|
سیر مطالعاتی:((بررسی کتاب ايمان))
|
|
۱۴:۵۴, ۳۰/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|
۱۶:۱۹, ۴/اردیبهشت/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/اردیبهشت/۹۰ ۱۸:۰۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
دوستان تا آخر این هفته به لطف خدا گفتار اول و دوم کتاب رو مطالعه بفرماید تا مباحث رو با هم مطرح کنیم
گفتار اول در مورد وجوب تحصیل علم دین و فضیلت آن و گفتار دوم در مورد فضیلت تعلیم و آموختن علم اما نکته ی بسیار ارزشمند و بی اندازه مهمی که بسیار در بین ما مغفول است در گفتار اول توجه نداشتن ما در بسیاری از اعمال عبادی ما هست به شرط قبولی اعمال!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! غالباً توجه ما بیشتر به شرط صحت عمل است و نه شرط قبولی آن اینهمه در ماه رمضان تشنگی و گرسنگی و.... اما با بی توجهی به شروط قبولی عمل یعنی پرهیز از غیبت و نگاه حرام و... به قول شهید کوه کوه عمل میشود کاه کاه مانند همین هست وضیعت نماز خواندن های ما نماز میخوانیم و شرط صحتش را هم حفظ میکنیم اما شرط قبولی را چه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ سالهاست نماز میخوانیم و فحشا و منکر هم میکنیم خدا که دروغ نمیگوید نعوذاً بالله وقتی میگه نماز از فحشا و منکر باز میدارد منتها نمازی رو میگه که مورد قبول واقع بشه ما باید بیش از این ها به شروط قبولی اعمال توجه کنیم بسیار بسیار بیشتر وگرنه آثاری که بر اعمال عبادی مترتب میشود رو نخواهیم چشید این قسمت از کلام اول برای حقیر بسیار جالب و مهم و اثر بخش بود یا علی بچه ها بخوانید دیگه وقت عمل است!!!!! |
|||
|
|
۱۰:۴۱, ۶/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
همانطور که جناب علی 110فرمودنداز گفتار اول کتاب ایمان شهید دستغیب این داستان بسیارعبرت انگیز است:البته قبل از آن نکته ای راذکر میکنند که قابل تامل است:تفکیک بین شرط صحت روزه وقبولی روزه... عدم سازگاری حرامخواری باعبادت از شرایط قبولی روزه خوردن حلال است .اول افطار مواظب باش لقمه ای که میخوری حلال باشد.وای اگر شبهناک باشد.واینجا داستانی راذکر میکنندکه سابقین چقدرمواظب بودندتازحماتشان به هدر نرود. سالها قبل درنجف اشرف دزدی درایام سال دزدی میکرد،اما اول رمضان دیگر دزدی نمیکرد،روزه میگرفت؛ولی به نان دزدی روزی نمیرفت....فاسق است اماایمانکی دارد.اول افطاردرب صحن مقدس حضرت علی علیه السلام اگر اهل علمی رد میشد،به اوالتماس میکردکه اگر میشود افطاری بمن دهید،من پول حلال ندارم.گاه میشداین دزد بیچاره تانصف شب افطار نمیکرد چون کسی چیزی به اونمیدادوازمال دزدی هم نمیخوردوباآن افطار نمیکرد ....پس کمتراز آن دزد نباشی.... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- درگفتار دوم ایشان حدیثی رامثال میزنند خطاب به کسانی که مغرورندوفکر میکنندایمانی دارند: دراصول کافی ازحضرت امام صادق علیه السلام مروی است که حضرت به ابی بصیر-ازخواص اصحاب وشیعیان- میفرماید :"پست ترین مراتب ایمان بدست شماست، بترسید ازاینکه ازدست شما رها شود" یک سوال؟ پست ترین مراتب ایمان بدست ماست؟اشاره به چه چیز دارد من این حدیث رو متوجه نشدم... |
|||
|
|
۱۴:۲۸, ۱۰/اردیبهشت/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/اردیبهشت/۹۰ ۱۴:۵۵ توسط rajaby.)
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
سلام اولا ببخشید کتاب دیروز دستم رسید .من حداقل روزی 30 صفحه میخونم و خلاصه می کنم .این هم گزیده های 30 صفحه اول
- گاهی انسان صحبتهایی که می شنود خوشش می آید، مثل قصه و خبر های دنیا.اما موعظه برخلاف میل است ، سخت است .ان شاءالله مجلس ما – تاپیک ما - مجلس مذاکره علم شود . - بشر هر که می خواهد باشد،درهر مقام و منصبی ،گذشته و آینده ،جنس انسان در زیانکاری است مگر کسی که دو چیز را داراست " ایمان " و " عمل صالح" .(سوره والعصر) - تعریف کمترین درجه ایمان این است: هر کس کار نیکش او را شاد و گناهش او را ناراحت کند مؤمن است . - سیلی به کسی زدی ، به بچه ات کلمه ای گفتی ، اگر پشت سرش ناراحت می شوی که الهی فردا چه جواب دهم ! تاحلالیت نطلبی راحت نمی شوی ،این نشانه ایمان است . - کسی پرسید از امام: که " دخترانم را به که بسپارم؟" امام فرمود :به همان کسی که امیدواری کارهای نیکت را دو چندان نموده و گناهانت را پاک کند ،به همان کس برای دخترانت امیدوار باش و دخترانت را به او بسپار . - ای مسلمانان !توحید افعالی خود را درست کنید . - اگر کسی خواست ببیند ایمان دارد یانه ؟ دینش اگر صدمه بخورد برایش سخت تر است تا مرگ اولادش – اول افطار مثل کسی خوشحال باشید که زمین متری یک تومانش هزار تومان شده . در پاسخ سوال " راستین " هم : منظور این بود که ابی بصیر که جزو خاصان بوده از پست ترین مراتب را داراست وای وای به حال ما .الهی به فریادمون برس . |
|||
|
|
۱۳:۵۰, ۱۱/اردیبهشت/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۰ ۱۴:۳۴ توسط rajaby.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام .وقت بخیر .این هم گزیده ای از کتاب ایمان تا ص 65
ایمان چهار ستون دارد :صبر 1-صبر در برابر گناه 2-صبر بر طاعت 3-صبر بر مصیبت یقین عدل جهاد -خفاش هنگام طلوع افتاب کجاست ؟فرار می کند.چشمش ضعیف ست ،طاقت خورشید ندارد. -با خوردن جهت حیوانی رشد می کند و با صبر عقل رشد می کند . -جوانها!چشمهایتان را از جوانی کنترل کنید . -کسی که معذور نیست ولی شکمش را نمی تواند بگیرد ،چگونه بزرگ می شود؟؟؟پس کی اهل صبر می شوی؟؟؟؟؟ -قهرمان امت من کسی است که در زمان خشم و غضب خودش را بگیرد .(پیامبر عشق و ایمان ) -کسی که صبر ندارد ایمان ندارد.(امام علی علیه السلام ) چهار عاملی که انسان به واسطه آنها می تواند صبر کند :شوق /ترس/ زهد /انتظار آقای دستغیب با تکرار ، عملی را ذکر می کند که گویا شیطان در آن راه ندارد:در میزان عمل هیچ چیز ،از قطره اشک چشمی که در شب و سحری از خوف خدا ریخته شود سنگین تر نیست . -نمی خورم جایی دعوت دارم جایی که از میهمانی تو بزرگتر است من روزه ام و روزه دار مهمان خداست . حالا کمی حرف خودم:من تازه فهمیدم صبر بر طاعت چیه .اصلا نمی فهمیدم ولی حالا می بینم بزرگترین مشکل ما همون صبر بر طاعته وقتی در امور مباح صبر نکرده ایم و تمرین نداریم چطوری میخوایم بر گناه یا مصیبت صبر کنیم .؟؟من تقریبا یک ماهه که با کلی فکر و اسیب شناسی بزرگترین عیبم رو فهمیدم که خودش رو به صورت های مختلف نشون میده مثل غر زدن - بهانه گرفتن -و بعد از کمی هم عصبانیت و خشم که خودش پرتگاه شیطانه .علت همه این ها کم صبر بودن بود .و حالا دارم تمرین می کنم با دیر غذا خوردن ، و تحمل تحمل تحمل .تحمل همه چیز سرور صداهای دخترم-بی پولی -مریضی و درد های جزئی -تحمل گرما -تحمل تشنگی -تحمل اتوبوس شلوغ -تحمل آدم های دیوانه کننده که ویژگی مشترکشون بی صبریه-تحمل بی مهری های بابام و دوباره زنگ زدن و گپ زدن -وااااییی که چه قدر عالیه آدم ظرفش رو بزرگ کنه .دیگه هیچی اذیتت نمی کنه .البته اون بالاترین درجه صبره و صبر کردن خیلی هم سخته ولی من یکم تونستم چون می خوام خوب بشم .همسرم میگه اوضاع اخلاقم خیلی بهتر از قبل شده و تشویقم میکنه .میخوام روم بشه فردا صف محشر بگم من تلاشمو کردم نتیجه هم واگذار به شما خدای من . اللهم الرزقنا توفیق الطاعه و بعد المعصیه و صدق النیه |
|||
|
|
۱۸:۰۰, ۱۱/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان،
اینم قسمتایی که به نظر من مهم اومدن: - عمل بی علم، عین بی عملی است. ای کاش بی عملی بود، به عکس نتیجه می دهد!!! - چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست که خدمتی بسزا برنیامد از دستم (حضرت حافظ) خدا به هممون توفیق کسب علم مفید و بعدشم حکمت بده، انشاالله! |
|||
|
|
۱۴:۳۰, ۱۲/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
اگر انسان زورش به گناه نرسد چه کار کند؟ 4 دوا دارد :شوق –خوف –زهد-انتظار
-تا شوق بهشت نباشد انسان چطور می خواهد پا روی هواو هوسش بگذارد؟؟ولی شوق به بهشت که بیاید تحمل هر سختی و ناراحتی آسان است . -هر چه گناه از انسان سر می زند از بی صبری است -سخن امیر علیه السلام: جاسوسهای خدایی با تو است و اعمال شما را ثبت و ضبط می کنند. -نشانه خوف آن است که نزدیک گناه نمی شود . -اگر خوف آمد یقین بدان پشت سرش دعایت مستجاب است . -هر کس از صبح تا شام در هم و غم زندگی دنیا هست ،بدان که در این شخص از ایمان خبری نیست .!!!!(وای بر من ) -غرور غیر از رجا است ، صاحب رجا کسی است که از روی شوق به درگاه خدا می رود . در حدیث است که مومن میان دو خوف است :خوف از گذشته که نمی داند خدا با او چه معامله کرده است و دیگری ترس از آتیه که نکند عاقبت به شر شود . -زهد یعنی آی انسان هر چه از کفت رفت باک نداشته باش ( مادرت رفت، پدرت رفت ، ورشکسته شدی ،فامیل رهایت کردند ، نترس .امیدت به خدایی باشد که قرار است بعد از مرگ...) -درتقدیرات الهی اگر صبر کردی اجر می بری ... تا ص97 |
|||
|
|
۱۵:۲۳, ۱۳/اردیبهشت/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/اردیبهشت/۹۰ ۱۵:۵۷ توسط rastin.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
یک نکته قابل تامل برای تمام منتظران؛ ازدیدگاه شهیددستغیب:
دعاکنیدوآرزوی آمدن امام رابکن اما نه برای دنیابلکه برای آخرت... اکنون به هرطرف که روکنی،جهل ونکبت وشهوت است.خدایا..کی می آیدآن آقاکه ازهرطرف روکنی،حقیقت سلم.محبت،صفا،آدمیت ومعنویت باشد:اللهم عجل فرجه.اللهم سهل مخرجه... البته طبق فرموده این شهیدبزرگ این موضوع اختصاص به زمان ظهورندارد،حالاهم هرکس دست به سویش دراز کند؛ایمان،عقل،دنیاوآخرت نزداوست... ----------------------------------------------------------- زهد سخنان علی علیه السلام سرمشق طالبین زهد درزمان بنی عباس یکی ازخلفا به نام "مهدی عباسی" نسبتابهترازخلفا بوده،دستورداده بودجمله ای ازکلام علی علیه السلام رابه خط خوب نوشته بودندودربغل گذاشته بود.وشبهاگاهی آنرازمزمه میکرد.بعضی ازبزرگان میگویندشیعه علی علیه السلام بایداین حملات رانصب العین خودقراردهد: "طوبی للزاهدین فی الدنیا،الراغبین فی الاخره،اولئک الذین اتخذوالارض بساطا وترابهافراشاومائهاطیباوالقرآن دثاراوالدعاء شعارا". اصل زندگی دنیاچیست تاجزییات آن چه باشد،خوشابه حال کسانی که دنیارابه حقارت شناختندودل به آن نبستند.درعوض،آخرت رابه بزرگی وعظمت شناختند،به آن مایل شدند وبه آن روآوردند. --------------------------------------------------------------------- |
|||
|
|
۱۴:۵۲, ۱۴/اردیبهشت/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۰ ۱۴:۵۹ توسط rajaby.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
- بچه ات را برای خدا دوست داشته باش (این فکر کنم جزو سخت ترین کارها باشه)
- توی این دنیا نیش و نوش همراه هم اند .(این را با تمام وجود مدرک کرده ام ؛هر وقت اوضاع آرومه حتما یه امتحان بزرگ در راهه.) - امیدوارم خدا مهلتم دهد تا بار سفر بندم - زاهد بودن منافاتی با کسب و کار نداره، می گویم دنیادر دلت جا نگیرد .(به قول اقای رضایی تا وقتی که مال و دنیا نداری که زهد آسونه وقتی داری باید زاهد باشی و بی توجه-البته الان بعضی ها به رویاهاشون هم تعلق خاطر دارند چه رسد به واقعیت ) - زیباترین حکایت ،حکایت شهری است که دارالحکومه و قاضی ندارد چون مرده هایشان جلو چشمشان هستند در شبانه روز اقلا یک بار کفنت را نگاه کن .(و من چقدر عمل می کنم .اصلا کفن ندارم هنوز ..) - خدایا بار گناهانم نمی گذارد به فکر آخرت باشم - صبر پس از واقع شدن ظلم و ستم است اما پیش از آن بر هر مسلمانی واجب است از جان و مال و ناموسش دفاع کند . - خوشی دنیا زحمت آخرت است .(به قول بابام وقتی روی کنده نیم سوخته نشوندنمون چی بگیم ؟؟؟؟) - پیامبر صلی الله علیه و اله:بشتابید و بار سفر آخرت را ببندید . مهم مهم مهم :غالبا عادت شده پای منبر که می نشینند،برای ثواب آهی برای امام حسین علیه السلام می کشند ،اما در صدر اسلام و زمان ائمه هر کس خدمت پیغمبر یا امام می رسید برای این می آمد که راه و روش سعادت را یاد بگیرد و عمل کند و بالاخره با این جمله بسیار فاخرو تکان دهنده پیامبر تمام میکنم: من از بین شما می روم و سر حوض کوثر منتظر شمایم .خودتان را به من برسانید::s:s |
|||
|
|
۲:۲۲, ۱۹/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام ...با خوندن کمی از کتاب فهمیدم چرا علی اقا فرمودند من این کتاب رو 4بار خوندم!!! خدا خیرتون بده که باعث شدید ما هم بخونیم و دعا کنید توفیق عمل داشته باشیم. خط به خط کتاب مفید و اموزنده هست و برای استفاده دوستانی که به این پستها سر میزنند بعضی از قسمتهایی که برای من بیشتر تامل برانگیز بوده رو میزارم: فضیلت فراگیری علوم دین از خاتم الانبیاء محمد صلی الله علیه واله: " هر کس بخواهد به ازاد شدگان از جهنم نگاه کند به کسانی که می خواهند دانا شوند بنگرد.به انانی که از اتش جهل نجات یافتند. قسم به خدایی که جان من به دست قدرت اوست هرکس از خانه دراید به قصد اینکه به مجلس عالمی رود که از علم او بهره ببرد و علم دین را یاد بگیرد به هر قدمی که بر میدارد ثواب یکسال عبادت در نامه عملش ثبت میگردد ... " _عبادتی که با نور باشد به کار می خورد وگرنه با ظلمت جهل عبادت به ضررش تمام میگردد... _ادمی باید بداند چطور میشود کوه کوه عمل کاه کاه میشود... _با قطع نظر از عقل و فهم این عبادتها جسم تو را به جایی نمیرساند اگر عبادت با فهم و علم باشد کاری میکند و انسان را به جایی میرساند ... _نشانه دانش خشوع و نشانه جهل غرور است . هر کس جاهل تر است مغرور تر است و هر کس دانا تر است شکسته تر زیرا: "...انما یخشی الله من عباده العلماء..." هر کس خدا را به عظمت شناخت یقین بداند دلش همیشه دلهره دارد...کسی که خدا را شناخت به خاطر نعمت بی نهایت او همیشه شرمسار است ... معنای ایمان و لزوم حفظ ان _ ... اگر مالم گم شود نزد من سخت تر است یا گناهی که از من سر زند... مرتبه نازله ایمان _رسول الله صلی الله علیه واله:"هر کس کار نیکش او را شاد و گناهش او را ناراحت کرد مومن است." مر تبه اعلای ایمان حضرت علی علیه السلام در صفات متقین(خطبه همام)می فرماید:"ایمان به جایی میرسد که هر گاه برایش خوف پیدا می شود از ترس سختی انتقام می خواهد قالب تهی کند . هر وقت هم یاد ثواب و لطف خدا می کند از شوق در بدن نمی گنجد و می خواهد قالب خالی کند ولی اجل مقدر الهی او را نگهداشته تا از بیم و امید تلف نشود." رشد عقلی به برکت صبر _تو باید به جایی برسی که نخواهی مگر همسایگی علی بن ابیطالب علیه السلام را. صبر در برابر گناه _اگر صبر بر گناه نکنی بزرگ نمی شوی .ایمان و ولایت در دلت پیدا نمی شود . نه بزرگ می شوی نه بزرگ شناس می شوی. صبر بر طاعت _روزه دار دو خوشحالی دارد :هنگام افطار و هنگام مرگ...هنگام افطار شادی رو حانی است و شادی دوم وقتی انسان میمیرد جمال محمد و علی علیهم السلام را در می یابد. امام باقر علیه السلام می فرماید:"روح از کالبد مومن جدا نمی شود مگر اینکه پیش از ان از حوض کوثر به او بچشانند." صبر در مصیبت _صبر در سختیها هر نوع باشد موجب بزرگی و رشد صاحبش میگردد... قهرمان واقعی حضرت محمد صلی الله علیه و اله:"قهرمان از امت من ان کسی است که در حال خشم و غضب خودش را بگیرد." |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| بررسی کتاب :نگهبانانِ قدرت؛ افسانۀ رسانههای آزاداندیش | mahdy30na | 0 | 1,258 |
۷/آبان/۹۴ ۱۵:۱۶ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| سیر مطالعاتی:((بررسی کتاب انسان و ایمان)) | MAHDI59 | 7 | 5,636 |
۲۷/آذر/۹۳ ۲۱:۲۵ آخرین ارسال: یاران مهدی |
|
| کتاب «ضیافت بلا» - بررسی مقامات سلوکی در زیارت عاشورا | Reza2035 | 1 | 2,791 |
۵/آبان/۹۳ ۹:۵۸ آخرین ارسال: راوی110 |
|
| بررسی تناقضات کتاب “دوقرن سکوت” اثر عبدالحسین زرین کوب | nooromahdi | 6 | 4,937 |
۱۵/مهر/۹۲ ۲۲:۴۰ آخرین ارسال: سجاد313 |
|
| سیر مطالعاتی (( بررسی کتاب : شرح حدیث عنوان بصری )) | یا صاحب الزمان | 5 | 5,032 |
۲/مهر/۹۲ ۱۲:۵۴ آخرین ارسال: SAViOR |
|
| بررسی کتاب فرزندان تاریخ ساز استر در ایران | vahrakan | 1 | 2,865 |
۱۲/اسفند/۹۰ ۲۳:۳۸ آخرین ارسال: mhvvhm |
|
| بررسي و معرفي کتاب: ايمان تولستوي به اسلام در سانسور صد ساله! | oO DaViD Oo | 4 | 4,670 |
۲۲/دی/۸۹ ۲۰:۲۷ آخرین ارسال: Hadith |
|