایمان را تحت تأثیر قرار مى دهد. پس باید تبلیغات را کنترل کرد. همان گونه که در جامعه به خاطر صیانت مردم، سایر تبلیغات ها، ضوابط و قواعدی دارند.یعنی چون یه عده سست ایمان و سست عنصر هستن من باید از حقوق ِ خودم بگذرم ؟!! |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |