کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تحدی قرآن مبتنی بر چه معیارهایی است؟
۱۸:۰۵, ۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۶:۵۷ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #1

سلام خدمت دوستان گرامی
حتماً در مورد تحدی قرآن شنیده اید. تحدی قران به این معناست که هیچکس نمی تواند متنی مانند قرآن بیاورد.
در این تاپیک به این موضوع می پردازیم که یک متن، باید دارای چه ویژگیهایی باشد تا آن را مانند قرآن بدانیم، و چه کسی صلاحیت بررسی این معیارها را دارد.

به زودی مطالبی رو در این مورد قرار خواهم داد. پیشاپیش از توجهتون ممنونم

در اینجا به این سوال می رسیم که اگر یک متن بخواید مشابه قرآن تلقی شود، باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟
در مورد تحدی قرآن، معیارهای مختلفی ذکر می شود. این معیارها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
1- معیارهای ملموس
2- معیارهای ماورایی

معیارهای ملموس، معیارهایی هستند که توسط افراد عادی یا افراد متخصص قابل بررسی اند. بررسی و درک این معیارها، نیازی به این ندارد که فرد به یک درجه بالای معنوی رسیده باشد. به طور مثال معیارهای زیر معیارهایی ملموس اند:

- فصاحت و بلاغت قرآن: متن مورد نظر باید از نظر فصاحت و بلاغت در حد قرآن باشد.

- عربی بودن: چنین متنی باید حتماً عربی باشد. این موضوع کار را برای افراد غیر عرب سخت می کند.

- عدم تشابه با قرآن: بر خلاف تصور عمومی، چنین متنی نباید مشابه قرآن باشد، زیرا در آن صورت تقلید ادبی به شما می رود، نه آوردن یک متن جدید. به طور مثال وقتی کسی آیۀ اول سورۀ مؤمنون(قد افلح المؤمنون) را به شکل «قد افلح الصالحون» تغییر دهد این به معنای آوردن آیه ای مشابه قرآن نیست. بلکه چنین متنی باید با توجه به معیارهای دیگر، مانند قرآن باشد.

معیارهای ماورایی، معیارهایی هستند که لازم است فرد به آگاهی هایی فراتر از معمول دست یابد تا وجود این معیارها در قرآن را حس کند (در صورت وجود این معیارها) و سپس با توجه به عدم وجود این معیارها در سایر متنها، آن را یک متن خارق العاده ارزیابی کند. به طور مثال اعتقاد بر این است که:

- چنین متنی باید حقایق عالم هستی را در خورد داشته باشد. یک انسان معمولی نمی تواند این شرط را برآورده کند، زیرا علم او محدود است. (همچنین یک انسان معمولی نمی تواند وجود این معیار را در قرآن بسنجد)
- بعضی بر این عقیده اند که چنین متنی باید تمام علوم را در بر داشته باشد. در مورد این که آیا تمام علوم در قرآن هست یا نه، بین علمای اسلامی اختلاف نظر هست. بعضی معتقدند که تمام علوم در قرآن در قرآن آورده شده و پیشوایان اسلام قادر به درک آن بوده اند، در حالی که برخی دیگر معتقدند که این علوم در "لوح محفوظ" هست که در قرآن به آن اشاره شده. به هر حال این موضوع توسط افراد عادی قابل بررسی نیست.
- چنین متنی باید راهنمایی انسان را به سمت کمال تضمین کند. بدیهی است که چنین تضمینی تنها از سوی فردی می تواند داده شود که حقایقی فراتر از انسانهای معمولی را بداند. و البته بررسی این معیار هم برای هر کسی ممکن نیست.

- و ...

در صورتی که ما می توانیم از معیارهای ماورایی استفاده کنیم که یا خودمان به درک بالایی رسیده باشیم و یا اینکه اسلام را با توجه به معیار دیگری قبول کرده باشیم (که در آن صورت می توانیم وجود چنین معیارهایی را در قرآن به صورت تعبدی بپذیریم). اما در این صورت ما نیازی به اثبات الهی بودن قرآن با استفاده از "تحدی" نخواهیم داشت.

پس بیایید ببینیم آیا معیارهای ملموس مثل فصاحت و بلاغت، می توانند توسط یک انسان برآورده شوند یا نه؟ در پست بعد به این موضوع خواهیم پرداخت.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ایرانی ، ats ، MohammadSadra

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۲۰, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۱۸:۵۷ توسط قلب.)
شماره ارسال: #41
آواتار
سلام
چشم
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۸:۲۵, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۱۹:۰۳ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #42
آواتار
آقا مسعود اگر امکان داره اجازه بده بحث تمرکز داشته باشه و آقا فرهاد نیاید با پاسخ به شما بخواهد طفره برود از پاسخ به سوال بنده
ممنونم برادر
پس مجدد تکرار میکنم آقا فرهاد:
قط شما به این سوال بنده اگر می توانید پاسخ بفرماید:

چرا منکران حقانیت اسلام و قرآن که همه جور امکانات هم دارند تا کنون در این 1400 سال همه جور هزینه ی جانی و مالی برای نابودی اسلام کرده اند
اما کم هزینه ترین و آسان ترین کار (به ظاهر) را که آوردن یک سوره مانند قرآن بود را نکرده اند؟
که اگر کرده بودند بی شک تا حالا خبرش گوش فلک را کر کرده بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و همین هم برای اثبات ابطال تمام ادعاهای رسول الله کافی می بوده است

منتظر پاسخ شما به این سوال هستم!!!!!!
طفره نروید
این همه سوال کردید و ما جواب داده ایم در تالار تاکنون

به این یک سوال ما پاسخ بدید

نشود مثل دفعه ی قبل که بنده یک سوال فقط از شما پرسیدم که به چه علت شما معتقدید بیشمار خدا داریم و آن را اثبات میکنید و شما بعد از مدتی طفره رفتن کلاً از تالار رفتید!!!!!!!!!!!!!!!!

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۸:۲۰)masoudmoosavy نوشته است:  آنچه که از تعالیم قرآن مربوط به دنیای ماست جز خوبی و نیکی و معرفی بهترین راهها برای زندگی نیست و چون انسان خوبیها و زیبایی ها رو دوست داره قطعا این راه رو انتخاب میکنه و فقط کسانی که به دنبال ظلم به دیگران هستن از این تعالیم دوری می کنن .

بحث ایشان این است که در سایر مکاتب هم میتوان تعالیم ارزشمندی در چگونگی زیستن دید که حرفشان درست است و اینکه صرفاً بگیم چون اسلام هم تعالیم ارزشمند دارد

(۲۱/بهمن/۹۱ ۱۸:۲۰)masoudmoosavy نوشته است:  ولی در اون قسمت که مربوط به خدا و آخرت هست باید ندیده خرید . به عبارت بهتر " ایمان ندیده خریدن است".
هر کار کنید باز هم باید ندیده بخرید.

اگر منظور شما این است که اعتقاد به خدا و آخرت را باید تعبدی بپذیریم و تقلیدی این حرف غلط است که بعید هم میدانم که منظور شما این باشد
تمام مبانی اعتقادی را شخص باید خودش به آن برسد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! نه اینکه بی استدلال و تقلیدی
تقلید در فروع باید انجام دهد نه در اصول
تازه در همین دنیا هم راه باز است برای دیدن غیب عالم و سیر در غیب عالم و باب شهود برای کسانی که راه خدا را آنگونه که اسلام مشخص کرده است کامل طی میکنند باز است!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و در همین دنیا می توان بهشت و جهنم را هم دید که مجال بحثش اینجا نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اگر خواستید در تاپیک دیگری می شود مباحث را در این خصوص پی گرفت!!!!!!!!!!
منتها ایمان به وجودش باید با استدلال باشد
چگونه بودنش را که جزو غیب عالم میشود بله در مقدمه باید ندیدنی پذیرفت
چگونه بودنش را منتها نه اصل وجودشان را!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما مجدد لازم به تکرار است که
حال فقط شما به این سوال بنده اگر می توانید پاسخ بفرماید:

چرا منکران حقانیت اسلام و قرآن که همه جور امکانات هم دارند تا کنون در این 1400 سال همه جور هزینه ی جانی و مالی برای نابودی اسلام کرده اند
اما کم هزینه ترین و آسان ترین کار (به ظاهر) را که آوردن یک سوره مانند قرآن بود را نکرده اند؟
که اگر کرده بودند بی شک تا حالا خبرش گوش فلک را کر کرده بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و همین هم برای اثبات ابطال تمام ادعاهای رسول الله کافی می بوده است

منتظر پاسخ شما به این سوال هستم!!!!!!
طفره نروید
این همه سوال کردید و ما جواب داده ایم در تالار تاکنون

به این یک سوال ما پاسخ بدید

نشود مثل دفعه ی قبل که بنده یک سوال فقط از شما پرسیدم که به چه علت شما معتقدید بیشمار خدا داریم و آن را اثبات میکنید و شما بعد از مدتی طفره رفتن کلاً از تالار رفتید!!!!!!!!!!!!!!!!

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، فرهاد55 ، mahdy30na
۲۰:۱۶, ۲۱/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۱ ۲۰:۲۸ توسط فرهاد55.)
شماره ارسال: #43

سلام علی آقا
به روی چشم
فرمودید چرا تا به حال کسی موفق نشده متنی مانند قرآن بیاره؟
دلیلش این هست که هیچ کس نمی تونه معیارهای ماورایی را برآورده کند. به طور مثال اعتقاد بر این هست که هر قسمت از قرآن تمام علوم را در خود دارد. یک انسان نمی تواند این موضوع را برآورده کند، چون حتی تمام علوم را نمی داند، چه رسد به اینکه بخواهد آنها را در متنی که آورده بگنجاند. ولی همون طور که گفته شد، بررسی وجود چنین معیاری (چه در قرآن و چه در متون دیگر) از عهده انسانهای عادی خارج است. (اعتقاد بر این است که پیامبر و ائمه قادر به درک این موضوع بوده اند)

گذشته از اون، کی گفته قرآن هیچ معیاری رو مطرح نکرده؟ در این سایت یه سری از معیارها با تکیه بر آیات قرآن ذکر شده و هر کدوم از معیارهای گفته شده در سایت، کلی جای صحبت دارند، اما واقعیتش به نظرم جو حاکم بر بحث، برای باز کردن بیشتر مطالب مناسب نیست.

توی این چنین بحثها نمیشه توقع داشت که یه نتیجه نهایی گرفته بشه. بگذارید بحث بدون نتیجه گیری باقی بمونه و هر کسی خودش نتیجه گیری از بحث کنه.
۲۰:۳۴, ۲۱/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #44
آواتار
علی جان ببخش
اقا فرهاد55 سلام علیکم

(۲۱/بهمن/۹۱ ۲۰:۱۶)فرهاد55 نوشته است:  سلام علی آقا
به روی چشم
فرمودید چرا تا به حال کسی موفق نشده متنی مانند قرآن بیاره؟
دلیلش این هست که هیچ کس نمی تونه معیارهای ماورایی را برآورده کند. به طور مثال اعتقاد بر این هست که هر قسمت از قرآن تمام علوم را در خود دارد. یک انسان نمی تواند این موضوع را برآورده کند، چون حتی تمام علوم را نمی داند، چه رسد به اینکه بخواهد آنها را در متنی که آورده بگنجاند. ولی همون طور که گفته شد، بررسی وجود چنین معیاری (چه در قرآن و چه در متون دیگر) از عهده انسانهای عادی خارج است. (اعتقاد بر این است که پیامبر و ائمه قادر به درک این موضوع بوده اند)

گذشته از اون، کی گفته قرآن هیچ معیاری رو مطرح نکرده؟ در این سایت یه سری از معیارها با تکیه بر آیات قرآن ذکر شده و هر کدوم از معیارهای گفته شده در سایت، کلی جای صحبت دارند، اما واقعیتش به نظرم جو حاکم بر بحث، برای باز کردن بیشتر مطالب مناسب نیست.

توی این چنین بحثها نمیشه توقع داشت که یه نتیجه نهایی گرفته بشه. بگذارید بحث بدون نتیجه گیری باقی بمونه و هر کسی خودش نتیجه گیری از بحث کنه.

این بحث ماورا فکر نمیکنم ربطی به این بحث و کلا تحدی داشته باشه.

اگه اون سایت مطلب اورده و شما از اون به عنوان مستندات استفاده میکنید چرا پس به همونجا مراجعه نمیکنین برای پاسخ به مطالب خودتون ؟
اگر هم جواب دارید برا مباحث ، جواب خودتوونو مطرح کنید تا ماهم بیشتر بدونم.
و اگر هم دنبال حقیقت هستید ، که تشکیک در مباحث رو کنار بزارین و اما و اگر نیارین چون خودش در این مبحث شما دور و بحث علت و معلولی میاره.
اگر هم میخواین دیگر دوستان جواب بدن که این یبحث دیگس.
ولی اینجا برای پاسخگویی به شبهات و سوالات مطرح کردنش مناسب نیست و بهتر هستش از مباحث ملموس و غیر ملموس و ماورایی بحث نشه چون میوفته تو بحث عرفان و در عرفان هم هر کسی حرفاش برای خودش حجت هست و اطرافیانش.
باتوجه به اینکه شما خودتون هیچ مبحثی رو جواب نمیدین و فقط در بحث به اینکه چرا ، مگر ، ماورا و ... استفاده میکنید که اینها در بحث مباحث دینی جایگاهی نداره.

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد55
۰:۰۵, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۱ ۰:۰۸ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #45
آواتار
با اجازه بزرگتر ها

ببینید بیاید منطقی باشیم

۱ ـ من ادعا میکنم هیچ کس در کشتی حریفم نمیشود

کسی که قرار است ادعای مرا رد کند باید مثال نقض بیاورد . مثلا با من کشتی بگیرد و مرا شکست دهد . نمیتوان برای رد این مطلب استدلال عقلی اورد .
یا مثال بزند که فلان زمان یک نفر تو را شکست داد !!

حالا قران چیست؟
کتابی برای هدایت . برتری یک کتاب برای هدایت چیست؟ هر چیزی که موجب کتابی برای این هدف میشود موضوع تحدی است

پس باید کتابی برای هدایت اورده شود که مثل قران باشد با مشخصات قرانی .

بنابرین این ادعا اثبات ندارد . کسی که ادعای خلاف دارد باید ثابت کند .

مثلا تورات فعلی و یا انجیل در توحید مشکل دارد پس هدایت گر نیست!
فانون دافا در توحید مشکل عمیق دارد
کتب فلاسفه ان تا مشکل دارد
این اولین موضوع تحدیست
و ...

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه
۰:۴۷, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۱ ۱:۰۹ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #46

ببینید بیاید منطقی بمانیم

۱ ـ من ادعا میکنم یک قوری کوچک در بین دو سیاره ی مریخ و مشتری وجود دارد.

کسی که قرار است ادعای مرا ر̶د̶ نفی کند باید خلافش را ثابت کند. اما لزومی هم ندارد کسی ادعای من را بپذیرد تا زمانی که من آن را اثبات نکرده ام.

این بی معنیست که من ادعایی کنم و از دیگران انتظار داشته باشم نقیض آن را ثابت کنند؛ اگر نتوانستند، نتیجه بگیرم که حرف من درست است...

2 - من ادعا میکنم هیچ کس در کشتی حریفم نمیشود

تا زمانی که من این حرف را اثبات نکنم نباید از دیگران توقع داشته باشم که حرف من را بپذیرند. اگر کسی با من کشتی گرفت و مغلوبم شد آیا به این معنیست که حرف من درست است؟؟ ممکن است من با تمام اهل محل کشتی بگیرم و آن ها را مغلوب کنم. اما این به این معنیست که هیچ کس روی کره ی زمین نمی تواند من را مغلوب کند؟؟ خیر... شاید آن فرد هنوز به دنیا هم نیامده باشد...

خب من می تونم از دیگران دعوت کنم که کتابی مثل قرآن بیارند. این کتاب باید دارای ویژگی هایی مثل ویژگی های قرآن باشه.
قرآن چه ویژگی ای داره؟ کتابیه که نمی شه مثلشو آورد.

^ این یکی از ادله ی جالب ولی بی معنی ایه که به ذهن آدم می رسه... Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، mamy007
۰:۵۸, ۲۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #47
آواتار
سلام
اشتباه کردی ها
وقتی من می گم قهرمان کشتی هستم ، یعنی در مسابقات کشتی با قهرمان ها جنگیدم و پیروز شدم! نه این که با تمام مردم کره زمین بجنگم.
کسی ادعا داره ، بیاد با من بجنگه.
قرآن هم همین طوره ، از خودش یک سری اعحاز و خصوصیات منحصر به فرد داره ، که هر کس ادعا کرده باهاش بجنگه ، مفتضح شده ، شما هم اگر ادعای داری ، بفرما جلو
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: namekarbary ، mamy007
۱:۱۵, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۱ ۱:۱۸ توسط namekarbary.)
شماره ارسال: #48

(۲۲/بهمن/۹۱ ۰:۵۸)دل خسته نوشته است:  قرآن هم همین طوره ، از خودش یک سری اعحاز و خصوصیات منحصر به فرد داره ، که هر کس ادعا کرده باهاش بجنگه ، مفتضح شده ، شما هم اگر ادعای داری ، بفرما جلو
آخرین باری که چنین ادعایی کردم هیچوقت بود...

(۲۲/بهمن/۹۱ ۰:۵۸)دل خسته نوشته است:  سلام
اشتباه کردی ها
وقتی من می گم قهرمان کشتی هستم ، یعنی در مسابقات کشتی با قهرمان ها جنگیدم و پیروز شدم! نه این که با تمام مردم کره زمین بجنگم.
سلام. خب، این هم یه "اثبات" هست. البته باز هم به نظر من اثبات غیر کاملی هست. (چرا؟) با این حال اثباته و در زمره ی اثبات های خوب قرارش می دم! Wink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته
۱:۳۰, ۲۲/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #49
آواتار
نقل قول: ۱ ـ من ادعا میکنم یک قوری کوچک در بین دو سیاره ی مریخ و مشتری وجود دارد.
این ادعای نیچه اینجا کاربردی نداره
ادعای من عملی است
با ابزار موجود امکان شدنش هست . کاری که من انجام داده ام را تکرار کن
این فرض شما ادعای غیر منطقی است . و اصلا تحدی و به مبارزه طلبیدن نیست!
در این مثال شما باید بگی من این قوری را بین این دو سیاره پیدا کردم . تو هم اگر میتونی یکی پیدا کن

نقل قول:کسی که قرار است ادعای مرا ر̶د̶ نفی کند باید خلافش را ثابت کند. اما لزومی هم ندارد کسی ادعای من را بپذیرد تا زمانی که من آن را اثبات نکرده ام.
ادعای من انجام شده
کتابی اورده ام که کسی نمیتواند مثلش را بیاورد . کتاب الان موجوده ادعای من هم الان هست . ادعای من عدم توانایی معارض خودم است . هل من مبارز طلبیدن است . برای ردش باید مثلش بیاری! من چطور اثبات کنم تو نمیتونی مثلش رو بیاری؟!
خودت باید ثابت کنی که میتونی!
ادعای من این است که قران الهی است و الله گفته مخلوق من نمیتونه مثلش رو بیاره . حالا چطور من باید ثابت کنم که این تکرار نشدنیست ؟
شما باید با اوردن مثلش ثابت کنی حرف من غلطه
این موضوع که خیلی واضح است

نقل قول:این بی معنیست که من ادعایی کنم و از دیگران انتظار داشته باشم نقیض آن را ثابت کنند؛ اگر نتوانستند، نتیجه بگیرم که حرف من درست است...
ادعا در کاری که خودم انجام داده ام با معنیست
مسابقات قهرمانی همین اساس را دارد
اما اگر ادعایی کنم که خود عاجز باشم این میشود سفسطه

نقل قول:تا زمانی که من این حرف را اثبات نکنم نباید از دیگران توقع داشته باشم که حرف من را بپذیرند

بحث سر تحدی است نه اثبات ایجاز که البته خود تحدی برای اثبات ایجاز است
خدایی است چون خلق نمیتواند مثلش را بیاورد
من الان اثبات کردم کسی نمیتواند مثلش را بیاورد چون تا حالا نیاورده . پس فعلا ادعای خلاف که میتوانم بیاورم پس الهی نیست نیاز به اثبات دارد
نقل قول: ممکن است من با تمام اهل محل کشتی بگیرم و آن ها را مغلوب کنم. اما این به این معنیست که هیچ کس روی کره ی زمین نمی تواند من را مغلوب کند؟؟ خیر... شاید آن فرد هنوز به دنیا هم نیامده باشد...
در مثال مناقشه نکن
این کتاب هزار و ۵۰۰ سال هست و خواهد بود پس فعلا ادعای ما باقیست و همه کاءنات هم برای مبارزه دعوت شدن . اگر ادعای خلافی دارید با مثال نقض ثابت کنید

نقل قول:خب من می تونم از دیگران دعوت کنم که کتابی مثل قرآن بیارند. این کتاب باید دارای ویژگی هایی مثل ویژگی های قرآن باشه.
قرآن چه ویژگی ای داره؟ کتابیه که نمی شه مثلشو آورد.

خود قران میفرماید
کتابی برای هدایت . پند گرفتن و غیره ... البته مشخصات خاصی هم خداوند به ان داده است مثل ایجاز علمی کلامی عقلی پیشگویی و ...

نقل قول: ^ این یکی از ادله ی جالب ولی بی معنی ایه که به ذهن آدم می رسه... [تصویر: biggrin.png]

اصولا وقتی انسان چیزی رو نفهمه به نظرش بی معنی میاد!
موفق باشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه
۱:۵۵, ۲۲/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/بهمن/۹۱ ۲:۱۰ توسط mamy007.)
شماره ارسال: #50
آواتار
سلام
نقل قول:چرا منکران حقانیت اسلام و قرآن که همه جور امکانات هم دارند تا کنون در این 1400 سال همه جور هزینه ی جانی و مالی برای نابودی اسلام کرده اند

اين سوال به نظر من كمي مشكل داره !!!!!
چه كسي گفته اين كار كم هزينه ترين كاره ؟ از كجا معلوم شايد بنا به فرض كسي كه ميخواهد اين كار را انجام دهد ، فرد بايد به تمام كرات سفر كرده باشد.(مثلا)
يا آسان ترين كار !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من تاحالا نديدم كسي چيزي كه ساده باشد را به مبارزه بطلبد . اگر ساده است كه همه بايد بتوانند آن را انجام دهند.
اگر ميخواهيد بگوييد در پرانتز نوشتيد به ظاهر كه پس جواب خود را داده ايد .چون ممكنه بدونن اين كار ساده اي نيست.
نميدونم اين حرفم درسته يا نه ولي اگه اينطوره پس :
چرا ما به جاي نشان دادن اسلام حقيقي و روشن كردن حق و نشان دادن حق بودن دين به دشمنان ، بيشتر به دنبال دشمن تراشي هستيم و به خيابان ها ميرويم و ميگوييم مرگ بر آمريكا به جاي نشان دادن حق به آنها ؟

چون اگر طرف مقابل به حقانيت دين پي ببره ديگه جبهه گيري نميكنه و به قول شما كه هم آسان تره هم كم هزينه تر .
يا علي (علیه السلام)
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا