کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: تبعض جنسیتی ، بر ضد ِ زن یا مرد ؟!
این نظرسنجی بسته شده است.
نتایج این نظرسنجی را بعد از رای دادن می توانید مشاهده کنید
تمام 11 رأی 100%
  اگر در نظرسنجی شرکت کرده باشید، گزینه انتخابی شما با * مشخص شده [نمایش جزئیات آرا]

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تبعض جنسیتی ، بر ضد ِ زن یا مرد ؟!!! (( گفت و گو محور ))
۱۲:۵۱, ۱۸/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/دی/۹۱ ۱۲:۵۳ توسط blue.blood.)
شماره ارسال: #1
آواتار
چرا مردا هرکاری دلشون بخواد میکنن ؟! هرچندتا زن ِ دائم و موقت که بخوان میتونن بگیرن ... حق حضانت ِ بچه و حق طلاق هم که ماله مرده ...... حتی اگه شوهرامون هم اجازه ندن ما نمیتونیم خونه ی مامانمون بریم ! حالا هم که جدیدا" یه قانونی تصویب کردن که زنی که ازدواج نکرده تا 40 سالگی اگه از کشور نمیتونه خارج بشه مگه اینکه پدرش اجازه بده !!!! حق کار کردن و درس خوندن هم که نداریم ..... باید جیره خور ِ شوهرمون باشیم و تو سری خور ، آخه شما که نمیدونید ، زنی که استقلال ِ مالی نداشته باشه باید با همه چیز ِ شوهرش بسوزه و بسازه .... به خدا انصاف نیست ، نه یه استادیوم ، نه یه فضای ِ درست حسابی و آزاد ... تو خونه بشور بساب بپز ِ ، 2 دقیقه هم که میریم بیرون این گشتای ارشاد همه جا هستن ، به سر و صورت و لباس ماها گیر میدن ... آخه من نمیدونم این مملکت همه چیزش سر ِ جاش ِ فقط این لباس ِ من ایراد داره !! شاید باورتون نشه ، ولی اون وقت که باردار بودم با همسرم رفته بویدم بیرون ، گشت ارشاد بهمون گیر داد که این آقا چه نسبتی با شما دارن و از این حرفها !! آخر سر هم الکی گیر داد که چرا مانتوت کوتاه ! آخه شکمم برآمده شده بود یکم مانتو رفته بود بالا ....
به خدا آسایش نداریم ما تو این مملکت ... شوهرامون هر کاری دلشون بخواد میکنن ، ولی ما نباید نتقمون در بیاد ! همسایمون خانوم ِ خیلی خوبو نجیبیه ، ولی مثل ِ من کار نمیکنه و خانه داره ... بارها خودم تو داد و بیداد و توی دعواهاشون شنیدم که شوهرش تهدیدش کرده که طلاقش میده و یا اینکه سرش هوو میاره ! اگه هم مهریه بخواد بچه رو ازش میگیره !! شما که دخترش رو ندیدید ، یه دختر نــــاز و خوشگل و مامانی ! تازه شده 6 سالش ، اصلا" فکر ِ اینکه بدون ِ دخترش بخواد زندگی کنه واسش کشندست ، واسه ی همین بیچاره آخر سر مجبور میشه کوتاه بیاد و هر دفعه هم مرد پر رو تر و وقیح تر میشه ....
هِِـِـِـِـِـِـــــییی .... چه میشه کرد ... باید سوخت و ساخت دیگه ... تا بوده همین بوده ... فقط کاش نسل ِ بچه ها و نوه های ما از این تبعیضا به خودش نبینه ....

آقا این چه وضعشه ! بری از صبح تا شب کار کنی خسته و کوفته بیای خونه زنت هم باهات نسازه ...
به خدا اصرار ِ خانواده بود ، وگرنه کی تو این دوره زمونه زن میگیره ! بری این همه جون بکنی و کار کنی واسه زن و بچت ، آخر سر 100 جور سر کوفت و غر بشنوی که فلانی اون چیزو داره ما نداریم ، خواهرم فلان جا رفته ما نرفتیم ! آقا زندگی خرج داره ، با این گرونی و هزینه ها که نمیشه به راحتی کنار اومد ... بلا نسبت شما روزی اندازه 3 تا قاطر کار میکنم تا شکم زن و بچم رو سیر کنم ، آخرشم ته برج کمیتمون لنگ میزنه .....
با این اوضاع آدم ازدواج نکنه سنگین تره ! به خدا !
شما ببین یه مرد چقدر مشکل داره ... حالا جدا از درس و دانشگاه ، اول از همه سربازی ... 2 سال میری خدمت که چی ؟! هیچی ... 2 سال از بهترین سالهای عمرت رو حروم میکنن الکی الکی ... بعد از سربازی تازه اول بدبختیه ! بیای کار پیدا کنی و خونه بگیری و ماشین و اینها ، زندگیمون خوب بود ، تا ننه گفت پسرم ، وقت ِ زنته ، واست دختر نشون کردم ....
حالا خاستگاری و برو بیا، شیرینی بیار ، گل بگیر ، نشون ِ نامزدی و اینها به کنار ... مــــــــهـــــــریـــــــــــه!!!!!!!!!!!!! مادر ِ عروس اول میگفت عدد ِ سال ِ تولد ! آخه این چه رسمیه که باب شده !! تازه به قول یکی از دوستام اگه خانومت دکتر یا مهندس بود و سر ِ کار میرفت که خرجت خیلی بیشتر میشد ! انگار ما رفتیم زن رو بخریم و مهریه هم قیمت ِ پیشنهادی خانواده ی عروس به عنوان ِ معاملست ! باز میگن مهریه رو کی داده کی گرفته ، ولی خرج عقد و عروسی و حنا بندون و کادوی عروس رو چرا همش رو من ( داماد ) باید بدم ؟!؟!؟! آخه این انصاف ِ مایی که میخوایم یه عمر باهم باشیم از همین اول همه ی فشار اقتصادی روی ِ دوش ِ من باشه ... دیگه دلم برات بگه ، از خونه و ماشین و خرج خورد و خوراک و اینها هم که بگیم میبینی که همه ی فشار روی ِ مرده ... یه بار هم که مجردی با دوستای قدیممون میریم جایی خانومم 1000تا غر میزنه و بهونه میگیره و میگه تو من رو دوست نداری که میری با دوستات ! آخه عزیز ِ من ، آدم تفریح هم نیاز داره ... خودش روزی 24 ساعت پای تلفون ِ با دوستاش و آبجیش و مادرش حرف میزنن ، یا هفته ای نیست که خونه ی مادرش سر نزنیم ، بعد ماهی 1 با هم که میریم تفریح این قشقرق رو سر ِ ما در میاره ... به خدا جرات ندارم بهش چیزی بگم ، تا میگم بالا چشت ابرو ِ میگه مهریم رو میذارم اجرا ! آخه این چه قانونیه که زن این همه بتونه باهاش مهریه بگیره ، اون هم هروقت دلش خواست و اگه ندی هم که باید بری زندان ...
تو اجتماع هم که میریم همه چیز به نفع ِ زنه . از نوبت تو صف ِ نونوایی تا ادارات و حتی تاکسی ! بارها دیدم وقتی یه خانوم هست تاکسی واسش وایمسه ، ولی من که هستم یا همه دربستن یا محل نمیدن و میرن ...
واقعا" نمیدونم این تبعیض باید تا کی تو جامعه ی ما باشه ...

دوستان ، این چیزهایی که بیان شد حقایقی هستن که در جامعه ی ما وجود داره و ما هر روز و هر روز شاهدشون هستیم . راستش تا اونجایی که به ذهنم رسید نوشتم و اگه چیزی هم به ذهن ِ شما رسید بیان کنید ، ممنون میشم .
از خانوم ها هم پیشاپیش بابت ِ کم کاری احتمالی در متن پوزش میطلبم ، آخه من یه مردم و چیزه بیشتری از مشکلات ِ خانوم ها نمیدونم که بیان کنم ، خواهشا" اگه موردی بود خودتون اضافه کنید .

راستش میخواستم نظر شما رو درباره اینکه :
در جامعه ی ما در مورد ِ کدوم جنسیت بیشتر تبعیض میشه
کدوم جنسیت فشار بیشتری رو تحمل میکنه
کدوم جنس آسیب پذیر تر هست
و در کل از خلاهای قانونی تا هنجارهای اجتماعی ، کدوم به نفع زن و کدوم به نفع مرد هستش ...

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: black ، یاســین ، Hadith ، meshkat ، sadegh-a ، مفقود الاثر ، آیات ، omidman ، فرمیسک

آغاز صفحه 14 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۰۹, ۴/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #131

نقل قول: عمل میکنم چون میدانم حکم خداست
اما به دنبال تعمیق اطلاعات و چرایی آنها هم می روم
به این میگویند بندگی

اگر قرار باشد ما با این پیش فرض که چیزی درست است دنبال چرایی آن برویم نتیجه مشخص است چه به دست می آید.
مثلا دراینجا نتیجه اش رسیدن به توجیهات غیرمنطقی مذهبیون افراطی است. توجیهاتی که بارها شنیده ام و اصلا قانع کننده نیستند.
آیا خدا می گوید اول خدا بودن مرا قبول کن و بندگی کن بعد از نظر عقلی مرا به عنوان خدا بپذیر؟!
Huh
تعمق یعنی با ذهن خالی به دنبال چرایی مسئله ای رفتن نه با پیش فرض درست بودن آن. زیرا این پیش فرض خودبخود راه را بر هر گونه نقد و تحلیل و پاسخ صحیح می بندد.

""" کلام سنتی اسلام سه وظیفه بر عهده داشته است:

1. اصول اعتقادی و ایمانی اسلام را بیان کند و بگوید به چه اصولی اعتقاد داشته باشید و به چه چیزهایی اعتقاد نداشته باشید و مرزبندی کند.
2. اثبات عقاید، مثل اثبات توحید و نبوت عامه و خاصه و معاد و غیره.
3.پاسخ دادن به شبهات در مورد اصول اعتقادی مسلمانان.

این کلام دو ویِژگی دارد:
1. ناظر به واقع است و به دنبال عقاید حقه ی صددرصد مطابق با واقع می گردد و کاری به نقش این اصول حقه در حال حاضر و در همین زندگی دنیوی ندارد. بلکه فقط برای نجات مومنان در آخرت است.
2. تصور قابل اثبات بودن این قضایای ایمانی از راه عقل. شیوه، شیوه ی اثبات است نه شیوه ی عرضه وفهم. ولی درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرمیسک
۱۸:۱۷, ۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۱۸ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #132
آواتار
سلام
دین یعنی :
-اعتقادات
-اخلاق
-احکام
اعتقادات را با عقل خود به دست بیاورید
اخلاق را با عقل و اعتقادات خود
احکام را هم تعبدی از روی اعتقاد خود بپذیرید.
می بینید که پای عقل همیشه در میان است.منتها گاهی اوقات مستقیم ، گاهی اوقات غیر مستقیم.
در ضمن انتظار نداشته باشید با ابزار نسبی و ضعیفی مثل عقل ، تمام گوشه های جهان را به وضوح ببینید.از علم الهی و تجربه دیگران هم استفاده کنید تا گمراه نشوید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، fatemeh ، mamy007 ، mahdy30na
۱۸:۲۶, ۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۳۵ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #133
آواتار
(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است:  آیا خدا می گوید اول خدا بودن مرا قبول کن و بندگی کن بعد از نظر عقلی مرا به عنوان خدا بپذیر؟! Huh

نه مطلقاً حتی خود خدا در قرآن برای اثبات خودش و وحدانیتش استدلالات عقلی می آورد
در این ارسال مفصل بیان شده است: http://forum.bidari-andishe.ir/thread-15...#pid124343
کسی هم چنین مدعی نداشته است
به قدر کافی هم مطالب قبلی گویا هست
(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است:  1. اصول اعتقادی و ایمانی اسلام را بیان کند و بگوید به چه اصولی اعتقاد داشته باشید و به چه چیزهایی اعتقاد نداشته باشید و مرزبندی کند.
2. اثبات عقاید، مثل اثبات توحید و نبوت عامه و خاصه و معاد و غیره.
3.پاسخ دادن به شبهات در مورد اصول اعتقادی مسلمانان.

این کلام دو ویِژگی دارد:
1. ناظر به واقع است و به دنبال عقاید حقه ی صددرصد مطابق با واقع می گردد و کاری به نقش این اصول حقه در حال حاضر و در همین زندگی دنیوی ندارد. بلکه فقط برای نجات مومنان در آخرت است.
2. تصور قابل اثبات بودن این قضایای ایمانی از راه عقل. شیوه، شیوه ی اثبات است نه شیوه ی عرضه وفهم. ولی درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""

Smile به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که شدیداً تحت تأثیر افکار امثال پوپر و مترجم ایرانی اش عبدالکریم سروشند
به هر تقدیر این شخص که خودش این قدر می گوید تا عقلم نفهمد
(۴/بهمن/۹۱ ۱۵:۱۱)ایرانی نوشته است:  چه دلیلی دارد که من حرف بنده خدا را بدون عقل و با تقلید بپذیرم؟
من تقلید در فروع دین را قبول دارم (چون همه وقت و علم کافی برای یافتن قوانین را ندارند) اما به شرطی که تفسیر صحیح باشد.
یعنی آن را هم به شکل مطلق قبول ندارم و به آن نقد وارد می کنم.

خودش هم حرف خودش را نقض میکند
و می گوید:

(۴/بهمن/۹۱ ۱۸:۰۹)ایرانی نوشته است:  درفضای فکری جدید جازمیت علمی و فلسفی از دست رفته و اینکه به دنبال یقین رفتن بی نتیجه شده برتفکر بشر چیره شد و در سده های اخیر همه ی انواع معرفت بشرمورد نقد قرار گرفته و فطرت و عقل سلیم زیر سوال رفته!؟"""""""""""

تمام این سخنان به یک طرف
این کلام هم بسیار جالب توجه است:
ایرانی نوشته است:من قرآن را قبول دارم

حال این کدام قرآن است که ایشان قبول دارند که با بسیاری از آیات محکم قرآن ایشان مشکل دارند این برای حقیر سوالی است
در پایان خوب است کلام خود را با این آیه از قرآن به پایان برسانم
و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم
أ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَما جَزاءُ مَنْ يَفْعَلُ ذلِكَ مِنْكُمْ إِلاَّ خِزْيٌ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا... (85) البقره

. آيا شما به پاره‏اى از كتاب ايمان مى‏آوريد، و به پاره‏اى كفر مى‏ورزيد؟ پس جزاى هر كس از شما كه چنين كند، جز خوارى در زندگى دنيا چيزى نخواهد بود...(85)

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، در جستجوی سختی ، دل خسته ، بیداری اندیشه ، خیبر110 ، UNNAMED ، fatemeh ، mahdy30na
۱۸:۴۴, ۴/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/بهمن/۹۱ ۵:۲۸ توسط ایرانی.)
شماره ارسال: #134

کد PHP:
به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که شدیداً تحت تأثیر افکار امثال پوپر و مترجم ایرانی اش عبدالکریم سروشند 
عبدالکریم سروش یکی از ده روشنفکر بزرگ جهان است و گرچه او را صددرصد قبول ندارم ولی بزرگی اش را نمی شود انکارکرد.

به نظر می رسد اینجا اشخاصی وجود دارند که اصلا اهل مطالعه نیستند و حتی روشنفکران مذهبی را نمی شناسند.
جملاتی که من در این تاپیک نقل کردم و عمدا اسم گوینده اش را (برای محک زدن مطالعه برخی!) نبردم از دکتر سروش نیست.Big Grin

نقل قول: خودش هم حرف خودش را نقض میکند

من حرفم را نقض نمیکنم. این شمایید که با نوشته های روشنفکران آشنایی ندارید و فقط میتوانید مطالب صد قرن قبل را اینجا کپی کنید.
وقتی من میگویم تفسیری را به طور مطلق و بر اساس عقلم نمی پذیرم و شما میگویی عقلت اشتباه می کند یعنی عقل من زیر سئوال رفته!! این مفهوم آن دو نقلی بود که از من زده بودید!

نقل قول: حال این کدام قرآن است که ایشان قبول دارند که با بسیاری از آیات محکم قرآن ایشان مشکل دارند این برای حقیر سوالی است
همان قرآنی است که مردان آیاتی را که به نفع خودشان است را محکم و آیاتی را که به ضررشان است منسوخ اعلام می کنند!!!

نقل قول: و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم
حداقل پاسخ پرسشهای مرا میداد بعد تشریف می بردید و تاپیکی برای اتهام زدن به بنده ایجاد می کردید.
۴:۲۱, ۵/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #135

نقل قول:و شما و این تاپیک را به خدای بزرگ می سپارم

راستی؟ پس چرا یک تاپیک دیگر ثبت کرده اید تا به بحثی کاملا بی ارتباط با حقوق زنان بپردازید؟

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174251

اگر می توانید به پرسشهای من پاسخ بدهید .
اگر نمیتوانید لطفا برچسب مرتد و کافر و ... به بنده نزنید.
ثبت تاپیکهای پی در پی و فرار از بحث اصلی کمکی نمی کند.
همانطور که اهانتهای شما در این تاپیک کمکی به شما نکرد آقای ناظر.
۱۱:۴۶, ۵/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۱ ۱۳:۰۳ توسط بیداری اندیشه.)
شماره ارسال: #136
آواتار
بعضی تفاوتهای حقوق اجتماعی بین زن و مرد و حتی بین مردان و زنان با یکدیگر در قرآن و کلام معصوم عنوان شده که یک دلیل اصلی اون آزمایش بندگان هست:

وَلاَ تَتَمَنَّوْاْ مَا فَضَّلَ اللّهُ بِهِ بَعْضَكُمْ عَلَى بَعْضٍ لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُواْ وَلِلنِّسَاء نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ وَاسْأَلُواْ اللّهَ مِن فَضْلِهِ إِنَّ اللّهَ كَانَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا (22)

برتريهايي را كه خداوند نسبت به بعضي از شما بر بعضي ديگر قرار داده آرزو نكنيد (اين تفاوتهاي طبيعي و حقوقي براي حفظ نظام اجتماع شما و طبق اصل عدالت است ولي با اين حال) مردان نصيبي از آنچه به دست مي‏آورند دارند و زنان نصيبي؛ (و نبايد حقوق هيچيك پايمال گردد) و از فضل (و رحمت و بركت) خدا بخواهيد و خداوند به هر چيز دانا است.

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء بِمَا فَضَّلَ اللّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنفَقُواْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ ... (24)

مردان، سرپرست و خدمتگزار زنانند، بخاطر برتريهايي كه (از نظر نظام اجتماع) خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايي كه از اموالشان (در مورد زنان) مي كنند، و زنان صالح آنها هستند كه متواضعند، و در غياب (همسر خود) اسرار و حقوق او را، در مقابل حقوقي كه خدا براي آنان قرار داده، مي‏كنند....

وَهُوَ الَّذِي جَعَلَكُمْ خَلاَئِفَ الأَرْضِ وَرَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجَاتٍ لِّيَبْلُوَكُمْ فِي مَا آتَاكُمْ إِنَّ رَبَّكَ سَرِيعُ الْعِقَابِ وَإِنَّهُ لَغَفُورٌ رَّحِيمٌ (سوره انعام، آیه 165)

و اوست كسى كه شما را در زمين جانشين [يكديگر] قرار داد و بعضى از شما را بر برخى ديگر به درجاتى برترى داد تا شما را در آنچه به شما داده است بيازمايد آرى پروردگار تو زودكيفر است و [هم] او بس آمرزنده مهربان است

بنابراین اولا برتری ها اجتماعی هستند نه انسانی چه اینکه آیات زیادی هستند که مومنین و مومنات رو با هم خطاب کرده و ملاک برتری انسانی رو تقوی دانسته. بعد هم در این برتریها آزمایشاتی برای بندگان هست تا دانسته شود چقدر مسلمانیم و چقدر به خدایی خداوند اعتقاد داریم.

در پایان از دوستان می خوام این مطلب رو با دقت مطالعه کنن تا جواب سوالهای اینچنین رو پیدا کنن:

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174177

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid174270

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، شیدا ، یاســین ، fatemeh ، در جستجوی سختی
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا