کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 1 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
هدف خلقت#
۱۱:۴۴, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اردیبهشت/۹۰ ۲۳:۵۶ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1

به نام خدای مهربان

دوستان هدف از خلقت چه بوده و چرا خداوند انسان را خلق کرد؟

این سوال که ذهن بسیاری از انسان های جویای حقیقت را به خود مشغول کرده است در جوابش کتاب ها ومطالب بسیار نگاشته شده و علما ودانشمندان بسیاری از ادیان مختلف بر این موضوع بحث کرده اند . که در اینجا مجال پرداختن به آن نیست .

اما .....

خدواند در قرآن می فرماید : ((وما خلقتُ الجن والإنس إلا ليعبدون ٭ ما أريد منهم من رزق وما أريد أن يُطعِمون ٭ إن الله هو الرزاق ذو القوة المتين : و جن و انسان را نیافریدم ، مگر برای آنکه مرا عبادت کنند . از ایشان نه روزی طلب نمودم و نه طعام که تنها خداوند ، روزی دهنده و قدرتمند و تواناست ))

در آیه ی اول ، خداوند متعال به بیان هدف آفرینش جن و انسان می پردازد و آن را « عبادت » معرفی می نماید و در آیات دوم و سوم ، بر بی نیازی خداوند به عبادت انسان ها شدیدا تأکید شده است .

حال که هدف از خلقت انسان در قرآن عبادت آمده است . سوال این است :چرا عبادت؟

در واقع « عبادت » ، هدفی است که نتیجه ی آن به خود انسان باز می گردد و نه به خداوند . محمد بن عمارة روایت می کند که از جعفر بن محمد الصادق عليه السلام پرسیدم : « لم خلق الله الخلق ؟ : چرا خداوند انسان را آفرید ؟ » . ایشان پاسخ دادند : « إن الله تبارك وتعالى لم يخلق خلقه عبثا ولم يتركهم سدى ، بل خلقهم لإظهار قدرته وليكلفهم طاعته فيستوجبوا بذلك رضوانه ، وما خلقهم ليجلب منهم منفعة ولا ليدفع بهم مضرة بل خلقهم لينفعهم ويوصلهم إلى نعيم الأبد : خداوند بزرگ و بلند مرتبه ، انسان ها را بیهوده نیافریده و آنها را به حال خود رها نگذاشته است . بلکه ایشان را آفرید تا قدرت خود را به معرض نمایش بگذارد و انسان ها را به اطاعت و عبادت خود موظف گرداند تا از این راه ، سزاوار و مستوجب رحمت و عنایت او گردند . خداوند ، انسان را به خاطر کسب منفعت و سود و یا دور ساختن ضرر و خسارت نیافریده است . بلکه انسان را آفریده است تا او را به منفعت و نعمت و رحمت ابدی و اخروی در آورد ». مولوی نیز در ابیاتی به زیبایی ، این مفهوم را بیان کرده و از زبان خداوند می گوید :

من نکردم خلق تا سودی کنم | بلکه تا بر بندگان جودی کنم
من نگردم پاک از تسبیحشان | پاک هم ایشان شوند و دُرفشان »

طبق فرمايش معصومين (علیه السلام) عبادت بر سه قسم هست : عبادت عبيد ، عبادت تجار و عبادت احرار
عبادت عبيد ، عبادت كساني است كه خدا رو از ترس جهنم مي پرستند ؛ عبادت تجار ، عبادت كساني است كه خدا رو به شوق بهشت عبادت مي كنند و عبادت احرار - يا عبادت كرام -عبادت بندگاني است كه خداوند رو تنها براي خودش عبادت مي كنند چون او رو شايسته عبادت مي دونند ؛ با توجه به اين مقدمه و نيز با توجه به توضيحات مفسران ، بنظر مي رسد مراد از عبادت در اين آيه شريفه ، عبادت كرام ، يعني برترين نوع عبادت است به اين معنا كه هدف خلقت ، وصول انسان به چنين عبادتي است تا در سايه آن انسان به شناخت بيشتر و بهتر از ذات باريتعالي نائل شود واين نوع عبادت مي تواند انسان را به برترين جايگاه خود برساند همان كه عاليترين شخصيت خلقت حضرت نبي اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به آن مقام نائل شدند.

می توان گفت بهترین نوع عبادت که عبادت احرار است زمانی حاصل می شود که انسان نسبت به معبود خود شناخت داشته باشد و هر جه میزان این شناخت و معرفت بیشتر باشد عبادت والاتر واثرات آن در ارتقای روح او ونزدیکی به معبود بالاتر خواهد. حلال چگونه می توان شناخت خود را نسبت به معبودمان بالا ببریم؟

همان طور که پیامبر می فرمایند : من عرف نفسه فقد عرف ربه. هر کس خود را شناخت معبودش را شناخته است .

این خود که وجود انسان است دو جنبه دارد : یکی جنبه معنوی و دیگری جنبه ی مادی .زمانی شناخت نسبت به خود کامل می شود که هردو جنبه وجودی انسان شناخته شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، amir-mahdi ، aliakbar ، Seyed Mohsen ، MESSENGER ، تازه مسلمان ، mohammad reza ، ساقی ، yashar1374 ، سجاد313 ، AFG Shia ، ابراهیم313 ، mahdi14 ، revenger ، بچه شیعه
۱۳:۰۲, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
با تشکر از جناب منصور
عبادت مقدمه ی معرفت است ، معرفت مقدمه ی ایجاد محبت و قرب ، و محبت و قرب مقدمه ی فنا و لقای خداست

من طلبنی وجدنی ، من وجدنی عرفنی ، من عرفنی أحبنی ، من أحبنی عشقنی، من عشقنی عشقته ، من عشقته قتلته ، من قتلته فعلیه دیته ، من علی دیته فأنا دیته

هر کس مرا طلب کند میابد، هر کس مرایافت میشناسد، هر کس مرا شناخت مرا دوست میدارد، هر کس مرا دوست داشت عاشقم میشود، هر کس عاشقم شد من عاشقش میشوم، هر کس عاشقش شوم اورا میکشم، هر کس من او را کشتم خونبهایش بر من واجب است، و هر کس خونبهایش بر من باشد من خود خونبهایش هستم

یا علی
خدا هادی و نگهدار همه ی ما

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، mansoor ، fazel ، aliakbar ، Seyed Mohsen ، MESSENGER ، zarati313 ، رضا1357 ، تازه مسلمان ، mohammad reza ، mhvvhm ، وحید110 ، خادمة الزهرا ، yamin ، ساقی ، سجاد313 ، AFG Shia ، ابراهیم313 ، revenger ، بچه شیعه
۱۷:۳۸, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #3

من طلبنی وجدنی ، من وجدنی عرفنی ، من عرفنی أحبنی ، من أحبنی عشقنی، من عشقنی عشقته ، من عشقته قتلته ، من قتلته فعلیه دیته ، من علی دیته فأنا دیته
واییییییییییییییییییییییییییی!!!!
این جمله مرا دیوونه می کنه.
(از علی آقا به خاطر اینکه دوباره با نوشتن این حدیث شراب مست کننده را در جام وجودم ریختند تشکر می کنم)
ساقیا! بده جامی، زان شراب روحانی
تا دمی برآسایم زین حجاب جسمانی
بهر امتحان ای دوست، گر طلب کنی جان را
آنچنان برافشانم، کز طلب خجل مانی
بی‌وفا نگار من، می‌کند به کار من
خنده‌های زیر لب، عشوه‌های پنهانی
دین و دل به یک دیدن، باختیم و خرسندیم
در قمار عشق ای دل، کی بود پشیمانی؟
ما ز دوست غیر از دوست، مقصدی نمی‌خواهیم
حور و جنت ای زاهد! بر تو باد ارزانی
رسم و عادت رندیست، از رسوم بگذشتن
آستین این ژنده، می‌کند گریبانی
زاهدی به میخانه، سرخ روز می‌دیدم
گفتمش: مبارک باد بر تو این مسلمانی
زلف و کاکل او را چون به یاد می‌آرم
می‌نهم پریشانی بر سر پریشانی
خانه‌ی دل ما را از کرم، عمارت کن!
پیش از آنکه این خانه رو نهد به ویرانی
ما سیه گلیمان را جز بلا نمی‌شاید
بر دل بهایی نه هر بلا که بتوانی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، aliakbar ، MESSENGER ، تازه مسلمان ، mhvvhm ، yamin ، ساقی ، سجاد313 ، AFG Shia ، ابراهیم313
۱۹:۰۹, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/فروردین/۹۰ ۱۹:۱۰ توسط amir-mahdi.)
شماره ارسال: #4
آواتار
به نام خدا

سلام

مطالب جالبی بود البته باز هم چند سوال پیش می آید که بحث در رابطه با آن مفید خواهد بود.

