کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال ِ بزرگ !!
۱۲:۲۷, ۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #1
آواتار
راستش من نمیدونم تا حالا سر ِ این قضیه که میخوام مطرح کنم چقدر اینجا بحث شده و چقدر بهش پرداخته شده ... ولی واقعا" واسه ی من سوالی شده که میتونه در حل کردن ِ خیلی از نکته ها کمکم کنه ...

بدون ِ توضیح ِ اضافه میپرسم ...
از کجا میشه فهمید قرآن کلام ِ آفریننده ی این جهان هست ؟

البته این نکته رو هم اضافه کنم که شاید دید ِ من با خیلی از دوستان نسبت به خدا متفاوت باشه ، ولی تفاوت ِ چندانی نداره در این بحث ...

2باره می پرسم ، چطور ، به چه دلیل گفته میشه که این حرفها از طرف خالق ِ این جهان هست ؟

خواهشا" از این برهان های دبیرستانی استفاده نکنید ! خیلی سطحی توضیح میدن ...

منطقی ، عقلی و عادلانه بحث میتونه پیش بره .
خیلی براهین وجود داره در باره ی خدا و بی خدایی ، من کاری به اینها ندارم .
فقط و فقط سوالم اینه که آیا قرآن از طرف آفریدگار ِ این جهان هست یا نه ؟

از نظر علمی ، تاریخی ، عقلی ...
فکر کنم درک کنید که چرا احادیث و روایات در این باره زیاد مورد ِ استفاده نیستن ... ولی مسلما" از خود ِقرآن میشه استدلال کرد .

امیدوارم بحث به انحراف کشیده نشه ! اینطوری استهلاک و خستگی میره بالا و نتیجه ی دلخواه به دست نمیاد .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، ایرانی ، Reza71 ، فرهاد55 ، medad.sefid ، dinpajoohan ، saloomeh ، آیات ، آشفته ، مفقود الاثر ، faraz_223 ، arnh ، saba

آغاز صفحه 17 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۲۶, ۱۶/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/اسفند/۹۱ ۲۱:۲۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #161

سلام آقای دل خسته
راستش دیدم که معیارهای دیگری هم برای تشخیص راه ذکر شده. چه در اسلام و چه در مکاتب دیگه. مثلاً:
نقل قول:مَن عَمِلَ بِما يَعلَم عَلّمَه الله ما لا يَعلَم

هر کس به آنچه می­داند ، عمل کند ، خداوند آنچه را نمی­داند به او می­آموزد .

(بحارالانوار ، ج 78 ، ص 189 )

العِلمُ مَقرونٌ بِالعَمَل ، فَمَن عَلِمَ عَمِلَ ، وَ مَن عَمِلَ عَلِمَ

علم ، مقرون با عمل است . پس هر کس بداند ، عمل کند و هر کس عمل کند ، بداند .

(بحارالأنوار ، ج 2 ، ص 40 )
به نظرم اگه ما بخوایم فقط از علومی مثل فلسفه و علوم تجربی استفاده کنیم، خیلی نمی تونیم جلو بریم.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۰:۵۶, ۱۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #162
آواتار
بنام خدا
ممنونم دوست اسقلالی من Smileجناب blue عزیز بخاطر طرح این موضوع
بنظر من بیان موضاعاتی از این دست بسیار مفید و ارزشمنده
بیایید فرض کنیم که یک انسان با هوش که در فضای آموزشی حال حاضر تو ی کشور غیر اسلامی تحصیل کرده ،‌ که وجدان بیدار و حقیقت جویی داره و قصد داره مسلمون بشه ،‌ به من و شما مراجعه می کنه و سوالات و شبهاتی رو مطرح می کنه ، نه بجهت به چالش کشیدن ما،‌ بلکه برای درک حقیقت و استفاده از تجربه و دریافت ما به عنوان ی مسلمون
در این شرایط واضحه که آوردن دلائل از قرآن و احادیث و روایات اسلامی که درجای خودش برای یک مسلمان دلایل محکمی هستند در ابتدای کار برای کسی که هیچ زمینه ای از دین اسلام نداره خیلی قابل درک نیست و شاید باعث بشه شبهات جدیدی بوجود بیاد
البته یقینا" اون فرد پس از مدتی متوجه میشه که در خصوص دین هم متخصصینی وجود دارند که باید به اونها مراجعه کنه ولی فکر کنم امتحان خوبیه که خودمون رو محک بزنیم و ببینیم این سعادت رو داریم که یک انسان باهوش و تحلیل گر رو متقاعد کنیم و قلبش رو از ایمانی که تو وجودمونه پر کنیم ؟
از طرفی واضحه که ی همچین آدمی در پاسخ استدلالهای ما دیدگاههای علمی و نظری داشته باشه و دنبال متری بگرده که با آموخته هاش جور دربیاد تا بتونه ی چارچوب منطقی قابل درک و قابل محاسبه و استدلال برای خودش ایجاد کنه

گمان حقیر اینه که شاید این دیدگاه کمک کنه که با توجه به تجربه و پختگی عمیقی که در کلام نافذ تک تک بزرگواران و سرورانم هست، از این مبحث یک تجربه آموزشی قوی و قابل ارائه حاصل بشه که انشاالله ذخیره ی آخرت بشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فانوس *7* ، فرهاد55 ، blue.blood
۹:۱۷, ۱۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #163
آواتار
(۱۶/اسفند/۹۱ ۲۱:۲۶)فرهاد55 نوشته است:  سلام آقای دل خسته
راستش دیدم که معیارهای دیگری هم برای تشخیص راه ذکر شده. چه در اسلام و چه در مکاتب دیگه. مثلاً:
سلام
این معیار ها در مرحله دوم اهمیت پیدا می کنند ، وقتی که شما به الله رسیدی ، بعد الله خودش کمکت می کنه.
اما برای پیدا کردن الله ، علاوه بر عنایت خود الله (که برای همه هست) ، باید خودت با عقل خودت برسی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55 ، faraz_223 ، قلب
۱۰:۱۳, ۱۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #164

سلام
خب تا یه جاهایی عقل پیش میره. مثلاً می تونه بفهمه چیزی بالاتر از ماده هم وجود داره. اما با این علوم خیلی نمیشه جلو رفت. اگر روش ما این باشه که هر چیزی که با فلسفه یا علوم تجربی اثبات نشده رو خرافه بنامیم و کنار بگذاریم، ما هیچوقت نمی تونیم فراتر از این محدوده بریم. یعنی اگر خدا بخواد به ما چیزی فراتر از فلسفه رو یاد بده، ما با این روشی که پیش گرفتیم نمی پذیریمش.
به نظرم روشی که اینجا گفته شده ضرری نداره. اگه سعی ما این باشه که به آموزه های اخلاقی ای که در مورد درستیشون مطمئنیم عمل کنیم آخرش بالاخره به یه جایی می رسیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: faraz_223
۱۱:۴۸, ۱۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #165
آواتار
برخی کسانی که سر سوزنی برهان و استدلال عقلی برای توصیف جهان بینی مکتب خودشان ندارند مانند آقای فرهاد 55 اصرار دارند که راهی برای اثبات عقلی نیست
عقل خود را تعطیل کنید بروید عمل کنید به مکتبی که بیشتر باب میلتان است
اما اسلام در توصیف جهان بینی خود براهین عقلی قاطع دارد و نیازی به تعطیلی عقل ندارد
این بحث 17 صفحه پیش رفته و دیگر کفایت میکند
بنا نداریم اینجا را تبدیل به فضایی بکنیم که تشکیک های تکراری آقایانی که بارها پرسشهایشان پاسخ داده شده اما تشکیکهای خود را در یک جای دیگر تالار ادامه میدهند در حالی که جواب گرفته اند قرار دهیم

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، قلب ، faraz_223 ، joseffist ، محب الزهرا
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا