کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقد سریال "ساخت ایران"
۲:۵۹, ۱/مرداد/۹۱
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: 13349033741.jpg]

ساخت ایران
نام سومین مجموعه ویدیویی شبکه نمایش خانگی ایران می باشد که به کارگردانی محمدحسین لطیفی تولید میشود.
نویسندگان این سریال خشایار الوند ، آرش قادری و پیمان قاسم خانی می باشند.
و بازیگران اصلی سریال: امین حیایی ، محمدرضا گلزار ، فرهاد اصلانی و بهنام تشکر هستند.

داستان کلی این سریال از این قرار است که کاراکتر کوروش افشارجم (بهنام تشکر) به اکتشافی بزرگ دست می یابد که طی حوادثی این اکتشاف بزرگ به دست غلامحسین(امین حیایی) که یک دزد می باشد می افتد و ....

اما هدف از ایجاد این تاپیک این است که دوستانی که این سریال رو دیده اند بیایند تا با هم فکری قسمت به قسمت این سریال را نقد کنیم.

کار از همین امروز شروع میشه و انشاالله تا چند ساعت دیگه که صبح شدBig Grin نقد ابتدایی این سریال رو قرار میدم و بعدش بریم سراغ نقد قسمتهای سریال.

یاعلی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shafagh_mah ، m.hossein ، Admirer ، خاک ، Moh3eN-QalaM ، شهیدطیبه واعظی ، سدرة المنتهی ، azade ، شهرام ، فانوس *7* ، faateme-313

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۳۰, ۳/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #21

(۱/مرداد/۹۱ ۱۳:۱۲)anti dajjil نوشته است:  اما محمد حسین لطیفی اگر خوانده باشید به اسلام و ایران بسیار علاقه دارد چنانچه 80٪ فیلم هایشان فیلم های دفاع مقدس هستند.

در همین سریال ساخت ایران محمدرضا گلزار به صورت فرد عربی که به جای خلیج فارس خلیج عربی می گوید سیلی می زند که نشان دهنده حب وطن من الایمان است می باشد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱:۰۳, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
من نمیدونم شما که در حوزه نقد هیچ تخصصی ندارید چرا سعی میکنید که ادای منتقد ها رو در بیارین ؟

آنطور که من می دانم نقد اصول و شرایطی دارد. هر کس که از راه رسید نمیتواند یک منتقد باشد!
۱:۱۸, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #23

(۴/اسفند/۹۱ ۱:۰۳)Mohammad نوشته است:  من نمیدونم شما که در حوزه نقد هیچ تخصصی ندارید چرا سعی میکنید که ادای منتقد ها رو در بیارین ؟

آنطور که من می دانم نقد اصول و شرایطی دارد. هر کس که از راه رسید نمیتواند یک منتقد باشد!

دوست من اگه منظورت بنده هستم باید بگم اینکارتون درست نیست که از بحث شونه خالی میکنید و سعی دارید در جایی دیگر تلافی کنید...

ضمن اینکه کسی ادای منتقد ها رو در نیاورد

ما یه نقل داستان کردیم+ نقد یک قسمت سریال و ادامه کار رو سپردیم به سایر دوستان تا جلو ببرن که به هردلیلی استقبال نشد

اما اینکه سخن از تخصص در نقد فیلم گفتید چند نکته رو متذکر میشم:

1_فکر نکنم هیچ جای دنیا رشته آکادمیک نقد فیلم وجود داشته باشه چه برسه به ایران که ما دوستان بخواییم تخصص مطلوب شما رو کسب کنیم

2_من و سایر دوستان که در بحث های نقد فیلم شرکت میکنیم سالهاست پیگیر نقد فیلم ها و سریال های داخل و خارج بوده ایم لذا به اندازه وسعمان سعی میکنیم نقدی درست انجام دهیم

3_معیار صحت نقد برای شخص بنده حداقل دو چیز است،1_میزان تشکرهای دوستان 2_انتقادهای منطقی دوستان که در نقد همان یک قسمت هر دو مورد مطلوب بود

4_نقد اثار هنری اتفاقا از دسته نقدهایی است که همه جای دنیا برای همه ازاد است ، چون در اثار هنری درست یا غلط بودن یک امر نسبی است و قطعیت ندارد و ممکن است این برنامه از دید من خوب و از دید شما بد باشد ، لذا همه جای دنیا از نظرات مردمی در نقد ها نیز استفاده میکنند...
نمونه:نظرسنجی های سایت imdb ، نظرسنجی های صداوسیمای خودمان و...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، فانوس *7*
۱۷:۵۷, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
سلام
اینطوری که شما می فرمایید ، ما باید بشینیم جلوی تلویزیون مثل کلم فیلم نگاه کنیم و هر چی فیلم گفت رو مثل بچه خوب قبول کنیم!هر حرف هم فلان سیاست مدار زد قبول کنیم ، پیش هر دکتری هم که شانسمون کشید بریم ، تحقیق نکنیم کدوم عالم تره و ...
هر کس باید در مسائل مبتلا به خودش در حد فقیه باشه (از نظر دانستن اجکام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger
۱۸:۰۳, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #25

دقیقا با شما موافقم فقط با یک شرط بسیار اصلی و مهم یعنی نظر شما "استدلال" کافی رو داشته باشه .

یعنی من حق ندارم بدون دلیل کافی بگم مثلا : از از فلان مسئول بیزارم ، این چه وضشعه ، چه مملکتیه ، ....

چه بسا اون مسئول بزرگترین خدمت رو کرده باشه که در دراز مدت نمایان میشه،دقیقا مثل دکتر مصدق که نفت رو ملی کرد ، و کشور با تحریم بی سابقه ای رو به رو شد ، حمایت مردم رو از دست داد ، بر علیه دولتش کودتا شد و...

ولی امروزه که ما ارزش کار مصدق رو میفهمیم و اکثر تحلیل گران از انقلابی تا ضدانقلابی اقدام بزرگ اونو تقدیر میکنن...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته
۱۸:۱۲, ۴/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/اسفند/۹۱ ۱۸:۱۳ توسط mamy007.)
شماره ارسال: #26
آواتار
سلام
اينجا براي نظره ديگه.
به نظر من كه خيلي توپ بوب والا ما هر چي توي اين دنيا بدبختي مكشيم باز يه فيلم خنده دار ميبينيم حالمون بياد سره جاش وگر نه از افسردگي ميميريم.
ولي در كل اين نقد نيست كه بعضي ميگن خيلي مزخرفه اينكه نقد نيست نظره ، البته خودم توي همين خط اول نظر دادم نه نقد.Blush
در كل بد تمومش كردن بديه فيلمايه ايراني اينه كه حتما بايد به خوبي و خوشي تموم شه تازه خيلي زود تموم شد حيف.
شما كه اين تاپيكو درست كرديد چرا انحراف توي بحث ميندازيد آخه مسئولين چه ربطي به نقد فيلم داره.
يا علي (علیه السلام)
۲۱:۴۴, ۴/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #27
آواتار
میخوام چند تا نکته رو به صورت کاملا دوستانه بگم :
1- بچه های این تالار نمی خوان تخصص خودشون رو در هر زمینه نشون بدن اونا می خوان دانش هر چند کمشون رو در اختیار بقیه ببذارن و اگر در جایی اشکالی چیزی دارن حل بشه
2- انگار بعضی از دوستان کلا در هر زمینه ای ای مخالف همه چیز هستند عزیز دلم مخالفت هم قوانین داره
3- بعضی از دوستان اصلا اجازه نمی دن کار جلو بره یا هر چیزی یکم ادامه پیدا کنه ببینیم هدف تایپیکس چی بوده بعد شروع کنیم به ایراد گیری تا عنوانو می بینن...... عزیزم شما از همه ظاهر بین تری ها !
قضاوت سریع امان از قضاوت سریع
مثل سریال خداحافظ بچه نمیذارن تمو بشه میکوبونن تو سرش دید چه معرکه ای به پا کرد این سریال چه چیز مهمی رو گفت اونم موقعی که طرفدار جمع کرد از هر قشری!
4- بعضی از بچه ها تو هر تایپیکی که میرسن میخوان بهم بزنن من هی می خواستم اینو بگم هی گفتم نگم شاید دارم اشتباه می کنم ولی اونا با یه سری از حرفا به صورت خواسته یا ناخواسته تایپیکو داغون می نن و باعث می شن کلا نویسنده از هدفش دور بشه

نویسنده ی تایپیک عزیز من این سریال رو کامل دیدم قتی هم شما نقد اولش رو گذاشتی من یاد قسمت اول افتادم دیدم حق با شماست وقسمت های بعدی رو با دقت بیشتر نه با بد بنی نگاه کردم دیدم بله

هیچ وقت برای یه سریال مزخرف هزینه نمیشه
یه هدفی باید باشه یه انگیزه حالا میخاد اقتصادی باشه یا اقتصادی سیاسی یا .....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger ، دل خسته
۱۰:۲۹, ۵/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #28
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: 1361599061411.jpg]
سلام خدمت دوستان
نقد فیلم ها ممکن است متفاوت باشد و امکان دارد پیام ها مخفی داخل فیلم بیشتر مختص کارکترها، دیالوگ ها، داستان فیلم و . . . باشد.
سریال ساخت ایران بیشتر پیام های خود را در غالب شخصیت ها و کاراکتر ها گنجانده بود.در پست قبلی بنده به نکاتی اشاره کردم که قصد دارم در این پست نیز به نکته ای دیگر اشاره کنم.
جدا از اینکه کاراکتر غلام حسین یک شخصیتی لوده و دزد است باید در دیالوگ و اسم او به مذهبی بودن این شخص پی برد که هدف کارکردان از آفرینش چنین شخصیتی چه بوده است.همچنین نقش محمد رضا گلزار(جیمی) و کوروش افشار جم(بهنام تشکر) به عنوان یک ایرانی که دارای خصوصیات بارزی همچون دانشمند، زرنگ و باهوش، دلسوز مردم ایران، متعصب به ایران و . . . هستند. در بین شخصیت ها چهره ای دیگر را مشاهده می کنیم با نام مهدی.خوب دوستان مطلع هستند که تشیع به امام و منجی آخر الزمان به نام مهدی معتقد است.در این سریال نیز شخصیت مهدی که تقریبا از اوایل داستان به این جمع اضافه میشه و ظاهرا هم چهره ای محبوب نیست اما در اواخر داستان در قالب یک منجی ظهور پیدا میکنه و خودش را با نام مهدی معرفی می کنه و باعث خلاصی غلام حسین و کوروش افشار جم از دست افراد شرور داستان میشه.در واقع هدف کارگردان این بوده که منجی با نام مهدی فقط برای افراد لوده و خرافاتی مانند غلام حسین وجود خارجی داره و تنها باعث نجات این گونه افراد خواهد شد.همچین کوروش افشار جمع نیز که دچار فراموشی شده و لوده گری هایی نیز انجام میدهد توسط همین شخصیت مهدی نجات پیدا کرده و به ایران باز میگردد.مجددا هم غلام حسین و کوروش افشار جم در کنار یکدیگر در آزمایشگاه قرار می گیرند.اما شخصیت جیمی _(محمد رضا گلزار) یک وطن پرست متعصب به نژاد ایرانی نمی تواند از بند پلیس نجات پیدا کند و عنایت مهدی به عنوان منجی شامل حال او نمی شود و جیمی همچنان در فرانسه در زندان باقی می مامند که نشان از معرفت و مرام ایرانی بودن اوست که دوستان خویش را لو نداده و این زندان را به جان خود می خرد.در کلا ایرانی ها در این فیلم بسیار با مرام نشان داده شده اند که البته همین طور هم هستBig Grin
نکته دیگر هیز بودن غلام حسین به عنوان چهره مذهبی و لوده این سریال است.در تمام جوامع دنیا تصوری که از مسلمان وجود دارد بیشتر مسلمان را زن باره و زن دوست می دانند که همواره سه چهار تا زن همراه خود دارند و از زنان سیر نمی شوند.مانند فیلم 2012 که فرد پولدار عربی که در حال سوار شدن در کشتی است را با چهار زن به همراه خویش به تصویر می کشد.اما شخصیت جیمی به عنوان یک ایرانی نژاد پرست فاقد این زنبارگی و هیزگری است.
نکته پایانی این است که شخصیت مهدی معمولا در اواخر داستان از لباسی سفید استفاده می کند که جوامع شیعه تصویری که از امام زمان خویش دارند نیز به همین رنگ است.یعنی رنگ صلح ( یا اباصالح).(البته در گوگل تصویری با لباس سفید از این شخصیت پیدا نکردم که دوستان حتما در داخل فیلم این شخصیت رو با لباس سفید هم مشاهده کرده اند.)
موفق باشید در پناه حق و امیر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: revenger ، فانوس *7*
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]