اولین سوالی که پیش می آید این است که چرا خداوند می خواهد بنده اش او را عبادت کند ؟

پاسخ : تا آنکه ای که من در این زمینه مطالعاتی داشته دلایل آن می تواند بدین شکل باشد :

-خداوند در قرآن کریم فرموده است که إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي (همانا من خداوندم كه جز من خدايى نيست، پس مرا بپرست و نماز را به ياد من برپا دار )(طه-آیه 14)
بنابراین از آنجایی که نماز یکی از اقسام عبادت است ، می توان گفت که دلیل برپا داشتن نماز و یا عبادات دیگر بیاد خدا بودن است پیامبر اکرم در حدیثی است که فرموده اند : (( بنده تا زمانی که منتظر نماز باشد ، در حال نماز است )) (نهج الفصاحه)) و این مصداق همان آیه است زیرا کسی که منتظر نماز است ، مشتاق گفتگو با پروردگارش است بنابراین تا زمان فرا رسیدن وقت نماز به یاد خداوند است. با اطمینان می توان گفت که اگر انسان عملی را ترک کند ، آن عمل و هدف آن عمل را از یاد می برد بنابراین با ترک عبادت یاد خداوند از ذهن و دل و تمام جوارح انسان خارج می شود و در اینصورت است که انسان دیگر از انجام گناه هیچ عبایی ندارد ، چون از یاد خداوند در دل او جایی نمانده است. و این مصداق حدیث پیامبر است که می فرماید (( نماز نور مومن است )) ( نهج الفصاحه)( هر چند که نمازی که اکثر ما می خوانیم کمی نرمش و تخلیه اثر مغناطیسی و ... است!)

عبادت فقط صرف یاد خدا بودن نیست و فقط هم در خواندن نماز نیست، بعضی از اقسام عبادت گونه ای است که خداوند در حال صحبت با بنده اش است . خواندن قرآن ودیگر کتب آسمانی از اینگونه اقسام عبادت می باشد . هنگامی که فردی قرآن می خواند در واقع در حال درک صحبت های خداوند با خودش است.( هر چند هدف بسیاری از ما از خواندن قرآن کسب ثواب الهی است ، نه درک سخن خداوند !)

خداوند در قرآن کریم با انسان ها را با توجه با خصوصیاتشان دسته بندی نموده را با ویژگی هایی توصیف نموده است ، خداوند در قرآن برخی را با تقوا ، برخی را نیکو کار برخی را مومن و برخی را منافق ، ظالم و یا ... معرفی کرده است . ودر ادامه ی معرفی هر یک از این دسته ها به معرفی خصوصیات آنان پرداخته است . مثلا خداونددر آیه 2و3 و4 سوره بقره به معرفی متقین می پردازد . و خصوصیات آنان را به ترتیب بیان می کند . جالب است که یکی از خصوصیات متقین بر پا داشتن نماز است . بنابراین دوستان یکی شرط های مؤمن بودن یا با تقوا بودن و یا ... عبادت است.

- عبادت اقسام دیگری همچون روزه ، اخلاق خوب ، صدقه ، گناه نکردن ، کسب علم و دانش و ... است . البته یکی از برترین و ارزشمند ترین عبادتی که 99/99 درصد مردم دنیا از آن غافلند (( تفکر )) است . همه با آن حدیث مشهور که می گوید (( یک ساعت تفکر برتر از هفتاد سال عبادت است )) آشنا هستیم ، بنابراین با توجه به این حدیث می توان به اهمیت فکر کردن پی برد .

<><><><><><><><><><><><><><><><>
دوستان سوالی که برایم پیش آمده این است که در حدیث قدسی ای که در بالا آمده است منظور از این جمله چیست؟ ((و هر کس خونبهایش بر من باشد من خود خونبهایش هستم))

-
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aliakbar ، MESSENGER ، تازه مسلمان ، marjan ، ابراهیم313 ، بچه شیعه
۲۲:۱۶, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
یعنی همان فنای فی الله و لقای خدا
همان فراز مناجات شعبانیه مولا علی که میفرماید:
اِلهي هَبْ لي كَمالَ الاِنْقِطاعِ اِلَيْكَ
خدايا به من ببخش نهايت انقطاع به سوي خودت را؛
وَاَنِرْ اَبْصارَ قُلُوبِنا بِضِياَّءِ نَظَرِها اِلَيْكَ حَتّي تَخْرِقَ اَبْصارُ الْقُلوُبِ حُجُبَ النُّور "
آنجا مي‌رسد كه حتي حجاب‌هاي نوري بين او و خداوند برداشته مي‌شود و به معدن عظمت مي‌رسد؛ و تمام پرده‌ها كنار زده مي‌شود.
منتها حقیر این صحبت ها برایم بسیار بزرگ است
دوستی داشتم که بسیار اهل دل و معرفت بود
میگفت زیاد این ذکر را بر زبان جاری میکردم:اِلهي هَبْ لي كَمالَ الاِنْقِطاعِ اِلَيْكَ
بعدها در خواب دیدم که چندین نفر زیر ذوالفقار مولا علی را گرفتند تا بتوانند بلند کنند
به من گفت
میدانی علی این یعنی چی؟
گفتم نه از کجا بدانم؟
گفت یعنی این ذکر برای دهان من خیلی گنده است

ما خدا به حقیر توفیق انجام واجبات و ترک محرمات عنایت کند
و همه ی مارو به راهی که مرضی رضای خودش هست هدایت کنه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Seyed Mohsen ، MESSENGER ، تازه مسلمان ، mhvvhm ، ابراهیم313 ، mahdi14 ، بچه شیعه
۱۷:۱۹, ۱۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #6
آواتار
خيلي انشاء با حالي بود Big Grin
واقعا كه بعضي از آدما ( مثل من ) بايد بشينن حرف هاي اين بچه جيگيلي مگولي رو گوش كنن .
انشاء کودک ۹ساله درباره خدا
کودکی این انشاء را برای معلم کلاس سومش که از آنها خواسته بود خدا را توصیف کنند نوشته:
من خدا را خیلی دوست دارم. یکی از کار های مهم خدا ساختن آدمها است. او آنها را می سازد تا به جای آنهایی که می میرند بگذارد تا به اندازه کافی آدم باشد تا از پس کارهای روی زمین بر بیایند.
او آدم بزرگ نمی سازد، فقط بچه می سازد. فکر کنم چون بچه ها کوچکترند و ساختنشان آسانتر است. و این طوری او مجبور نیست وقت با ارزشش را تلف کند تا به آنها راه رفتن و حرف زدن یاد بدهد. و می تواند این کار را به عهده پدر و مادرها بگذارد. و فکر کنم تا حالا که خوب جواب داده.
دومین کار مهم خدا گوش دادن به دعاهاست و این یکی خیلی کار زیادی میبره چون بعضی از مردم حتی غیر از وقت گرفتاری و مشکل هم دعا می کنند. حتی پدربزرگ و مادربزرگ بعد از خوردن غذا دعا می کنند. البته غیر از عصرانه ها. خدا اصلا وقت ندارد که به رادیو گوش دهد یا تلویزیون تماشا کند. چون خدا همه چیز را می شنود باید خیلی صدا توی گوشش باشد مگر اینکه یه فکری برای کم کردن صداشون کرده باشه.
چونکه خدا همه چیز را می شنود و می بیند و همه جا هست، باعث میشه خیلی مشغول باشه. پس شما نباید برید و وقتش رو با خواستن چیزهایی که اصلا مهم نیستند بگیرید یا برید سراغ پدر و مادر ها ازشون چیزهایی بخواید که گفتن نمی تونید داشته باشید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، ابراهیم313 ، ZaHrA110M ، بچه شیعه
۱۸:۵۰, ۱۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
به نام خدا. خداوند در جایی دیگر در قرآن فرمودند
اگر کل جن و انس جم بشن و نماز بپا دارن ذره ای به عظمت خدا اضافه نمیشه و اگر کل جن و انس جم بشن و کفر بگن ذره ای از عظمت خدا کم نمیشه
پس چرا خداوند میگه جنو انس را نیافریدیم مگر برای عبادت . خداوند که نیازی به عبادت ندارند ؟
مردم در زمین زندگی میکنن برای پیشرفت . خونشونو بزرگ کنن ماشینو عوض کنن و تکامل پیدا کنن
انسان بغیر از بعد جسمانی بعد روحانی هم داره
تاحالا شده نشسته بخوابید . تا روح از بدن جدا میشه کله میاد پائین تا بخودتون می یاید میپرید .
ضربان قلب 2بار شدیدا تند تند میزنه یک بار در هنگام ترسیدن 1بار در هنگام دویدن
در خواب میبینی مثلا تو خیابان انقلاب ماشین داره بهد میزنه از خواب میپری در حالی که قلبت شدیدا داره تند تند میزنه و میگی تو خیابان انقلاب ماشین داشت بهم میزد
یک سوال مگه شما در رختخواب نبودی؟ پس چرا میگی تو خیابان انقلاب بودی؟
مگه در آرامش در رختخواب نبودی؟ پس چرا ترسیده بودی؟
حضرت علی (علیه السلام) میفرمایند : کسی که خود را شناخت خدایش را خواهد شناخت . از طرفی خداوند مثل هیچ چیز نیست (لیس کمثلهو شی)
از طرفی پیامبر اسلام حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میفرمایند : خواب برادر مرگه و در حدیث دیگر فرمودند : مردم در خوابند و با مرگ از خواب بیدار میشوند
عزیز من شما اونی نیستی که در رختخواب . اون یک تیکه گوشت بیشتر نیست . حضرت علی (علیه السلام) میفرمایند : فکر کردی همین یک تکه گوشتی دنیائی هستی برای خود . شما اونی هستی که در میدان انقلاببوده . حالا اگر خودتو شناختی ادامرو بخون
روح شما یا بهتر بگیم خود شما هم نیاز به تکامل داره.
این تکامل حادث نخواهد شد مگر با عبادت و توجه به خالق.
انا الله و انا علیه راجعون
عزیزم خدا کار بیهوده نمیکنه ما اومدیم تا کامل بشیم و به لقاءالله بپیوندیم .
حتما سوره واقعه رو بخونید معنیش رو هم بخونید.
خودتونرو بسازید و آماده کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yashar1374 ، mhvvhm ، ابراهیم313 ، ZaHrA110M ، بچه شیعه
۱۹:۲۹, ۱۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۰ ۱۹:۳۳ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام خدمت دوستان
یه چیزی می گم از یکی از دوستان که البته روحانی هم هست شنیدم«می گفت خدا واسه اینکه قادر مطلق(یفعل و الله ما یشاء به قدرة و یحکم مایرید به عزة) برای دیدن خودش(نه اون دیدنی که ما می بینیم) امامان معصوم رو خلق کرد بعد دید خوب میشه یه عده آدمم مثل همه ما برای امامامون خلق کنه که ماهم با ولایت پذیری و دیدن و درک مقام امامامون و هدایت شدن به دست آنها و رسیدن به کمال انسانی به عظمت امامامون که همون قدرت و عظمت خود پروردگار در آفریدن چنین امامانی هست برسیم و سر شکر به زمین یه گذاریم که خدایا چه کردی!!!!!!!هدف از خلقت همینه!عاشقمون کردی بعد به عشق خودت مارو کشدی!!!!Heart HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart
(12 تا امام!!!!!!!!!!) هرکدوم یه لقب
1-امام علی(علیه السلام) امیرالمومنینHeart
2-امام جسن(علیه السلام) کریم اهل بیتHeart
3-امام حسین(علیه السلام)سالار شهیدانHeart
4-امام سجاد(علیه السلام)Heart
5-امام باقر(علیه السلام) باقرآلعلومHeart
6-امام جعفر صادق(علیه السلام)Heart
7-امام موسی کاظم(علیه السلام)Heart
8-امام رضا(علیه السلام)Heart
9-امام جواد(علیه السلام)Heart
10-امام نقی(علیه السلام)Heart
11-امام حسن عسکری(علیه السلام)Heart
12-امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)Heart
واقعا چی می شد اگه ما زمان همه امامان رو درک می کردیم من به شخصه اگه زنده بودم آقا امام زمان و ببینم ازشون می خوام علم حرکت تو زمان و یادم بده تا بتونم خدمت تمام امامام برسم و کسب علم و معرفت کنم!Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinAngelAngelAngelAngelAngel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: yashar1374 ، ابراهیم313 ، بچه شیعه
۰:۲۱, ۱۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #9

با سلام و تشکر از موضوع خوبتون
به نظر شما جراحی ها ی زیبایی که الان خیلی ها از سر شکم سیری می کنند..دست بردن و دخالت در خلقت خداوند نیست؟؟؟؟
Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: t.kam67 ، ابراهیم313
۰:۵۲, ۱۵/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/بهمن/۹۰ ۰:۵۴ توسط t.kam67.)
شماره ارسال: #10
آواتار
مطلب خوبي بود فقط به گمانم در اين بخش آبي رنگ:

"فعلي" درست باشه!

(۱۵/بهمن/۹۰ ۰:۲۱)marjan نوشته است:  با سلام و تشکر از موضوع خوبتون
به نظر شما جراحی ها ی زیبایی که الان خیلی ها از سر شکم سیری می کنند..دست بردن و دخالت در خلقت خداوند نیست؟؟؟؟
Huh

فكر كنم براي اين موضوع بايد تاپيك جداگانه باز كنيد.(البته اگه نباشه)
موضوع جالبيه!سواليه كه تو ذهن من هم هست.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، علی 110 ، fazel ، yashar1374 ، ابراهیم313
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا